Terveyskirja bestselleriksi ruohonjuuritason tuen avulla

Yksi psykiatrian ja luonnonlääkinnän historian tärkeimmistä kirjoista on raivannut tiensä huipulle valtamediapimennosta huolimatta. Hieman yli viikon kestäneen, 100 % ruohonjuuritason toiminnan ansiosta.

A Mind of Your Own: The Truth About Depression and How Women Can Heal Their Bodies To Reclaim Their Lives on holistisen psykiatrian lääkäri Kelly Broganin uutuusteos. Kirja päätyi mustalle listalle, kuten totesimme aiemmassa artikkelissamme ’Why Is The Media So Afraid of This Woman’s Work?

Tuon jälkeen A Mind of Your Own on noussut 20 myydyimmän joukkoon Amazonin 8,8 miljoonan tuotteen joukosta. Kirja myytiin loppuun kahden päivän sisällä ilmestymisestä 15. maaliskuuta. Kirja ylsi parhaiten myytyjen joukkoon kolmella listalla: USA Today, Publisher’s Weekly ja NY Timesin 10. suosituinta.

Erityisen hämmästyttävää kirjan menestyksessä oli se, ettei sitä mainostettu lainkaan valtavirtaisessa TV:ssä, radiossa, paino- tai verkkojulkaisuissa tai sosiaalisessa mediassa.

Tri Broganin voimakas ja kompromissiton viesti (että mieli ja keho on mahdollista parantaa ilman lääkkeitä) upposi selkeästi kymmeniin tuhansiin jotka ostivat hänen kirjansa. Kuinka he kuulivat kirjasta? Uutiskirjeiden ja sosiaalisen median avulla sekä ystävien ja perheenjäsenten välityksellä.

A-Mind-of-Your-Own

Ja kuinkapa muutenkaan? Suuret mediat, kuten New York Times, Dr. Oz:in ohjelma, Good Morning America –ohjelma jakavat yhden yhteisen piirteen: niitä kaikkia rahoittaa lääketeollisuus, jonka Broganin kirja paljastaa. Ilman sitä ne eivät voisi pyöriä. Poeettinen oikeus toteutuu, kun valtavirtaiset mediat huomaavat kuinka suosituksi heidän mustalle listalle joutunut kirja onkaan noussut. Kenties tämä symboloi sitä, kuinka totuuden vaientava valtavirtamedia hukkuu omaan miekkaansa?

Ja näin tri Broganin kirjan viesti tuli vahvistetuksi kahteen otteeseen. Ensiksi, juuri siksi koska viesti sivuutettiin, ja sitä jopa uhattiin negatiivisella julkisuudella, se herätti mielenkiintoa niiden ihmisten sydämissä ja mielissä, jotka ymmärtävät ettei todella mullistava sanoma lyö itseään läpi valtavirtaisen median perinteisillä suosiomittareilla.

Toisekseen, koska kirja ei saanut yhtään keinotekoista näkyvyyttä tai “nostovoimaa”, sen menestys on osoitus vaihtoehtoisen lääkinnän ammattilaisten ja innokkaiden kannattajien valtavasta voimasta. Vaikka lääketeollisuuden mainosrahoilla on mittava vaikutus valtavirtaisten medioiden sisältöön maailmanlaajuisesti, se ei kykene vaientamaan tiedostavan ja toimeliaan yleisön ääntä.

Ruohonjuuritason toiminnan nostama tri Broganin kirja kertoo paljon internetin ja sosiaalisen median voimasta. Tiedonkulku on demokraattisempaa kuin aikaisemmin.

Tri Broganin kirjan tarkoitus ei ollut missään vaiheessa saavuttaa valtavirtaista hyväksyntää päätymällä bestseller-listoille. Sen tarkoitus oli tarjota korvaamattoman arvokasta tietoa niille jotka sitä tarvitsevat. Kuten tri Brogan itse kirjoitti:

”En ollut varma olisiko sillä mitään merkitystä kiinnittäisivätkö valtavirtaiset tahot huomiota, sillä ensisijainen tarkoitukseni on tarjota tietoa niille jotka sitä tarvitsevat. Näin ollen, pääseminen NY Timesin ja USA Todayn bestseller-listalle on aivan loistavaa, ottaen huomioon mitä kirja käsittelee. Ja se loistavaa koska teimme sen yhdessä.”

Niille jotka haluavat olla osa ruohonjuuritason liikettä ja levittää totuutta mielen sairauksista, ja kuinka keho ja mieli voivat parantaa itsensä ilman lääkkeitä, löytävät uusimmat tiedot kirjasta, ja voivat osallistua ostamalla oman kopion paikallisesta kirjakaupasta, ottamalla selfien ja jakamalla sen Facebookissa. Lue lisää kampanjasta täältä.

Lähde: GreenMedinfo

3 kommenttia

 1. Masennus tai ahdistus ei ole oikeita sairauksia vaan oireilua vääränlaisista elämäntavoista. Ruoka olkoon lääkkeesi!

  Plusääni(4)Miinusääni(0)
   1. Sananen oikeaakin totuutta. Masennus (alakulo) ja ahdistus johtuvat jumalattomuudesta, siitä, että sydämessä asuu vielä (syntiinlankeemuksen peruina, 1. Moos. 3. luku) kaiken onnettomuuden isä, perkele. Vain silloin, kun ihmissydämessä asuu Jumala, ihmisen sydämessä vallitsee ilo, riemu, rauha, onnellisuus ja toivo.

    Jumalattomista ihmisistä, jollaisia kaikki ihmiset ovat luonnostaan (mainitusta syntiinlankeemustilasta johtuen):

    ”Jumalattomilla ei ole rauhaa, sanoo Herra” (Jes. 48:22);

    ”Jumalattomalla on tuska koko elämänsä ajan” (Job 15:20);

    ”Jumalattomalla on monta vaivaa” (Ps. 32:10);

    ”jumalattomain riemu loppuu lyhyeen” (Job 20:5);

    ”jumalattomat ovat onnettomuutta täynnä” (Snl. 20:21);

    ”Syntisiä vainoaa onnettomuus” (Snl. 13:21);

    ”jumalattomat suistuvat onnettomuuteen” (Snl. 24:16);

    ”Väärämielinen ei onnea löydä, ja kavalakielinen suistuu onnettomuuteen” (Snl. 17:20);

    ”jumalattoman toivo katoaa” (Job 8:13);

    ”jumalattomain silmät raukeavat” (Job 11:20);

    ”jumalattomain tie hukkuu” (Ps. 1:6);

    ”Herran kirous on jumalattoman huoneessa” (Snl. 3:33);

    ”Jumalattomain tie on kuin pimeys: eivät he tiedä, mihin kompastuvat” (Snl. 4:19);

    ”jumalattomat eksyttää heidän oma tiensä” (Snl. 12:26);

    ”JUMALATTOMIEN ÄLY ON TYHJÄN VEROINEN” (Snl. 10:20);

    ”Pilkkaaja etsii viisautta turhaan” (Snl. 14:6);

    ”Ei ihminen kestä jumalattomuuden varassa” (Snl. 12:3).

    Iloisista ja onnellisista ihmisistä (kristityistä):

    ”hän on meidän rauhamme” (Ef. 2:14);

    ”Rauhan minä (Jeesus) jätän teille: minun rauhani – sen minä annan teille. En minä anna teille, niinkuin maailma antaa. Älköön teidän sydämenne olko murheellinen älköönkä peljätkö” (Joh. 14:27);

    ”Hengen hedelmä on rakkaus, ilo, rauha, pitkämielisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, sävyisyys, itsensähillitseminen” (Gal. 5:22; Pyhä Henki saadaan Jumalan sanaa kuulemalla/lukemalla; Henki liittyy sanaansa ja tulee sydämeen asumaan, ellei häntä vastusteta);

    ”hengen mieli on elämä ja rauha” (Room. 8:6);

    ”sillä ei Jumalan valtakunta ole syömistä ja juomista, vaan vanhurskautta ja rauhaa ja iloa Pyhässä Hengessä” (Room. 14:17);

    ”Älkää peljätkö; sillä katso, minä ilmoitan teille suuren ilon (= Vapahtajan), joka on tuleva kaikelle kansalle” (Luuk. 2:10; evankeliumi = ilosanoma);

    ”Sinä (Herra) olet minun suojani, sinä varjelet minut hädästä, sinä ympäröitset minut pelastuksen riemulla” (Ps. 32:7);

    ”Minun sydämeni riemuitsee Herrassa” (1. Sam. 2:1);

    ”iloitkoot kaikki, jotka sinuun (Herraan) turvaavat, ja riemuitkoot iankaikkisesti. Suojele heitä, että sinussa iloitsisivat ne, jotka rakastavat sinun nimeäsi” (Ps. 5:12);

    ”Nöyrät saavat yhä uutta iloa Herrassa” (Jes. 29:19);

    ”Mutta toivon Jumala täyttäköön teidät kaikella ilolla ja rauhalla uskossa, niin että teillä olisi runsas toivo Pyhän Hengen voiman kautta” (Room. 15:13);

    ”Tämän minä (Jeesus Kristus) olen teille puhunut, että minun iloni olisi teissä ja teidän ilonne tulisi täydelliseksi” (Joh. 15:11);

    ”joka (so. Jumalani) on minun iloni ja riemuni” (Ps. 43:4);

    ”Minä iloitsen ja riemuitsen sinussa, veisaan sinun nimesi kiitosta, sinä Korkein” (Ps. 9:3);

    ”Iloitkaa Herrassa ja riemuitkaa, te vanhurskaat, ja veisatkaa ilovirsiä, kaikki te oikeamieliset” (Ps. 32:11);

    ”Sillä hänessä (Herrassa) iloitsee meidän sydämemme” (Ps. 33:21);

    ”Te saatte ilolla ammentaa vettä pelastuksen lähteistä” (Jes. 12:3);

    ”Mutta juhlan viimeisenä, suurena päivänä Jeesus seisoi ja huusi ja sanoi: ’Jos joku janoaa, niin tulkoon minun tyköni ja juokoon. Joka uskoo minuun, hänen sisimmästään on, niin kuin Raamattu sanoo, juokseva elävän veden virrat’” (Joh. 7:37-38);

    ”Nöyrät saavat yhä uutta iloa Herrassa, ja ihmisistä köyhimmätkin riemuitsevat Israelin Pyhästä” (Jes. 29:19).

    Tie alakulosta iloon on Jeesus Kristus, syntien anteeksiantamus, Pyhä Henki (Jumala) sydämessä. Tosin nykyisin maailma etsii kaikkia muita teitä – ja eksyy ja eksyttää.

    Plusääni(2)Miinusääni(1)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat