Tanskassa ehdotetaan kieltoa avoimelle Internetin käytölle

Internetissä surffailu anonyyminä voi pian olla mahdotonta Tanskassa, kertoo Huffintong Post.

Tanskan poliisin parlamentille jättämän esityksen mukaan anonyymin Internet-surffailun on tarkoitus auttaa terrorismin tutkimisessa.

Jos esitys hyväksytään parlamentissa, joutuisivat kaikki avoimia Internet-palveluja tarjoavat sijainnit ja yritykset, kuten kahvilat ja kirjastot, varmistamaan kunkin käyttäjän henkilöllisyyden ennen kuin henkilö voi käyttää Internetiä.

Yritykset joutuvat myös mahdollisesti rekisteröitymään itse tiettyihin käyttäjärekistereihin ja pitämään kirjaa Internetin käyttäjistä.

Tanskan laki vaatii lisäksi säilyttämään käyttäjän ISP-dataa (Internet-palveluntarjoaja) vähintään vuoden ajan. Toimenpiteen on niin ikään määrä edesauttaa terrorismin ehkäisyssä. Lakiesitys mahdollistaisi poliisille oikeudet nähdä, kuka milloinkin on Internetissä, mitä he siellä tekevät ja kenen kanssa he puhuvat.

Lakiesitys onkin nostanut esiin ristiriitaisia tunteita kansalaisten yksityisyyden menettämisestä.

Lähde:
http://www.huffingtonpost.com/2011/06/23/denmark-anonymous-internet-ban_n_883339.html

5 kommenttia

 1. Poliisivaltiota pukkaa.

  Omistan tämän kappaleen kaikille, jotka eivät tykkää siitä, että heitä kytätään:

  http://www.youtube.com/watch?v=zKCPgXPqizo

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Isoveli

  Big Brother -tv-sarjan tarkoitus on ainoastaan se, että ihmiset totutetaan valvontakameroihin, niistä tehdään hauska ja kiva asia, hei olet kamerassa, ja sitten huomaakin olevansa CIA:n koneessa, matkalla Guantanamoon NDAA-lain nojalla koska maksoi käteisellä sen hipsteri-lattensa. Siis Yhdysvalloissa, Suomesta en tiedä, noh EU tuo meille totalitäärisen poliisivaltion pikku hiljaa, jokainen on terroristiepäilty kunnes toisin todistetaan.

  Kirjasuositus:
  http://craphound.com/littlebrother/download/

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 2. Suomessa ei enää ole sananvapautta, jos on koskaan ollutkaan, niin nyt se oikeus on ainakin estetty monissa medioissa. Yle, IS, Suomi 24 ovat esimerkkejä medioista, joissa ei enää saa kirjoituksiaan, tai kommenttejaan julkaistuksi, jos niissä kyseenalaistaa medioitten sisältöä, nykyistä äärioikeistolaista politiikkaa, uskonnon tuputtamista, tuo esiin vasemmistolaisia mielipiteitä, tai arvostelee kriittisesti yhteiskuntaa. Korostan edelleen, etten vihakirjoita, enkä loukkaa kenenkään henk.koht. persoonaa, kirjoitan asioista vain yleisellä tasolla, asiallisesti.

  Tuntuu, kuin eläisi Pinochetin Chilessä, kun oma ip-osoite estetään, kommentteja ei julkaista, tai ne sensuroidaan. Vähäisin esim. Yle:n radio-ohjelmien shoutboxissa ei saa arvostella käytännössä mitään, tai lentää välittömästi ulos ja saa eston. Poliisivaltio, eli äärioikeisto, eli veropakolaiseliitti hallinnoi Yle:ä, jota rahoitetaan kaiken lisäksi, perustuslain vastaisella, eli laittomalla pakkomaksulla. Eikö tämä ole jo diktatuurin merkki, eikä mikään vapaa demokratia, jossa kansalaisilla on sananvapaus, tai oikeus päättää omista asioistaan, kuten esim. siitä maksaako jonkun mediamaksun, vai ei ?

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. YLE on bilderbergien, päätoimittaja Jääskeläisen ja toimitusjohtaja Kivisen kontrolloima. Iltasanomat puolestaan kuuluu samaan konserniin Suomen räikeimmän propagandalehden Bilderberg-Erkon Brysselin Pravdan kanssa, EU-diktatuurin/Uuden Maailmanjärjestyksen agendallaan.
   Ne jotka eivät tiedä mitä bilderbergit ovat – mikä on Uusi Maailmanjärjestys (NWO) ja ketkä kutsuivat koolle ensimmäisen Bilderberg-kokouksen kuuluen myös EU:n takapiruihin, löytävät tiivistetyn esityksen esim. seuraavasta: http://keskustelu.diabetes.fi/index.php?topic=1718494.850;wap2 Siinä esitellyn espanjalaisen toimittajan ja tutkivan journalistin Daniel Estulinin kirjan suomennoshan sensuroitiin, ks. http://paavosaariranta.puheenvuoro.uusisuomi.fi/70309-kataisen-viides-kolonna
   Sensuroinnin takana olevat maanpetturit löytyvät ilmeisesti seuraavassa olevien nimien joukosta: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012060215660719_uu.shtml (Suomihan on yksi sanan- ja painovapauden mallimaa!)

   Ks. myös “Pohjoismaissa operoiva mediakartelli on arvoiltaan ja tasoltaan ei-länsimaalainen”, http://pirona.fi/?p=564

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
 3. Tapaus Snowdenkin voi olla CIA:n salajuoni siitä yksinkertaisesta syystä että se on luonut pelotteen nyt kaikkialle että isoveli valvoo. Niin Merkel, yritykset, YK, sekä normi kansalaiset ovat saaneet nähdä että heitä valvotaan ja tätä kautta ehkä ennaltaehkäisevästikin pelon kautta puhelimen sekä internetin käyttöään kontroloivat pois usan kritisoimisesta

  Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat