The Telegraph: Kylmyyden aiheuttamat kustannukset nousevat – viranomaiset valmistautuvat ilmaston lämpenemiseen

Brittilehti The Sunday Telegraphin kolumnisti, kirjailija-journalisti Christopher Booker kirjoittaa kustannuksista, joita tilastollisesti kylmin talvi aikoihin on aiheuttanut – ja aiheuttaa edelleen – eri maissa. Samaan aikaan hallitukset sorvaavat valtioiden budjetteja valmistautuakseen ilmaston lämpenemiseen.

Ympäri maailman tämä talvi on ollut tilastollisesti kylmin jakso aikoihin. Yhdysvalloista Kiinaan ja Kiinasta Eurooppaan on ollut lumimyrskyjä ja lumen aiheuttamia katastrofeja. Samaan aikaan esiin nousee yhä enemmän esimerkkejä kylmyyden aiheuttamista kustannuksista

− Meillä oli jo valmiiksi edellisten kylmien talvien aiheuttama 9.6 biljoonan punnan kustannuspuutos, jota ei ole sijoitettu teiden kunnostamiseen. Tämä talvi tulee nostamaan summaa lisää. Joka puolella teissä on kuoppia ja murenevaa asfalttia. Hallitus suunnittelee kuitenkin leikkaavansa teiden korjauksen osuutta edelleen noin 15 prosentilla, päivittelee Booker Iso-Britannian tilannetta.

− Pohjois-Irlannissa 80 000 kotitaloutta jäi ilman vettä, kun valtion omistaman Northern Ireland Water-yhtiön vesiputket räjähtivät kylmyyden takia. Silti niinkin vasta kuin lokakuussa 2010 yhtiö julkaisi strategisen suunnitelman, jossa keskityttiin ilmaston lämpenemisen vaatimiin muutoksiin infrastrukstuurissa.

Booker hämmästelee kolumnissaan toinen toistaan järjettömämpiä keinoja, joilla yritetään pienentää Britannian hiilijalanjälkeä.

− Toinenkin poliittinen pakastekana pesii Britanniassa: vuonna 2005 silloinen varapääministeri John Prescott sai läpi asetuksen pakollisesta kaasulämmityksestä. Asetuksessa ei kuitenkaan säädetä sitä, että kondensaatioveden poistoputkia ei saa asentaa talojen ulkopuolelle. Seurauksena miljoona ulos asennettua putkea on jäätynyt ja kahdeksan miljoonaa kotia jäi ilman kaasua ja lämpöä keskellä hyytävää kylmyyttä. ´Pikku moka´ maksaa kotitalouksille omaisuuksia.

Bookerin mukaan vastikään julkaistu 130-sivuinen muistio Britannian infrastruktuurin soveltumisesta ilmaston lämpenemiseen on kuin piste iin päälle. Muistiossa kuvailtiin kuinka vuosien 2030 ja 2100 välillä tiestöä, rautateitä ja vesihuoltoa uhkaavat tulvat, kohoavat lämpötilat ja kohonnut meren pinta. Muistion julkaisi Britannian ympäristöasioista vastaava Ympäristö-, ravitsemus ja maaseutuministeriö.

Alkuperäinen juttu: As we count the cost of the freeze, Government prepares for global warming

3 kommenttia

 1. Päättäjien tyhmyydellä ei näytä olevan mitään rajaa. Paikallinen MET-officekin on kunnostautunut vuosi vuoden jälkeen ennustamaan säät päin prinkkalaa, mutta lafkan johtajat pysyvät palleillaan koska tekevät päättäjien mieleistä propagandaa. Vaan eipä se tilanne Suomessakaan juuri parempi ole. Esimerkkinä voisi mainita Destian, joka myi tiekarhut romuraudan hinnalla. Nyt niille alkaisi olemaan käyttöä.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Eihän ilmatieteenlaitoksen tehtäviin kuulu todenmukaisen kuvan antaminen ilmastosta. IL:n tapauksessa vanha sananlasku pitää tismalleen paikkansa, eli sen lauluja laulat, kenen leipää syöt.

   Liikenne- ja viestintä(propaganda)ministeriön ja ilmatieteen laitoksen välinen tulossopimus kertoo kenen lauluja ilmatieteenlaitos laulaa. Ikävä kyllä dokumentti on skannattu, joten siitä ei voi pasteta juttua tähän viestiin. Mutta kun lukee ”Yhteiskunnalliset vaikutustavoitteet” kohdan alta. Hallituksen tavoitteita IL on valjastettu ajamaan, ei kansan.

   http://ilmatieteenlaitos.fi/c/document_library/get_file?uuid=73f00f2a-855d-4d5c-94c2-e61c8cb1eb50&groupId=30106

   Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat