Tarpeetonta kärsimystä: syöpäpotilaiden taloudellinen hyväksikäyttö

Tuoreiden tutkimusten ja raporttien mukaan terminaalivaiheen syöpäpotilaiden rankkoja kemoterapia- ja säteilyhoitoja jatketaan pitkälle senkin jälkeen, kun heidän tilansa on diagnosoitu toivottomaksi. Monissa tapauksissa hoitoja jatketaan kuolemaan saakka, minkä seurauksena monille syöpäpotilaille aiheutuu tarpeetonta kärsimystä ja tarpeettomia kuluja. Vaihtoehtoisille hoitomuodoille jää vain vähän aikaa, vaikka niiden avulla potilas olisi saattanut pelastua.

 

The Oncologist -lehti raportoi, että noin joka viidennelle kuolemaisillaan olevalle syöpäpotilaalle annetaan kemoterapiaa viimeisen 14 päivän aikana. Selvityksessä myös mainitaan että yhtä kolmasosaa terminaalivaiheen syöpäpotilaista ei siirretä saattohoitokotiin ennen kuin heillä on alle kolme päivää elinaikaa jäljellä. Virginian Commonwealth Massey Cancer Center -keskuksen viimevuotisen selvityksen mukaan terminaalivaiheen syöpäpotilaiden Medicare kuluista 25 prosenttia syntyi viimeisen elinkuukauden aikana.

Cancer-lehdessä julkaistiin tutkimus, jonka mukaan 91 % kuolemaisillaan olevista syöpäpotilaista sai säteilyhoitoa. Puolet näistä potilaista oli säteilyhoitojaksolla yli 60 prosenttia jäljellä olevasta elinajastaan. Suurimmalla osalla hoidot keskeytyivät, sillä potilas ehti kuolla ennen kuin hoidot saatiin päätökseen. Tutkimuksessa myös havaittiin että kivun lievityksen sijaan hoidot itse asiassa lisäsivät kipuja.

Ehkäpä näiden lukujen avulla voidaan selittää muita syöpähoitoihin liittyviä kiusallisia lukuja Yhdysvalloissa. Esimerkiksi Yhdysvallat käyttävät syöpähoitoihin kaksinkertaisen rahamäärän henkilöä kohden, muihin maihin verrattuna, vaikka tulokset eivät ole sen paremmat. Toinen esimerkki: syöpätautien erikoislääkärien palkat ovat nousseet 86 % viimeisen kymmenen vuoden aikana, vaikka potilaskäyntien määrä on kasvanut vain 12 %. Varsin suuri osuus useimpien syöpälääkärien palkasta muodostuu katteesta, joka syntyy myydyistä kemoterapialääkkeistä.

 

Aivan liian usein seuraukset voivat olla kurjemmat, kuin pelkkä tarpeeton kärsimys tai rahankulu. Tehottomien hoitojen jatkaminen estää koululääketieteestä poikkeavien hoitomuotojen käytön.

Vaikka koululääketiede kieltäytyy myöntämästä sitä, ovat luonnonmukaiset ja vaihtoehtoiset syöpähoidot usein menestyneet silloinkin kun koulutiede on osoittautunut voimattomaksi. Mitä pidempään henkilöä hoidetaan koululääketieteellisin menetelmin, sitä pienemmällä todennäköisyydellä vaihtoehtoisista hoitomuodoistakaan on apua.

Säteily tuhoaa immuunijärjestelmän, erityisesti luuytimen, millä on keskeinen rooli immuunijärjestelmän toiminnassa. Immuunijärjestelmä voi parantaa syövän ja pitää sen loitolla, ei säteilyhoito tai kemoterapialääkkeet, jotka pelkästään hoitavat syövän oireita (kasvaimet). Sekä säteily että kemoterapialääkkeet vaurioittavat usein terveitä soluja ja elimiä, mikä heikentää elimistöä entisestään. Monissa tapauksissa syntyneet vauriot ovat niin vakavia että ne johtavat potilaan kuolemaan. Monien erityyppisten syöpien tapauksissa useammat potilaat kuolevat hoidosta johtuvaan maksan vajaatoimintaan tai sydänkohtaukseen, kuin mitä kemoterapialla tai säteilyllä pelastetaan.

Osan ongelmaa muodostaa syöpälääkärien haluttomuus kertoa potilaille siitä, milloin heidän tilansa voidaan katsoa edenneen terminaalivaiheeseen. Sen sijaan potilaat kuulevat optimistisia arvioita “hoitovasteesta”, “kasvainten kutistumisesta” ja “syövän hallinnasta” kuten heille on alun alkaen kerrottu. Heidän syöpälääkärinsä jättävät usein kertomatta sen ettei syöpää voida enää hoitaa tai sen kasvua rajoittaa.

Ongelmallista on myös se että vakuutusyhtiöt ja Medicare rahoittavat toivottomia hoitoja pitkään senkin jälkeen, kun lääkärit ovat luopuneet toivosta. Kaikista suurin ongelma on kuitenkin se, etteivät lääkärit ja syöpäteollisuus kohtele potilaita ihmisinä, jotka ansaitsevat ja joiden täytyy kuulla totuus omasta tilastaan sekä saada asianmukaista hoitoa. Sen sijaan heitä kohdellaan lypsylehminä, joista lypsetään viimeinenkin dollari.

 

Alkuperäinen artikkeli

14 kommenttia

 1. Säteily aiheuttaa syöpää. Myrkyt aiheuttavat syöpää. Virallinen lääketiede siis hoitaa syöpää menetelmin ja ainein, jotka itse aiheuttavat syöpää. Terveellisten lisäravinteiden kuten vitamiinien ja hivenaineiden käyttö usein kielletään potilailta. Me veronmaksajat kannatamme rahoillamme tätä järjestelmää, jota voisi sanoa lääketieteen mätäpaiseeksi.
  Yhdysvalloissa syöpähoidot lankeavat potilaan maksettavaksi, jos vakuutuksia ei ole. Kaliforniassa erään miehen keuhkosyöpää hoidettiin lääketieteen menetelmin. Yksitoista kuukautta myöhemmin leski sai hoidoista yli $ 900.000 laskun…

  Plusääni(9)Miinusääni(4)
  1. Nuo ”vaihtoehtoiset” ”hoidot” omaavat jylläkin huomattavasti synkemmän saldon tuloksissaan. Mikäli Steve Jobs EI olisi pelännyt lääketiedettä niin kovasti hän olisi todennäköisesti hengissä. Eli aika heikoilla antimilla on teidän puoskareiden saavutukset.

   Plusääni(9)Miinusääni(9)
  2. Minulta ei ainakaan olla kielletty vitamiinien tai lisäravinteiden käyttöä hoitojeni aikana. Olen saanut sytostaatteja, sädehoitoa ja minulle on tehty kantasolujensiirto. Voisin kuvitella että, jos maksa-arvot ovat koholla, on hyvä pitää taukoa ylimääräisistä ravinteista. Nyt hoitojeni ollessa lopuillaan minulle suositeltiin monipuolisen ruokavalion lisäksi myös mm. multivitamiinien käyttöä. Niin ja tosiaan ilman tuota ”mätäpaise” järjestelmää olisin tällä hetkellä haudassa.

   T. 30-vee syöpäpotilas

   Plusääni(7)Miinusääni(5)
   1. ’Sanna Syöpäläiselle’:
    Jos ymmärrät englantia, voit todeta pelkästään jo esim. sivustolta http://www.cancertutor.com/ , että rikollisen Big Pharman johtamalle syöpäteollisuudelle, TODELLISELLE MÄTÄPAISE-järjestelmälle on vaihtoehtoja – sivustolla on vain osa tiedossa olevista vaihtoehdoista, jotka tehoavat ainakin joihinkin syöpälajeihin.

    Eräs tapa millä syöpäteollisuus parantelee so. vääristelee syövästä paranemistilastoja on, että ei esitetä lukuja niistä ’parantuneista’, jotka vielä esim. viiden vuoden päästä edelleen ovat syövästä vapaita tai ylipäänsä elossa.

    Aiheesta ’syöpäteollisuus’ on kirjoitettu kokonaisia kirjojakin kuten esim. huippututkija Ralph W. Moss: The Cancer Industry. Eräässä kirja-yhteenvedossa tämän kirjasta todetaan mm., että ”Moss worked at one of the most prestigious cancer research and treatment facilities in the US – Memorial Sloan-Kettering in New York. He quit when that institution deliberately misled the press and public about test results for a promising treatment. That treatment was the much-maligned laetrile (vitamin B-17) that was finally banned by the FDA and its proponents forced underground. Interestingly, Moss reports that Sloan-Kettering’s most respected researcher, Kanematsu Sugiura, stood by the efficacy of laetrile until his death.” – Tässä mainittua rikollisen Big Pharman toimesta kiellettyä laetrile-hoitoahan Yhdysvaltain syöpäsairaat kävivät suurin joukoin saamassa Meksikon puolella ja hyvin tuloksin.

    Tietoa Ralph W.Moss’ista: http://www.secondopinionfilm.com/ralph-moss-phd-bio/#.VbFXxPlED6M
    Eikä tässä yhteydessä pidä unohtaa tanskalaisen lääketieteen professori Peter C. Gøtzschen kirjaa ’Tappavat lääkkeet ja järjestäytynyt rikollisuus’.

    Verrattuna koululääketieteen brutaaleihin hoitoihin useimmat vaihtoehtomenetelmät ovat halpoja, sivuvaikutukset ovat pieniä jos niitä ylipäänsä on eikä niillä tuhota ihmisen omaa immuunipuolustusta kuten esim. kemoterapialla.

    Plusääni(6)Miinusääni(8)
    1. Minä luotan ennemmin näihin tilastoihin:
     http://www.cancer.fi/syoparekisteri/tilastot

     Syöpä syö ihmisen sisältäpäin. Se on hirvittävä sairaus. Se myös tuhoaa mm. verisyövissä ihmisen immuunipuolustuksen. Siinä ei valitettavasti vihannesten, öljyjen tai alkuaineiden syöminen paljon auta, kun luuydin valmistaa verihiutaleiden sijaan metastaaseja. (Muistan vain olleeni hyvin voimaton ja aneeminen kun hoidot alkoivat)

     Plusääni(5)Miinusääni(3)
 2. Tutkimuksissa tehokkaiksi havaitut syöpälääkkeet ovat Suomessa yleensä koko hinnaltaan Kelan korvauksen piirissä. Eli se siitä väitetystä potilaiden taloudellisesta hyväksikäytöstä.

  http://www.riemurasia.net/kuva/Syopalaake/156758

  Jos sen sijaan puoskareiden huuhaahoidoista ja käärmeöljyistä on kiinnostunut, niin vain pankkitilin saldo ja luottolimiitti on rajana omaisuutensa tuhlaamiselle.

  Plusääni(9)Miinusääni(6)
    1. Taloudellinen hyväksikäyttö suomessa koululääketieteen osalta on aika kaukaa haettua, siinä kun hoidot ja lääkkeet maksaa kela valtaosalta. Kelalta etujen saaminen ilman todellista ja oikeudellista syytä ei ole helppoa. Näitä ”” vaihtoehto’ hoitoja taas ei valvo kukaan ihan niin paljon saa vitamiinejä ja hivenaineita myydä kuin tilillä saldoa riittää. Minulla on levinnyt suolistosyöpä, metaasit maksassa ja keuhkossa, maksa leikattiin kesällä oli sytostaateilla kuivunut ja kalkeutunut ( eli todennäköisesti saatiin pois ), keuhkossa yksi metaasi joka odottaa tuomiota leikataanko vai jatketaanko sytostaatteja niin että kuivuisi pois. En jaksa uskoa että vaihtoehto hoidot olisi olleet parempi vaihtoehto minulle. Minulta on kielletty lääkkäreiden toimesta luontaistuotteiden käyttö hoitojen aikana, koska ei ole mitään varmuutta miten ne toimivat saman aikaisesti sytostaattien kanssa. Sanoivat että hoitojen päätyttyä voit ottaa niitä jos haluat.

     Plusääni(0)Miinusääni(0)
 3. Näin Yhdysvaltain rikolliset viranomaiset auttavat rikollista Big Pharmaa raivaamaan tieltä sen myrkyille todellisten vaihtoehtojen tarjoajat: ”INVESTIGATION: Three days before Dr. Bradstreet was found dead in a river, U.S. govt. agents raided his research facility to seize a breakthrough cancer treatment called GcMAF”,
  http://tapnewswire.com/2015/07/investigation-three-days-before-dr-bradstreet-was-found-dead-in-a-river-u-s-govt-agents-raided-his-research-facility-to-seize-a-breakthrough-cancer-treatment-called-gcmaf/

  Plusääni(6)Miinusääni(1)
  1. Tohtori Bradstreet oli tunnettu myös siitä, että hänen mukaansa rokotteet aiheuttavat autismia, koska niissä on elohopeaa ja alumiinia. (olisi mielenkiintoista selvittää alumiiniteollisuuden ja lääketeollisuuden yhteydet, aiemminhan alumiiniteollisuuden jätteitä pakkojuotettiin ihmisille juomaveden fluorauksen yhteydessä)

   Hänen ruumiinsa löytyi siis kellumasta vedestä ja ampumahaava rinnassa. Outoa tässä on, että viranomaiset ja media julistivat tämän heti itsemurhaksi ilman pidempiä tutkimuksia. Ei kukaan itsemurhaa suorittava ammu itseään rintaan, vaan ampumalla tapahtuvat itsemurhat suoritetaan lähes poikkeuksetta päähän kohdistuneella laukauksella. Hänen perheensä myös epäilee, että kyse ei ole itsemurhasta.

   Selkeästi Bradstreet on murhattu. Viranomaisten peittelyt viittaavat suuren rahan toimintaan, eli lääketeollisuus tässä on varmasti takana, koska juuri heidän varpailleen Bradstreet astui.

   Lyhyen ajan sisällä myös kaksi muuta floridalaista ”vaihtoehtoisia” hoitomenetelmiä käyttävää tohtoria löytyi kuolleena. Tohtori Teresa Ann Sievers murhattiin ja tohtori Bruce Hedendal kuoli viranomaislähteiden mukaan ”epäselvissä olosuhteissa”.

   Ilmeisesti Big Pharma todellakin raivaa pois henkilöitä, jotka voisivat olla uhka heidän lääkemyrkkybusinekselleen.

   Plusääni(13)Miinusääni(2)
 4. Sädehoidossa (ei siis säteilyhoidossa…) työskennelleenä voin sanoa, että ensinnäkin potilaiden hoidot jaetaan kuratiivisiin ja palliatiivisiin, eli parantaviin ja oireenmukaisiin. Ne, jotka ovat kuolleet hyvin pian hoidon jälkeen tai sen aikana ovat niitä, jotka saavat oireita lievittävää hoitoa kipuihin tai kasvaimen aiheuttamaan puristukseen. Kivut voivat aluksi pahentua, mutta lievittävät kyllä. Joskus tosin potilas ehtii menehtyä ennen sitä. Valitettavasti kipulääkkeet ja muu kivunlievitys auttaa syöpäkivuissa vain rajallisesti.

  On totta, ettei toivotonta tapausta kannata turhaan hoitaa kalliilla sytostaateilla. Suomessa ne ovat kalliita kuitenkin vain veronmaksajille, potilas ei niitä yksin maksa, eikä Suomessa myöskään lääkärit saa minkäänlaista provikkaa lääkkeiden kauppaamisesta. Päinvastoin lääkärit ovat varsin vastentahotisia käyttämään kalliita lääkkeitä. On tapauksia, jossa potilaat vaatimalla vaativat näitä lääkkeitä kuolemanpelossaan, kun lääkäri jo aavistaa tilanteen toivottomaksi. On varmasti niitäkin tilanteita, joissa lääkäri valaa toivoa, kun potilas on jo toivonsa menettänyt. Lääkäreiden kanssa vastaanotolla voi puhua eri hoitovaihtoehdoista ja ennusteista. Hoitopäätös on mahdollista tehdä yhdessä. Kuitenkin lääkäri, ei potilas, on se, jolla on asiantuntemusta anatomiasta, fysiologiasta, säteilybiologiasta ja lääkehoidoista. Häntä kannattaa kuunnella. Kenenkään ei silti kannata suostua elämää pitkittäviin rankkoihin hoitoihin, jos ei halua. Tässä vaiheessa ajattelen, että aion itse kieltäytyä tietyssä vaiheessa aktiivihoidoista, enkä epäile hetkeäkään, etteikö se lääkärin painostuksen vuoksi onnistuisi.

  Plusääni(4)Miinusääni(1)
 5. Vähän kaukaa haettua yhdistää jenkkilääkäreiden huonot hoitokäytännöt siihen, että pitäisi käyttää luontaishoitoja. Se on ihan yleisesti tiedossa, että jenkeissä hoidetaan syöpäpotilaita liian pitkään. Suomessakin lääkäripiireissä puhutaan siitä ongelmasta ja lääkäreitä koulutetaan koko ajan. Kyse ei ainakaan Suomessa ole pyrkimyksestä rahastaa potilaita, höpö höpö. Pikemminkin se on sitä, että lääkäreillä ei ole aikaa paneutua potilaan asiaan eikä rohkeutta sanoa, että nyt lopetetaan turhat hoidot. Ja potilaalla ja omaisilla on viimeiseen asti toive paranemisesta.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat