Tavallinen sinappi tehokasta taistelussa syöpää vastaan

Useimmat kaupassa myytävät valmiiksi pakatut teollisuusjalosteet ovat silkkaa roskaa, täynnä glukoosi-fruktoosisiirappia (HFCS), natriumglutamaattia (MSG), aspartaamia ja geenimuunneltuja raaka-aineita. Tähän on kuitenkin olemassa joitain hämmästyttäviä poikkeuksia ja yksi niistä on tavallinen sinappi.

Yksinkertaisesti sanottuna sinappi on mahdollisesti kaikkein ravinnerikkain syöpää ehkäisevä ruoan lisuke, mitä länsimaissa on tarjolla. Sen salaisuus on tietysti raaka-aine sinapinsiemen, jossa on allyyli-isotiosyanaattia (AITC), jonka on tieteellisesti osoitettu ”voimakkaasti ehkäisevän virtsarakon syövän kehittymistä ja etenemistä”. Lue artikkeli Carcinogenesis -lehdessä v. 2010.

Hämmästyttävintä kuitenkin sinapinsiemenistä löytyvässä AITC:ssä on sen kyky torjua syöpää aiheuttavia yhdisteitä lihajalosteissa, kuten esimerkiksi hodarin nakit (natriumnitriitti E250). Tämän vuonna 2010 Journal of Toxicology-lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan ”AITC suojeli Hep G2 –soluja nitriitin ja nitrosoamiinien aiheuttamilta sytotoksisilta ja genotoksisilta vaikutuksilta.”

Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että hodarin kanssa nautittu sinappi voi osittain ehkäistä ruoan syöpää aiheuttavia ominaisuuksia. On kuitenkin syytä muistaa, että itse hodari sämpylöineen (ja kylkiäisenä tarjottavine ranskanperunoineen) on hyödytöntä roskaruokaa, joka usein sisältää haitallisia lisäaineita.

hotdog

Sinapissa lukuisia syöpää ehkäiseviä aineosia

Lääketeollisuuden rahoittaman valtamedian omituinen kanta on se, ettei ole olemassa syöpää ehkäiseviä ruokia. Lääkeviraston virallinen kanta on, että ei ole olemassa ruokaa, yrttiä, siementä tai ravintolisää, jolla voisi olla mitään sairauksia ehkäiseviä vaikutuksia. Molemmat näistä väitteistä ovat tietenkin ilmiselvästi täysin absurdeja ja jokainen tällaista hölynpölyä puolustava tekee itsestään naurettavan. Väittää, ettei ole syöpää ehkäisevää ruokaa, on yhtä typerää kuin väittää maata litteäksi.

Tosiasiassa syöpää ehkäiseviä yhdisteitä löytyy monista ruokalajeista: porkkanoista, appelsiineista, selleristä, parsakaalista, viinirypäleistä, pähkinöistä ja monesta muusta. Niitä on sattumoisin erityisen paljon sinapinsiemenissä ja useimmissa sinapeissa on yleensä runsaasti muitakin ainesosia, joilla on vahvoja syöpää ehkäiseviä ominaisuuksia.

Frenchs-mustardEsimerkiksi Suomessakin myytävän French’s Classic Yellow Mustard -sinapin valmistusaineet ovat virkistävän yksinkertaiset: viinietikka, vesi, sinapinsiemenet, kurkuma, suola, paprika, mausteita, luontainen aromi ja valkosipulijauhe.

Uskokaa tai älkää, viidellä näistä valmistusaineista on syöpää ehkäiseviä ominaisuuksia: viinietikka, sinapinsiemenet, maustekurkuma, paprika ja valkosipuli. Näistä löytyy verkossa sadoittain tutkimuksia, jotka todistavat väitteen paikkansapitävyyden.

Nämä raaka-aineet tekevät mistä tahansa ruoasta turvallisemman syödä. Esimerkiksi avotulella grillattua ruokaa syödessään tulee nauttineeksi palaneiden liharasvojen karsinogeeneja. Sinapin lisääminen ruokaan auttaa ruoansulatusta taltuttamaan karsinogeenit.

Jos haluaa tehdä ateriasta vielä terveellisemmän, voi lisätä C-vitamiinipitoisia ruokia ja ”superfoodia”, kuten klorellaa, mutta sinappi on paljon helpompaa, sillä sitä on lähes aina tarjolla. Olen muuten käynyt läpi useita alkuperäisiä tutkimuksia, jotka todistavat klorellan ja mansikoiden sitovan ruokien elohopeaa auttaen elimistöä eliminoimaan sitä.

 

Sinapissa erittäin vähän raskasmetalleja

Olen testannut em. Frenchin sinappia Natural Newsin laboratoriossa ja tulokset olivat erittäin puhtaat:

Lyijy: NOLLA
Elohopea: NOLLA
Kadmium: 0,03 ppm (lähes nolla)
Arseeni: NOLLA
Alumiini: 3,2 ppm (erittäin alhainen)

Toisin sanoen Frenchin sinappi pääsee puhtaiden ruokien A+++ -luokkaan. Se on itse asiassa puhtaampaa kuin moni ”superfood”, kuten esimerkiksi sertifioitu luomukaakao, jossa on usein 0,5 ppm lyijyä ja 1-2 ppm kadmiumia.

 

Sinappi on paljon terveellisempää kuin ketsuppi

Ketsuppiin verrattuna sinappi on niin paljon terveellisempää, että vertailu on oikeastaan täysin tarpeetonta. Suosituimmat ketsuppivalmisteet on usein tehty glukoosi-fruktoosisiirapilla, joka on nestemäistä sokerisiirappia, joka liittyy vahvasti diabetekseen ja ylipainoon. Sinapissa ei ole lisättyjä makeutusaineita. Sen maku on itse asiassa tarkoituksella happaman kirpeä ja se taitaa olla ainoita jäljellä olevia happamia mausteita länsimaisessa ruokavaliossa. Nykymaailman ruokien ollessa lähinnä GM-maissia, suolaa ja sokeria, sinappi on edelleen yksi niistä harvoista siemenistä valmistetuista ”superfoodeista”, joita kuluttajat vielä käyttävät lähes päivittäin. Se vain sattuu olemaan superruoka, jota monet eivät edes pidä terveellisenä!

Itse asiassa ei taida olla edes liioiteltua sanoa, että sinappi on yksi niistä harvoista superruoista, jotka pitävät meidät hengissä roskaruokaa hotkivassa yhteiskunnassa. Ilman sinappia kansalliset syöpätilastot olisivat luultavasti vieläkin synkemmät.

mustard-seeds

Sinappi ei ole amerikkalainen ruoka

Lähi-idän ja Välimeren ruokavalioissa on runsaasti erilaisia happamia ruokia, jotka on valmistettu maustekurkuman ja kuminan kaltaisista mausteista, mutta esimerkiksi amerikkalaisten ruokavalioissa ei tällaisia löydy. Itse asiassa sinappi on yksi niistä monista välimerellisistä ruoista, joita amerikkalaiset syövät luullen sen olevan amerikkalaista. Totta puhuen sinapilla on pitkä ja rikas historia:

Sinapinsiementen juuret sijoittuvat Euroopan ja Aasian eri alueille siten, että vaalea lajike on peräisin Välimeren itäosista, ruskea lajike Himalajan juurelta ja musta lajike Lähi-idän alueelta. Sinapinsiemenet mainitaan jo ikivanhoissa sanskritinkielisissä kirjoituksissa 5000 vuoden takaa. Ne mainitaan myös Uudessa Testamentissa, jossa Taivasten valtakuntaa verrataan sinapinsiemeneen.

Vaikka sinapinsiemeniä käytettiin antiikin Kreikassa kulinaaristen ominaisuuksien vuoksi, vaikuttaa siltä että antiikin roomalaiset keksivät jauhetuista siemenistä tehdyn tahnan, joka oli todennäköisesti melko lähellä meidän tämän päivän sinappiamme. Molempien sivilisaatioiden lääkärit, mukaan lukien lääketieteen isä Hippokrates, käyttivät sinapinsiemeniä lääkkeenä.

Sinapinsiemen on yksi maailman suosituimmista kauppamausteista nykymaailmassa. Se kasvaa leudossa ilmastossa hyvin, joten sen suurimpia tuottajamaita ovat Unkari, Iso-Britannia, Intia, Kanada ja Yhdysvallat.

Jos siis haluaa pysyä terveenä, kannattaa sisällyttää ruokavalioon runsaasti aitoa ja oikeaa sinappia.

Alkuperäinen artikkeli englanniksi lähteineen Natural News -verkkosivuilla.

4 kommenttia

  1. Eikös tuo lääke ja ravintoteollisuus ole jo kaikessa iljettävyydessään ja typeryyden ”huuhaassaan” sekä kaikessa kaameudessaan menettänyt uskottavuutensa ainakin omasta ja läheistensä terveydestä huolehtivien ihmisten silmissä. Eikö olisi jo aika torpata nuo rahasampojen takojat ja alkaa itse määrätä omasta terveytensä hoidosta ja pistää teollisuustyrannit polvilleen niinkuin ne pirun riivaamat ovat tähän päivään asti kyykyttäneet jopa kuolemansairaita ihmisiä joita olisi voitu auttaa, mutta halu ja järjenvalon sumeneminen on senkin estänyt. Mihin tämä maailma oikein on menossa hulluine päätöstentekijäkaarteineen ja kansa maksaa viulut ja voi entistä huonommin.

    Plusääni(2)Miinusääni(0)
  2. On erittäin laadukas ja hyvä sinappi. Rypsiöljyn sijaan sinapissa voisi käyttää oliiviöljyä.

    Plusääni(1)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat