Talousromahdus 2015: 11 näkökulmaa

Kriittinen talousjulkaisu The Economic Collapse ennustaa, että 2015 tulee olemaan finanssikriisivuosi. Edellisestä suurromahduksesta on jo lähes seitsemän vuotta, ja yhä useampi talousasiantuntija uskoo, että rahoitusmarkkinoiden kupla puhkeaa tänä vuonna. The Economic Collapse kokosi 11 mielenkiintoisinta näkökulmaa:

Bill Fleckenstein: ”Taloutta yritetään piristää puskemalla osakemarkkinat nousuun. Se ei kuitenkaan tule onnistumaan, vaan kehitys johtaa onnettomuuteen. Kun sijoittajat huomaavat, että kyse on huijauksesta, dollari ja osakemarkkinat tulevat sukeltamaan. Toivottavasti sama tulee tapahtumaan joukkovelkakirjalainamarkkinoille.”

John Ficenec: ”Yhdysvaltoja vaivaa osakemarkkinoiden yliarvostus. S&P 500:n (eli yhdysvaltojen 500 markkina-arvoltaan suurimman yrityksen) inflaatiokorjattu voittokerroin (CAPE) on tällä hetkellä 27,2. Lukema on runsaasti korkeampi kuin historiallinen keskiarvo, 16,6. Vuoden 1882 jälkeen luku on ollut vain kolmesti korkeampi – vuosina 1929, 2000 ja 2007.”

Lehman-Brothers-collapseAmbrose Evans-Pritchard: ”Euroalue tulee siirtymään deflaatioon helmikuussa ja tilanne tulee vaikuttamaan toivottomalta. Reaalikorko ampaisee nousuun. Velkaantuminen kasvaa BKT:ta nopeammin. Koronkorko tulee rampauttamaan koko alueen.”

The Jerome Levy Forecasting Center, joka ennusti 2007 Subprime-kriisin: ”Uutiset kansainvälisiltä markkinoilta ennakoivat, että 2015 on laskun vuosi.”

Paul Craig Roberts: ”Länsimaisen talouden korttitalo tulee romahtamaan millä hetkellä hyvänsä. Osakemarkkinat on rakennettu tyhjän päälle, niihin ei voi luottaa. Dollarin arvo voi romahtaa hetkessä.”

David Tice: ”Minulla oli samanlainen tunne 1998 ja 1999 sekä 2005 ja 2006. Tämä tulee päättymään huonosti, siitä voimme olla varmoja.”

Liz Capo McCormick ja Susanne Walker: ”Yhdysvaltojen hallituksen joukkovelkakirjalainat tulevat kokemaan katastrofin, arvioi Wall Street.”

Phoenix Capital Research: ”Kehitys tulee vaikuttamaan kaikkeen. Suurin osa viime vuosien ’kasvusta’ on saatu aikaan lainaamalla halpoja dollareita. Dollarin vajotessa yhä useampi lainarahalla rahoitetuista riskisijoituksista tulee räjähtämään käsiin. Öljy on vasta alkusoittoa.

Jos kriisi etenee täydellä vauhdilla, kiehuu Yhdysvalloissa jopa 9 biljoonan dollarin katastrofi. Ongelma on kokoluokaltaan sama kuin jos Saksa tai Japani yhtäkkiä pyyhittäisiin maailmankartalta.”

Rob Kirby: ”Raakaöljyn hinnan lasku tulee aloittamaan uuden finanssikriisin. Kriisi on tiukasti sidoksissa roskalainoihin, joilla rahoitettiin Pohjois-Amerikan liuskeöljykokeilua. Kun lainat (joita on noin puoli biljoonaa dollaria) alkavat luisua, joutuvat etenkin länsimaiset pankit vaaraan. Yhdysvaltojen keskuspankki tuskin ryntää enää apuun.

rahanpaino

Seuraava elvytysohjelma (QE4) tulee todennäköisesti sisältämään bail-inejä (pankin velkojen arvonalentaminen tai muuntamien osakepääomaksi), sillä bail-in-lainsäädäntö on ollut pöydällä kaikkialla länsimaissa. Pankkieliitti on jo sepittänyt liudan tekosyitä, jotta rahaa voidaan alkaa taas painaa. Rahoja tullaan takavarikoimaan säästö- ja eläketileiltä.”

John Ing: ”2008 romahdus oli kenraaliharjoitus varsinaista katastrofia varten, joka on nyt edessämme. Valtiot ovat nyt vielä pahemmin velkaantuneita kuin yksityinen sektori oli tuolloin. Tällä kertaa romahdus tulee olemaan vielä monta kertaa raskaampi kuin 2008.”

Gerald Celente: ”Turvallisuudentunteemme on rakennettu valheen pohjalle. Sijoittajat menettävät pian itseluottamuksensa, sillä taloutemme on Ponzi-huijaus. Mitä sitten tehdään? Korkotasoa ei voida nostaa. Näimme joulukuussa miten kävi, kun pääomamarkkinoihin alkoi tulla säröjä. Luottamus on häviämässä. Pian Wall Streetin ja maailman valtaa paniikki.”

The Economic Collapse

8 kommenttia

 1. Ehkä vuodesta 2015 tulee sittenkin ihan hyvä vuosi! ellei sitten jenkit räjäytä koko palloa omien etujen nimissä…

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 2. Nyt kannattaisi ostaa fyysistä hopeaa, jonka arvo on alhaalla. Eliitin kontrolloimat suuret pankit ovat manipuloineet hopean ja kullan arvoja pönkittääkseen arvottomaksi muuttuvaa paperirahaa. Fyysisen kullan ja hopean hinta tulee jonain päivänä nousemaan pilviin.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
   1. Teollisuus käyttää yhä enenevässä määrin hopeaa lukuisiin eri tarkoituksiin: erilaiset elektroniset laitteet, aurinkopaneelit, bakteereja hylkivät esineet ja aineet jne. Hopeaa ei voi korvata muilla aineilla ko. käyttötarkoituksissa eli se ei voi muuttua arvottomaksi.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)
 3. mä sanon tätä paperia rahaksi ja mä ostan sulta kaiken sanoo:

  Toivottavasti tuo mielikuvitustalous ei koskaan saavuta meikän elämää.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 4. Voi hyvinkin olla että 2015-2016 tullaan näkemään romahdus. Venäjän talous on huonossa jamassa. USA:n numerot ovat ristiriitaiset. Öljyn hinta tulee hiukan nousemaan 50$/barrelilta, mutta kysyntä on pientä = taloudessa ei ole kasvua. Rikkain osa maailmasta omistaa entistä enemmän, tämä taas johtaa siihen että taavilla ei ole rahaa ostaa, rikas kun ei lisää kulutusta vaan laittaa rahat esim osakkeisiin. Kun raha valuu osakkeisiin niiden hinta nousee (ei voiton ansiosta vaan osakkeiden kysynnän vuoksi). Esim. Wärtsilän tulos 2009 on ollut pieniä heilahduksia lukuunottamatta SAMA aina vuoteen 2014, mutta osakekurssi on KUPLAANTUNUT + 140% vuodesta 2009. Konfliktit eivät edesauta tilannetta (Syyria), Kreikan epävarmuus. Talouskasvu tulee olemaan luultua pienempi. EU:n kopioima raha talouden elvyttämiseen ei ole mikään vakuus siitä että talous elpyy, kun taavi kopioi itse rahaa sitä sanotaan rikokseksi, mutta kun EU tekee sitä, se on talouden elvyttämistä. Euro kyllä luisuu alas, mutta sitä mukaa myös ostovoima ulkomailta tuotavilta tuotteilta. Kiinan taloustiedot ovat myös epvarmuus, kellään ei ole kontrollia siitä miten he laskevat. Mailla on enemmän velkaa kuin 2008 romahduksessa, vieläpä satoja miljaardeja extraa lainarahaa kiinni mm Kreikassa. EU:n talous ei ole kunnossa, vienti tulee laskemaan. Vielä tulee hullunhauskaa osakkeiden nousua ennen romahdusta. Kun suurempi osa sijoittajista huomaa ettei osakehinnoilla ole mitään tekemistä tuton tai edes odotusten kanssa… silloin mennään kovaa pohjaan.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat