Tupakkateollisuuden tutkijat ovat nyt geenimanipuloinnin kannalla taistelemassa luomuruokia vastaan

Viime aikoina valtamedia on joutunut taidokkaan tieteellisen huijauksen uhriksi, kun Stanfordin yliopiston tiedemiehiksi tekeytyneet teollisuuden palkkaamat huijarit väittivät Annals of Internal Medicine –lehdessä julkaistussa tutkimuksessa, ettei ”luomuruoka ole sen terveellisempää kuin tavallinen (myrkyillä ja geenimanipulaatiolla kasvatettu) ruoka.”

Toinen tutkimuksesta vastanneista tutkijoista, tohtori Ingram Olkin, on tuttu jo 70-luvulla tupakan turvallisuutta mainostaneista tutkimuksista, jotka olivat tupakkateollisuuden maksamaa propagandaa. Stanfordin yliopistolla taas on antelias rahoittaja ruokateollisuudessa, Cargill, joka toiminnassaan yrittää edistää geneettisesti muunneltujen ruokien käyttöä ja vastustaa GMO-merkintöjä vaativaa lakiehdotusta 37.

Tutkimuksen tekijät ovat nykyään bioteknologian suuryritysten vahvasti tukemia ja siksi jo lähtökohdiltaan puolueellisia, aivan kuten tupakkateollisuutta puolustavissa tutkimuksissa 70-luvulla. Silloin kansa heräsi tupakansavun vaaroihin ja tupakkateollisuus teki kaikkensa yrittäessään pitää lisääntyvät tutkimukset poissa otsikoista tehden omia vääristeltyjä ”tutkimuksiaan” lahjottujen tiedemiesten kanssa ja samalla yrittäen mitätöidä lisääntyvää todistusaineistoa tupakan vaaroista. Nykyään samat menetelmät (ja jopa samat tutkijat, kuten Ingram Olkin!) palvelevat bioteknologian suuryrityksiä ja niiden tarpeita edistää geenimuunneltuja ruokia, myrkkyjen ja lisäaineiden käyttöä ja nakertaa uskoa perinteisen luomuruoan terveellisyyteen.

Ingram Olkin työskenteli Stanfordin yliopiston tilastotieteen laitoksella kehitellen monimuuttujatilastotieteen algoritmejä, joilla voitiin kätevästi valehdella tilastotieteen varjolla ja sekoittaa kansaa roskatieteellä. Näistä tilastotieteen tuloksista saatiin halutun kaltaisia valitsemalla sopivia matemaattisia funktioita monen muuttujan tilastojen tulkitsemiseen. Tällöin syy-seuraussuhde ja riippuvuus vääristyvät. Tämä tohtori Olkinin ”monen muuttujan tilastollinen riskiyhtälö” muodosti pohjan tupakkateollisuuden tieteenvastaiselle hyökkäykselle, jolla pyrittiin todistamaan väite, ettei tupakka ole lainkaan vaarallista terveydelle.

Tutkimus suoritettiin Stanfordissa, mutta aloitteen tutkimukseen teki Ingram Olkin itse, joka toimi tuolloin tilastotieteen laitoksen johtajana. Samaan aikaan hän sai rahallista tukea yliopiston suorittamiin tutkimuksiin, sekä myöhemmin palkkioita työstään tupakkatutkimuksen neuvoston (Council of Tobacco Research, CTR) edustajana ja asiantuntijatodistajana kongressin kuultavana. Tupakkaneuvosto maksoi jo vuodesta 1968 alkaen lehtitaloille ja toimittajille yli puoli miljoonaa dollaria (nykyrahassa noin 3.000.000 dollaria) saadakseen tupakkamyönteisiä artikkeleita, haastatteluja, kuvia ja mainoksia lehtiin. Vääristellyt ja valheelliset ”tieteelliset tutkimukset” huijaavat ihmisiä ja sekoittavat toden ja mielikuvituksen rajan.

Tupakkatutkimuksen neuvosto oli osa valtaisaa tupakkateollisuutta ja sen tärkeimpiä tehtäviä oli käyttää kaikkia saatavilla olevia tieteelliseltä vaikuttavia menetelmiä salatakseen tupakan todelliset haitat. Se oli keskeisessä asemassa taistelussa suurta Framinghamin sydäntutkimusta vastaan, jossa oli todettu tupakan savun vahingoittavan sydäntä. Näihin aikoihin Olkin otti yhteyttä CTR:ään ja tarjosi apuaan Framinghamin tutkimustulosten vääristelyssä ja tahraamisessa. Haastatteluissa on paljastunut, että Olkin tarjosi apuaan ja tupakkainstituutin tilastotieteen johtaja Marvin Kastenbaum otti hänet iloiten vastaan ja osoittautui itsekin hyvin oppineeksi mieheksi ja tunsi hyvin ”tupakkateollisuuden osallisuuden tupakan terveellisyyttä koskevien tietojen vääristelyyn, nikotiinin muunteluun tupakkatuotteissa ja tupakan markkinointiin lapsille ja nuorille.

Olkin sai apurahan CTR:ltä tohtori Kautenbaumin kanssa tehtävää työtä varten, johon kuului Framinghamin sydäntutkimusta vastaan käytävät kampanjat. Hänen tapaansa myös ”George L. Saiger Columbian yliopistosta sai erityisprojektirahoituksen CTR:ltä tupakanpolton ja sairauksien yhteyksiä vähentävään tutkimukseen ja 10.873 dollarin korvauksen todistamisesta kongressin edessä, ettei syöpä ja tupakanpoltto ole yhteydessä toisiinsa.

Tupakkateollisuus kävi salaista informaatiosotaansa jo 60-luvulta alkaen lahjottujen tutkijoiden avustamana ja kokonainen armeija palkattuja lehtimiehiä ja toimittajia käytettävissään, joille oli maksettu nykyrahassa mitattuna miljoonia dollareita väärän tiedon levittämisestä. Nykyään vastaavaa väärän tieteellisen tiedon sotaa käydään luomuruokaa vastaan ja lobataan suurten biotekniikan yritysten markkinoille suoltamia kasvi- ja hyönteistentorjuntamyrkkyjä, lisäaineita, teollisia eineksiä ja ennen kaikkea geenimuunneltuja ruokia.

Uskokaa tämä: Stanfordin luomuruokatutkimus on huijausta. Olkinin tutkimus ei keskity oikeisiin ja todellisiin eroihin luomuruoan ja geenimuunnellun ruoan välillä. Tutkimuksen tehneet ovat bioteknologian palkkalistoilla, sillä Stanford saa enemmän salaisia lahjoituksia, kuin mikään muu yliopisto Yhdysvalloissa. Pelkästään vuonna 2009 yli 500.000.000 dollaria. Ei liene epäilyksiä siitä, etteikö suuri osa näistä salaisista lahjoituksista tulisi suurilta yrityksiltä, jotka yrittävät vaikuttaa Stanfordin yliopiston tutkimuksiin ja saada tulokset tukemaan suuryritysten tavoitteita (GMO-ruoat, myrkyt, lisäaineet jne.)

Lisää yhteyksiä yliopiston ja suuryritysten välillä

Stanfordin yliopiston Hoover-Instituutti on nostanut kunniajäsenekseen George H. Posten, joka istuu myös kemikaalijätti Monsanton hallituksessa sekä Ulkomaisten suhteiden neuvostossa (CFR) ja on entinen Puolustusministeriön tiedepaneelin jäsen. Stanfordin yliopisto on vastaanottanut lahjoituksia yli 5 miljoonan dollarin arvosta elintarvikejätti Cargillilta (joka myös tukee näkyvästi biotekniikkaa) Stanfordin ruoan ja ympäristön turvallisuuden tutkimuskeskuksen laajentamista varten. ”Ruoan turvallisuus” tarkoittaa samaa kuin geenimuunneltu viljely. Suurin osa tutkimuskeskuksessa tehtävästä työstä keskittyy geenimuuntelun edistämiseen. Cargill on myös lahjoittanut paljon rahaa Kaliforniassa lakiehdotus 37:n kaatamiseen.

Näin helposti tiedemiehet sujahtavat suuryritysten taskuun apurahojen toivossa. Muistakaa: niin kuin tupakkateollisuus käytti huijaustiedettä hyväkseen 70-luvulla, niin biotekniikan suuryritykset huijaavat tänä päivänä.

 

Mike Adams, Natural News ja Anthony Gucciardi, Natural Society 07.09.2012

Alkuperäinen artikkeli lukuisine viitteineen: http://www.naturalnews.com/037108_Stanford_Ingram_Olkin_Big_Tobacco.html

4 kommenttia

 1. Pitää paikkansa. On mielenkiintoista, että englantilainen luomuruoan terveellisyyttä koskeva tutkimus on vaiettu tiedotusvälineissä lähes täysin. Ko. 17 miljoonan euron tutkimus oli EU:n rahoittama ja se tehtiin Newcastlen yliopiston johdolla. Turun sanomat kirjoitti kuitenkin tutkimuksesta 13.11.2007.
  Tutkimuksen mukaan luomuruoassa on esimerkiksi sydän- ja verisuonitautien sekä syöpäsairauksien riskiä vähentäviä antioksidantteja 40 % enemmän kuin tavanomaisin menetelmin tuotetussa vastaavassa ruoassa. Luomuruoka sisälsi enemmän myös kivennäisaineita kuten rautaa, sinkkiä ja magnesiumia. Tutkimus perehtyi myös luomumenetelmin tuotettuihin karjataloustuotteisiin ja havaitsi ne terveydellisiltä ominaisuuksiltaan ylivertaisiksi. Luomumaidon antioksidanttiyhdisteiden pitoisuudet olivat jopa 90 % korkeammat verrattuna tavanomaiseen tuotantoon.

  Mitä tulee tupakan vaarallisuuteen on myös mielenkiintoista, että Valvira listaa kotisivuillaan 15 savukkeisiin lisättävää lisäainetta. Ne ovat kaikki luonnonaineita, jotka näyttäisivät jopa turvallisilta. Tutkimusten mukaan ne kuitenkin poltettaessa aiheuttavat syöpää aiheuttavia yhdisteitä. Internetistä on helposti löydettävissä englanninkielinen lista tupakan lisäaineista, joita onkin 599 kpl. Luku sisältää satoja erilaisia kemikaaleja. Miksi niistä ei puhuta mitään? Miksi savukeaskeihin ei kirjoiteta savukkeissa käytettyjä lisäaineita? Ei taitaisi tila riittää…
  Suomessa on myynnissä yhtä lajia lisäaineetonta tupakkaa. Koska tupakkaa ei saa mainostaa, kuluttajat eivät ole siitä tietoisia. Internetistä voi löytää mielenkiinoisia tapauksia tämän tupakan käyttäjien keskuudessa. Joku oli polttanut sitä muutaman viikon ajan eikä vieroitusoireita ilmennyt lainkaan. Joku toinen oli siirtynyt tavallisista savukkeista lisäaineettomaan tupakkaan ja oli saanut vieroitusoireita, joiden lievitykseen hän joutui polttamaan tavallisia savukkeita.
  Tupakkaan mitä ilmeisimmin lisätään riippuvuutta lisääviä kemikaaleja, jotka koukuttavat polttajan nopeasti. Valvira vaikenee tehokkasti kemikaaleista. THL:n johtaja Pekka Puska on hiljaa ja hyökkää vain luonnontuote voin kimppuun. Kyllä tässä systeemissä on todella paljon mätää. Itse en polta, mutta sääliksi käy tupakoitsijaa.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
  1. Hyvä Pekka, 1 vuosi sitten. Kirjoitat täyttä asiaa. Olen ihan samaa mieltä kanssasi siitä että tupakkatuotteisiin lisätään aineita jotka koukuttavat käyttäjäänsä. Luomutuotteet on myös monissa tutkimuksissa todettu ylivertaisiksi kemiallisilla aineilla viljeltyihin tuotteisiin verrattuna. Ja kyllähän sen jo järkikin sanoo ettei mikään kemiallinen voi korvata luonnollista. Ja mitä tulee tuohon tilamaitoon sitähän ei ole käsitelty millään tavalla. Se nyt on vaan terveysjuomaa niihin meijerituotteisiin verrattuna joita on muokattu jos jollakin epäterveelliseksi todetulla tavalla. Ihmiset kautta aikojen ovat juoneet raakamaitoa eivätkä ole sairastuneet siitä sen kummemmin, muokatusta maidosta kylläkin. Hyvähän se on pitää meijerituotettu maito arvossaan niin kansalaiset jäävät monista täysmaidon hyödyistä paitsi ja ”terveydenhuolto sairauksien keksimislaitos” saa kipeästi kaipaamaansa rahaa pohjattomaan kirstuunsa. Että pääsee taas luomaan uutta ”parannusta” asioiden kulkuun.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
   1. Näin on. Mitä tulee tupakkaan, Natural News raportoi jokin aika sitten, että tupakan koukuttavuus saadaan aikaan ammoniakilla. Se lisää nikotiinin voimakkuutta jopa 35 kertaiseksi, jolloin nikotiini yltää aivoihin ja sydämeen 3 sekunnissa. Menetelmänä ammoniakin käyttö on sama, kun kokaiinista tehdään crack’iä. Tupakkatehtaat ottivat ammoniakin käyttöön 1960-luvulla, jolloin nikotiinista tuli koukuttavaa ”free-base” nikotiinia. On laskettu, että tupakka-askin polttaminen tänä päivänä vastaa 700 savukkeen polttamista vuonna 1960, jolloin ammoniakki ei vielä ollut käytössä.
    Ja terveysviranomaiset vaikenevat asiasta täysin…

    Plusääni(0)Miinusääni(0)
 2. En suosittele kenellekkään tupakan polttamista, mutta jos polttelee niin lucky strike ja manitou tupakki ovat tai ainakin pitäisivät olla lisäaineettomia. Itsestänikin tuntuu että noissa tupakoissakin kaikista haitallisimpia ovat noi lisäaineet, olen myös kuullut sellaista että noihin perus paska röökeihin lisätään jopa 4000 lisäainetta, jos toi pitää paikkansa niin aika sairasta. Kemialliset lisäaineet ovat myrkkyä keholle.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat