Syöpähoidot ja kannabisöljy

Kannabisöljy ja sen johdannaiset ovat saaneet Pohjois-Amerikassa jopa valtamedian huomion. Niiden on havaittu parantavan monia eri sairauksia, muun muassa syöpää. Valtavirtainen lääketiede yleensä vain pahentaa syöpää ”hoidoillaan”, mikä usein johtaa potilaan kuolemaan. Lisäksi kaupalliset syöpähoidot ovat huomattava talousrasite potilaalle.

Joitain vuosia sitten pieni kanadalaisryhmä onnistui luonnonmukaisissa syöpähoidoissa. Heidät kuitenkin pakotettiin poistumaan maasta, joten he siirtyivät Eurooppaan. Rick Simpson oli löytänyt tavan parantaa syöpänsä ja hän ”erehtyi” auttamaan ilmaiseksi muita kohtalotovereitaan pienessä Maccanin kylässä.

Kanada takaa kansalaisille verovaroilla ylläpidettävän julkisen terveydenhuollon. Kyse ei siis ollut siitä, etteikö ihmisillä olisi varaa hankkia valtavirtaisia syöpähoitoja. Lääkemonopolin tarjoamat hoidot auttavat kuitenkin vain harvoin ja yleensä niillä on ikäviä sivuvaikutuksia. Vaihtoehtoisia hoitotapoja alettiin etsiä, jotta löydettäisiin tapa taistella syöpää vastaan tehokkaasti ilman sivuvaikutuksia.

Rick Simpsonin hoidot tuottivat pelkästään positiivisia tuloksia, joten Maccanin asukkaat olivat hyvin kiinnostuneita. Simpson kykeni auttamaan syöpäpotilaiden lisäksi monia muitakin vaikeita tauteja sairastaneita. Vaihtoehtoiset hoitomuodot synnyttävät aina myös vastustusta, mutta tällä kertaa esteet olivat lähes ylitsepääsemättömiä. Syöpää nimittäin hoidettiin hamppuöljyllä, jossa on laitonta THC-yhdistettä.

Tästä syntyi viimeisin syöpähoitoon tarkoitetun kannabisöljyn villitys. Aine tehosi myös Crohnin tautiin, lasten kroonisiin epileptisiin kohtauksiin ja moniin muihin vaivoihin. Öljyn terveysvaikutukset ovat paljon paremmat kuin poltetulla tai höyrystetyllä kannabiksella. Kyse ei ole aineen käytöstä huumaustarkoitukseen.

 

Rick Simpsonin kokemukset

Rick Simpson sai päähänsä vamman töissä 1997. Tämän jälkeen hän kärsi pahasta aivotärähdyksen jälkeisestä oireyhtymästä. Hänelle määrättiin kova lääkitys, mistä syntyi ikäviä sivuvaikutuksia. Hän kuuli sattumalta kannabiksen terveysvaikutuksista ja alkoi käyttää sitä.

Hiljalleen aivotärähdyksen jälkeisen oireyhtymän oireet ja kovan lääkityksen aiheuttama tokkura loppuivat. Simpsonin lääkäri käski häntä lopettamaan kannabiksen polton, joten hän päätti kasvattaa itse THC-hamppua ja uuttaa öljyä koko kasvista.

Pian Rickillä diagnosoitiin ihon tyvisolusyöpä. Leikkaus ei auttanut, vaan syöpä jäi elimistöön. Niinpä hän päätti kokeilla THC-pitoista hamppuöljyä iholleen. Muutamassa päivässä ihosyövän oireet olivat kadonneet. Rickin mukaan hamppu paransi syövän öljymuodossa, mutta ei poltettuna.

 

Apua myös muille

Rick päätti jakaa hamppuöljyä paikallisille veloituksetta. Ihmiset kokivat terveytensä kohenevan huomattavasti, kun ainetta käytettiin pienen tipan verran kahdesti päivässä joko suun kautta tai iholle levitettynä. Rick Dwyer, paikallisen sotaveteraanijärjestön johtaja, oli hyvin vaikuttunut. Hänen isänsä kärsi kuolemaan johtavaa keuhkosyöpää ja sairaala oli jo lähettänyt hänet kotiin kuolemaan. Rickin öljy kuitenkin paransi vanhuksen syövän muutamassa viikossa.

Pian tieto Simpsonin THC-hamppuöljystä levisi naapurustossa. Useat ihmiset paranivat tai heidän kuntonsa vähintään koheni huomattavasti ilman ikäviä sivuoireita. Heidän joukossaan oli muun muassa syövästä, sydäntaudeista ja MS-taudista kärsineitä.

Simpson ja Dwyer päättivät järjestää THC-hamppuöljyn terveysvaikutuksia koskevan kokouksen veteraanijärjestön salissa. He olivat hieman naiiveja ja halusivat tiedottaa koko maailmalle löydöstään.

 

Parantumisen seuraukset

Kanadan valtamedia oli jo alkanut kohista öljystä, mikä johti siihen, että veteraanijärjestö lakkautti Maccanin-osastonsa ja erotti Dwyerin tehtävistään. Moni alkoi pelätä, että Kanadan poliisi tulisi hyökkäämään Simpsonin terveysprojektia vastaan.

Rick Simpson päätti tehdä aloitteen. Hän meni Nova Scotian provinssin pääkaupunkiin Halifaxiin anomaan lupaa öljyn käytölle lääkinnällisiin tarkoituksiin. Hän otti mukaansa lähes 170 todistajanlausuntoa, joissa kyläläiset kertoivat öljyn positiivisista terveysvaikutuksista. Ikävä kyllä virkamiehet jättivät lausunnot kokonaan huomiotta, ja lupahakemus hylättiin.

Yhdeksän kuukautta myöhemmin hän vetosi Nova Scotian korkeimpaan oikeuteen. Tällä kertaa Rickillä oli mukanaan kymmenen parantunutta kansalaista sekä kuusi lääkäriä todistamassa. Heille ei kuitenkaan annettu edes mahdollisuutta todistaa. Simpsonin vetoomus evättiin ja häntä uhkailtiin öljynjakelun vuoksi. Myöhemmin Rick ymmärsi, ettei ainoastaan tuomioistuin ollut hänen luonnonmukaista terveysprojektiaan vastaan.

Valtavirtaisen syöpäteollisuuden tehtävä on tehdä voittoa, ei parantaa potilaita.

Suuret lääkelobbarit ja syöpäteollisuus tahtovat rahan virtaavan, minkä vuoksi ne ovat päättäneet estää luonnonmukaisten hoitojen yleistymisen. Tätä on jatkunut 1920-luvulta asti. Aikoinaan Harry Hoxsey taisteli lääkärien ammattijärjestö AMA:a vastaan vuosikymmeniä. Lopulta Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto FDA kuitenkin nujersi hänet sulkemalla hänen suositut syöpäklinikkansa ja kieltämällä hänen yrttinsä 1960.

Onneksi Simpsonin öljyn kaltaisia aineita tuotetaan osavaltioissa, joissa lääkekannabiksen käyttö on sallittua. On myös ihmisiä, jotka tuottavat öljyä ja jakavat sitä myös muille itsenäisesti. Upporikas syöpäteollisuus kuitenkin haluaa estää tämän.

Rickin ystävät ovat tehneet erittäin ammattitaitoisen dokumentin hänen työstään. Sen kekseliäs englanninkielinen nimi on Run From the Cure ja se on suomennettu nimellä Pakoon parannusta. Dokumentti on katsottavissa Youtubessa suomeksi tekstitettynä tässä osoitteessa. Alla dokumentin ensimmäinen osa.

Alkuperäinen artikkeli englanniksi PreventDisease.com-verkkosivuilla.

94 kommenttia

 1. Kenellä on vastuu, kun joku kieltäytyy toimivasta hoidosta Magneettimedian levittämän tieteenvastaisen propagandan vuoksi?

  Kemoterapia ei ole täydellinen hoito, mutta joissakin syövissä se on ainoa, joka tehoaa. On totta, että suurin osa potilaista kuolee hoidosta huolimatta. Syöpä on ikävä sairaus. On kuitenkin totaalista paskapuhetta, että lääkeyritykset myyvät huonoja lääkkeitä vain, jotta ihmiset sairastuisivat lisää. Kuka on niin tyhmä, että jatkaa lääkkeen ottamista, jos se vain pahentaa oloa? Lääkärinä voin sanoa, että potilaat kyllä osaavat lopettaa lääkkeen käytön, jos siitä tulee vähäistäkin haittaa eikä sanottavaa hyötyä. Millaisina lampaina artikkelin kirjoittaja potilaita pitää?

  Kannabis on osoittautunut alustavissa tutkimuksissa lupaavaksi, mutta sen tehosta ihmisellä ei ole riittävästi näyttöä. Lääkeyrityksiä, toisin kuin uskomuslääkekauppiaita, sitovat tiukat vaatimukset tuotteiden laadusta. Mitään ei saa myydä lääkkeenä, ellei siitä ole todistettua tehoa jonkun sairauden hoidossa. Tämä on ainoa syy siihen, miksi yksikään lääkeyritys ei ole vielä tuotteistanut kannabista syövän hoitoon. Ei ole näyttöä.

  On paskapuhetta, että lääkeyritykset yrittäisivät rahan kiilto silmissään piilottaa kannabiksen tehon. Miksi kukaan tekisi niin? Eikö raha muka kelpaa lääkeyrityksille? Jos kannabiksesta olisi oikeasti näyttöä syövän parantamisessa, lääkeyritykset kilpailisivat siitä, kuka ehtii tuotteistaa sen ensimmäisenä. Samaten on paskapuhetta, etteivät lääkeyritykset muka voisi tuotteistaa luonnosta tulevaa ainetta. Oletteko koskaan kuulleet lääkkeestä nimeltä Sativex? Se on Suomessa laillisesti myytävä kannabisvalmiste, jota saa erityisluvalla siihen tarkoitukseen, johon kannabiksesta on oikeasti todistettua tehoa eli MS-taudin lihasjäykkyyden hoitoon. Sativex on rekisteröity tavaramerkki, jonka omistaa yritys nimeltä GW Pharma Ltd.

  En kommentillani väitä, etteikö kannabiksella voisi olla tehoa myös syövän hoidossa. Olen tutustunut joihinkin viimeaikaisiin tutkimuksiin, joissa kannabisöljy hidastaa syöpäsolujen kasvua maljalla. Tämä on hyvä merkki, mutta ei vielä kerro mitään kannabiksen tehosta elimistössä. Myös esimerkiksi metanoli estää syöpäsolujen kasvamista maljalla, eikä kukaan täysijärkinen ehdota sitä syövän hoidoksi. Odotan kyllä innolla kliinisten kokeiden valmistumista. Jos tehoa löytyy, niin lääkeyritykset tulevat kyllä taistelemaan keskenään, kuka repii rahat syövän parantavasta kannabisvalmisteesta. Lääketiede eroaa uskomushoidoista siinä, että se ei voi tehdä yliampuvia lupauksia riittämättömän tiedon perusteella. Tämän takia asiat tutkitaan perusteellisesti ennen kuin lääkkeet pääsevät apteekkiin asti. Mutta toisin kuin Magneettimedia väittää, me lääkärit teemme työtämme siksi, että haluamme auttaa ihmisiä.

  Plusääni(7)Miinusääni(27)
  1. Kenellä on vastuu ”virallisiin hoitokeinoihin” kuolleista, jos syöpään on yksinkertainen hoitomenetelmä, jonka voittoa tavoittelevat lääkeyhtiöt salaavat? Jos on olemassa yksinkertainen hoitokeino, niin miten monta ihmistä lääkeyhtiöt ja lääkärit käärmelogoineen ovat maailmassa murhanneet?

   Plusääni(22)Miinusääni(0)
     1. Tuossahan on esitelty Amerikan tärkeimmät humpuukihoidot, jotka on osoitettu tehottomiksi. Antineoplastoneiden kohdalla on toki tutkimus vielä kesken. Ja mikä erityisen mielenkiintoista, dokumentissa esitellään koululääketieteen hoitoja vastustavia taulukoita ja lukuja, joita ei pohjusteta tai perustella mitenkään. Esim. lause ”vain 10% kemoterapiaa saaneista on 5 vuoden kuluttua elossa” ei tarkoita mitään, jos ei määritellä, ketä nuo potilaat olivat – oliko heidät parannettu leikkaamalla rintasyövästä vai oliko heillä aggressiivinen aivokasvain?

      Plusääni(1)Miinusääni(5)
     2. Ehdottomasti erinomainen dokkari jonka laittoi ”luenefaktat!!!” Tämä pitäisi kaikkien omasta ja läheistensä terveydestä huolehtivien katsoa, paitsi tietysti skeptikoillehan tämä on liikaa. Ja ennenkaikkea ”Lääketiedeuskovaisille.”

      Plusääni(7)Miinusääni(1)
   1. Kertaus alkuperäisestä viestistäni: On olemassa lääke, nimeltä Sativex. Se on Suomessa laillisesti myytävä kannabisvalmiste, jota saa erityisluvalla MS-taudin lihasjäykkyyden hoitoon. Sativex on rekisteröity tavaramerkki, jonka omistaa yritys nimeltä GW Pharma Ltd.

    Kun kerran tällainen lääke on markkinoilla, niin miksi sitä ei käytetä syövän hoitoon? Huomaathan, että lääkeyritys saa rahaa aina, kun kyseistä lääkettä myydään.

    ”…perhana kerrotaan hyviä faktoja…”

    Dokumentti väittää, että on olemassa syövän hoidon pyhä kolminaisuus, jonka ulkopuolisia lääkkeitä ei hyväksytä. Tämä ei pidä paikkaansa. Neljäntenä ryhmänä ovat biologiset lääkkeet, esimerkiksi rituksimabi.

    Lisäksi lääkeyritysten kontrollointimahdollisuuksia on vahvasti paisuteltu. Oikeasti on olemassa yksi tapa, jolla lääkeyritykset voivat salata tiedon kulkua: ne voivat jättää julkaisematta omia tutkimuksiaan, mikäli tulokset eivät sovi niiden agendalle. Näin syntyvän julkaisuharhan vuoksi markkinoille voi päästä tehottomia lääkkeitä. Esimerkiksi reboksetiinista ja homeopatiasta tehtyjen tutkimusten kohdalla vallitsee voimakas positiivinen julkaisuharha. Julkaisuharhat paljastuvat viimeistään siinä vaiheessa, kun riippumattomat tahot tekevät jatkotutkimuksia ja meta-analyysejä.

    On hyvä muistaa, että lääkeyritysten kontrolli toimii vain yhteen suuntaan. Ne eivät voi estää muiden tekemää tutkimusta eivätkä varsinkaan estää positiivisten tulosten julkituomista. Lääkeyritykset eivät omista yliopistoja eivätkä tiedelehtiä.

    Julkaisuharhan estämiseksi on perustettu kliinisten tutkimusten tietopankkeja, joihin tutkimussuunnitelmat lähetetään ennen tutkimusten tekemistä. Näin negatiivisia tuloksia ei voi jälkikäteen piilottaa edes jättämällä julkaisematta.

    Kaiken kaikkiaan dokumentit tiedot ovat auttamattomasti vanhentuneet.

    Joten kysyn nyt sinulta: Mikä on sinusta vahvin syy uskoa, että lääkeyritykset salaavat hoitomenetelmiä?

    Plusääni(0)Miinusääni(13)
    1. Sativexia käytetään ja voidaan käyttää mm. syövänhoidossa:

     http://www.gwpharm.com/cancer-pain.aspx

     http://www.cancerresearchuk.org/cancer-help/trials/a-trial-sativex-for-cancer-related-pain-gwca0962

     http://www.leafscience.com/2013/11/12/cannabis-treatment-brain-cancer-begins-first-human-trials/

     Ongelma Sativexissa on se, että se on laimennettu versio Rick Simpsonin öljystä:

     ”A 10 year old can make Ricks Oil and follow Ricks protocol. GWPharma just water-it-down at your expense.”

     ”Fucking thieves, they basically stole Rick Simpson´s idea, its identical…”

     ”GW – money grabbing bastards who should be locked up if the government endorses their drug laws. Hypocrites.”
     http://www.youtube.com/watch?v=Jkp2mXlb6oI

     Tänne olen kerännyt tietoa ja tutkimuksia kannabiksesta syövänhoidossa:
     https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151505923004556&set=a.10150591704079556.402428.839674555&type=1&theater

     Minulle asia on jo päivänselvä. Syöpä on niin iso bisnes, ettei sitä haluta hoitaa kasvilla, jonka jokainen voisi halutessaan kasvattaa itse.

     Plusääni(9)Miinusääni(1)
     1. ”Syöpä on niin iso bisnes, ettei sitä haluta hoitaa kasvilla, jonka jokainen voisi halutessaan kasvattaa itse.”

      Toimivan syöpähoidon piilottaminen vaatii niin laajan salaliiton, että kenelläkään ei ole resursseja sen toteuttamiseen.

      Lääkeyritykset eivät omista tiedelehtiä eivätkä estä niitä julkaisemasta kannabistutkimuksia. Esimerkiksi Case Reports in Oncology-lehdessä on viime marraskuussa julkaistu tapausselostus, jossa 14-vuotiaan tytön leukemian paranemisen korreloi kannabisvalmisteen käytön kanssa. Tämä yksittäistapaus ei vielä todista kannabiksen tehoa syövän hoidossa 100% varmuudella, mutta ainakin se osoittaa, että kukaan ei estä kannabistutkimusten julkaisua.

      http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24474921

      Plusääni(0)Miinusääni(7)
     2. Kyllä länsimaiden taloutta hallitsevilla oligarkeilla on siihen resursseja. He omistavat mediat, pankit, lääkeyhtiöt ja hyvin moni heistä kuuluu samaan erittäin suojeltuun vähemmistöön. Ei sillä, että he tarvitsisivat suojelua vaan herrat ovat suojanneet itse itsensä vaikutusvallallaan länsimaiden politiikkaan.

      Lääkebisnes on muutenkin itsesäädeltyä. He päättävät onko heidän tuotteesta hyötyä ja onko se turvallista.

      Plusääni(13)Miinusääni(0)
  2. Valtamedia myöntää vihdoinkin: kannabis parantaa syöpää. Voit lukea siitä juurikin mainitsemastani. Eli tällä otsikolla: valtamedia myöntää vihdoinkin: kannabis parantaa syöpää. Mutta miten sitä sitten käytetään onkin erijuttu. Kannabiskun on myös lääketeollisuuden bisneslistalla niin tietysti kannabiksesta on kehitetty kemiallinen versio joka ei tietenkään vastaa alkuperäisen kannabiksen parantavia vaikutuksia, vaan on pelkkä bisnes juttu lääketeollisuudelle. Mahtaako siihen teolliseen tuotteeseen olla lisätty myös Polysorbat 80 jota näyttää viljeltävän melkein lääkkeessä kuin lääkkeessä ja joka on erittäin myrkyllinen aine. Tässäpä uusi tutkimusalue jota pitää tarkentaa kuinka monessa kansalaisten käyttämässä lääkkeessä sitä on. Tässä tapauksessa on turha puhua määrästä vaan laatu ratkaisee ja Polysorbat 80 on todellakin erittäin myrkyllistä mutta eipä sitä ole kuvattu pääkallon kuvalla vaikka pitäisi. Mutta kun tarkoitusperät tunnistaa niin ymmärtää kyllä miksi ei! Lue lääkkeiden pakkausselosteet aina alusta loppuun ja katso myös mitä kaikkia ainesosia niihin on ympätty, se näyttää olevan vielä mahdollista mutta kun tietoisuus kasvaa niin sitä yritetään kaventaa. Onneksi sentään ajatteleminen on vielä sallittua ja se on ihan kirjattu ihmisoikeuksien sopimusten joukkoon kuuluvaksi ( luin sen ja ihmettelin, kuka nyt pystyy kenenkään ajatuksia kontrolloimaan).

   Plusääni(4)Miinusääni(0)
  3. sativex on synteettistä kannabinoidia mitään tekemistä kannabiksen kanssa lääke yhtiöt ovat ahneita p****** jotka haluavat vain voittoja haluavat syntetisoida kaiken koska eivät pysty kasvia patentoimaan käyttäkää aivojanne peace

   Plusääni(3)Miinusääni(0)
 2. Lisään vielä väärinymmärrysten välttämiseksi edelliseen, että toivon todellakin, että kannabisöljy toimii niin kuin luvataan. Jos se toimii, niin se on todellinen edistysaskel taistelussa syöpää vastaan. Ja naurettavan yksinkertainen sellainen.

  Mutta odotetaan rauhassa tutkimuksia.

  Plusääni(3)Miinusääni(0)
   1. Höpö höpö. Kyllä kannabis tutkitaan, ja jos se osoittautuu tehokkaaksi lääkkeeksi, lääkefirmat luovat siitä standardisoidun valmisteen ja saavat sille patentin. Onhan chilin ainesosaa kapsaisiiniakin sisältävä lääkkeellinen hoitotuote patentoitu.

    Plusääni(1)Miinusääni(0)
   2. Ja Itä-Suomenyliopistoko se tutkii…heko heko?
    Entäpä se aprikoosin siementen syanidi, joka kuulemma menee vain syöpäsoluihin tuhoten ne?
    Miten se metanoli saatas meneen vain syöpäsoluihin?
    Entäpä hiili? Eräs kotiin kuolemaan passitettuhan parani suolistosyövästä kun söi hiiltä!
    Entäpä jos käytettäs näitä yhdessä?
    Entäpä se syöpäsolujen hävitys radioaalloilla?
    kysymyksiä kysymyksiä!

    Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. M.D. Sanoit aikaisemmin että ”Lääkeyritykset eivät omista tiedelehtiä (eikä yliopistoja) eivätkä estä niitä julkaisemasta kannabistutkimuksia.” Ei ehkä, MUTTA, tänäpäivänä lääketeollisuus rahoittaa enemmän ja enemmän yliopistoilla tehtäviä tutkimuksia. Kokemuksesta tiedän, että rahoittajina lääkeyhtiöillä on oikeus estää yliopistolla tehtyjen tutkimusten julkaisemista. Tiedän myös, että lääkeyhtiöt ovat manipuloineet yliopistojen ”puolueettomia” tutkimustuloksia hyödykseen. Olet varmasti hyvä lääkäri, mutta sinisilmäinen. Tänäpäivänä köyhät yliopistot tanssivat rikkaiden lääkeyhtiöiden pillien mukaan.

   Plusääni(10)Miinusääni(0)
 3. @M.D. Jos joku kieltäytyy ottamasta lääketehtaan lääkettä ja haluaa kokeilla muuta, ei sen pitäisi olla lääkärille mikään arvovaltatappio. Potilas saa tehdä minkä parhaaksi näkee. Kyllä lääketeollisuus on niin paljon kusettanut tavallista kansalaista rahankiilto silmissään, että et voi olla tosissasi muuta väittäessäsi. Tottakai on olemassa kunnollisia ja oikeita tarkoitusperiä parantaa sairaita. Vaikka olet lääkäri, sinulla ei välttämättä ole haisuakaan siitä mitä tehtailijan päässä liikkuu. Ei myöskään hänen moraalinsa taso kuulu sinun arvioitavaksesi. Myös lääkiksen käyneenä sinun pitäisi tietää tutkimustulosten vääristelystä. Sitäkin tapahtuu. Ei tietenkään aina ja kaikkialla. THL on yksi mätäpaise, jota lääkärit uskovat kuin jumalaa, vaikka laitos pitää sisällään uhkailua, kiristystä lahjontaa ja korruptiota. Nämä pelkästään GSKn miljoonalahjuksiin Pandemrixin osalta. Niistä kuullaan vielä myös.

  Plusääni(11)Miinusääni(0)
 4. Lääkäriltä voisin kysyä että montakos konjakkipulloa jää jouluna saamatta jos alkaa toimia valtavirtaa vastaan ja oikeasti parantamaan ihmisiä? Esimerkkinä nyt vaikka diabetes, oikea hoitohan on teidän mielestä täysjyväleipää ja insuliinia koko loppuelämä vaikka ruokavaliomuutoksilla saisi ihmiset parempaan kuntoon. Kyllä, suuri osa ihmisistä on juuri niin lampaita että lääkärin sana on laki vaikka vaivat vaan pahenisi ja painoa tulisi koko ajan lisää. Ei kai se ihme ole jos vaihtoehtoiset hoidot kasvattaa suosiotaan kun vallalla oleva lääketiede hoitaa useasti vaan oiretta eikä ihmistä.

  Plusääni(6)Miinusääni(0)
  1. ”Lääkäriltä voisin kysyä että montakos konjakkipulloa jää jouluna saamatta jos alkaa toimia valtavirtaa vastaan ja oikeasti parantamaan ihmisiä?”

   Voinko kysyä, mistä niitä konjakkipulloja saa, jos jättää parantamatta ihmisiä? Ei sillä, että vaihtaisin ammattietiikkani konjakkiin, mutta tämän tiedon avulla voisin tarkkailla, jos joku kollegani toimii etiikkansa vastaisesti.

   ”Esimerkkinä nyt vaikka diabetes, oikea hoitohan on teidän mielestä täysjyväleipää ja insuliinia koko loppuelämä vaikka ruokavaliomuutoksilla saisi ihmiset parempaan kuntoon.”

   Tieteenvastainen ajattelu toimii siten, että muodostetaan paikkansapitämättömiä yksinkertaistuksia, joihin on olemassa maagisen helppoja ratkaisuja. Diabetes ei ole yksi tauti, joka paranee karppaamalla, vaan useita eri tauteja, joille on yhteistä sokerin erittyminen virtsaan. Matalakalorinen ruokavalio ja liikunnan lisääminen ovat minunkin mielestäni ensisijainen hoito lähes kaikkiin nykyajan yleisimpiin ongelmiin, mutta esimerkiksi tyypin 1 diabetestä on pakko hoitaa jossain vaiheessa insuliinilla, sillä potilaiden oma insuliinintuotanto lakkaa. Lisäksi voisit jo unohtaa 90-luvun ravitsemussuositukset. Kukaan lääkäri ei määrää minkään taudin hoitoon täysjyväleipää 😉

   ”Ei kai se ihme ole jos vaihtoehtoiset hoidot kasvattaa suosiotaan kun vallalla oleva lääketiede hoitaa useasti vaan oiretta eikä ihmistä.”

   Itse taas uskon, että vaihtoehtoiset hoidot kasvattavat suosiotaan sen vuoksi, että nykyajan ihmiset eivät enää muista niitä sairauksia, joihin ihmiset kuolivat 1900-luvun alussa. Nyt, kun rokotteilla ja antibiooteilla hoidettavat tappavat taudit on suurimmaksi osaksi voitettu, on jäljellä paljon sellaisia sairauksia, joiden hoito edellyttää potilaalta omaa aktiivisuutta (esim. vähennä sokeria, lisää liikuntaa). Uskomushoitokauppiaiden taas ei tarvitse sitoutua tieteellisesti toimiviksi todettuihin metodeihin, joten he voivat myydä helpon kuuloisia vastauksia, jotka miellyttävät asiakasta enemmän kuin lääkärin kehotus ottaa vastuu omasta terveydestään.

   Mitä edes tarkoittaa, että hoitaa oiretta eikä ihmistä?

   Plusääni(1)Miinusääni(4)
     1. ei ole tainnut osata hoitaa ruokavaliotaan sitten, tuttava parani jo 2 kuukaudessa 2. diabeteksestä aloe veran avulla, heitti lääkkeet jo puolentoista viikon jälkeen roskikseen 🙂

      Plusääni(3)Miinusääni(1)
     2. Loukkaannuin syvästi nimimerkkisi vuoksi.

      Voisimme istua tässä koko päivän ja heitellä anekdootteja puolin ja toisin, mutta viekö se asiaa eteenpäin. Auttaisiko se, jos minä luettelisin sata tapausta, joissa hoidon laiminlyöneen potilaan tila on mennyt huonommaksi ja sinä luettelisit sata tapausta, joissa uskomushoitoa vastaanottaneen potilaan oireet ovat helpottaneet?

      Paha sanoa. Voi olla, että yksittästapauksia löytyy minkä tahansa asian perusteluksi, mutta yksittäistapauksen ongelmana on, että ihmiskeho on niin monimutkainen, että pelkän lääkkeen vaikutusta on vaikea erottaa satunnaismuuttujista. Mitenkähän lääkkeen tai hoidon vaikutusta voisi arvioida objektiivisesti niin, että sen erottaa sattumasta? Auttaisikohan, jos lääkettä annettaisiin isommalle ihmisryhmälle ja sitten verrattaisiin tämän ryhmän reaktioita sellaiseen ryhmään, joka ei ole lääkettä saanut?

      Plusääni(2)Miinusääni(3)
 5. Teillä lääkäreillähän on ollut pitkään se vika että teitä pidetään jumalasta seuraavana, se johtaa lopulta siihen että uskotte siihen itsekin. Tuo on juuri tyypillistä lääkärin narsismia leimata kaikki muu kuin itse määrätyty kovat lääkkeet ”uskomushoidoiksi”. Mikään esitetty tutkimus vaihtoehtohoidoista ei kuitenkaan kelpaa ellet ole sitä itse ensimmäisenä lääkärilehdestä lukenut.

  Itse taas uskon että ensin käydään muutama vuosi lääkärissä ja kun lääkäri ei saakaan mitään tuloksia aikaan niin kokeillaan jotain muuta.

  Nyt kun tuli homeopatiakin jo haukuttua niin kerro sitten ihmeessä miksi nämä ”uskomuslääkkeet” sattuvat toimimaan myös pienillä lapsilla ja eläimillä?

  Kukaan ei ole niin sokea kuin se joka ei halua nähdä. Vai miten se oli.

  Plusääni(9)Miinusääni(0)
 6. Niin ja oireen hoitamisella tarkoitan sitä että potilas tulee vastaanotollesi ja valittaa selkäkipua, mitä tekee lääkäri? Määrää opiaatteja ja laittaa leikkausjonoon. Ei tule mieleen selvittää että mistä kipu johtuu.

  Plusääni(8)Miinusääni(0)
  1. ”Tuo on juuri tyypillistä lääkärin narsismia leimata kaikki muu kuin itse määrätyty kovat lääkkeet “uskomushoidoiksi”.”

   On olemassa tieteeseen perustuvia hoitoja sekä uskoon perustuvia hoitoja. Tieteeseen perustuvat hoidot on suunniteltu tieteellisten tutkimustulosten pohjalta ja uskoon perustuvat hoidot erilaisten filosofioiden pohjalta. Minä en aseta hyväksymilleni hoitokeinoille muuta edellytystä kuin sen, että ne toimivat. Tämä ei rajoitu ”koviin lääkkeisiin”, vaan sisältää mm. liikunta- ja ruokavalio-ohjeita sekä potilaan kuuntelemista ja henkistä tukemista.

   ”Mikään esitetty tutkimus vaihtoehtohoidoista ei kuitenkaan kelpaa ellet ole sitä itse ensimmäisenä lääkärilehdestä lukenut.

   Niin ja oireen hoitamisella tarkoitan sitä että potilas tulee vastaanotollesi ja valittaa selkäkipua, mitä tekee lääkäri? Määrää opiaatteja ja laittaa leikkausjonoon.”

   Minusta tapasi tehdä oletuksia ajatusprosesseistani tuntuu hieman ylimieliseltä.

   En juurikaan lue Lääkärilehteä, sillä olen enemmän kiinnostunut biokemiallisesta perustutkimuksesta. Hyväksyn kyllä tutkimustulokset vaihtoehtohoidoista, jos niitä minulle esitetään. Niitä vain ei juurikaan ole, sillä jos vaihtoehtohoidosta kertyy uskottavaa tutkimusnäyttöä, se lakkaa olemasta vaihtoehtohoito. Näin saattaa käydä esimerkiksi kannabisöljylle (tai sitten tehoa ei löydy, jolloin se jää vaihtoehtohoidoksi).

   Mukavaa muuten, että otit puheeksi selkäkivut. En tiedä, millaisia lääkäreitä olet kohdannut, mutta selkäkipua ei ensisijaisesti hoideta opiaateilla eikä leikkauksilla, vaikka potilaat niitä itse usein toivovat. Selkäpotilasta ei myöskään ensimmäisenä työnnetä magneettikuvauslaitteeseen, vaikka sitäkin potilaat usein toivovat. Jos määräisin selkäkipupotilaalle opiaatteja tutkimatta, syyllistyisin hoitovirheeseen.

   Selkäkivun syy tutkitaan potilasta kuuntelemalla sekä tunnustelemalla. Saattaisit yllättyä, jos tietäisit, miten tarkasti kivun lähteen pystyy paikallistamaan pelkästään käsin tutkimalla. Useimmiten kipu paranee ilman leikkausta ja lääkkeitä, mutta vaatii potilaalta kärsivällisyyttä. Jos kipu on lihasperäinen, voidaan toipumista nopeuttaa venyttelyllä ja myöhemmin lihasharjoittelulla. Jos potilas tupakoi, tulee se lopettaa, sillä nikotiini supistaa pieniä verisuonia ja aiheuttaa selkänikamien hapenpuutetta. Joskus kivun taustalla on stressiä, ja tällaisen kivun paraneminen voi alkaa siitä, kun joku (esim. lääkäri, mutta voi olla kuka tahansa muukin) viitsii kuunnella potilasta ja olla läsnä.

   Lisätietoa selkäkivusta löydät täältä: http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00326&p_haku=selk%C3%A4kipu

   Plusääni(1)Miinusääni(3)
   1. Kaikesta edellä luetusta huolimatta olen edelleen sitä mieltä että kaikkien niiden, jotka haluavat kokeilla kannabisöljyä, pitäisi sitä saada!
    Mutta, se taitaa olla turha toive vielä pitkään aikaan.
    Minä ainakin haluaisin terminaalihoidossa saada vahvat kipulääkkeet SEKÄ KANNABISÖLJYÄ!
    Saattaisi vielä vaikka parantua.

    Plusääni(2)Miinusääni(0)
   2. Juu, ja toisinaan odotetaan 11 vuotta ennenkuin pääsee tutkimuksiin, joissa todetaan synnynnäisen rakennevamman aiheuttaneen hirvittävät lihaskivut, selän liikeradan supistumisen etc. Onneksi välilevyt olivat vasta hieman puristuneet kasaan, ja ne toipuivat, kun rakennevika korjattiin poistamalla ylisuuri okahaarake. Valitettavasti ehdin sairastua 11 kestäneen kivun vuoksi keskivaikeaan masennukseen, suolistoni tuhottiin ibuprofeenilla ja lahjakkaan urheilijan ammattilaisura tuhoutui, enkä saa enää koskaan harrastaa rakastamaani lajia kiertoliikkeiden takia. Näin hyvin Suomessa tutkitaan nuoret potilaat: kasvukipuja, liikaa urheilua, kuukautiskiertohäiriö (!). Lopulta jatkuvaa kipua alkaa pitää normaalina ja sekin, kun lihasten krampin takia et pääse vuoteesta ylös, on normaalia. Luottamukseni perinteiseen lääketieteeseen on mennyt melkolaillla totaalisesti, arvon tohtori.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)
 7. ”nyt sitten kuitenkin aloitettua Metforem”

  Metforem on lääke joka vähentää sokerin muodostumista maksassa ja tyyppi pärjää sillä, kun 1-tyypin diabetes=haima ei tuota insuliinia.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Tarve aloittaa Metforem osoittaa, että kaverin haima ei tuota riittävästi insuliinia, jotta veren glukoosi pysyisi terveellä tasolla. Toisin sanoen paraskaan ruokavalio ei paranna tyypin 1 diabetesta. Valitettavasti. Näkisin mielelläni onnistumistarinoita diabeteksen voittamisesa, mutta valitettava fakta on, että haiman beetasolujen toiminnan hiipuminen on nykyisillä hoidoilla (myös vaihtoehtohoidoilla) peruuttamatonta.

   Tiedän kyllä, että tyypin 1 diabeteksen kanssa pystyy pysymään hengissä ilman insuliinipistoksiakin (esim. aikaisemmin mainitsemani mummo). Se vaatii mieletöntä itsekuria, mutta tulokset ovat useimmiten huonommat kuin insuliinin kanssa, sillä pienetkin sokeripiikit nostavat verensokerin tasolle, joka vaurioittaa verisuonia, hermoja ja munuaisia. Tämän vuoksi aiemmin mainitsemani mummo on nykyisin sokea. Hän on toki hengissä, mutta korkean verensokerin vuoksi hänen silmänpohjiensa verisuonet ovat kovettuneet siten, että silmänpohjien herkät hermosolut eivät saa riittävästi happea.

   Onko ylipäätääm mitään järkevää syytä olla käyttämättä insuliinia tyypin 1 diabeteksen hoitoon?

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
 8. Oikeassa olet, insuliinia tarvitaan, mutta hiilareiden määrät ja insuliinin määrä pitäisi ottaa keskusteluun. Keskustella varsinkin tämän yhtälön vaikutuksesta elimistöön sillä runsas insuliini ja hiilarit ei ole kovinkaan hyvä(munuaiset, sydän, silmät…) hoitomalli.

  On diabeetikkoja jotka käyttävät yrttejä ym. hoidon tukena vähentääkseen pistettävän insuliinin määrää. Tähän päälle vielä hiilarit minimiin niin jo toimii. Insuliinista luopumista ilman jatkuvia mittauksia, että sokerit ovat kohdallaan ei voi suositella.

  USA:ssa ainakin on klinikka joka on saanut parannettua pari ykköstyyppiäkin ruokavaliolla ja yrtein. En vain ole enempää tähän perehtynyt.

  Omalla kohdalla homma menee vhh:lla niin, että pistän vain 1/3 insuliinia verrattuna viralliseen 50% hiilareita linjaan.
  Turha lie sanoakkaan, että verensokerit ovat todella hyvällä tasolla ja vhh:lla on menty koko 2000 luku. Onneksi on lääkäreitä jotka älyävät, että sokeristuvilla ruo’illa ei hoideta tautia joka kärsii sokerista.

  Kun käytin virallisten ohjeiden suosituksia niin sokerit heittelivät täysin käsittämättömällä tavalla. Tai eihän siinä näin jälkikäteen katsottuna ole mitään ihmeellistä, sillä leivän GI on n.70 ja oikealla sokerilla 59. Eli leipä on kovempi sokerin kohottaja kuin sokeri. Silti sitä pitäisi syödä 6-9 viipaletta/päivä. No kyllähän siinä Diabetesliittoa sponssaavien lääketehtaiden kate paranee.<–huomautin tästä liittoa keskustelusivuillaan niin piilottivat rahoittajansa ja tukijansa tiedot.

  " haiman beetasolujen toiminnan hiipuminen on nykyisillä hoidoilla (myös vaihtoehtohoidoilla) peruuttamatonta."

  Tästä luin taannoin, että haima toimii ja tuottaa insuliinia, mutta jokin tulehdus tms. estää insuliinin vaikutuksen.

  Gabriel Cousens taisi olla lääkäri joka on parantanut pari 1-tyyppiläistä.

  T: D1 jo 35 vuotta.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
  1. ”Oikeassa olet, insuliinia tarvitaan, mutta hiilareiden määrät ja insuliinin määrä pitäisi ottaa keskusteluun.”

   Tätä ei ole kukaan kiistänyt 🙂

   ” Silti sitä pitäisi syödä 6-9 viipaletta/päivä.”

   Olettaen, että et syö yhtään puuroa, perunaa, riisiä, pastaa tai muuta korkean glykeemisen indeksin tuotetta (huomaathan, että suositusten mukaan karkkeja tai sokerilimsoja ei kannattaisi syödä lainkaan – pari lasia kokista vastaa 9 leipäviipaletta).

   Suosituksen pointtina on tarjota ohje, joka sopii mahdollisimman monelle ilman merkittäviä haittoja. Täytyy löytää taso, josta on riittävän pitkä virhemarginaali sekä vaarallisen korkeaan että vaarallisen matalaan tasoon. Syön itsekin hiilareita hieman alle suositusten, mutta täytyy muistaa, että diabeetikolle hypoglykemia voi olla hengenvaarallinen. Riippuu potilaan omasta aktiivisuudesta, kuinka matalaa verensokeritasoa uskaltaa suositella. Verisuoni-, hermo- ja munuaiskomplikaatioiden suhteen matalampi on kiistatta parempi, mutta liian matala voi aiheuttaa äkkikuoleman.

   ”Tästä luin taannoin, että haima toimii ja tuottaa insuliinia, mutta jokin tulehdus tms. estää insuliinin vaikutuksen.”

   Saatat tässä sekoittaa tyypin 1 ja 2 diabetekset. Tyypin 2 diabeteksessa insuliini ei toimi, sillä liiallinen rasvakudos aiheuttaa kroonisen tulehdustilan (insuliiniresistenssi voi välittyä muutakin reittiä kuin tulehduksen kautta, tästä ei ole varmuutta). Yksi hypoteesi on, että tyypin 1 diabetksessa jokin enterovirusinfektio tekee haiman beetasoluille saman mitä polio tekee selkäytimelle. Lopullisesta vastauksesta ei ole vielä varmuutta.

   Plusääni(1)Miinusääni(0)
   1. Sä voit perehtyä diabeteksen hoitoon. Siis siihen kuinka hoito tehtiin ennen ateria-/pikainsuliinia niin ymmärrät kuinka pielessä nykyinen linja on.

    Suomen Diabetesliitto on YKSITYINEN yhdistys joka saa rahaa: VaasavVaasan, Novo, Bayern, EliLilly… eli suositelkaa hiilareita niin saatte rahaa, suositelkaa hiilareita niin menee inskaa kaupaksi ja saatte rahaa…kätevää.

    ”” Silti sitä pitäisi syödä 6-9 viipaletta/päivä.”

    Olettaen, että et syö yhtään puuroa, perunaa, riisiä, pastaa tai muuta korkean glykeemisen indeksin tuotetta (huomaathan, että suositusten mukaan karkkeja tai sokerilimsoja ei kannattaisi syödä lainkaan – pari lasia kokista vastaa 9 leipäviipaletta).”

    Fakta: en syö yhtään leipää, pastaa, perunaa, riisiä, makeisia enkä virvoitusjuomia.
    Syön hiilihydraatteja n.20g/vrk ja ne saan MAKEUTTAMATTOMISTA puolukoista, mustikoista, tyrnistä+erinäinen määrä vihanneksia joka ikinen päivä.

    Huomaa! Harrastan liikuntaa aika reilusti, mutta tärkeintä tässä ruokavaliossa on se, että ateriainsuliinia ei tarvita vaan pelkkä perusinsuliini riittää pitämään sokerit tasaisena eikä mistään yllättävistä matalista sokereista ole tietoakaan. Johtuen juurikin ateriainsuliinin voimakkaan laskun poistumisesta kuvioista.

    ”Saatat tässä sekoittaa tyypin 1 ja 2 diabetekset. Tyypin 2 diabeteksessa insuliini ei toimi, sillä liiallinen rasvakudos aiheuttaa kroonisen tulehdustilan (insuliiniresistenssi voi välittyä muutakin reittiä kuin tulehduksen kautta, tästä ei ole varmuutta). Yksi hypoteesi on, että tyypin 1 diabetksessa jokin enterovirusinfektio tekee haiman beetasoluille saman mitä polio tekee selkäytimelle. Lopullisesta vastauksesta ei ole vielä varmuutta.”

    En sekoita. Kyse oli juurikin 1-tyypin diabeteksesta.
    Milloin lisääntyi diabetes? Sotien jälkeen, kun viljat ja maissi ym. tulivat jakapäiväiseen ruokavalioon laajasti mukaan. Eihän haima kestä moista kyytiä, kun jatkuvasti on sokerit koholla(terveelläkin on sama asia), kun sokeristuvaa viljaa käytetään pääravintona.

    Alkuperäiskansoilla diabetes on lähes tuntematon sairaus vieläkin koska hiilihydraatteja ei käytetä kovinkaan paljoa ruokavaliossa.

    Suosittelen lukemaan kirjat: Eroon vehnästä William Davis

    Andreas Eenfeldt: Ruokavallankumous

    Molemmat ovat aivan huikeita teoksia ja kumpikin kirjoittaja on lääkäri.

    Plusääni(3)Miinusääni(0)
 9. @Hmm. Tutkimustulosten vääristelyn suhteen katso ystävällisesti vastaukseni nimimerkille Simo 16.4.2014 at 17.46. Lääketehtailijoiden mielenliikkeillä ei ole mitään merkitystä, sillä lääketehtailijoilta puuttuu valta, jolla mielenliikkeet voisi muuttaa tyranniaksi.

  Väitteesi THL:n mätäpaiseisuudesta myös hieman mietityttää. Onko THL siis saanut lahjuksia joltain taholta? Milloin tämä on tapahtunut? Onko se tullut julki siten, että siitä olisi raportoinut esim. joku tiedotusväline (vai mihin perustat syytöksesi)?

  Korruptiosta riippumatta mitä väliä THL:n kytköksillä on? THL ei ole mikään auktoriteetti ainakaan lääkäreille…

  Plusääni(0)Miinusääni(1)
  1. WHO on ainakin auktoriteetti. Kysyin hammaslääkäriliitolta, että miten se voi suositella fluoria lapsille, vaikka kyseessä on myrkky, jolla useita negatiivisia vaikutuksia ihmisen terveyteen. Hammaslääkäriliiton pamput sanoivat vain, että noudattavat WHO:n suosituksia.

   Suomessa kilpirauhasen vajaatoiminta on kansallistaudin maineessa, saattaisiko yhtään johtua siitä, että hyvin pienetkin fluoripitoisuudet lamauttavat tehokkaasti kilpirauhasen toimintaa? Ennen fluoria on käytetty kilpirauhasen liikatoiminnan hoitamiseen. Millä tehosteaineella miljoonat ihmiset harjaa päivittäin hampaansa?

   Yhdysvalloissa ei tarvitse edes harjata hampaitaan saadakseen päivittäisen fluorinsa, sitä nimittäin lisätään juomaveteen.

   Plusääni(1)Miinusääni(0)
   1. Fluorinkaan suhteen aukotriteetti ei ole WHO vaan tutkimukset. Vaikka fluori on myrkky, sitä on aina esiintynyt pieniä määriä pohjavedessä. On tehty sellainen havaito, että alueilla, joilla pohjavesi sisältää luonnollisesti paljon fluoria, ihmisten hampaat ovat paremmassa kunnossa kuin alueilla, jossa luonnollista fluoria on vähemmän. Yhdysvalloissa vesilaitokset säätelevät juomaveden fluoripitoisuutta lisäämällä sitä sellaisilla alueilla, joilla sitä on luonnostaan vähän ja poistamalla sitä sellaisilla, joilla sitä on luonnostaan haitallisen paljon.

    Annos tekee myrkyn. Niillä fluoriannoksilla, joita on Yhdysvaltain vesijohtovesissä tai Suomalaisissa hammastahnoissa, haittoja ei juurikaan esiinny. Jos esiintyisi, niitä pitäisi olla melkein joka toisella vastaantulijalla.

    Plusääni(1)Miinusääni(2)
    1. ” Niillä fluoriannoksilla, joita on Yhdysvaltain vesijohtovesissä tai Suomalaisissa hammastahnoissa, haittoja ei juurikaan esiinny”

     Jostain syystä kemiantutkijat eivät ole ihan samaa mieltä kanssasi.

     ”Arsenic in current H2O fluoridating agents causes >significant< cancer treatment costs. Arsenic in USP NaF would result in 100–500-fold fewer cancers. USP NaF costs about 12 times as much as current fluoridating agents"

     "Comparison of hydrofluorosilicic acid and pharmaceutical sodium fluoride as fluoridating agents—A cost–benefit analysis"

     Plusääni(1)Miinusääni(0)
 10. Avain tässä lienee migrogrammat(thc,cdb) eli mitenkä paljon kukin sairaus tarvitsee , Sativexissa niitä ei ole riittävästi jos tarvitaan lisää tehoa.
  Sativexista en vaan saa samaa hyötyö kuin esim. Bedrocan tai Bedican tai öljynä! Kokeiltu on.
  Mitä tulee tieteeseen, olen käyttänyt suositeltuja lääkkeitä, teho huono haittoineen. Yksilöllisyys taitaa
  jotenkin vain lässähtää näissä massa tieteellisissä tutkimuksissa, siinä lääkärille paljon työtä hyvän tuloksen
  saamiseksi.
  Liikkukaa jne. parasta mitä tiedän kera kullekkin räätälöidyn lääkityksen jos tarvetta.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 11. @M.D. Viitaten aiempaan. GSK tarjosi useamman miljoonan THLlle Pandemrix lääkkeen levittämisestä. Tutkinnassa on ja on myös julkisuudessa tämä asia. Sekin, että 100 miljoonaa maksetaan korvauksia narkolepsian uhreille. Sekin, että raha annettiin THLlle vastineeksi vastuuvapauden myöntämisestä haittavaikutusten korvaamisessa. Se, että korvauksen saajat on uhkailtu vaikenemaan korvauksien menettämisen uhalla. Maan virustutkijat saavat tietonsa aivan muusta kuin omasta tutkimuksestaan. Kun eurooppaan julistetaan pandemiauhka täysin taloudelllisten motiivien vuoksi, virologi määkii samalla suulla kuin lehden maksettu uutispäällikkökin.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 12. Juomavedessä annetun fluorin päätarkoitus ainakin USA:ssa on ollut tehostaa sitä agendaa, joka on kuvattu pdf-muotoisessa kirjassa ”The Deliberate Dumbing Down of America” joka on ilmaiseksi ladattavissa seuraavasta: http://www.deliberatedumbingdown.com/
  Kirja on kuvaus pitkään jatkuneesta suunnitelmallisesta USA:n koulu- ja yliopistolaitoksen laadullisesta alasajosta amerikkalaisten tyhmentämiseksi – sanoisin valtaapitävien ’hyödyllisiksi idiooteiksi’ käyttäen bolsevikki-massamurhaaja Leninin aikoinaa lanseeraamaa sanontaa. On kysymys ihmisten muovaamisesta helposti ohjattavaksi, tahdottomaksi massaksi Uutta Maailmanjärjestystä varten, johon meilläkin omalla tahollaan maanpetturi-poliitikkomme tähtäävät EU-diktatuurin täydellistämisellä.

  Osa kirjan esipuheesta:
  ”FOREWORD
  Charlotte Iserbyt [kirjan tekijä] is to be greatly commended for having put together the most formidable
  and practical compilation of documentation describing the “deliberate dumbing down” of
  American children by their education system. Anyone interested in the truth will be shocked
  by the way American social engineers have systematically gone about destroying the intellect
  of millions of American children for the purpose of leading the American people into a socialist
  world government controlled by behavioral and social scientists.
  Mrs. Iserbyt has also documented the gradual transformation of our once academically
  successful education system into one devoted to training children to become compliant
  human resources to be used by government and industry for their own purposes. This is how
  fascist-socialist societies train their children to become servants of their government masters.
  The successful implementation of this new philosophy of education will spell the end of the
  American dream of individual freedom and opportunity. The government will plan your life
  for you, and unless you comply with government restrictions and regulations your ability to
  pursue a career of your own choice will be severely limited.
  What is so mind boggling is that all of this is being financed by the American people
  themselves through their own taxes. In other words, the American people are underwriting
  the destruction of their own freedom and way of life by lavishly financing through federal
  grants the very social scientists who are undermining our national sovereignty and preparing
  our children to become the dumbed-down vassals of the new world order. It reminds one of
  how the Nazis charged their victims train fare to their own doom.
  One of the interesting insights revealed by these documents is how the social engineers
  use a deliberately created education “crisis” to move their agenda forward by offering radical
  reforms that are sold to the public as fixing the crisis—which they never do. The new reforms
  simply set the stage for the next crisis, which provides the pretext for the next move forward.
  This is the dialectical process at work, a process our behavioral engineers have learned to
  use very effectively. Its success depends on the ability of the “change agents” to continually
  deceive the public which tends to believe anything the experts tell them….”

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 13. Mielenkiintoista. Entä mihin tietoon perustat väiitteesi siitä, että lehtien uutispäälliköt on ostettu hiljaiseksi? Eikö tämä ole vähän ristiriidassa sen kanssa, että Pandemrix-rokotteen ympärille syntynyttä kohua on käsitelty mediassa?

  Plusääni(1)Miinusääni(1)
 14. Sä voit perehtyä diabeteksen hoitoon. Siis siihen kuinka hoito tehtiin ennen ateria-/pikainsuliinia niin ymmärrät kuinka pielessä nykyinen linja on.

  Suomen Diabetesliitto on YKSITYINEN yhdistys joka saa rahaa: VaasavVaasan, Novo, Bayern, EliLilly… eli suositelkaa hiilareita niin saatte rahaa, suositelkaa hiilareita niin menee inskaa kaupaksi ja saatte rahaa…kätevää.

  ”” Silti sitä pitäisi syödä 6-9 viipaletta/päivä.”

  Olettaen, että et syö yhtään puuroa, perunaa, riisiä, pastaa tai muuta korkean glykeemisen indeksin tuotetta (huomaathan, että suositusten mukaan karkkeja tai sokerilimsoja ei kannattaisi syödä lainkaan – pari lasia kokista vastaa 9 leipäviipaletta).”

  Fakta: en syö yhtään leipää, pastaa, perunaa, riisiä, makeisia enkä virvoitusjuomia.
  Syön hiilihydraatteja n.20g/vrk ja ne saan MAKEUTTAMATTOMISTA puolukoista, mustikoista, tyrnistä+erinäinen määrä vihanneksia joka ikinen päivä.

  Huomaa! Harrastan liikuntaa aika reilusti, mutta tärkeintä tässä ruokavaliossa on se, että ateriainsuliinia ei tarvita vaan pelkkä perusinsuliini riittää pitämään sokerit tasaisena eikä mistään yllättävistä matalista sokereista ole tietoakaan. Johtuen juurikin ateriainsuliinin voimakkaan laskun poistumisesta kuvioista.

  ”Saatat tässä sekoittaa tyypin 1 ja 2 diabetekset. Tyypin 2 diabeteksessa insuliini ei toimi, sillä liiallinen rasvakudos aiheuttaa kroonisen tulehdustilan (insuliiniresistenssi voi välittyä muutakin reittiä kuin tulehduksen kautta, tästä ei ole varmuutta). Yksi hypoteesi on, että tyypin 1 diabetksessa jokin enterovirusinfektio tekee haiman beetasoluille saman mitä polio tekee selkäytimelle. Lopullisesta vastauksesta ei ole vielä varmuutta.”

  En sekoita. Kyse oli juurikin 1-tyypin diabeteksesta.
  Milloin lisääntyi diabetes? Sotien jälkeen, kun viljat ja maissi ym. tulivat jakapäiväiseen ruokavalioon laajasti mukaan. Eihän haima kestä moista kyytiä, kun jatkuvasti on sokerit koholla(terveelläkin on sama asia), kun sokeristuvaa viljaa käytetään pääravintona.

  Alkuperäiskansoilla diabetes on lähes tuntematon sairaus vieläkin koska hiilihydraatteja ei käytetä kovinkaan paljoa ruokavaliossa.

  Suosittelen lukemaan kirjat: Eroon vehnästä William Davis

  Andreas Eenfeldt: Ruokavallankumous

  Molemmat ovat aivan huikeita teoksia ja kumpikin kirjoittaja on lääkäri.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 15. Voi jumalauta että porukka osaa olla kujalla. Jukka: Ykköstyypin diabeteksessa ei ole mitään ateriapistoksia.. Syö vain mitä huvittaa jos piikkejä otat kuitenkin..

  Pessimisti: Fluori myös sattumoisin puhdistaa vettä.. Se tappaa vedessä esiintyviä pieneliöitä äärimmäisen tehokkaasti, ja toinen vaihtoehto olisi vesijohtoveden kiehuttaminen ja siivilöinti joka taas on mahdottomuus kun puhutaan sadoista kymmenistä tuhansista litroista päivässä..

  Esko: Lakkaa jauhamasta paskaa. Mikä tahansa aine on myrkky tarpeeksi nautittuna.

  Simo: Homeopatia perustuu siihen että kun tarpeeksi laimennat jotain ainetta niin se alkaa tehoamaan. Kuulostaako tuo sinun korvaan toimivalta keinolta? Tarpeeksi laimennat jotain myrkkyä niin siitä tulee lääke? Minä haastan sinut iskemään autoosi moottoriöljyn sekaan puolet vettä.

  Luontaistuotteet ovat luontaistuotteita koska niitä ei ole tutkittu. Ja piste. Ja luontaistuotteiden valmistajat eivät ole suostuneet pistämään tavaroitaan tutkimuksiin. Luontaistuotteita jokainen ostaa ihan täysin omalla vastuulla. Jotkut voi hyvinkin tehota, suurinosa ei, ja placebo effekti on ihmeen tehokas.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
  1. Toi fluori mitä noihin hammastahnoihin ja vesijohtoveteen laitetaan, niin sillä ei ole kyllä mitään tekemistä luonnollisen fluorin kanssa, vaan se on teollisuus jätettä. Nykyinen lääkebisnes hyppii yllätys yllätys juutalaisten Rockefellerien pillin tahtiin ja heidän tavoitteensa ei ole saada oikeasti toimivia lääkkeitä markkinoille vaan paskaa joka tuo massia ja joka tekee mahollisimman paljon tuhoa ihmiskunnalle ja sen takia mitkään oikeat tutkimukset eivät näe päivänvaloa vaan maksetut tutkimukset mitkä sopivat heidän agendaansa.

   Plusääni(2)Miinusääni(0)
  2. ”Voi jumalauta että porukka osaa olla kujalla. Jukka: Ykköstyypin diabeteksessa ei ole mitään ateriapistoksia.. Syö vain mitä huvittaa jos piikkejä otat kuitenkin..”

   Ensin oli ateriainsuliini ja on vieläkin ellei ole ottanut käyttöön pikainsuliinia kuten Humalog tai Novorapid.
   Ateriainsuliini pistetään ½h ennen ruokaa kun taas pikainsuliini pistetään juurikin syönnin yhteydessä. Syynä se, että pika vaikuttaa heti ja ateriainska alkaa vasta ½h jälkeen pistosta.

   Minä söin ”oikeiden” lääkärissä annettujen ohjeiden mukaan n.20 vuotta ja kuuntelin virallisia ohjeita orjallisesti. Seurauksena verensokerien vuoristorata 2mmol/l-20mmol/l välillä eikä tasapainosta tietoakaan.

   Nykyään vhh pelissä ja tasaisesti mennään. Tämä tulee olemaan tulevaisuutta diabeteksen hoidossa, että hiilareita rajoitetaan.

   Onko järkeä syödä sokeristuvaa ruokaa, jos joudut jatkuvasti korjaamaan sokereitasi piikillä tai syömällä mataliin? Hiilarit minimiin ja pärjäät koko päivän perusinsuliinilla(pitkävaikutteinen) ja sokerit pysyvät 5-7mmol/l välillä kunhan et tankkaa hiilareita.

   Plusääni(3)Miinusääni(0)
  3. “Voi jumalauta että porukka osaa olla kujalla. Jukka: Ykköstyypin diabeteksessa ei ole mitään ateriapistoksia.. Syö vain mitä huvittaa jos piikkejä otat kuitenkin..”

   Aloitin -79 Actrapidilla ja Monotardilla. Nykyään mennään Protaphanella ja Humalogilla.
   Olenko minä pihalla? Epäilen, että tiedän hoidosta jotakin, kun olen näinkin kauan selvinnyt ilman kummempia komplikaatioita.

   D-liitto kehuu hoidon tason olevan parasta koskaan. Miksi silti tehdään raaja-amputaatioita ja silmänpohjien laserointeja enemmän kuin koskaan?
   Lääkkeet on paremmat ja 80-luvun alussa ei ollut verensokerimittareita kuin sairaaloissa ja silti on valtavasti enemmän amputointeja. Olisiko syynä se sokeri josta tuli diabeetikolle vapaata syötävää 80-luvun lopulla?

   Plusääni(2)Miinusääni(0)
   1. Amputaatioiden määrä on kääntynyt muutaman hyvän vuoden jälkeen kasvuun. Kolmessa vuodessa amputaatiot lisääntyivät yli neljänneksen, kertoo Savon Sanomat.

    Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylilääkäri Tuija S. Ikonen on yllättynyt ja huolissaan ilmiöstä.

    ”Paljon on puhuttu perusterveydenhuollon tilanteesta, jossa resurssit ja tarpeet eivät kohtaa. Myös sosioekonomisten ryhmien väliset terveyserot ovat kasvaneet”, pohtii Ikonen lehdessä.

    Vuonna 2007 Suomessa tehtiin 851 amputaatiota, vuonna 2010 määrä nousi 1075:een. Ikosen mukaan asia vaatii tutkimista.

    Amputaatioiden määrä väheni Suomessa koko 2000-luvun alun. Diabeetikkojen jalkaongelmia varten perustettiin yhteistyöryhmiä, verisuonikirurgiasta tuli oma erikoisalansa ja lääkehoidot kehittyivät.

    Ikonen arvelee, että uusien hoitojen tuoma etu on käytetty.

    ”On päädytty amputaatioon, kun keinovalikoima on käytetty loppuun.”

    Amputoiduista noin joka toisella on diabetes. Koska diabeetikkojen määrä kasvaa, myös amputaatioiden riski lisääntyy.

    Uutispalvelu Duodecim

    Plusääni(1)Miinusääni(0)
 16. ”Monet virologit on myös murhattu.” (Päpy)

  Jos tämä olisi totta, olisin varmasti huomannut, että meidän labrasta katoaa ihmisiä. Enkä olisi kyllä itsekään turvassa, sillä olen julkaissut vain omista kokeistani saamiani tuloksia. Jos yhtäkkiä katoan täältä, niin tiedätte, mikä on kohtaloni (tai sitten Magneettimedia kyllästyy kriittiseen ajatteluun ja antaa minulle bannit :).

  ”Toi fluori mitä noihin hammastahnoihin ja vesijohtoveteen laitetaan, niin sillä ei ole kyllä mitään tekemistä luonnollisen fluorin kanssa” (Joku)

  Tämä kommentti osoittaa, että et tiedä kemiasta yhtään mitään.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 17. ”Epäilen, että tiedän hoidosta jotakin, kun olen näinkin kauan selvinnyt ilman kummempia komplikaatioita.” (jukka)

  Komppaan. Kuten eilisessä viestissäni (jota jostain syystä ei ole julkaistu – ruudulla luki, että viesti odottaa hyväksyntää) sanoin, sinun tapasi hoitaa diabetestä ei kyllä vaikuta millään tavalla vaihtoehtohoidolta.

  ”Amputaatioiden määrä on kääntynyt muutaman hyvän vuoden jälkeen kasvuun.”

  Amputaatioiden määrän kasvu korreloi ajallisesti voin käytön lisääntymisen kanssa. Vaikka ylen surullisenkuuluisa MOT-ohjelma räjäytti totaalisesti pankin vasta vuonna 2010, oli Pohjois-Karjala-projektia systemaattisesti kyseenalaistettu jo koko 2000-luvun. Tämä tosin tuskin on ainoa syy, sillä olisi yllättävää, jos vaikutus olisi tullut esiin noin nopeasti.

  ”Olisiko syynä se sokeri josta tuli diabeetikolle vapaata syötävää 80-luvun lopulla?”

  Sokerista ei kyllä ainakaan virallisten suositusten mukaan ole tullut diabeetikoille vapaata syötävää milloinkaan. Toki 90-luvun ravintopyramidi oli viljojen suhteen liian liberaali, joten tälläkin voi olla vaikutusta. Onneksi ravintopyramidia on juuri korjattu.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 18. Fluori on myrkky. Tappaahan se kyllä bakteereita katkaisemalla bakteerin dna:n, mutta myös ihmisen dna on vaarassa. Fluorokinolooniantibiootteja määrätään holtittomasti Suomessakin sillä seurauksella, että lievimmät sivuoireet ovat tappava clostridium difficile, akillesjänne- ha muut jännevauriot, lihastuho jne. Jopa kuolema. Minun akillesjänteeni ei koskaan tule kuntoon. Jos olet fluorin uhri, osta booria, magnesiumia, paljon antioksidantteja ym. solujesi suojaksi ja palauttamaan mitä jäljelle jäi oksidatiivisesta stressistä. Tämämyrkytys tapahtuu vain lääkeyrityksen ahneuden takia. Pillerit myy liian hyvin, jotta niiden valmistus lopetettaisiin, vaikka vaihtoehtoja on. http://floxiehope.com

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 19. ”Fluori on myrkky.”

  Kaikki aineet ovat myrkkyjä. Sillä annoksella, missä fluoria on esimerkiksi hammastahnassa, siitä on kuitenkin enemmän hyötyä kuin haittaa. En ole eläessäni kuullut kenestäkään, joka olisi saanut hammastahnasta fluoriyliannostuksen. Sen sijaan olen tavannut potilaita, jotka ovat saaneet hoitamattomien hampaiden kautta verenmyrkytyksen.

  ”Fluorokinolooniantibiootteja määrätään holtittomasti Suomessakin…”

  Fluorokinolonit ovat vähemmän haitallisia kuin esimerkiksi aminoglykosidit ja tehokkaampia ja halvempia kuin fluorittomat kinolonit. Kehittyville lapsille niitä ei määrätä ollenkaan ja aikuisillekin varovasti juuri mainitsemasi jännevaurioriskin vuoksi. On olemassa tiettyjä bakteereita, joita vastaan fluorokinolonit ovat niin tehokkaita, että niiden määräämisestä on potilaalle vähäisempi riski kuin määräämättä jättämisestä. Kaikki aineet ovat myrkkyjä, mutta en kutsuisi nykyistä menettelyä holtittomaksi. Nykyaikana helposti unohtuu, että ennen antibioottien keksimistä bakteeritulehdukset olivat monesti hengenvaarallisia.

  ” Jos olet fluorin uhri, osta booria, magnesiumia, paljon antioksidantteja ym. solujesi suojaksi ja palauttamaan mitä jäljelle jäi oksidatiivisesta stressistä.”

  Ikävä tuottaa pettymys, mutta oksidatiivisen stressin aiheuttamia vaurioita ei pysty korjaamaan jälkikäteen antioksidanteilla sen enempää kuin ampumavammoja luotiliiveillä. Antioksidanttilisät ovat muutenkin täyttä rahastusta. Antioksidanttivalmisteet lasketaan ravintolisiksi, joten lääkeyritykset voivat valmistaa ja myydä niitä ilman tieteellistä näyttöä niiden tehosta. Koska niihin ei tarvitse investoida tutkimusmäärärahoja, ovat ne huomattavasti helpompi bisnesmalli kuin lääkkeet.

  Todellisuudessa kaikki antioksidantit, joita keho tarvitsee, saa monipuolisesta ruokavaliosta ilman yhtäkään pilleriä.

  ”Pillerit myy liian hyvin, jotta niiden valmistus lopetettaisiin, vaikka vaihtoehtoja on.”

  Esimerkiksi antibiooteille ja syöpälääkkeille ei ole olemassa toimivia vaihtoehtoja.

  Plusääni(3)Miinusääni(1)
  1. MD taas yrittää sumuttaa. Fluori on ihan luokiteltu myrkyksi ja hyvin pienetkin annokset vaikuttavat terveyteen negatiivisesti. Fluoria käytetään mm. kemiallisten aseiden valmistamisessa. Kuulostat tyypilliseltä disinfotrollilta.

   Plusääni(2)Miinusääni(1)
 20. ”Fluori on ihan luokiteltu myrkyksi…”

  Voisit Esko ottaa selvää myrkyn määritelmästä.

  ”…hyvin pienetkin annokset vaikuttavat terveyteen negatiivisesti…”

  Tarkalleen ottaen 5 mg/kg fluoria voi olla hengenvaarallinen annos. Tämä on pieni määrä, mikä kertoo fluorin reaktiivisuudesta. Toisaalta ne määrät, mitä fluoria on pohjavedessä, ovat tästä monta kertaluokkaa pienempiä. Ihminen on juonut tällaisia fluoripitoisuuksia sisältävää vettä miljoonien vuosien ajan. Modernina aikana on huomattu, että juomaveden fluoripitoisuudella on yhteys hampaiden terveyteen. Liian vähän fluoria altistaa kariekselle, liian paljon fluoria aiheuttaa fluoroosia. Tämän vuoksi on keksitty, että alueilla, jossa fluoria on vähän vedessä, sitä kannattaa lisätä hammastahnoihin.

  ”…Fluoria käytetään mm. kemiallisten aseiden valmistamisessa…”

  Sariini sisältää fluoria, mutta se sisältää myös fosforia ja happea. Tarkoittaako tämä, että myös fosfori ja happi ovat myrkkyjä?

  Fluori on reaktiivinen ja suurina määrinä soveltuu kyllä ihmisten tappamiseen. Pieninä määrinä ihmiset kestävät sitä, jolloin se soveltuu bakteerien tappamiseen.

  ”Kuulostat tyypilliseltä disinfotrollilta.”

  Älä siis usko minua, vaan tarkista sanomani eri lähteistä. Voit tietenkin yrittää keksiä salaliittoteorioita, jotka osoittavat väitteeni huijauksiksi, mutta pidä mielessäsi, että hyvin monet arkipäivän havainnot tukevat tieteeseen perustuvaa käsitystä salaliittoteorioiden sijaan. Fluorin hyödyt hampaille on tajuttu viime vuosisadalla ja sen myötä sitä on alettu lisäämään hammastahnaan. Jos positiiviset vaikutukset olisivat huijausta, niin miksi nykyajan ihmisillä on usein kaikki hampaat tallella vielä keski-iässä? Jos taas fluorin lisäys hammastahnaan olisi huono asia, niin miksi sen aiheuttamaa sairastavuutta ei näy missään? Luulisi, että haittavaikutukset olisivat jo räjähtäneet käsiin.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
  1. ”Ihminen on juonut tällaisia fluoripitoisuuksia sisältävää vettä miljoonien vuosien ajan.”

   – Luonnossa esiintyvää fluoria kutsutaan kalsiumfluoridiksi. Teollisuusjätteestä syntyvää fluoria kutsutaan natriumfluoridiksi (sodium fluoride), joka on terveydelle huomattavasti haitallisempaa kuin luonnossa esiintyvä fluori. Jälkimmäistä on hammastahnoissa ja rotanmyrkyssä. Natriumfluoridin on todettu mm. aiheuttavan syöpää.

   ”Jos taas fluorin lisäys hammastahnaan olisi huono asia, niin miksi sen aiheuttamaa sairastavuutta ei näy missään?”

   – Sanooko mitään kilpirauhasen vajaatoiminta? Länsimaiden syöpäepidemia? Verisuonitaudit? Fluorilla on myös negatiivisia vaikutuksia aivotoimintaan. Älykkyyden alentuminen, muistiongelmat yms.

   ”Juomaveden fluoripitoisuudella on yhteys hampaiden terveyteen”

   – Ei kaikkien tutkimuksien mukaan. Fluorin hyödyt hampaiden terveydelle on kyseenalaistettu monessa tutkimuksessa. Joissakin tutkimuksissa väitetään fluorin olevan haitallista hampaiden terveydelle. Juomaveden suhteen vielä enemmänkin, koska fluorin pitää pysyä suussa, jotta siitä olisi minkäänlaista hyötyä. Ei se nieltynä saa aikaan mitään muuta kuin niitä haittavaikutuksia. Vaikka fluorista olisi jotain hyötyä hampaille, niin kokonaisuutena fluorista on enemmän haittaa kuin hyötyä.

   Mutta mehän tiedämme mitä tutkimuksia ”MD” haluaa siteerata ja kaikki muu on ”salaliittoa”. Tyypillistä disinfotrolli-käyttäytymistä olkinukke-argumentteineen.

   Plusääni(1)Miinusääni(1)
 21. Mites on lisätäänkö Suomessa fluoria juomaveteen? Joskus 90-luvun alussa kun olin jenkeissä ja tekemisissä isojen firmojen kanssa, yhden firman lakimies kertoi mielenkiintoisen jutun, liekö tosi. Kun alumiinia alettiin valmistaa uudella menetelmällä joka oli hyvin halpa, tehtaita tuli joka puolelle jenkkilää. Syntyi jäteongelma, sivutuotteena tuli nimittäin fluoria joka luontoon päästyään tappaa kaiken. Joku keksi keinon (lakimies oli tuossa mukana) jolla fluori pystytään levittämään takaisin luontoon tasaisesti erittäin pieninä pitoisuuksina. Tarvittiin hyvä tekosyy ja hampaiden hoito oli juuri se. Tällä tavoin haitallinen fluori saatiin levitettyä myös USAn ulkopuolelle jossa ei edes ollut alumiinitehtaita.

  Ja kannabisöljy. Jossain vaiheessa vielä paljastuu, että syöpää sairastanutta eliittiä on hoidettu terveeksi jo vuosikymmeniä. Itse tiedän tuon vain viimmeisen 10 vuoden ajalta, koska kaverin perhe pyörittää isohkoa yksityissairaalaketjua, joissa hoidetaan myös tietyn sisäpiirijoukon sairaita. Syöpä on iso bisnes sairaanhoitoteollisuudelle ja kannattaa muistaa, että (jopa Suomessakin) on kaksi ryhmää ’eliitti’ ja ’eläimet’. Itseäni harmittaa suunnattomasti, että kuulun jälkimmäiseen ryhmään, koska olen päässyt näkemään ”uima-altaan hoitajana”, kuinka mm. heidän investoinnit ja rajojen yli kulkeva rahaliikenne toimii. Saat olla vaikka presidentti, mutta jos et kuulu tuohon eliittiryhmään, niin olet vain pelinappula. Ryhmään pääsee vain syntymällä tai mukaan otettuna, rahalla ei ole niin suurta väliä, rahat ja omaisuus saadaan pyrkyreiltä pois tarvittaessa hyvinkin yksinkertaisin keinoin.

  Vielä yksi juttu, miksi lääketehtaat laittavat suuria summia tieteelliseen tutkimuksiin vaikka tehokas hoito on jo olemassa? Tuo oli pakko kysyä kun sattui oikea ihminen eteen (lääketieteen proffa): ”Niin, on todellakin toimivia hoitoja, jotka eivät syystä tai toisesta ole kaikkien saatavilla. Voit kysyä keneltä tahansa tutkijalta kysymyksen ’miten ihminen toimii’ ja vastaus on aina ’emme varsinaisesti ymmärrä miten, kokeilemme vain eri juttuja ja katsomme mikä niistä toimii hoitona/lääkkeenä’. Plasebo efekti on hyvä esimerkki tästä, perunajauhotabletti parantaa, mutta vuosikymmenien tutkimuksen tuloksena tuotettu lääke kadottaa tehonsa muutaman vuoden sisään markkinoille tulon jälkeen. Jos Albert Einstein sanoi ulottuvuuksia olevan vähintäin 4 ja me tutkimme vain 3 ulottuvuuden sisällä, niin on selvää ettemme voi ymmärtää miten ihminen toimii. Niinpä tutkimuksia jatketaan vaikka tiedetään, että olemme hakoteillä, mitään muutakaan emme voi tehdä, oikeat vastaukset tulee löytymään jostain joku päivä. Sillä välin kannattaa käyttää hoitoja jotka toimii, se ovatko ne tieteellisesti todistettuja ei merkitse mitään, koska tieteessä se mikä on tänään noituutta on huomena totuutta, erona on vain se kuinka päätetään eli kummalta puolelta tulee enemmän ’jees’ ääniä.”

  Plusääni(3)Miinusääni(0)
 22. ”Luonnossa esiintyvää fluoria kutsutaan kalsiumfluoridiksi”

  Kalsium on vähemmän reaktiivista kuin natrium, joten fluorin kalsiumsuolat ovat pysyvämpiä. Olet siis varmasti oikeassa sen suhteen, että luonnossa fluorin kalsiumsuolat ovat yleisempiä kuin natriumsuolat. Sekin on totta, että kalsiumfluoridin LD50 on 4250 mg/kg ja natriumfluoridin 31 mg/kg. Natriumfluoridi on siis yli 100 kertaa myrkyllisempää kuin kalsiumfluoridi. Nämä luvut kuitenkin koskevat ainoastaan natriumfluoridia ja kalsiumfluoridia silloin, kun ne esiintyvät suoloina.

  Veteen liuetessaan suolat lakkaavat olemasta suoloja. Kun tiputat veteen natriumfluoridia, se lakkaa olemasta natriumfluoridi ja veteen liukenee natriumioneja ja fluoridi-ioneja. Kun tiputat veteen kalsiumfluoridia, se lakkaa olemasta kalsiumfluoridi, ja veteen liukemee kalsiumioneja ja fluoridi-ioneja. (Lähde: kemian perustiedot, jotka opetetaan peruskoulun 8. luokalla.)

  Näille suoloille siis on yhteistä, että veteen liuetessaan niistä vapautuu fluoridi-ioni. Tämän fluoridi-ionin käyttäytyminen on täysin riippumatonta siitä, kummassa suolassa se on veteen tuotu. Fluoridi-ioni on se, joka reagoi hampaiden hydroksiapatiitin kanssa. Fluoridi-ioni on se, joka yliannostuksessa aiheuttaa luusto- ja keskushermostohaitat.

  ”Sanooko mitään kilpirauhasen vajaatoiminta? Länsimaiden syöpäepidemia? Verisuonitaudit? Fluorilla on myös negatiivisia vaikutuksia aivotoimintaan. Älykkyyden alentuminen, muistiongelmat yms.”

  Syöpäepidemia? Paremminkin sitä voisi kutsua vanhuusepidemiaksi. Verisuonisairauksien yleistymisen taustalla on pidemmän elämän lisäksi liiallinen sokerien ja kovien rasvojen saanti sekä ylipaino. Ikään suhteutettuna verisuonisairastavuus on ollut viime vuosisadan loppuun asti laskussa. Saa nähdä, kääntääkö parin vuoden takainen rasvakeskustelu ja voin käytön yleistyminen kehityksen toiseen suuntaan. Fluorilla on negatiivisia vaikutuksia aivotoimintaan, mutta hammastahnoissa on fluoria niin vähän, että näitä haittoja ei ilmene. Jos ilmenisi, niin se näkyisi alueellisina älykkyyseroina huonon hammashygienian maiden ja länsimaiden välillä!

  Jos älykkyyden alentuminen huolestuttaa, niin katse kannattaisi fluorin sijaan kääntää alkoholiin ja bentsodiatsepiineihin, joiden pitkäaikaiskäyttäjillä älykkyyden alentumista näkee ihan oikeasti.

  ”Fluorin hyödyt hampaiden terveydelle on kyseenalaistettu monessa tutkimuksessa.”

  Mikä tekee näistä tutkimuksista uskottavampia kuin niistä, joissa fluorin terveyshyödyt on todettu?

  ”fluorin pitää pysyä suussa, jotta siitä olisi minkäänlaista hyötyä”

  Napakymppi. Tämän vuoksi fluori kannattaa lisätä hammasahnaan eikä juomaveteen. Eli Suomen malli on parempi kuin jenkkien.

  ”Mutta mehän tiedämme mitä tutkimuksia “MD” haluaa siteerata ja kaikki muu on “salaliittoa”. Tyypillistä disinfotrolli-käyttäytymistä olkinukke-argumentteineen.”

  Hyväksyn kaikki laadukkaat tutkimukset julkaisijasta riippumatta ja olen valmis muuttamaan mieltäni, mikäli huomaan olevani väärässä. Ja en kyllä pitäisi sitä olkinukkena, että väitän yleisen näkemyksen kyseenalaistamisen vaativan tässä asiassa salaliittoteorioiden kekskimistä. Mitä muuta kuin salaliittoteoriaa on väite, että olisin ”dissinformaatiotrolli”, jonka siteeraushalut tiedetään?

  Vaihtoehtoisesti voit esitellä minulle laadukkaita tutkimuksia, jotka osoittavat fluorin hyöty-haitta-suhteen kallistuvan haittojen puolelle.

  ”Mites on lisätäänkö Suomessa fluoria juomaveteen?” (hievahtaaja)

  Ei.

  ”kaverin perhe pyörittää isohkoa yksityissairaalaketjua, joissa hoidetaan myös tietyn sisäpiirijoukon sairaita”

  Minkä nimistä yksityissairaalaketjua?

  ”emme varsinaisesti ymmärrä miten, kokeilemme vain eri juttuja ja katsomme mikä niistä toimii hoitona/lääkkeenä.”

  Tuo tilanne vallitsi 1800-luvulla. Nykyisin ihmisen kehon toiminnasta tiedetään varsin paljon. Esimerkiksi eri syöpäkasvainten pintaproteiineja tunnetaan aminohapon tarkkuudella, ja niitä vastaan pystytään kehittämään spesifisiä vasta-aineita (biologiset lääkkeet). Syövän synnyn, ihmisen vanhenemisen tai tietoisuuden synnyn perimmäisiä syitä ei tunneta, mutta se ei tarkoita, että farmakologinen tutkimus olisi hakuammuntaa.

  ”Plasebo efekti on hyvä esimerkki tästä, perunajauhotabletti parantaa, mutta vuosikymmenien tutkimuksen tuloksena tuotettu lääke kadottaa tehonsa muutaman vuoden sisään markkinoille tulon jälkeen.”

  Tämän vuoksi kaikki lääketutkimukset ovat nykyisin kaksoissokkoutettuja ja lumekontrolloituja. Lääkäri ei tiedä, antaako oikeaa lääkettä ja potilas ei tiedä, saako oikeaa lääkettä. Lääkäri tutkii potilaan ja kirjaa havainnot. Vasta sitten, kun kaikki data on kerätty, verrataan lääkettä saaneiden ryhmää lumeryhmään. Jos tällöin lääkettä saaneiden potilaiden tila on parantunut suhteessa lääkettä saamattomiin, tehdään johtopäätös, että lääke toimii. Tämä toiminta ei selity lumevaikutuksella.

  ”Jos Albert Einstein sanoi ulottuvuuksia olevan vähintäin 4 ja me tutkimme vain 3 ulottuvuuden sisällä, niin on selvää ettemme voi ymmärtää miten ihminen toimii.”

  Juuri tämän vuoksi tarvitsemme tiedettä. Tiede on järjestelmä, jolla ihmismielelle liian monimutkaiset käsitteet mallinnetaan tavalla, jota on mahdollista ymmärtää ja arvioida. Vaihtoehtohoidoilla ei ole tukenaan tieteellistä metodia, joten ne ovat enemmän alttiita vajavaisen ihmismielen virheille ja ennen kaikkea placebo-efektille. Jos joku tutkii vaihtoehtohoitoa tieteellisesti ja toteaa sen tehokkaaksi, se lakkaa olemasta vaihtoehtohoito. Jos se ei osoittaudu toimivaksi, se jää vaihtoehtohoidoksi ja sitä jäävät kannattamaan ne, jotka luottavat sokeasti omaan arviointikykyynsä.

  ”tieteessä se mikä on tänään noituutta on huomena totuutta, erona on vain se kuinka päätetään eli kummalta puolelta tulee enemmän ‘jees’ ääniä.”

  Tieteellinen metodi on kehittynyt yhteen suuntaan siitä asti, kun joku keksi kirjoittaa havainnoistaan tarkat kuvaukset paperille suoran heuristisen päättelyn sijaan. Jees-äänten määrällä ei ole merkitystä. Jos joku osoittaa, että jokin asia toimii tai ei toimi, joutuvat vastustajat nielemään ylpeytensä ja muuttamaan mieltään. Ne, jotka eivät tähän kykene, lakkaavat olemasta tiedemiehiä ja ryhtyvät vaihtoehtohoitojen puolestapuhujiksi.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 23. Silloin kun Dr. Dean Edell oli vielä KGO radiossa pitämässä lääketieteen tuntia (ja meikä laukkasi Stanfordin Yliopistolla), hänen työryhmänsä piti kirjaa tieteellisistä tutkimuksista mm. onko kahvi hyväksi vai ei. Tällä viikolla oli, seuraavalla ei. Hän käytti tuota esimerkkinä siitä miten lääketiede toimii ja sanoi: ”Vaikka kuinka tehdään double plasebo testit, niin ihmisluonto vetää siitä huolimatta pitemmän korren”. Sama juttuhan on suurten lukujen teoriassa, jos annat koneen heittää noppaa miljoona kertaa ja toivot #5, niin niitä vitosia tulee enemmän, ei voi mitään. FDAn mukaan viiden vuoden jälkeen hyväksytyistä lääkkeistä vain yksi viidestä toimii tehokkaasti. Tuo lume-ilmiö on kyllä hämmästyttävä, kaiken järjen mukaan ja niitten huippuälykkäiden ihmisten jotka ovat kehittäneet noita testejä paremmaksi ja paremmaksi, siitä huolimatta ne eivät välttämättä toimi. Joku sanoikin, että ainoa tapa selittää joku pieleen mennyt testi oli aikamatkustaminen.

  Lääketiede on vielä siitä keljua, että sitä manipuloidaan rahalla, tutkimuksissa on poliittista komponenttia mukana, lääketehtaat ja tutkimuslaitokset eivät suinkaan kerro lääkkeistä koko totuutta. On myös Brookings Institut Raportin (1960) mukaista kelmimäisyyttä, jolla katsotaan että joku tieto on pahasta ihmiskunnalle ja se pitää kaikin keinoin pitää salassa. Vrt. rakennelmat kuussa ja Marsissa joista on kuvia ja NASA siitä huolimatta kieltää kaiken.

  Sairaalaketjun nimeä en missään nimessä mene kertomaan, mutta en uskonut itsekään ennen kuin näin yhden 82 vuotiaan rintasyöpä potilaan hoitokertomuksen. Kaikkialle levinnyt syöpä, kipuja, liikkumisvaikeuksia, ruoka ei pysy sisällä. Lääkitys aloitettu, siirretty kotihoitoon yhden kuukauden päästä, 6kk myöhemmin ei jälkeä syövästä, liikkuu normaalisti. Hoitomuoto: erikoisruokavalio, hamppuöljy + muita lääkkeitä jotka eivät sanoneet minulle juuri mitään. Potilasnumero oli 612, eli puhutaan syövästä parantuneista ihmisistä viimeisen 10 vuoden aikana. Eli jos joku yrittää syöttää minulle pajunköyttä siitä etteikö syövästä voisi parantua (hamppuöljyllä), turha yrittää. Joukossa oli lisäksi kaikkia syöpälajeja. Ei syöpä kuitenkaan mikään nuhaan verrattava helppo sairaus ole, vaan lääkärien on tiedettävä tarkkaan missä järjestyksessä hoitossa edetään.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
  1. Hyvä kommentti Hievahtaja. Oikein että pidät pintasi ja uskot myös esim. tämän hamppuöljyn parantavaan vaikutukseen, niin minäkin. Eihän nuo ns. lääkärit edes halua tutustua mihinkään luontaishoitoihin saatikka ymmärtää, että niillä olisi parantavaa vaikutusta. Niiltä raasuilta lähtee penkki takapuolen alta jos uskaltavat myöntää luontaishoitojen parantavat vaikutukset, että ”siilleen.” Se on ihan täyttä faktaa että sekä homeopatia, että muu luontaislääketiede pystyy parantamaan sairauksia ja lääkemyrkyistä voidaan luopua alkamalla käyttää vaihtoehtohoitoja. Siinä tietysti pitää osata pelata oikeilla korteilla niin onnistuu varmasti. On omakohtaisia ja läheisten kokemuksia näistä skeptikkojen määrittelemistä ”huuhaahoidoista.” Kyllä luontaislääketiede nousee vielä arvoon arvaamattomaan kunhan ihmiset ymmärtävät asioiden oikean laidan. Ja sekin aika tulee vielä, että lääketehtailijat tekevä konkan, toivon todellakin että niin käy. Ovat jo tappaneet ja rampauttaneet ihmisiä ihan tarpeeksi lääkemyrkkyineen ja rokotteineen.

   Plusääni(2)Miinusääni(0)
  2. On se kumma kun nämä ihmeparantumisen (tai sano sitä sitten dieettihoidoksi tai hamppuhoidoksi) kokeneet potilaat eivät koskaan tule näyttäytymään julkisiin sairaaloihin, jotta heidän menestyksensä voitaisiin virallisesti dokumentoida!

   Plusääni(0)Miinusääni(2)
 24. ”hänen työryhmänsä piti kirjaa tieteellisistä tutkimuksista mm. onko kahvi hyväksi vai ei. Tällä viikolla oli, seuraavalla ei.” (Hievahtaaja)

  Olet todennäköisesti epäonnistunut huumorin tunnistamisessa.

  ”Sama juttuhan on suurten lukujen teoriassa, jos annat koneen heittää noppaa miljoona kertaa ja toivot #5, niin niitä vitosia tulee enemmän, ei voi mitään.”

  Anteeksi, nyt en ole varma, ymmärsinkö oikein. Tarkoitatko, että toivomalla on mahdollista vaikuttaa satunnaislukugeneraattoriin? Olen aina silloin tällöin leikitellyt ajatuksella mielen voimasta, mutta toistaiseksi en ole kyennyt toivomalla onnistunut saamaan satunnaislukugeneraattoria hallintaani. Satunnaislukugeneraattoreihin kyllä perustuu laaja pseudotieteenala, josta on aika vaikea tehdä johtopäätöksiä yhtään mihinkään suuntaan.

  Helppo testi on tehdä excelillä satunnaislukugeneraattori, joka tilastoi jokaisen luvun ja piirtää niistä jakaumaa. Sitten voi koittaa pyöräyttää tätä virtuaalista noppaa vaikka miljoona kertaa ja toivoa jotain tiettyä lukua. Jos huomaa, että toivottu luku nousee muita useammin esiin, voi pyöräyttää toiset miljoona kertaa ja toivoa lujemmin. Tätä kannattaa jatkaa, kunnes on miljardissa toistossa.

  Jos ilmiö on todellinen, niin toivottu luku nousee yhä selvemmin esiin toistoja lisättäessä. Jos ilmiö on olematon, niin toivottu luku tulee sillon tällöin esiin, mutta toistojen määrä ei lisää toivotun numeron suhteellista osuutta.

  ”…rakennelmat kuussa ja Marsissa…”

  Pareidolia.

  ”Sairaalaketjun nimeä en missään nimessä mene kertomaan…”

  Siinä tapauksessa kyseisen sairaalaketjun nimettömien potilaiden spekulointi on yhtä hyödyllistä kuin Joulupukin porojen lentotaidosta väitteleminen.

  ”Eihän nuo ns. lääkärit edes halua tutustua mihinkään luontaishoitoihin saatikka ymmärtää, että niillä olisi parantavaa vaikutusta. Niiltä raasuilta lähtee penkki takapuolen alta jos uskaltavat myöntää luontaishoitojen parantavat vaikutukset…” (kulkuri)

  Ehkä muutama vastaava esimerkki joltain muulta alalta voisi demonstroida väitteesi typeryyden paremmin kuin järkipuhe (jota voit halutessasi etsiä aikaisemmista viesteistäni):

  Eihän nuo ns. kokit edes halua tutustua mihinkään hiekkaan saatikka ymmärtää, että sillä olisi ravitsemuksellista arvoa. Niiltä raasuilta lähtee penkki takapuolen alta, jos uskaltavat myöntää hiekan ravitsemukselliset vaikutukset.

  Eihän nuo ns. raksamiehet edes halua tutustua mihinkään taikasauvoihin saatikka ymmärää niiden etua vasaran korvikkeena. Niiltä raasuilta lähtee penkki takapuolen alta, jos uskaltavat myöntää taikasauvan ihmevaikutukset talonrakentamisessa.

  ”Se on ihan täyttä faktaa että sekä homeopatia, että muu luontaislääketiede pystyy parantamaan sairauksia ja lääkemyrkyistä voidaan luopua alkamalla käyttää vaihtoehtohoitoja.”

  Kaikki todisteet uskomushoitojen puolesta ovat joko anekdootteja tai pieniä heikkolaatuisia tutkimuksia, joiden tuloksia ei ole pystytty toistamaan. Se on vielä melko kaukana ihan täydestä faktasta.

  Plusääni(1)Miinusääni(2)
  1. M.D. Oletpa varma omista mielipiteistäsi ja mihinkähän pyritkään tällä että nettoat sellaisia asioita joista on tutkittua ja koettua tietoa ja faktaa enemmän kuin sinun ”muka tieteellisellä alallasi,”sillä lääketiedehän muuttuu koko ajan tänään joku on hoito on hyväksi ja huomena se onkin jopa hengenvaarallista jne. Sama mulle mihin uskot mutta sehän on ihan selviö että lääkärit ovat lääketehtailijoiden talutusnuorassa THL:län alaisia ja kovan valvonnan alla että pysyvät ruodussaan eivätkä ala parantamaan sairaita. Eihän lääkärin kuulukkaan parantaa vaan lievittää sairauksia sillä lääketehtailijat tarvitsevat suuria summia rahaa ahneuksissaan ja kehittääkseen uusia hienoja lääkkeitään lääkeuskovaisten onnellistamiseksi. Miten se olisikaan muuten mahdollista elikä pidetään sairaat sairaina niin saadaan netottua enemmän rahaa perstaskuihin. Mene nyt suuri ja mahtava tutustumaan luontaishoitojen mahdollisuuksiin ja niistä tehtyihin tieteellisiin tutkimuksiin niitä on tehty kehittyneemmisskin maissa kuin tämä meidän suomenmaa. Kyllä meillä on täällä omassa maassakin esim.Antti Heikkilä, Matti Tolonen ym. ihan oikeita lääkäreitä jotka ovat ymmärtäneet tämän nykyisen lääketieteen kurimuksen ja ovat hypänneet siitä kelkasta pois, huomattuaan sen toivottoman tilanteen ettei lääketieteen keinoin haluta auttaa sairaita oikeasti . Arvostan heitä todella paljon sillä he ovat sairaiden asialla ja vieläpä voin kehua Tolosta että auttaa ihan pyyteettömästi jos joku on avun tarpeessa ja ihan ilmaiseksi. Moniko teikäläisistä jos nyt muka oikeasti olisit joku lääkäri, tekisi sairaalle sellaisen palveluksen, voin vastata ettei kukaan. Epäilen kyllä ihan oikeasti että olisiti joku ns. lääkäri. Samapa tuo.

   Plusääni(2)Miinusääni(0)
 25. ”Anteeksi, nyt en ole varma, ymmärsinkö oikein. Tarkoitatko, että toivomalla on mahdollista vaikuttaa satunnaislukugeneraattoriin? ”

  Noin juuri, Los Angelesin yliopisto teki kokeita 70-luvulla todistaakseen tuon vääräksi, mut kun ei, ihminen voi ilmeisesti neljännen ulottuvuuden kautta vaikuttaa tulokseen. Ei pitäisi mitenkään olla mahdollista, mutta kun on. Alunperin heitettiin noppaa, mutta niin kuin arvata saattaa siinä voi fuskata, siispä kehitettiin kone joka heitti noppaa napin painalluksella. Onhan tuo ilmiö muutenkin tuttu esim. bakteeriviljelmissä (antibiotit), jos tuijotat astiaa niin todennäköisesti saat sen tuloksen jonka haluat. Siispä nekin testit pitää tehdä koneella ja vielä niin ettei tutkija edes ole lähistöllä, toisaalta sekään ei kuulema auta koska aika ja paikka eivät eristä tutkijaa tuosta kokeesta. Tuokin on aiheuttanut monenlaista harmia ja niinpä testausmenetelmiä on kehitetty koko ajan eteenpäin. Jälleen kerran, yksi radiossa haastateltu tutkija joka noita testeja kehitti kertoi, että luotettavaa testiä ei ole, koska joku kuitenkin ajattelee tiettyä tulosta. Tuohan tietysti nauratti, mutta myöhemmin huomasin ettei kyseessä välttämättä ole vitsi.

  Noita ”salaisia” syöpäsairaaloita on satoja, joten siinä ei ole mitään ihmeellistä, ei ole mitään järkeä mainita nimiä, koska sieltä ei varmaan tule mitään vastausta tyyliin ”Joo onhan niitä syöpiä parannettu”. Jos kerran suurin osa sairaalan tuloista tulee syöpäsairaan elämän pitkittämisestä kalliiden hoitojen muodossa, eihän siinä olisi mitään järkeä. Sairaalan kaksi pahinta vihollista ovat kuollut potilas tai sairaudesta parantunut potilas, tulot loppuu siihen.

  Sen kuitenkin selville miten esim. Rick Simpsonin öljy vaikuttaa, ainakin luulin ymmärtäväni selityksen. Joku aine tuossa hamppuöljyssä löytää tiensä myös syöpäsolun sisään ja aiheuttaa ”majakka” reaktion jolloin ihmisen omat valkosolut huomaavat, että kas vihollisia ja hyökkäävät ja tuohoavat syöpäsolut.

  ”Rakennelmat Kuussa ja Marsissa”

  Niin, surullisen kuuluisa poliittinen järjestö NASA on retusoinut kuvia kovalla kädellä jo 60-luvun alusta saakka ja pimittänyt tietoja. Tuo on hyvin dokumentoitua faktaa, monet asiat paljastuivat kun tutkijat pääsivät Venäjän ja ESAn vastaaviin kuviin käsiksi. Dark Mission: The History of NASA kirja kannattaa lukea, jos asiaan on kiinnostusta, tai kaivaa esille Hoagland’in videoita youtubesta.

  Olkaahan varovaisia niitten luontaistuotteiden kanssa, ne eivät ole lääkkeiden korvikkeita. Keittelin joskus kiinalaisesta apteekista ostamiani juuria, lepakon siipiä yms. Niissä on jonkun verran tehoa, enimmäkseen kuitenkin plasebo efektiä. Pääasia tuossa TCM (Traditional Chinese Medicine) on yin/yang energian tasapainotus, eli syödään viilentäviä tai kuumentavia rohtoja, noin periaatteessa, elimistö korjaa itse itsensä, jos korjaa. Akupunktio taas on mielenkiintoinen, sitä ei kukaan tunnu tietävän miten ja milloin se on keksitty, ilmeisesti ennen jääkautta. Pisteet löytyy vain ohmimittarilla ja ne on kuitenkin merkitty tarkasti kivisiin ihmismalleihin jo tuhansia vuosia sitten. Nykyajan lääketiede ei pysty selittämään järjellisesti miten akupunktio toimii, mutta eipä tiedä kiinalaisetkaan. Sitä kuitenkin käytetään hoitomuotona yleisesti, koska se on toiminut jo tuhansia vuosia. Ja tuohon tuttu kiinalainen (jo yli 70-vuotias) akulääkäri sanoi:”Toimii jos pystyt samalla auttamaan omalla ajattelullasi, mutta jos ajattelet et ei toimi, niin se ei toimi. Ei se mikään ihme pilleri ole”.

  Toistanpa vielä: Ihmiset on jaettu kahteen ryhmään; elittiin ja eläimiin. Eliitti on kirjoittanut kaikki oppikirjat, ohjaa tutkimusta (toisinajattelijat eivät edes pääse kouluista läpi), rahoittaa niitä hankkeita joista tulee rahaa ja pitää tarkasti mielessä, että sairaana pysyvä ihminen on paras tulonlähde. Tuota on jatkunut jo Sumeerien ajoista asti ja se on mennyt välillä mahdottomuuksiin. Entisajan tiedemiehet tiesivät, että maapallo on litteä ja aurinko kiertää maata, sitten oli ne Hievahtaajat joilla meni vuosikymmeniä todistellessa, että maapallo onkin pyöreä ja kiertää aurinkoa.

  Plusääni(2)Miinusääni(0)
 26. ”Mene nyt suuri ja mahtava tutustumaan luontaishoitojen mahdollisuuksiin ja niistä tehtyihin tieteellisiin tutkimuksiin…” (kulkuri)

  Aloitin opintoni lääkiksessä naivina idealistina. Olin päättänyt suhtautua avoimesti luontaishoitoihin ja pyrkiä suosimaan lääkkeettömiä vaihtoehtoja aina, kun on mahdollista. Olen harmikseni vuosien aikana joutunut huomaamaan, että suurin osa lääkkeettömistä vaihtoehdoista (luontaistuotteet, ravintolisät) joko ei toimi ollenkaan tai toimii huonommin kuin vastaava lääke. Jos ne toimivat, on niillä yleensä samat haittavaikutukset kuin lääkkeillä ja lähes poikkeuksetta ne myös maksavat potilaalle enemmän.

  Luontaistuotebisnes ei eroa lääkebisneksestä oikeastaan muuten kuin siten, että lääkkeeksi kutsuttavia tuotteita ei saa lain mukaan myydä, ellei niiden tehosta ole korkealaatuista tieteellistä näyttöä ihmisellä jonkin sairauden hoidossa. Luontaistuotteista ei tarvitse olla mitään tieteellistä näyttö, ja yksi heikkolaatuinen rottakoekin riittää pyöräyttämään markkinointikoneiston rattaat käyntiin.

  Surullisinta on, että uskomushoitojen kannattajat syyttävät lääkäreitä liiasta lääkekeskeisyydestä, vaikka todellisuudessa se on vain pieni osa siitä, mitä lääkäri tekee. Hyvin monien sairauksien hoitoon kuuluu fysioterapiaa, ravitsemus-, nukkumis- ja liikuntaneuvontaa ja paljon muuta. Syy, miksi näitä käytetään niin vähän on se, että potilaat itse eivät yleensä jaksa vaivautua.

  ”Noin juuri, Los Angelesin yliopisto teki kokeita 70-luvulla todistaakseen tuon vääräksi, mut kun ei, ihminen voi ilmeisesti neljännen ulottuvuuden kautta vaikuttaa tulokseen.” (Hievahtaaja)

  Kokeile heittää virtuaalista noppaa miljardi kertaa ja selvittää, pystytkö saamaan esiin toiveen vaikutuksen. Itse en ole pystynyt.

  ”Joku aine tuossa hamppuöljyssä löytää tiensä myös syöpäsolun sisään ja aiheuttaa “majakka” reaktion jolloin ihmisen omat valkosolut huomaavat, että kas vihollisia ja hyökkäävät ja tuohoavat syöpäsolut.”

  Eikö ole hieman ristiriitaista, että kuvailet nyt empiirisiin kokeisiin perustuvaa teoriaa hamppuöljyn vaikutuksesta, vaikka aikaisemmassa kappaleessa juuri kirjoitit, että empiirisiin tutkimustuloksiin ei voi luottaa, koska tutkijat vaikuttavat niihin vahingossa mielen voimalla?

  ”…Sairaalan kaksi pahinta vihollista ovat kuollut potilas tai sairaudesta parantunut potilas, tulot loppuu siihen…”

  Et selvästikään ole työskennellä sairaalassa. Sairaalan pahin vihollinen on potilas, joka ei parane eikä kuole, vaan makaa osastolla pitkiä aikoja. Sairaanhoitopiirit saavat kunnilta rahaa, mutta mikäli potilaita makuutetaan osastoilla turhaan, käy lääkäreiden ja hoitajien työ vaikeaksi, sillä osastoille tulee jatkuvasti uusia akuutisti sairaita potilaita, joille pitää olla tilaa. Suomessa sairaaloilla on velvoite hoitaa oman väestöalueensa sairaat, ja hoitopaikkoja on rajallinen määrä. En keksi yhtäkään sairaalaa, jossa haluttaisiin pitää potilaita osastoilla turhan takia vain siksi, että saataisiin rahaa. Tuo on yhtä absurdi ajatus kuin se, että tehtaat tahallaan hidastaisivat tuotantolinjojaan, jotta voisivat pyytää lopputuotteesta suurempaa hintaa.

  ”Nykyajan lääketiede ei pysty selittämään järjellisesti miten akupunktio toimii, mutta eipä tiedä kiinalaisetkaan.”

  Kukaan myöskään pysty osoittamaan, että akupunktio ylipäätään toimii. Poikkeuksena kivun ja ahdistuksen lievitys, jotka nykyajan lääketiede selittää porttikontrolliteorialla ja placebo-vaikutuksella.

  ”…ohjaa tutkimusta (toisinajattelijat eivät edes pääse kouluista läpi)…”

  Minkään yliopiston seula ei ole niin tiukka, etteivätkö toisinajattelijat pystyisi valmistumaan. Näin pikaisesti tulee mieleen kreationisti Pekka Reinikainen ja homeopaatti Liisa Sulkakoski. Ja eiköhän ravintolisäbisneksen kansikuvatyttö Antti Heikkiläkin lasketa toisinajattelijaksi? Ainakin he ovat onnistuneet saamaan koulutuksen.

  ”…rahoittaa niitä hankkeita joista tulee rahaa…”

  Tämä on vain järkevää. Kuka haluaisi rahoittaa sellaisia hankkeita, joiden tietää epäonnistuvan? Lääkeyritykset toki mielellään rahoittavat pääasiassa omien tuotteidensa tutkimuksia, mutta riippumatonta perustutkimusta rahoittavat erilaiset säätiöt. Jos olet elämäsi aikana tienannut paljon rahaa, voit säätiöidä omaisuutesi jonkun alan tutkimuksen rahoittajaksi. Ei ole olemassa ”eliittiä”, joka pystyisi estämään säätiöitä rahoittamasta haluamaansa tutkimusta.

  ”…sairaana pysyvä ihminen on paras tulonlähde…”

  Jos tämä kuviteltu eliitti olisi olemassa, niin sen agendalle sopisi paremmin pitää ihmiset terveinä, mutta aivottomina lampaina, jotka kulkevat viihteellistetyssä helposti pureskeltavassa pseudotodellisuudessa, jossa kulutus olisi nostettu ylimmäksi nautinnoksi. Näin ihmiset hankkisivat työllään varallisuutta, joka sitten valuisi eliitin taskuihin kansan viihdyttäessä itseään shoppailemalla. Työtä tekevä orja tuottaa enemmän varallisuutta kuin sairas.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. M.D. Oletko tietoinen että, Liisa Sulkakoski on ammatiltaan sekä biologi, lääkäri että homeopaatti ja tietääkseni myös marssijärjestys on tämä. Että eiköhän hänellä ole todellista tietoa myös taitoa enemmän kuin monellamuulla konkarilla. Sitten lisäksi mollaat Lääkäri Pekka Reinikaista johtuuko se hänen TV7:ssa esiintymisestään, onko usko este kunniallisen lääkärin ammatin harjoittamiseen vai mikä vika hänessä mielestäsi on? Hänhän on esim. ROKOTUSMYÖNTEINEN NIINKUIN varmaan SINÄKIN, että on teillä ainakin yksi samoja arvoja ylläpitävä tekijä luulisin koska, eihän ”lääkäri” voi olla esim. rokotuskielteinen. Sitten vielä Antti Heikkilä jota ”tituleerasit, ravintolisäbisneksen kansikuvatytöksi,” aika omituinen möläytys miehestä jolla on erilaiset elämänarvot kuin jollaki muulla. Onko sekin joku pahe, jos on omia mielipiteitä asioista ja uskaltaa tuoda ne myös julki. Ovat luojankiitos toisinajattelijoita ja oman tiensä kulkijoita, joita seuraa joukko samoin ajatteleva kannustusjoukko joka myös haluaa ihmiskunnalle pelkkää hyvää ja oikeudenmukaista ihmisarvoista elämää tällä maallisella vaelluksellaan. Onko siinäkin jotain ylimaallisen pahaa. Mielestäni voisi kyllä arvostaa muita ihmisiä ainakin yhtä paljon kuin itseään niin ihmisinä kuin ammatillisestikin. Olen todella pahoillani että menit ja tölväsit esim Antti Heikkilää tuolla tyylillä. Mutta luoja armahtaa niitä kaikkia jotka ymmärtävät parantaa käytöstapansa. Minä mukaan lukien.

   Plusääni(1)Miinusääni(0)
   1. Jos et viitsinyt lukea koko viestiäni tai ymmärtänyt sitä, niin listauksen tarkoituksena oli osoittaa perättömäksi Hievahtaajan salaliittoteoria, jonka mukaan toisinajattelijoiden ei ole mahdollista saada koulutusta.

    ”Oletko tietoinen että, Liisa Sulkakoski on ammatiltaan sekä biologi, lääkäri…”

    Liisa Sulkakoski on täydellinen esimerkki tieteen vastaisesti toimivasta ”toisinajattelijasta”, jolla on tieteellinen loppututkinto.

    ”…ROKOTUSMYÖNTEINEN NIINKUIN varmaan SINÄKIN,..”

    Mitä väliä sillä on, jos Pekka Reinikainen suhtautuu rokotuksiin samalla tavalla kuin minä? Hän varmasti tietää rokotuksista jotain, onhan hän lääkäri. Ei minulla ole mitään pahaa sanottavaa hänestä lääkärintoimen harjoittajana. Sinun on varmaan vaikea käsittää, että ihmisten tekemisiä ja sanomisia on mahdollista arvioida myös tapauskohtaisesti ilman, että listaa hänet suoralta kädeltä hyviin tai pahoihin. Tieteessä tällaista jakoa ei tehdä. Henkilöhistoriasta riippumatta kenen tahansa puheet voidaan ottaa vakavasti silloin, kun ne on hyvin perusteltu. Toisaalta se, että on oikeassa yhdessä asiassa ei tee asiantuntijaksi toisessa.

    Reinikanen hyppää tieteen kelkasta siinä vaiheessa, kun tulee puhe evoluutiosta. Kreationismi on tieteellisen metodin hylkäämistä ja todistusaineiston yksipuolista tarkastelua. Sen kannattajat valitsevat hyväksymänsä tutkimustulokset sen perusteella, sopivatko ne ennalta päätettyyn johtopäätökseen eli tässä 1. Mooseksen kirjan luomiskertomusten kirjaimelliseen tulkintaan. Näinollen kreationismi ei ole tiedettä, joten Reinikainen sopii listaukseen ”toisinajattelijoista”.

    ”…haluaa ihmiskunnalle pelkkää hyvää ja oikeudenmukaista ihmisarvoista elämää tällä maallisella vaelluksellaan. Onko siinäkin jotain ylimaallisen pahaa…”

    Siinä on jotain pahaa, että esittää itsensä maan johtavana ravitsemusasioihin perehtyneenä lääkärinä ja ennakkoluulottomana edelläkävinä samalla, kun valikoi ja hyväksyy ainoastaan sellaiset tutkimustulokset ja anekdootit, jotka tukevat omaa käsitystä. Tämä tekee Antti Heikkilästä ”toisinajattelijan”.

    ”Olen todella pahoillani että menit ja tölväsit esim Antti Heikkilää tuolla tyylillä.”

    No voi kyynel. Aika paljon lievempää tölvimistä kuin se, miten Antti Heikkilä tölvii esim. Pekka Puskaa tai ylipäätään uskomushoitojen kannattajat solvaavat tieteeseen perustuvan lääketieteen harjoittajia (tai tämän palstan muut kommentoijat minua). Mutta mikäli Antti Heikkilä tuosta pahoitti mielensä, niin voin toki esittää pahoitteluni. Ei ole kivaa, jos toiselle tulee puheiden vuoksi surua.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)
 27. “Noin juuri, Los Angelesin yliopisto teki kokeita 70-luvulla todistaakseen tuon vääräksi, mut kun ei, ihminen voi ilmeisesti neljännen ulottuvuuden kautta vaikuttaa tulokseen.” (Hievahtaaja)

  Kokeile heittää virtuaalista noppaa miljardi kertaa ja selvittää, pystytkö saamaan esiin toiveen vaikutuksen. Itse en ole pystynyt.

  -Virtuaalinoppaa todella heitettiin, mutta ei kait enempää kuin miljoona kertaa, tulokset alkoivat näkymään jo tuhansien heittojen jälkeen ja Theory of Large Numbers kumottiin.

  “…Sairaalan kaksi pahinta vihollista ovat kuollut potilas tai sairaudesta parantunut potilas, tulot loppuu siihen…”

  Et selvästikään ole työskennellä sairaalassa. Sairaalan pahin vihollinen on potilas, joka ei parane eikä kuole, vaan makaa osastolla pitkiä aikoja. Sairaanhoitopiirit saavat kunnilta rahaa, mutta mikäli potilaita makuutetaan osastoilla turhaan, käy lääkäreiden ja hoitajien työ vaikeaksi, sillä osastoille tulee jatkuvasti uusia akuutisti sairaita potilaita, joille pitää olla tilaa. Suomessa sairaaloilla on velvoite hoitaa oman väestöalueensa sairaat, ja hoitopaikkoja on rajallinen määrä. En keksi yhtäkään sairaalaa, jossa haluttaisiin pitää potilaita osastoilla turhan takia vain siksi, että saataisiin rahaa. Tuo on yhtä absurdi ajatus kuin se, että tehtaat tahallaan hidastaisivat tuotantolinjojaan, jotta voisivat pyytää lopputuotteesta suurempaa hintaa.

  -En ole asunut Suomessa yli 30 vuoteen, mutta noin yleisesti ottaen silloin kun lääkkeitä menee kaupaksi, lääkäreille maksetaan palkkaa, laitteita ostetaan, sairaaloita rakennetaan, jne. rahaa kuluu, sitä on saatava jostain. Lääketeollisuus tekee voittoa joka syntyy ostovoimaa, ja kun samat ihmiset ovat välillä töissä tekemässä ostoja, väsäämässä lakeja ja istumassa noitten firmojen hallituksissa ts. siirtyvät julkiselta kaupalliselle sektorille, niin yllättävää kyllä, sieltä löytyy motivaatio sairaiden sairaana pitämiseksi.

  “Nykyajan lääketiede ei pysty selittämään järjellisesti miten akupunktio toimii, mutta eipä tiedä kiinalaisetkaan.”

  Kukaan myöskään pysty osoittamaan, että akupunktio ylipäätään toimii. Poikkeuksena kivun ja ahdistuksen lievitys, jotka nykyajan lääketiede selittää porttikontrolliteorialla ja placebo-vaikutuksella.

  -Tuo plasebo-vaikutus on se millä itsekin asian selitän. Akupunkturistien selitys on joskus ovelan myöntävä: ”Sillä nimenomaan ohjataan plaseboa. Ihminen on 99.9999% tyhjää tilaa, loput on energian värähtelyä ja sen energian kulkua me ohjataan tai aukaistaan niiden reittejä”. Tuohon on hyvin vaikea sanoa mitään vastaan, koska tuo on atomitasolla totta.

  “…ohjaa tutkimusta (toisinajattelijat eivät edes pääse kouluista läpi)…”
  – Jos väität teeseissäsi että maapallo on pyöreä samalla, kun ne jotka tietävät että se on litteä ovat päättämässä kohtalostasi, todennäköisesti paperit jää saamatta. Tuon on historia toistanut kerta toisensa jälkeen. Joskus menee vuosikymmeniä että kelkka kääntyy, mutta totuus tulee esille kun tiede sitä tarpeeksi pyörittelee.

  Ei ole olemassa “eliittiä”, joka pystyisi estämään säätiöitä rahoittamasta haluamaansa tutkimusta.
  – Säätiöiden toimintaan on oikeastaan turhan helppo puuttua, siellä on aina ihmisilä joilla on omaisuutta tai muuta menetettävää, tai vastaavasti säätiö tarvitsee rahaa. Ja jos joku on niin putipuhdas maineen tahraamiseen löytyy aina keinot. Seinä nousee vastaan 100% varmasti, mutta onneksi on niitä jotka eivät koskaan anna periksi.

  ”Jos tämä kuviteltu eliitti olisi olemassa, niin sen agendalle sopisi paremmin pitää ihmiset terveinä, mutta aivottomina lampaina, jotka kulkevat viihteellistetyssä helposti pureskeltavassa pseudotodellisuudessa, jossa kulutus olisi nostettu ylimmäksi nautinnoksi. Näin ihmiset hankkisivat työllään varallisuutta, joka sitten valuisi eliitin taskuihin kansan viihdyttäessä itseään shoppailemalla. Työtä tekevä orja tuottaa enemmän varallisuutta kuin sairas.”

  Kuvasit juuri jenkkitaloutta osuvasti, paitsi että agendalle sopii hyvin, että kaikki ovat jo kouluajoista asti lääkityksen alaisia ja terveydenhoito työllistää ja niillä palkoilla on kohtuullisen kiva shoppailla. Pitkäaikaissairaat ovat kuitenkin se paras tulonlähde ja sen takia jenkkilän sairaanhoitojärjestelmä on maailman kallein ja tehottomin, ja tuota tietotaitoa viedään myös maailmalle eliitin puolesta.

  Tupakkatehtaat rahoittavat vieläkin köyhiä valtioita tyyliin ”Jos saatte 40% ihmisistä polttamaan tupakkaa, niin rahoitamme teidän sairaalat, maksatte kun jaksatte, pantiksi tahdomme vaikkapa öljyä ja timantteja. Te voitte kaivaa niitä omalla halpatyövoimallanne, keräätte samalla tupakkaverotulojakin”. Yhtälö ei tietysti toimi kansantaloudellisesti, mutta tupakka/lääketeollisuus tekee rahaa. Eliitti ohjailee firmoja olemalla ristiin rastiin hallitusten jäseninä (myös apupoikien välityksellä jotka ovat päässeet valtaan kulkemalla eliitin näyttämien polkujen mukaan astumatta miinaan). Pienehkö joukko pystyy vaikuttamaan kaikkeen ja kaikkialla aina jollakin tavalla. Sen takia niin pieni prosentti maailman väestöstä omistaa lähes kaiken.

  “Joku aine tuossa hamppuöljyssä löytää tiensä myös syöpäsolun sisään ja aiheuttaa “majakka” reaktion jolloin ihmisen omat valkosolut huomaavat, että kas vihollisia ja hyökkäävät ja tuohoavat syöpäsolut.”

  Eikö ole hieman ristiriitaista, että kuvailet nyt empiirisiin kokeisiin perustuvaa teoriaa hamppuöljyn vaikutuksesta, vaikka aikaisemmassa kappaleessa juuri kirjoitit, että empiirisiin tutkimustuloksiin ei voi luottaa, koska tutkijat vaikuttavat niihin vahingossa mielen voimalla?

  -Joo, hamppuöljyn vaikutushan piti pystyä todistamaan myös tieteellisesti, mutta koska hampun tutkiminen (hallussapito) on kiellettyä tai luvan varaista (lääketeollisuuden kontrolloima FDA antaa luvat), niin kukaan ei pystynyt sitä tekemään vuosikymmeniin. Tiedettin vain että täyshamppuöljy tai koko kasvin syöminen tehoaa moniin tauteihin ja myös syöpään. Joku taho on varmaan tehnyt hyvinkin tarkat analyysit, koska tuo majakka-selitys annettiin minulle, mutta mainitsemani sairaala ei ole niitä tehnyt. He ovat päässeet asian ytimeen kokeilemalla ja tarkkailemalla tuloksia. Täytyy kyllä nostaa hattua lääketiedettä taitaville, että osaa olla vaikeaa, ja siihen pitäisi vielä lisätä kvanttiteoria. Kun seurataan veriarvoja, sydän yms. käyriä, meridiaanien johtavuutta ja ”auran väriäarvoja, huh” ja kaikki esitettään yhtä aikaa ruudulla osaksi livenä, niin en ymmärrä miten jotkut osaavat päätellä niistä mitä pitää tehdä seuraavaksi.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 28. ”…Theory of Large Numbers kumottiin…”

  ???

  http://en.wikipedia.org/wiki/Law_of_large_numbers

  ”…Sillä nimenomaan ohjataan plaseboa. Ihminen on 99.9999% tyhjää tilaa, loput on energian värähtelyä ja sen energian kulkua me ohjataan tai aukaistaan niiden reittejä”. Tuohon on hyvin vaikea sanoa mitään vastaan, koska tuo on atomitasolla totta…”

  Tuo on vastaavantasoinen perustelu kuin yliluonnollisina pidettyjen ilmiöiden puolustelu vetoamalla ylimalkaisesti kvanttifysiikkaan. Mainitsemasi tyhjän tilan osuus on kyllä suurin piirtein oikeaa kertaluokkaa, mutta se ei kerro mitään akupunktiosta.

  ”…Jos väität teeseissäsi että maapallo on pyöreä samalla, kun ne jotka tietävät että se on litteä ovat päättämässä kohtalostasi, todennäköisesti paperit jää saamatta…”

  Ei pidä paikkaansa. Katso ystävällisesti edellisessä viestissäni mainitsemani esimerkit ”toisinajattelijoista”, joilla on yliopistotutkinto.

  ”…agendalle sopii hyvin, että kaikki ovat jo kouluajoista asti lääkityksen alaisia…”

  Miten määrittelet lääkityksen alaisena olemisen? Mitä lääkityksen alaisena olemisesta mielestäsi seuraa? Ovatko rokotukset lääkityksen alaisena olemista? Ovatko antibioottikuurit lääkityksen alaisena olemista? Nämä sopivat minunkin agendalleni, sillä niiden vaikutuksesta ihmisiä kuolee ja vammautuu vähemmän. Lääkkeiden kohdalla lasketaan aina tapauskohtaisesti, onko siitä enemmän hyötyä vai haittaa. Hieno esimerkki riski-hyöty-analyysistä visuaalisessa muodossa:

  http://www.informationisbeautiful.net/2011/is-the-hpv-vaccine-safe-v-2-0/

  ”…koska hampun tutkiminen (hallussapito) on kiellettyä tai luvan varaista (lääketeollisuuden kontrolloima FDA antaa luvat), niin kukaan ei pystynyt sitä tekemään vuosikymmeniin…”

  Ei pidä paikkaansa. Hamppua tutkitaan jatkuvasti ja tuloksia julkaistaan ihan avoimesti tiedelehdissä.

  ”…Joku taho on varmaan tehnyt hyvinkin tarkat analyysit, koska tuo majakka-selitys annettiin minulle…”

  Löytyyhän tuo tieto Wikipediastakin. Näyttö on kuitenkin niin heikkoa, ettei kannabiksesta ole voitu tehdä syöpälääkettä.

  Plusääni(0)Miinusääni(1)
 29. Suurten numerojen teoriassa tulee esiin mielenkiintoinen ongelma, esim. tähtitiedettä pyöritellään hienojen matemaattisten kaavojen mukaan, joista pyritään tekemään hienoja yksinkertaisia ja symmetrisiä. Tuota kivaa hiekkalaatikkoleikkiä tulee kuitenkin häiritsemään porukka joka mittailee avaruutta monella tapaa (kaukoputket silmillä), hienot Big Bang teorian osat on kumottu toinen toisen jälkeen, mutta aina löytyy joku uusi maagillinen formula ja näin päästään näennäisesti eteenpäin. Suurten lukujen teorian testaamisessa kävi juuri noin, paitsi että käytäntö osoitti teorian harhaksi, toimii hienosti paperilla tosin.

  “…Sillä nimenomaan ohjataan plaseboa. Ihminen on 99.9999% tyhjää tilaa, loput on energian värähtelyä ja sen energian kulkua me ohjataan tai aukaistaan niiden reittejä”. Tuohon on hyvin vaikea sanoa mitään vastaan, koska tuo on atomitasolla totta…”

  Tuo on vastaavantasoinen perustelu kuin yliluonnollisina pidettyjen ilmiöiden puolustelu vetoamalla ylimalkaisesti kvanttifysiikkaan. Mainitsemasi tyhjän tilan osuus on kyllä suurin piirtein oikeaa kertaluokkaa, mutta se ei kerro mitään akupunktiosta.

  -Ei tuo minunkaan mielestä oikein akupunktiota tue, mutta tiedän että se on kiinalaisille vain tehokas temppu säästyä pitemmiltä selityksiltä. Toisaalta mitään yliluonnollista ei ole, jos sellaista kerran tapahtuu, on vain jotain mitä ei vielä ymmärretä. Hankalaksi asian tekee se, että joku asia todistetusti tapahtuu, mutta sitä ei voida toistaa labrassa.

  Miten määrittelet lääkityksen alaisena olemisen?

  -Jonkinlaisen lääkityksen alaisena on jenkkilässä on liki puolet lapsista, Ritalinia mussuttaa ¼ ts. joilla on ADHD, loput muista syistä. Kaikilla lääkkeillä on sivuvaikutuksia riippuen niitä ottavasta ihmisestä ja lisä ongelmia syntyy kun lapset jossain vaiheessa lopetettavat nappien syömisen ja vieroitusoireiden mukana tulee vaikkapa. agressiivisuus. Niinpä koulusurmien kohdalla pitää aina ekaksi katsoa mikä henkilön lääkitys on ja oliko hän juuri lopettanut sen.

  “…koska hampun tutkiminen (hallussapito) on kiellettyä tai luvan varaista (lääketeollisuuden kontrolloima FDA antaa luvat), niin kukaan ei pystynyt sitä tekemään vuosikymmeniin…”

  Ei pidä paikkaansa. Hamppua tutkitaan jatkuvasti ja tuloksia julkaistaan ihan avoimesti tiedelehdissä.

  -Niinpä, nykyään hamppua pystytään jo tutkimaan paremmin ja sen seurauksena hamppu vapautetaan lääkekäyttöön muutaman vuoden sisällä suurimmassa osassa maailmaa. Samalla myös syöpä voidaan hoitaa pois yksinkertaisella tavalla jopa takahikiän terveyskeskuksessa. Mitään äkkirysäystä ei tule olemaan, otetaan askel kerrallaan: ”ehkä toimii”, ”todennäköisesti auttaa”, ”lupaavia tuloksia”,,,,”suositeltava hoito”, ”hampun teho tiedettiin jo kymmeniä vuosia sitten”, ”siihen aikaan kun ihmisiä vielä hoidettiin erittäin kalliilla ja tehottomilla syöpähoidoilla vaikka halpa ja tehokas hamppu…”.

  Yllätyksekseni sain kuulla, että kaverin setä (tunnettu politikko jenkkilän keskilännestä) oli sairastanut aivosyöpää 7 vuotta sitten (kasvaimia pään sisässä ja kaulassa) ja parannut. Asia on pidetty salassa, mutta hän tietää et kyseessä on ollut hamppuöljy hoito. Mielenkiintoista on se, että Rick Simpsonin öljyn kanssa heillä ei ollut mitään tekemistä, hoito tuli jonkin yksityislääkärin kautta joka muutenkin hoitaa silmäätekeviä. Asia tulee varmaan julkisuuteen jossain vaiheessa, mutta on arka, eikä vähiten uskonnollisuuden takia.

  Wikipedian artikkelit kannattaa ottaa huumorilla, niissä on aina jonkun lehmä ojassa.

  Parempi on esim. http://www.cancer.gov/cancertopics/pdq/cam/cannabis/healthprofessional/page4
  Ainakin he jo tunnustavat, että hamppulääkitys toimii. Lue sinä, minulta menee hermot, lääketieteen ymmärämiseen pitää sekä käydä kouluja, että olla jo alunperin siihen suuntaan viisas.

  Plusääni(2)Miinusääni(0)
 30. Keisarilla ei ole vaatteita. Jack Hererin kirja luku 8 erittäin mielenkiintoisia seikkoja hampun terveysvaikutuksista yms. Luvut 1: stä lähtien myös todellakin lukemisen arvoisia juttuja. Nämä tekstit luettuani ymmärrän täysin miksi hamppu on niin epämieluisa aihe esim. lääketieteen ja lääketeollisuuden kannalta. Sekun sattuu ehkä olemaankin pelastus moneen vaivaan ja ihmisten terveyttä edistävä luonnolinen ja myrkytön ja halpa jopa aliravitsemuksen hoidossa erittäin hyvä konsti joten lääketeollisuus menettäisi suuret tulonsa, jos ihmiset käyttäisovät hamppua käsittelemättömänä ravintonaan ja lääkkeenään. Teollisesti käsitellyt lääkehampputuotteet eivät ole aidon käsittelemättömän hampun veroisia parannuskeinoiltaan. Mutta onhan se suuri lääketeollisuuden bisnesmahdollisuus vaikka teho onkin minimaallista. Mitä väliä onkaan ihmisten tervehtymisestä kunhan vain bisnekset pelaa.

  Plusääni(3)Miinusääni(0)
  1. Washingtonin yliopistossa suoritettiin kannabiksella eläinkoe, jonka tarkoituksena oli osoitta, että kannabis aiheuttaa syöpää. Hiiriin istutettiin ihmisestä otettuja eri syöpätyyppien soluja, mutta tulos ei ollut odotettu. Ilman hoitoa kaikki hiiret kuolivat suurin piirtein samaan aikaa, kun taas kannabista saaneet hiiret elivät huomattavsti pitempään, ja osa parani täydellisesti.

   Usa:n lakien mukaan laittomia huumausaineita ei saa tutkia siinä tarkoituksessa, että pyrkisi osoittamanan niillä olevan jotain hyödyllisiä vaikutksi. Niitä saa tutkia ainoastaan haittojen etsimiseksi.

   Koska koe pyrki etsimään haittoja kannabiksesta, se oli laillinen, mutta koska tulokset osoittivat kannabiksen parantavan syöpää, oli tutkimuksen tulos laiton, ja valtiollinen huumepoliisi (DEA) takavarikoi kaikki koetta koskevat tiedot ja kielsi kannabiskokeet kokonaan. Tämä tapahtui vuonna 1974, joten asia on ollut tiedossa siitä lähtien, mutta siitä ei saa puhua, eikä ko. kokeesta löydy enää mitään tietoja mistään.

   Plusääni(3)Miinusääni(0)
 31. Jokunen vuosi sitten yksi suomalainen ahkerasti ulkomaita kiertävä virkamies kertoi kuulleensa kiinalaiselta korkean tason virkamieheltä, että Kiinassa ylemmillä kommunistipuolueen jäsenillä ei ole syöpää, ts. he eivät kuole syöpään, hoito on saatavilla. Aikansa udeltuaan ja paikallista riisiviinaa juoden jossain vaiheessa kiinalaisen käsi oli noussut pystöön viuhkana ja hän oli sanonut ”Meillä on nimittäin tämä kasvi jolla voi hoitaa vaikka mitä, elä kysele enää”. Tuo oli vaivannut ko. virkamiestä tähän uutiseen asti http://www.scmp.com/news/china/article/1580750/chinese-police-says-marijuana-plantations-spotted-satellite-could-just-be eli melko varmaan kyseessä oli just hamppu.

  Plusääni(3)Miinusääni(1)
 32. NOTICE! NOTICE!! NOTICE!!!
  We are at the dawn of new age in medicine and a new day for mankind.
  Not only can hemp save the world, it can eliminate a great deal of
  human suffering and It a hundred percent assurance to put an end to Cancer.
  What are we waiting for?
  Join with me and let us put an end to this madness.
  I have no connection with any other websites or oil suppliers and I have no direct involvement with any of them.
  As you can see, the comments are being repeated over and over again, please beware of them.

  To secure an order for my medication, please go to our email for more news at
  email
  :

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. HUOM! HUOMAA! HUOMAA!
   Olemme kynnyksellä uuden aikakauden lääketieteen ja uusi päivä ihmiskunnalle.
   Ei vain voi hampun tallentaa maailmassa, se voidaan poistaa paljon
   inhimillistä kärsimystä ja sataprosenttisen varmuuden lopettamaan syövän.
   Mitä voimme odottaa?
   Liity minulle ja kerro meille lopettaa tämä hulluus.
   Minulla ei ole yhteyttä muut sivustot tai öljyn toimittajille enkä ole suoraa yhteyttä mihinkään niistä.
   Kuten näette, kommentit toistetaan uudestaan ja uudestaan, haluta varoa niitä.

   Turvallinen tilaus minun lääkitys, mene meidän email enemmän Uutiset
   Sähköposti
   :

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
 33. En koskaan tiennyt kannabiksen öljy oli todella ihana ja erittäin tehokas hoidettaessa syöpä ’ Jos hallituksen ja ns säännöistä, joilla kannabiksen isäni vielä ollut elossa. Kiitos hiljattain politiikan laillistaa Kannabis valtio olisi edelleen menettänyt poikani munuaissyöpä, olin todella kosketti ja yllättynyt, kun katson paljon dokumentti miten kannabiksen öljy oli auttanut paljon ihmisiä, joille heidän perheenjäsentensä koskaan katsoivat voivansa tehdä sen jälkeen, kun useita ”Chemo” päässä dept sydämeni on sanottava sana arvostusta Mr. Rick Simpson ajoissa väliintuloa elämässä poikani kärsivät munuaissyöpä. kuten olen kirjallisesti tätä todistusta tässä blogissa poikani on niin vahva ja terve huolimatta hän ei ole suorittanut yhteensä annostus ”kannabiksen ja lääkärissäkäynti kokeilla ja saada kosketti häntä ja hänen sähköpostitse: () joten hän kanisteri valaistunut sinua enemmän.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 34. Olen hyvin kiitollinen tohtori ricksimpson tarjota kannabiksen öljyn lääkitystä minulle ja hänen Medical Neuvoo. Olen kerroit kaikki ne taistelevat syöpätautien tietää, että Hamppu öljy on sataprosenttisen voitokas lääkitys syöpää ja aivosairauksien.
  Ota Rick Simpson ja nähdä syöpä asiat ratkaistaan elämää,
  Hän on luottamus varakas ja vilpitön. ovat elämän ajan keskustelun hänen kanssaan Email:
  Hän laittaa hymy perheeni ja minä kunnioitan päivän tuntien hänet ja hänen palvelu

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 35. Olen erittäin iloinen voidessani ilmoittaa, että hamppu öljy on todellinen. Kaksi vuotta sitten olin diagnosoitu syöpä ja se oli jo vaiheessa 4, ennen kuin sain kuulla kannabiksen öljyä. Minulla ei ollut toivoa, mitä niin koskaan koska lääkärit olivat kertoneet minulle, minulla on muutaman kerran vasemmalle. Tilasin verkossa Simpson kannabiksen öljyn ja se toimitettiin minulle 5 päivän kuluessa pyynnön alongwith reseptiä heti aloitin hakevan 3 viikkoa ja tulokset olivat ihania. Älä nämä kun olet parannuskeino rinnallasi. Voit luoda oman kannabiksen öljyä, mutta se olisi parasta ottaa yhteyttä oikea lähde saada oikea laatu hamppu öljyä. Minun tapauksessani yhteyttä He auttoivat minua, ja olen kiitollinen heille yhä vain pelastaa henkesi tilaamalla varten hamppuöljyn. Yhteystiedot:

  Plusääni(2)Miinusääni(0)
 36. Terve,

  Minulla on kokemuksia parhaan ystäväni kautta syövästä, valitettavasti hän ei itse ole kertomassa enään asiasta, anyhow:
  Vuosi sitten kaverini 36v. sairastui leukemiaan, joka on erittäin harvinainen verisoluissa oleva syöpä, jota harvemmin voidaan parantaa. Ei siis mitään fyysistä kasvainta. Paikallinen lääkäri ilmoitti ettei asialle voida tehdä mitään, ainoastaan stytostaattihoitoja, ja viimekädessä luuydinssiirto, joka noita syöpäsoluja tuottaa geenivirheestä johtuen. Kaverini kävi nuo kaikki hoidot läpi vuoden ajan, ensin sytostaatit jonka jälkeen luuydinsiirto tehtiin. Luuydinsiirto oli se viimeinen keino. Ainoa ongelma oli että jos yksikin verisolu oli saastunut hoitojen jälkeen, syöpä uusiutuisi eikä mitään enään olisi tehtävissä. Näin tietysti kävi ja kaverini haki vaihtoehtoisia hoitomuotoja koska lääkärit nostivat kädet pystyyn. Elinaikaa annettiin 2kk.
  Kannabisöljy oli yksi muodoista, ja parin viikon jälkeen hän meni uusiin verikokeisiin, lähinnä ottaakseen selvää mikä on lähtötaso jotta voi verrata myöhemmin hoidon tuottamiin tuloksiin. Kävikin niin, että lääkärissä todettiin eetä hänellä ei ollut yhtään syöpäsolua enään kehossa, pari viikoa aiemmin niitä oli ollut luokkaa 70%. Käytännössä THC tappoi kaikki syöpäsolut. Aiemmin itse uskoin kyseessä olevan joku huuhaa uskomus, mutta kun näin tulokset ajattelin että kyseessä on lääketieteellinen ihme, ja kyselin miten lääkärit tähän suhtautui. Eivät kuulemma mitenkään, totesivat vai että olet parantunut. Tätä välinpitämättömyyttä ihmettelen edelleen.

  Valitettavasti kävi kuitenkin niin, että uusi selkäydin rupesi puolen vuoden jälkeen hylkimään maksaa, joka lopetti lopulta toiminnan ja kaverini menehtyi. Tosin ei syöpään… Väitän että jos kannabisöljy olisi ollut kokeilulistalla ennen stytostaatteja, olisi hän parantunut täysin. Toki geenivirheestä johtuen olisi se joskus uusiutunut, mutta edelleen se olisi ollut tapettavissa.

  Yhteenveto: Väitän, että eniten hyötyä kannabisöljystä on leukemiapotilaille, joilla ei fyysistä kasvainta ole, jolloin THC tappaa kaikki syöpäsolut. Toki kasvaimiinkin varmasti auttaa, mutta epäilen ettei ikinä pesäkettä poista. Tärkeimpänä kuitenkin pidän että THC estää syövän leviämisen ja jopa pienentää pesäkettä. Älkää siis lopettako taistelua vaikka lääkräi sanoisi mitä!

  ”Laillisista” syöpähoidoista sen verran vielä, että nykyiset syöpähoidot, eli stytostaatti tai puukko keksittiin jo 50 luvun tienoilla, jolloin vertailukohtana viestintävälineenä oli ainoastaan tyyliin morsetus, nykyään porukka kävelee älypuhelimet kädessä ja syöpähoitoon on ainoastaan nämä samat, stytostaatti tai puukko.

  Ne on lääkeyhtiöt jotka tätä maailmaa pyörittää. Eihän se käy laatuun että rikkakasvi jota kaikki voisi viljellä parantaisi syövän, vieden valta osa lääkeyhtiöiden tuloista. Eräässä dokumentissa paljastettiin että Ranskan suurimman lääkeyhtiön tuloista 70% nimenomaan tulee syöpähoidoista. Eikä kauaa tarvitse mennä taakseppäin kyn lääkeyhtiöt antoivat bonuksia jokaista stytostaattierää kohden jotka lääkärit määräsivät, matkoja ym. lahjontaa.

  Loppulauseena: Uskokaa lääkäriä, mutta pitäkää oma järki mukana ja ajatus ettei lääkäri aina ole oikeassa.
  Viimeistään silloin kun sanotaan ettei ole mitään tehtävissä, niin alkakaa taistella!

  Plusääni(5)Miinusääni(0)
  1. Kommentista on siivottu asiattomuuksia 17.3.2017. / Toimitus

   No mikset esiinny omalla nimelläs ja kerro kaveris nimee tässä? Mitä sillä enää väliä jos hän ei ole läsnä niin saisi jotain todisteita ettet ole ”vogelin” kätyri. Sitä paitsi sun tarinas on ihan helvetin ontuva. Ensinnäki mistä sun kamus sai sitä öljyä niin nopeeta et parin viikon jälkeen pystyi menemään vertaileviin kokeisiin? Toisekseen miten hän veti sitä mömmöö hieroiko pakaroilleen vai kuinka? Koska tuskin oli koko ainetta kun kaikki posti tarkistetaan joten kannabistuote olisi lähes satavarmasyi jäänyt tullin haaviin.

   En sano etteikö uutta voitaisiin keksiä ja parannusta mutta kuten ekassa viestissä lääkäriksi itseään tituleeraava ihminen sanoi ensiks me tarvitaan todisteita aineen toimivuudesta ja toisekseen kenen pää laitetaan giljotiiniin jos hoito menee reisille luvatun paranemisen sijasta.

   Ja ennen kaikkea se kommentti että jos lääkefirmat tietäis et se toimii (ne varmasti tutkii kaikki huuhaajututkin) niin miks helvetissä ne ei tosiaan tekisi siitä miljoonabusineksen sijaan miljardipisnestä. Kyllä ne tekis sen koska enemmän bisnestä on parantamisessa kuin tappamisesssa, että ovat herkkäuskoisia, jotka muuta väittää. Miettikää ny itekin… Sä parannat syövästä valtion julkisilla rahoilla ja se syöpä uusi ja sä parannat taas ja se uusi taas jne. Ihan sama saakeli kuin penosiilinkuuri. Ei sen markkinoille pääsyä estelty siks et se oli liian tehokas. En tie estelikö sitä kukaan ikinä. Siitä tehtiin huipoupisnes niin että jona jamppa voi vetää sitä muuten vaan jos haluu.

   Mä uskon tämän hölynpölypaskan lopullisesti ja sen toimivuuden jos otetaan vaikkapa mediassa vellottu pikkutyttö jolla on parantumaton aivosyöpä ja joka kuolee varmasti koekaniiniks ja parannetaan hänet.
   En ole hullu tai idiootti minullaki on äiti jolla on syöpä ja haluan että keksitään lääke joka toimisi kuin junan vessa mutta noissa viesteissä ei ole ainoatakaan kommenttia, paitsi se ns lääkäri alusssa, joka kestäisi kriittistä tarkastelua vaan se on täynnä salaliittiteoreetikkoja ja tunnehulluja jotka googlekääntäjällä suoltaa peräättömyyksiä senku ehtii. Mitään järkevää ei sano ykskä.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
   1. ”miks helvetissä ne ei tosiaan tekisi siitä miljoonabusineksen sijaan miljardipisnestä. Kyllä ne tekis sen koska enemmän bisnestä on parantamisessa kuin tappamisesssa”

    Ei raha ole noille issue. Heillä on jo rahajärjestelmänsä ansiosta pohjaton kassa tähän kaikkeen. Oleellista heille on tämä maallinen valta ja kontrolli, joka tapahtuu tämän lääkebisneksen avulla. Kannabiksen käytön kieltäminen saiuraksien parantamiseen on ase.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)
 37. Hei katsojille kaikkialla maailmassa am Lyscious Johannssen, haluan todistaa, mitä Rick Simpson teki minulle ja koko perhe hänen lääkitys. Tyttäreni ja Mieheni oli ottaa hyvin tunnettuja ja vakava sairaus nimeltä rintasyöpä ja mieheni oli Aivokasvain, tyttäreni kunnossa oli sietämätön ja mieheni oli lakata toimimasta johtuen aivokasvain infektiosta, joka oli kai tappaa hänet viime vuonna. Nämä sairaudet oli tehnyt perheeni asunnon kipuja viime vuosina. Joten olen lähettänyt kommentin jotta katsojat pitäisi auttaa minua kiitos suurmies, herra Rick Simpson tallentamiseen perheeni syövän ja kasvaimen.
  yhteyttä Rick Simpson:

  On 19/09/2013 sain joutuessaan Rick Simpson niin monen onnistuneen tarinan minun ystävien ja perheen jotka olivat saaneet Cannabis Oil häneltä, joka he ovat käyttäneet kuivatuksen heidän sairautensa, syövän, MS, diabetes ja niin edelleen . Ilmoitin hänelle tyttäreni ja mieheni tilanne, hän antoi perheeni loputonta kannustusta ja sammumaton toivoa rauhallista perhe meistä tulisi vielä kerran, kun perheeni on valmis hoitoon. On kiitollisena että olen tiedottaminen maailmassa, joka tyttäreni rintasyöpä ja mieheni aivokasvaimen on onnistuneesti kovettunut Rick Simpson Cannabis Oil jota henkilökohtaisesti tilata häneltä
  at: , en ole koskaan ajatellut, että perheeni on koskaan ihana elämä taas johtuu kivut ja kärsimykset edellisten vuosien syövän ja kasvaimen.
  Perheeni on askel uuteen aikakauteen niin paljon rakkautta, iloa ja rauha Healthy kunnossa.

  Perheeni on palautettu Rick Simpson ja vietämme Jumalan hyvyys ja rakkaus.

  Katsojat tulee ottaa yhteyttä Rick Simpson:

  Lyscious Johannssen

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 38. ”Olen täällä ilmaisemaan syvästi lämpimät kiitokseni Rick Simpsonin hamppuöljylle, jonka saan Rick Simpsonilta. Olen nyt jättänyt terveellistä elämää viimeisen vuoden jälkeen. Nyt olen nyt syöpävaurio sovelluksen ja käytön jälkeen. ota yhteyttä lääkäriisi sähköpostitse: Toivotan teille kaikkea parasta ja hyvää parannusta Kiitos ja Jumala siunaa teitä apuasi, aion auttaa sinua torjumaan syöpää maailmassa.
  Ystävällisin terveisin
  Ruskea Kyanne Michelle
  Chicago

  Plusääni(0)Miinusääni(1)
 39. Jos ette teidä miten kannabisöljy toimii, niin voin valaista teitä. Kun ihminen nauttii säännöllisesti kannabisöljyä, ei syöpäkasvain pysty enää käyttämään ihmisen verta, koska siinä on riittävästi kannaabisöljyä jota syöpäkasvain hylkii. amerikassa on lääkäri joka on parantanut yli 5000 ihmiseltä syövän tällä menetelmällä. mm. oikeudessa asti kävi pariskunta todistamassa, että parani kannabisöljyhoidolla syövästä, vielä sen jälkeen, kun lääkärit eivät antaneet mitään toivoa. kannattaa kokeilla.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 40. I’m contacting you on behalf of NU-X CBD with the view to introducing our products to your company. Our products are all over the press and here is one of the latest features (also appeared on Vogue and Pop Sugar):

  Nu-x is accompanied on a mission to set the standard for purity and consistency by providing top-quality CBD products. The brand has a versatile product line great for CBD lovers. Besides the top-quality guarantee, Nu-x offers very reasonable prices.

  BEST CBD VAPES AND FLOWER STRAINS https://shopgiejo.com/cbd/best-cbd-vapes

  Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat