Tukholmassa naamioituneet mellakoitsijat kivittävät poliisia, poliisi ampuu varoituslaukauksia

Tukholman Rinkebyssä maahanmuuttajien kaupunginosassa on puhjennut jihad: useiden kymmenien naamioituneiden maahanmuuttajien joukot kivittävät poliisia, polttavat autoja ja ryöstävät liikkeitä. Poliisi yrittää tyynnytellä varoituslaukauksin.

Tukholman Rinkebyn kaupunginosassa vuonna 2014 ulkomaalaistaustaisten osuus oli 90,7 prosenttia väestöstä. Juuri kun Amerikan Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump oli sanonut, että Ruotsi on vaikeuksissa, ja ”liberaalimedia” oli ilkkumassa Trumpin näkemystä aivan vääristyneeksi ruotsalaista humanitaarista suurvaltaa vastaan, niin Tukholman ongelmat tulivat taas näkyviin.

Maanantai-iltana 20. helmikuuta Tukholman poliisin piti ampua rahoituslaukauksia Tukholmassa maahanmuuttajien kaupunginosassa Rinkebyssa, kun useat naamioituneet maahanmuuttajat kivittivät vääräuskoisia poliiseja.

Hyökkäykseen poliisia vastaan osallistui jopa 30 naamioitunutta maahanmuuttajaa. Nämä myös tukkivat teitä, ettei palokuntaa saatu paikalle sammuttamaan palavia autoja. Poltettuja autoja oli alkuarvioiden mukaan ainakin 7-8, mutta aamun tietojen mukaan kymmenkunta auto oli poltettu. Lisäksi yksi henkilö hakattiin torilla sekä toinen kotiinsa matkalla ollut henkilö hakattiin ja ryöstettiin. Bussilinjat 179 ja 514 olivat poikki mellakan takia.

Rinkebyn ostoskeskukseen oli murtauduttu ja tehty ilkivaltaa. Hätäpuheluja oli tullut lukuisia Sollentunan ja Brännkyrkan alueelta. Tukholman poliisista Eva Nilsson kommentoi Expressen-lehdelle, että poliisi on edelleen alueella.

Poliisi sai hälytyksen maanantai-iltana kello 20:18. Kun poliisi pidätti erään maahanmuuttajan metroasemalla, niin useat uskonveljet alkoivat heittää kivillä poliisia. Poliisipartiota ahdistettiin niin kovasti, että poliisi joutui ampumaan varoituslaukauksia ilmaan.

UK_Huhtela_Twitter stubb vastaan todellisuus Rinkeby-2017-helmikuu-768x551

”Nyt tilanne on hieman rauhoittunut, kun ei ole mitään avointa taistelua”, kertoo Eva Nilsson.

Poliisi sai iskun käsivarteensa, mutta on epäselvää, miten vakavasti hän on loukkaantunut. Poliisi on luokitellut tapahtuman poliisia vastaan tehdyksi pahoinpitelyksi ja mellakaksi.

Toisen kerran jengi hyökkäsi poliiseja vastaan pari tuntia myöhemmin kello 22:30 ja kivittivät poliisia. Useita myymälöitä ryöstettiin alueella.

 

Julkaistu alunperin MV-lehdessä.

2 kommenttia

  1. ”Poliisi yrittää tyynnytellä varoituslaukauksin”:):):) Voi että kun noi on naiviudessaan niin säälittävän typerii. Ihan niinku ne jostain varoituslaukauksista välittäis ja tietävät, että kohti ei saa ampua, niin sama meno vaan jatkuu ja tulevina vuosina tulee paljon paljon pahempaa.

    Plusääni(3)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat