TTIP-kyselyhuijaus: suomalaisia lobattiin TTIP-myönteisiksi – aivan samoin, kuin aikoinaan liittymään EU:hun

Yksi suuri huijaus oli viime kesänä tehty kyselytutkimus, jossa ihmisiltä kysyttiin:

”Onko mielestäsi vapaakauppa, joka sallii oman maasi yritysten ja yksittäisten henkilöiden viedä tavaroita ja palveluja muihin maihin ja tuoda niitä muista maista ilman tullitariffeja tai muita esteitä, yleensä ottaen positiivinen vai negatiivinen asia?”

Suomalaisista 69 prosenttia suhtautui luonnollisesti tuolla tavalla esitettyyn kysymykseen myönteisesti – sehän on hieno asia, että byrokratia vähenee!

Kysymystä ei kuitenkaan avattu niin, että olisi sen kerrottu koskevan myös esimerkiksi ylikansallisia korporaatioita, geenimanipuloituja tuotteita, halpatyövoimaa ja vastaavia.

TTIP-huijaus

Kuka tuollaisen kysymyksen tullessa eteen hoksaa ajatella sen syvällisempiä, kuin että ulkomailta voisi ehkä saada tilattua halpaa viinaa ilman, että se jää tullin hampaisiin.

Näin meitä manipuloidaan. Kysymyksenasettelussa ei edes mainittu TTIP:tä, jotta edes osa vastaajista olisi ollut vähän enemmän kartalla siitä, mistä on kysymys.

Hesari on jo aloittanut hehkutuksen suomalaisten TTIP-myönteisyydestä. Kohta koko Suomen niin sanottu valtamedia kaakattaa perässä. Hesari julkaisi EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämiehen kirjoituksen tutkimuksesta. Kirjoitus päättyy näin:

“Me pohjoismaiset elinkeinoelämän järjestöt haluamme tehdä yhteistyötä poliitikkojen ja palkansaajajärjestöjen kanssa tuodaksemme esille yhteisiä hyötyjä.

Yhdysvaltain ja Tyynenmeren maiden tuore neuvottelutulos TPP-kumppanuudesta (Trans Pacific Partnership) korostaa entisestään tarvettaviedä myös TTIP-neuvottelut onnistuneesti päätökseen.”

Tutkimuksen teetti EK:n ruotsalainen sisarjärjestö Svenskt Näringsliv. Nämä ovat TTIP:n lobbausjärjestöjä.

Tutkimuksessa on varmasti kyse jollakin tavalla toteutetusta huijauksesta, sillä takuuvarmasti 59 prosenttia suomalaisista ei kannata TTIP:n sisällään pitävää gmo-tuotteiden vapaata tuontia Eurooppaan ja Suomeen, kuten tutkimus väittää.

Kun vastaajilta puolestaan kysyttiin: ”Vapaakauppasopimuksesta, jonka tarkoituksena on lisätä transatlanttista kauppaa, neuvotellaan parhaillaan EU:n ja Yhdysvaltojen kesken. Mitä mieltä olet siitä, että EU ja Yhdysvallat allekirjoittaisivat vapaakauppasopimuksen?”

…myönteisten vastaajien määrä putosi jo 55 prosenttiin.

Tutkimuksen mukaan 43 prosenttia piti geenimanipuloituja tuotteita suurimpana TTIP-sopimuksen tuomana uhkana, ja kun vielä katsotaan, kuka tutkimuksen teki, voidaan olla melko varmoja, että tuloksia on manipuloitu haluttuun suuntaan. Ja reilusti.

TTIP1

Summaus

 • EK yrittää saada jenkkien suuret GMO-firmat tänne mellastamaan, ja mitenkäs siellä onkaan tuottajille käynyt.
 • Jos et tottele, sinut poistetaan “kumppaneista” ja lakimiesarmeija pitää huolen ettet sadassa seuraavassakaan elämässä pääse korvauksista eroon.
 • Jos kritisoit tahi kyseenalaistat, sama juttu.
 • Ja firmat tietysti määrittelevät niin hinnat, tuotantotavat, kuin määrätkin, noin esimerkkeinä, varmasti paljon muutakin.
 • Tätä EK haluaa Suomen maatalouden tulevaisuudeksi!
 • Kansaa kustaan linssiin täysin naurettavilla mielipidemittauksilla, ja niiden tuloksilla valtamediassa aivopestään tavallista kansaa, joka näkee siinä sopimuksessa juurikin jonkin byrokratian vähentämisen, kun miettivät tilaavansa jotain ulkomailta.
 • Olisi pitänyt kysyä, että haluatko luovuttaa Suomen vesioikeudet Coca-Colalle ja Nestlelle.

Kysely: http://ek.fi/wp-content/uploads/TTIP_Pohjoismainen_kansalaiskysely.pdf

 

Julkaistu alunperin MV-lehdessä.

3 kommenttia

 1. Erittäin valaiseva, hyvä artikkeli. Näin se käy sopivien mielipiteiden saaminen, esitetään sopivasti muotoiltu kysymys. Tuskin koskaan ei tuoda ilmi kokonaisvaikutuksia, jotta ihmiset voisivat pohtia syvällisemmin asioiden merkitystä.

  Plusääni(20)Miinusääni(0)
 2. Homma menee siis näin:

  – Juutalaiset ovat onnistuneet valamaan yhteiskuntiin rahanluontimonopolin yksityispankkiensa kautta ja velkaannuttavat sen avulla valtiot ja valtiot eivät tee mitään tuon epäkohdan korjaamiseksi.

  – Vapaamuurareita, vapaamuurarillisia organisaatioita ja näillä kyllästettyjä julkisen sekä yksityissektorin organisaatioita käytetään tarvittaessa välikäsinä globaalin hegemonian saavuttamiseksi.

  – Kansalaisille jätetään mahdollisuus äänestää Euroviisuissa maksua vastaan.

  – Oikeuslaitos ei anna tietoa vastapuolen, tai tuomarin kuulumisesta vapaamuurareihin saati näiden kytköksistä vapaamuurarillisiin tahoihin. Asiasta on kuitenkin voinut valittaa eduskunnan oikeusasiamiehelle ja muille hyvävelijärjestelmän keinoin valituille edustajille.

  – TTIP on vain yksi osa valtavasta rikosvyyhdistä, mutta sen myötä jälleen kerran epäoikeudenmukaisuutta valetaan kansakuntien lakeihin.

  Kansalaisilta olisi pitänyt kysyä pitävätkö nämä edellämainittuja miinuksia positiivisina.

  Plusääni(22)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat