Tietoturvaviikolla annettiin vinkkejä yksityisyyden suojeluun netissä

Yksityisyys verkossa oli teemana tämän vuoden Tietoturvaviikolla, jota vietettiin tällä viikon. Tietoturvaviikkoa koordinoi Viestintävirasto.

Teemaviikon aihe on noussut ajankohtaiseksi sosiaalisen median palvelujen käytön ja verkko-ostamisen yleistymisen myötä.

Tietoturvaviikolla annettiin vinkkejä yksityisyyden suojelemiseen internetissä. Henkilökohtaisten tietojen jakelussa kannattaa olla erityisen huolellinen. Sosiaalisessa mediassa kannattaa miettiä, mitä henkilökohtaisia tietoja itsestään julkaisee ja mille yleisölle.

Netin käyttäjän ei kannata luottaa liikaa eri palveluiden yksityisyysasetuksiin. Oma nimi ja kuva ovat yleistä tietoa, mutta esimerkiksi oman kotiosoitteen, sähköpostiosoitteen, henkilökohtaisten valokuvien ja muiden yksityisasioiden kanssa tulee olla tarkempi.

Netin käyttäjän tulee suojella myös toisten ihmisten yksityisyyttä: älä kerro muista enempää kuin he itse haluavat.

Olennainen osa turvallisuutta ovat salasanat: tee niistä riittävän vaikeita ja pidä ne vain omana tietonasi.

Verkko-ostamisessa tärkeää on tarkistaa nettisivujen luotettavuus, josta kertoo selkeät yhteystiedot ja käyttöehdot. Verkkokaupoissa voi maksaa luottokortilla, kunhan tietoja annetaan suojatun yhteyden kautta. Nettisivun osoitekentässä on silloin lukon tunnus ja osoitteen alku on muotoa https://

Luottokorttitietoja, verkkopankkitunnuksia tai salasanoja ei saa lähettää koskaan sähköpostitse.

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat