Turveohjelma

Suomi voisi olla energian saannin suhteen omavarainen. Esimerkiksi turpeessa on Suomella suunnaton omaisuus. Määrältään Suomen turvevarat ovat likipitäen kuin öljyvarat Norjalle. Norjan rikkaudet ja vähävelkaisuus perustuu juuri uusiutumattoman öljyn hyödyntämiseen. Mutta toisin on asiat Suomessa, joka ei hyödynnä luonnonvarojaan ainakaan omiin tarpeisiinsa. Suomessa tarvitaan peripohjaista yhteiskunnallista ja valtiollista murrosta. Ulkomailta ohjeistuksensa saavat nykyiset Suomen poliittiset valtaapitävät maan- ja valtionpetturit täytyy karkottaa päättävistä elimistä ja taluttaa oikeuteen. Ja tilalle on äänestettävä viisaita ja isänmaallisia sekä kansalaisten etua ajavia kansanedustajia. Eduskuntavaalit lähestyvät! 

Toimitus 

Esitämme jäljempänä Vapauden liiton kirjoituksen turveohjelmasta 

Suomesta löytyy suuri rikkaus nimeltään turve. Se on kotimainen ja uusiutuva raaka-aine, jolla Suomi kykenee kasvattamaan energiaomavaraisuuttaan. Turve on Suomelle yhtä suuri rikkaus, kuin öljy on Norjalle. On täysin järjetöntä, että Suomi ei hyödynnä tätä kotimaista energiaa, vaan ostamme valtavia määriä energiaa ulkomailta. Suomen onkin tehtävä turpeen suhteen täyskäännös ja tämä kotimainen energia, jota syntyy joka vuosi lisää jopa 40 miljoonaa kuutiota, tulee ottaa takaisin hyötykäyttöön. 

On oleellista ymmärtää, että turve on uusiutuva ja päästötön energianlähde. Jos turvetta käytetään se määrä, joka sitä vuodessa muodostuu, niin mitään päästöjä ei tietenkään synny, vaan uusi kasvava turve sitoo sen saman hiilidioksidin, joka turvetta polttaessa vapautuu. Turve on siis täysin päästötön polttoaine, samoin kuin puu. Huippuvuosina Suomessa turvetta poltettiin noin 30 miljoonaa kuutiota ja Suomen on pyrittävä nostamaan turvetuotanto takaisin tälle tasolle. Suuri osa turvetuotantoon parhaiten soveltuvista alueista on aikoinaan epäonnistuneesti ojitettu ja nämä alueet ovat nykyisin joutomaita, joilta vapautuu runsaasti mm. metaania. Näiden alueiden ottaminen turvetuotantoon vähentää tutkitusti kyseisten alueiden aiheuttamia päästöjä, jonka lisäksi turvetuotannon jälkeen nämä alueet voidaan metsittää, tai palauttaa avosoiksi. Turvetuotanto ei myöskään aiheuta vesistöhaittoja, koska tuotantoalueiden vedet puhdistetaan ja niiden päästöjä tarkkaillaan jatkuvasti. 

Kaikki järkisyyt puhuvat turpeen käytön lisäämisen puolesta. Turvetuotanto luo suuren määrän työpaikkoja juuri niille alueille, joilla työpaikkoja on muuten heikosti saatavilla. Turpeen avulla Suomi lisää energiaomavaraisuuttaan, jolloin energiaa ei tarvitse ostaa ulkomailta. Tämä parantaa kauppatasettamme. Lisäksi saamme polttolaitoksiin kotimaasta polttoainetta, jolloin puuta jää enemmän teollisuudelle jalostettavaksi. 

Suomen on myös kyettävä päättämään itse tosiasioiden pohjalta turpeen kaltaisista asioista ja tämän vuoksi Suomen on päästävä eroon EU:n järjettömistä päästökaupoista, joista aiheutuvien verojen takia turpeen polttaminen on kallista. Suomen on itse toimittava tosiasioiden mukaan ja EU ei voi määrätä Suomea lopettamaan turpeen käyttöä valheisiin perustuvilla väitteillä. Kotimainen turve on otettava takaisin käyttöön; Suomen on hyödynnettävä turverikkautensa aivan samoin kuten Norja hyödyntää öljynsä. 

EU on estämässä säännöstelyillään ja ideologiallaan Suomen ja suomalaisten oikeutta omien luonnonvarojensa käyttöön, joka aiheuttaa maamme takapajuistumista vaurastumisen sijasta. Siksi tarvitsemme itsenäisen Suomen, joka ei siis kuulu Euroopan unioniin ja jolla on oikeus sekä valta tehdä haluamiaan päätöksiä omien luonnonvarojensa käytöstä. 

Vapauden liitto r.p 

 
Lähde: 

Turveohjelma | Vapauden liitto r.p. 

6 kommenttia

 1. Juuri näin. Kansa vaan on niin tyhmää ettei halua käyttää tätäkään tilaisuutta.

  Plusääni(11)Miinusääni(2)
  1. Artikkeli on samanlaista aatteen värittämää ilmaisua kuin Suomen luonnonsuojeluliiton sanoma https://www.sll.fi/mita-me-teemme/suot/nain-toimimme/turve/ Aatteen ilmaisemiseen kuuluu oma taloudellinen etu, politiikka ja vääränlainen tieto perustana.

   SLL perustaa turpeentuotannon haitat ilmastopolitiikan hiilidioksidipäästöihin ja varoittaa hieman ravinnepäästöistä. Kummatkin ovat melko mitättömiä haittoja turpeen tuotannossa ja poltossa. Ilmastonmuutos on hyvin perille mennyt aate, joka antaa vääränlaista valtaa vallanpitäjille.

   Vapauden liiton turveohjelma kuvaa turpeen käyttöä edullisena energiana, mitä se ei ole. Kaivelu ja liikuttelu sekä käyttö ei ole yksinkertaista ja tulee kalliiksi. Fossiilinenergiaa on helppo liikuttaa, käyttää ja sitä saa halvalla. Ellei siinäkin asiassa aatteellinen politiikka estä kauppoja. Tällöin myös myytävien tuotteiden kauppa on helpompaa.

   Turpeen tuotannossa on suuri haitta vesistöjen pilaantuminen. SLL siitä vähän vihjaisee, mutta haitta on pidettävä salassa, koska se on myös Itämeren suurin rehevöittäjä. Turpeen kaivelu aiheuttaa orgaanisia päästöjä, humuspäästöjä. Humus on kolloidisesti liunnetu veteen, samaan tapaan kuin sokeri. Sit ei voi suodattaapois. Ainoa keino on käsitellä vesi kemiallisesti. Esimerkiksi veden suolat saostavat pikku hiljaa humuksen painumaan pohjalle, jossa mikrobit käyttävät sitä energiakseen, syövät humusta. Tällöin kuluu happea ja se on humuksen pahin ongelma sen päästyä veteen. Tietenkin veden ruskea väri ja paha maku ovat toinen. Nämä ominaisuudet ovat pilanneet liki kaikki Suomen vesistöt. 50 vuotta sitten miltei jokaisen järven vesi oli juomakelpoista ja hyvää talousvettä.
   Hapen puute tappaa tai vähentää kalakantaa ja hapettomalta pohjalta vapautuu suuret määrät ravinteita ja tämä johtaa rehevöitymiseen. Valtion tukeman soiden kaivelun salaamiseksi rehevöitymisestä syytetään kansalaisia ja ruoan tuotantoa, koska jokin vesistöt pilaa.

   Soiden kaivelu on lopetettava, koska vesistöjä pilaavia humuspäästöjä ei voi käytännössä poistaa. Tämä perustuu kokeelliseen tutkimukseen ja tietoon, jota aatemaailma ei ole vääristänyt.

   Plusääni(6)Miinusääni(4)
 2. Miettikääpä tekevätkö hallituksemme kansan esittämiä päätöksiä? Ovatko hallituksemme päätökset peräisin kansan syvistä riveistä, Suomen kansan parhaaksi?

  Miksi kansa ei sitten nouse barrikaadeille? Ovatko laiskoja? Tyhmiä?
  Eivät. Kansa vaan alitajuisesti tietää, että mihinkään ei enää voi vaikuttaa. Yhtään mitenkään.

  Plusääni(6)Miinusääni(2)
 3. MYYRIEN VALTAKUNNAN AIKAJANA: ONKO VKK-PUOLUEKIN PERSUJEN JA KESKUSTAN JOHTAMA VALEOPPOSITIO?
  https://laitonlehti.net/2023/02/08/onko-vkk-persujen-ja-keskustapuolueen-perustama-valeoppositio/
  Suomi on geopoliittisesti äärimmäisen tärkeällä paikalla eli Pietarin porteilla. Tämän vuoksi Suomen politiikka on täynnä sekä idän että lännen vasikoita ja myyriä. Jostain syystä historioitsijat puhuvat vain idän agenteista, muttei yhtään mitään lännen agenteista. Niinpä tässä lännestä tulleen manipulaation aikajana:

  Lännen eli Naton ja Israelin tärkeimpänä päämääränä on tietysti tehdä Suomesta sillanpääasema NATO-jäsenyydellä. Tämän takia se loi 90-luvulla valeoppositioksi vasemmistolaisille Vasemmistoliiton ja oikeistolaisille Perussuomalaisen puolueen. Molemmat solutettiin pian myös natottavilla ruotsinkielisten hienostosukujen edustajilla, kuten Li Anderssonilla ja Jussi Bergroth-Halla-aholla.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 4. SUUREN LUOKAN ILVEILYÄ
  Ukrainan presidenttiä näyttelevä näyttelijä Volodymyr Zelenskyi kiertää ympäri Eurooppaa kerjäämässä aseistusta – mm. hävittäjiä – Ukrainalle. Kaikkialla hänet otetaan vastaan seisaaltaan ja valtavin suosionosoituksin. Zelenskyi puhuu, kuinka Ukrainan sodassa on kysymys demokratiasta Euroopassa. Ukraina muka edustaa ”eurooppalaisia arvoja” Koko esitys on karkeaa pilaa. Ukraina ei ole demokratia vaan juutalaisten sijaissotija Venäjää vastaan. Ukrainaa ohjaavat Siionin Viisaat, jotka haluavat Venäjän heikentämistä ja tuhoa. Ukraina on juutalaisten johdossa oleva fasistinen valtio, jossa ei ole lainkaan demokratiaa. Kuinka typeriä ovatkaan eurooppalaiset poliitikot, jotka syytävät rahoitusta ja modernia aseistusta Ukrainalle. Yhdessä asiassa Zelenskyi on oikeassa: Ukrainan sota on käänteentekevä Euroopan historiassa. Kun Venäjä voittaa sodan, myös USA:n valta-asema häviää ja muodostuu moninapainen maailma. Suomalaiset typerät poliitikot syytävät rahaa ja aseistusta Ukrainalle ja ovat tehneet Suomesta Venäjän vihollisen. Pian tulee heille tuomion päivä. Eläköön vaihtoehtomediat, jotka eivät usko Zelenskyijä! LIITY Vapauden liitto -puolueeseen (https://vapaudenliitto.fi/ ) tai VKK:hon (https://valtakuuluukansalle.fi/ ). Kirjoita kannatusilmoitus Jaana Kavoniuksen Totuuspuolueelle (https://totuuspuolue.net/ ). ÄLÄ OTA KORONAROKOTUSTA JA VAROITA MUITA OTTAMASTA!!! LEVITÄ TIETOA KORONAHUIJAUKSESTA!!! Vaihtoehtomedioita:
  https://mvlehti.net/
  https://uvmedia.org/
  https://positv.fi/
  https://ylewatch.blogspot.com/
  http://koronarealistit.com/
  https://www.joriittaavalehtelu.fi/
  https://injektiopiikki.com/
  https://vapaudenpuolesta.fi/
  https://rapsodia.fi/category/asiantuntijavideot/
  https://rapsodia.fi/category/rokote-videot/
  https://avoin.media/
  https://oikeamedia.com/
  https://laitonlehti.net/
  https://jarjenaani.fi/
  https://www.maunosaari.fi/blogi/
  https://www.ossitiihonen.com/
  http://sinikkatyynela.blogspot.com/
  https://www.tapiopuolimatka.net/8
  https://www.globalresearch.ca (teksti suomeksi yläpalkista)
  https://ncd2021.org/
  http://islam-radio.net/
  http://stopworldcontrol.com
  https://novahierosolyma.fi/
  BENJAMIN KIVILOHKARE, miles Domini, pontifex primus
  Herran Toisen Tulemisen Kirkko

  Plusääni(3)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat