Tätä et tiennyt – tuhkarokosta hyötyä terveydelle

Tuhkarokko muuttui lähes yhdessä yössä luonnollisesta siirtymäriitistä kuolettavaksi infektioksi, jolta voi pelastaa vain yksi asia: rokote. Todellisuudessa tuhkarokko ja muut lapsuuden tartuntataudit voivat jopa suojata vaarallisilta sairauksilta, kuten syövältä tai sydäntaudilta.

Vain vähän aikaa sitten tuhkarokkotartuntaa pidettiin normaalina vaiheena lapsen elämässä, ja CDC yhä luokittelee kaikki ennen vuotta 1957 syntyneet immuuneiksi tuhkarokolle, sillä heille on kehittynyt luontainen immuniteetti altistuksen myötä. Seuraavalta videolta käy ilmi kuinka tuhkarokkoon suhtauduttiin viisikymmentä vuotta sitten. Tuolloin siitä saatettiin vääntää vitsiä, eikä siihen suhtauduttu kuolemanvakavasti.

Kuinka olemme päätyneet nykyiseen tietämättömyyden ja irrationaalisen pelon tilaan, joka alkoi Kalifornian Disneylandin epidemiasta, jota käytettiin lakialoite SB277:n läpiviemiseen, ja mikä poisti vapauden kieltäytyä rokotteesta? Kuinka tuhkarokko muuttui hyödyllisestä ja ehkäpä tarpeellisesta lastentaudista hengenvaaralliseksi turvallisuusriskiksi?

Ensinnäkin, tuhkarokkorokote ei toimi, eikä ole toiminut vuosiin. Ensimmäiset todisteet tästä saatiin 80-luvun puolivälissä, esimerkkejä löytyy ympäri maailmaa. Lue lisää artikkelistamme ”The 2013 Measles Outbreak: A Failing Vaccine, Not a Failure to Vaccinate”. Mieti vaikka Kiinaa, jossa on puhjennut tuhkarokkoepidemioita, vaikka 99 % väestöstä on rokotettu tuhkarokkoa vastaan.

Sen sijaan että syytettäisiin oikeaa kohdetta – toimimatonta rokotetta itsessään – rokoteteollisuutta, hallitusta ja mediaa (joista kaikilla on taloudellisia kytköksiä toisiinsa), uhrista on tehty syypää. Uusia rokotteita tyrkytetään, vaikka väestö tekee jo lähes kaiken mitä käsketään, ja samaan aikaan kehotetaan ottamaan tehostepiikki, koska yksi annos ei riitä. Todellisuudessa rokottaminen ei ole sama kuin vastustuskyvyn syntyminen. Itse asiassa asia on pitkälti toisinpäin, sillä eläviä taudinaiheuttajia sisältävät rokotteet, kuten MPR-rokote, aiheuttaa infektion terveelle henkilölle samoilla viruksilla, joita sillä on tarkoitus torjua. Tämä on varmistettu WHO:n, Merckin ja CDC:n rahoittamissa tutkimuksissa.

Tärkeintä on kuitenkin tietää, että mikrobiteoria on osoitettu vääräksi, ja ilman sitä rokottamiselle ei ole tieteellistä perustaa. Mikrobiomin roolin paljastuminen on osoittanut, että olemme holobiontteja. Meissä on huomattavasti enemmän mikrobeja kuin varsinaisia eukaryoottisia ihmissoluja, ja viruksilla on ollut kriittisen tärkeä rooli ihmisgenomin kehityksessä (jopa 13 % genomistamme on virusperäistä). Tämä kumoaa näkemyksen, jonka mukaan mikrobit ovat pahin vihollisemme ja joita vastaan meidän tulee taistella. Näkemys ei kestä tarkastelua, sillä meissä on enemmän mikrobeja kuin ”omia” solujamme. Tämän vuoksi tuhkarokkoa on syytä tarkastella toisesta näkökulmasta. Meidän tulee arvostaa luonnollisen tuhkarokkotartunnan terveyshyötyjä, sillä altistus ei suojaa vain tuhkarokolta vaan myös muilta sairauksilta, jotka edellyttävät immuunijärjestelmän aktivoimista luonnollisilla infektioilla ja sitä seuraavaa homeostaasia ja luontaisen immuunivasteen optimoitumista.

Olemme koonneet GreenMedInfo.com-sivustolle joitain tutkimuksia tuhkarokon terveyshyödyistä, joiden tulisi nousta jälleen julkiseen keskusteluun ja tietoisuuteen nyt kun ’tuhkarokko on hengenvaarallinen’ on vallitseva mielipide.

Tietokannasta löydät tietoa monista sairauksia, joita luonnollinen tuhkarokkotartunta voi lievittää. Osa näistä on hengenvaarallisia, kuten malaria tai verisyöpä, jotka ovat varmasti vaarallisempia kuin itse tuhkarokko. Vaikka osa lähteistä on peräisin 1960-luvulta, tuhkarokon terveyshyödyistä julkaistaan yhä uusia tutkimuksia. Itse asiassa viime kuussa Atherosclerosis-lehdessä julkaistiin käänteentekevä tutkimus otsikolla ”Association of measles and mumps with cardiovascular disease: The Japan Collaborative Cohort (JACC) Study”, joka paljastaa, että tuhkarokko- ja sikotautitartunnalla on yhteys pienempään riskiin kuolla valtimokovettumatautiin. Tutkimuksen vetäjät arvelivat mekanismin olevan seuraavanlainen:

On esitetty, että tartunta voi vaikuttaa valtimokovettumatautiin joko hidastamalla tai nopeuttamalla sitä. Ensimmäinen vaihtoehto voi toteutua kun taudinaiheuttajan, kuten Chlamydia pneumonian tai herpes simplex -viruksen, aiheuttama krooninen infektio aiheuttaa tulehduksen mikä kiihdyttää valtimoiden kovettumista Toinen [teoria] on, että lapsuudessa sairastettu [tuhkarokko] voi suojata valtimokovettumataudilta. ’Hygieniahypoteesi’ on mahdollinen selitys ilmiölle. Parantunut hygienia pienentää todennäköisyyttä sairastua tauteihin, jotka ovat tarpeellisia immuunijärjestelmän normaalille kehitykselle. Heikentynyt immuunijärjestelmä johtaa T-säätelijäsolujen heikentyneeseen tuotantoon ja toiminnan lamaantumiseen, mikä muuttaa T-auttajasolujen Th1- ja Th2-tyyppien välistä tasapainoa. Seurauksena verisuonten seinämien tulehdus ei pysy hallinnassa, mikä johtaa valtimoiden kovettumiseen. Näin ollen henkilöillä, jotka ovat sairastaneet, on pienempi verisuonisairauksien riski. Erityisesti ateroskleroottisten sydänsairauksien, kuten sydänhalvauksen tai sydäninfarktin riski on pienempi verrattuna henkilöihin, jotka eivät ole sairastaneet. Tietojemme mukaan kuitenkin vain yksi tutkimus, jossa käytettiin takautuvaa otantaa ja pientä osallistujamäärää, on ehdottanut että virus- tai bakteeri-infektiot voisivat suojata verisuonisairauksilta.”

Jos hygieniahypoteesi pitää paikkansa, luonnollisten infektioiden ehkäisy ja korvaaminen keinotekoisilla johtaa immuunijärjestelmän epätasapainotilaan ja toimintahäiriöihin. Tällä voi olla monentyyppisiä seurannaisvaikutuksia, joista osa voi vaikuttaa verisuoniston kuntoon.

Yksi asia on kuitenkin varma. Tuhkarokon terveyshyötyjen tutkimus osoittaa, ettei se ole kuolemanlähettiläs – luonnehdinta joka palvelee suuryhtiöiden taloudellisia intressejä ja auttaa tekemään terveyspolitiikkaa joka vaarantaa terveytemme.

 

Alkuperäinen artikkeli lähteineen: GreenMedInfo

Lue myös:

Rokotteet aiheuttavat pitkäaikaisia häiriöitä immuunijärjestelmään

2 kommenttia

 1. Tuhka­rokko ai­heuttaa 10 kuo­lemaa 100 000 sairas­tu­nutta koh­ti. MPR-ro­kote ei ai­heuta ainut­takaan.

  Plusääni(0)Miinusääni(3)
  1. Eikös se ala olla selvää että se rokote on vaarallisen lisäksi hyödytön.

   Hyödytön= Ei suojaa tuhkarokolta, et voi silloin rehvastella jollain kymmenellä pelastetulla. Lukusi ovat varmaan jostain todella hienosta tutkimuksesta.
   Vaarallinen= Mistä nuo 100 000 ihmistä saavat lisäksi kärsiä?

   Mahtavinta antia oli sen Sumarin siskon syytökset rokottamattomia kohtaan kun omat kakaransa olivat rokotetut ja silti saivat taudin. Koko uutinen oli niin alusta loppuun hyvin mietitty että huhhuh.

   Plusääni(2)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat