Syövän ennaltaehkäisyssä tärkeää on kokonaisvaltainen hoito

Moni vaihtoehtohoidoista perustuu tietoon, että syöpä viihtyy happamessa elimistössä.
Syövältä suojaavan hyvän happo-emästasapainon voi saavuttaa tietynlaisella ruokavaliolla.

Helpoin tapa ennaltaehkäistä syöpää on pitää huolta ruokavaliostaan. Nykyiset ruokatottumuksemme ja ruokasuosituksemme suosivat tapaa, jolla kehon happo-emästasapaino pysyy happamen puolella.

Happamuutta kehossa lisäävät viljatuotteet, kuten valkoiset jauhot ja pasta, kahvi ja tee (myös vihreä tee), liha, kananmuna, juusto, maito sekä muut maitotuotteet, sokeri, makeutetut ja pastöroidut tuoremehut,  kovetetut ja raffinoidut ruokarasvat kuten margariinit sekä alkoholi.

Emäksisiä ovat useimmat vihreät vihannekset kuten kurkku, oraat ja idut.

Osa happamista hedelmistä, kuten esimerkiksi sitruuna, muodostaa elimistössä emäksisiä aineenvaihduntatuotteita. Perunoiden keitinvettä ei kannata heittää hukkaan, sillä sekin emäksöi kehoa. Mainiona ennaltaehkäisijänä pidetään myös öljyhampusta valmistettua öljyä. Kotimaassa jalostettua Finola-lajiketta viljellään Pohjois-Savossa.

Liiallinen happamuus rasittaa munuaisia ja aiheuttaa erilaisia kipu- ja särkytiloja, rappeutumissairauksia ja aineenvaihduntavaivoja, kuten erilaisia reumatiloja, maksa-, vatsa-, munuais- ja sydänvaivoja sekä diabetesta, kohonnutta verenpainetta ja verenkiertohäiriöitä. Suolan tavoin happovoittoinen ruoka kerää nestettä elimistöön. Elimistön liiallinen happamuus heikentää myös hampaiden ja ikenien terveyttä.

Luonnonmukaisesti viljellyissä kasviksissa on yleensä enemmän ravinto- ja suoja-aineita ja ne ovat emäksisempiä kuin tehoviljellyt tuotteet.
Ruokavaliota ei tarvitse kuitenkaan vaihtaa kokonaan idunpuremiseen, kunhan pitää huolta tasapainosta tai ainakin emäksöi kehonsa ajoittain.

Hengitysharjoitukset tukevat myös syöpäpotilaan toipumista. Anaerobiset syöpäsolut eivät kestä happea.

Yleisesti ottaen voitaneen sanoa vaihtoehtoisten hoitomuotojen suosivan kokonaisvaltaista hoitotapaa, jossa käytetään varsinaista hoitoa, ruokavaliota, rentoutumista sekä vitamiini- ja hivenainelisiä sekä parantamaan että ylläpitämään elimistön omaa puolustautumiskykyä.

Lue lisää:

Natriumbikarbonaatilla ja koivuntuhkalla happamoitunut kroppa kuntoon

2 kommenttia

 1. Tämä kirjoitus sisältää paljon uutta tietoa! Minä olen aina kuvitellut että elimistön pH-tasapainoa säätelee pääasiassa hengitys ja verenkierron bikarbonaattipuskuri ja että tämä järjestelmä on todella tehokas pitämään pH:n optimaalisella tasolla (7,25-7,45). Itse asiassa olen lukenut, että jopa kymmenyksen poikkeama tästä erittäin tärkeästä tasapainosta johtaa joko metaboliseen alkaloosiin tai -asidoosiin, jotka ovat hengenvaarallisia tiloja.

  Olisiko tähän tueksi jotain tutkimuksia, joissa ruokavaliolla on saatu muutettua elimistön happo-emästasapainoa?

  ”Hengitysharjoitukset tukevat myös syöpäpotilaan toipumista. Anaerobiset syöpäsolut eivät kestä happea.”

  Tämä oli niin ikään aivan uutta ja mullistavaa tietoa! Tästä lienee myös hyviä tutkimuksia? Itseäni lähinnä kiinnostaisi tietää, miten hengitysharjoitukset tappavat syöpäsoluja. Niiden tappamiseen itse asiassa käytetään jo nyt hoitoja, joissa happea kuljettavat verisuonet pyritään katkomaan. Onko siis niin, ettei noita verisuonia saisikaan katkoa, vaan syöpäkasvaimelle tulisi saada mahdollisimman paljon happea ja se kuolisi siihen?

  Plusääni(0)Miinusääni(1)
 2. Verisuonet ruokkivat syöpäsoluja. Syöpäsolut lähettävät nimittäin signaaleja verisuonille ja ne alkavat ruokkia syöpäsoluja. On estolääkkeitä tähän ilmiöön. Angioneesi eli esto syöpäsolujen ruokkimiseksi. esim. hainrustouute on tällainen estotuote. On lääketeollisia angiogeneesilääkkeitä, joita annetaan sytostaattihoidon yhteydessä.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat