Tutkimuksen mukaan influenssarokote tekee oikeasti sairaammaksi

Uuden kanadalaisen tutkimuksen mukaan vuoden 2009 sikainfluenssapandemiasta alkanut sairastumisten aalto saattaakin johtua aiemmasta influenssarokotteesta, sillä tilastojen mukaan tauti iski ensimmäisten viikkojen aikana todennäköisemmin juuri niihin, jotka olivat ottaneet rokotteen edellisenä syksynä. Viisi otantaa Kanadan eri provinsseissa osoittivat samaa tulosta, mutta ulkomailla tehdyt tutkimukset eivät, joten aluksi sitä pidettiin vain ”kanadalaisten ongelmana.”

Tieto levisi kansainvälisiin uutisiin juuri sopivasti, kun Pohjois-Amerikan ja Euroopan terveyshallinnot valmistautuivat rokottamaan kansalaisia 2009 sikainfluenssaan. Kanadan provinssit miettivät kuumeisesti, pitäisikö pandemiarokotteen yhteydessä tarjota edellisvuoden kaltaista influenssapiikkiä. Mm. Quebec ei tarjonnut rokotetta vedoten tutkimuksen esiin tuomiin epäilyksiin.

Useimmat terveydenhuollon ammattilaiset ja influenssaepidemioiden tutkijat eivät löytäneet tuloksista mitään konkreettista apua, joten he teilasivat tutkimustulokset sanoen, että ongelma oli luultavasti Kanadan käyttämissä rokotteissa, koska ongelmaa ei havaittu missään muualla. Uudempi tutkimus vahvistaa kuitenkin aiemman teorian. Kanadalaiset tutkijat loivat vastaavat olosuhteet kesyhillereille, jotka ovat influenssan tutkimisen kannalta oivallisen analogisia ihmisen kanssa.

Tulokset julkistettiin San Franciscossa pidetyssä kansainvälisessä tarttuvien tautien konferenssissa syyskuun alussa. Vancouverin tartuntatautien tutkimuskeskuksen influenssa-asiantuntija tohtori Danuta Skowronski vastasi aiemmasta yhteyden löytäneestä tutkimuksesta ja johti uutta syventävää tutkimusta kesyhillereillä. Tutkimuksessa 32 frettiä jaettiin tutkimusryhmään ja kontrolliryhmään, joista ensimmäinen sai vuoden 2008 influenssarokotteen ja kontrolliryhmä lumelääkettä. Tämän jälkeen ryhmät sekoitettiin ja kaikille annettiin sikainfluenssan aiheuttanut H1N1-virus. Kaikki fretit sairastuivat ja paranivat, mutta tarkemmissa tutkimuksissa havaittiin, että influenssarokotteen saaneet sairastuivat vakavammin ja parantuivat hitaammin. Skowronskin mukaan tulos on hyvin samankaltainen, kuin ihmisten tuloksista pääteltiin.

Pandemian jälkeen on alkanut muualtakin maailmalta kuulua vastaavia uutisia. Skowronskin mukaan syytä ei ole löydetty, mutta seuraus on selvä. Kaikkien tutkijoiden pitäisi keskittyä nyt löytämään syy. Hän uskoo tämän tapahtuman liittyvän nimenomaan sikainfluenssaan, joka oli vain yksittäinen pandemia, kun taas kausi-influenssat tulevat vuosittain. Siksi ihmisten pitäisi edelleen käydä rohkeasti ottamassa influenssarokote, sillä influenssaepidemiat aiheuttavat vuosittain paljon sairauksia ja lukuisia kuolemia.

Skowronskin mukaan on olemassa kaksi hyvää teoriaa ilmiön syyksi ja hän suosii itse ensimmäistä, jonka mukaan vuoden 2008 influenssaepidemian rokote suojasi H1N1-virukselta, mutta ei sikainfluenssalta, joka oli myös H1N1-tyyppiä, mutta ei tarpeeksi läheistä kantaa, että kehossa olisi muodostunut vasta-aineita sillekin. Itse asiassa keho saattaa jäädä herkemmäksi läheistä sukua oleville viruksille, kuten käy esimerkiksi denguekuumeessa, jota aiheuttaa dengue-viruksen neljä erilaista serotyyppiä. Yhdelle serotyypille altistuminen ja sairastuminen antaa vastustuskyvyn vain sille, mutta ei muille serotyypeille. Ensimmäisen sairastumisen jälkeen oireet voivat olla vakavampia, jopa hengenvaarallisia.

Toista teoriaa Skowronski kuvailee luonnollisen vastustuskyvyn puuttumiseksi. Ihmisen sairastuessa luonnollisella tavalla influenssaan elimistö kehittää vasta-aineita, jotka saattavat väliaikaisesti toimia tehokkaammin myös samantapaisten virusten torjumiseen. Rokote taas kehittää vasta-aineita vain juuri siinä olevalle virukselle, joten ihmiset jäivät vaille luonnollista laajempaa vastustuskykyä otettuaan edellisen kauden influenssarokotteen ja jääden ilman luonnon omaa tehokuuria, eli influenssaa. Siksi he sairastuivat helpommin sikainfluenssaan seuraavana vuonna.

Mikäli Skowronskin ensimmäinen teoria pitää paikkansa, vuonna 2009 nähty outo ilmiö nähtäisiin uudestaan vain epidemiassa, jossa uusi virus muistuttaa aiempia influenssaepidemian viruksia. Virusten pinnalla oleva antigeeninen glykoproteiini on hemagglutiniini, josta juontuu viruskantojen H-kirjain. Siksi H1-kantaisille viruksille räätälöidyt rokotteet saattavat altistaa muille H1-tyyppisille kannoille, mutta muilla hemagglutiniinin tyypeillä (esim. H5 tai H7) vastaavaa herkistymistä ei tavattaisi, paitsi jos ihmiskunta on sille kannalle jo aiemmin altistunut. Tämä on kaikki vain teoriaa, kuten myös rokotteen ja luonnollisen influenssan sairastamisen mahdolliset erot vastustuskyvyn muodostumisessa.

Kukaan ei tiedä vielä varmuudella, mitä influenssaa on tulossa ja mikä olisi siihen paras tapa valmistautua. Molemmat esitetyt teoriat lähtevät kuitenkin siitä, että ihmiset sairastuivat helpommin sikainfluenssaan otettuaan edellisenä syksynä kausi-influenssarokotteen. Ja sehän oli nyt todistettu fakta.

Alkuperäinen artikkeli: http://therefusers.com/refusers-newsroom/study-finds-flu-shot-really-does-make-you-sicker-the-canadian-press/

14 kommenttia

 1. Kyllä se nyt on vain niin, että rokotteet laskevat kehon immuniteettiä. Siitä huolimatta rokotteita suositellaan, bisnes on bisnestä.

  Plusääni(11)Miinusääni(1)
 2. Luontaistuotteet, erikoisesti D-vitamiinit joissa on vain perunajauhoa, ovat se kaikkein suurin
  influenssa bisnes. Miljardien eurojen..

  Plusääni(4)Miinusääni(1)
 3. D3-vitamiini estää tutkimusten mukaan tehokkaasti influenssaa ja nuhakuumetta. D-vitamiini on hyvin halpa luonnonaine, joka ei ole patentoitavissa ja siksi lääkebisnes ei suosi sitä. Rokotteet ovat miljardibisnes. Ne ovat tehottomia ja sen lisäksi vielä vaarallisia terveydelle.

  Plusääni(7)Miinusääni(1)
  1. D-vitamiinin osuusapu flunssassa kyseenalaistettu:
   http://www.tiede.fi/uutiset/4825/d_vitamiinilisa_ei_ehka_torjukaan_flunssaa

   D-vitamiinia muodostuu myös kuumissa maissa ilman tabuja, silti niissäkin riehuu influenssa, aurinkoisesta Meksikosta se lähti. Ei D-vitamiini torju rokotteenomaisesti koska eihän muuten influenssaa olisi kesällä..

   Toiseksi monet D-viamiineja tekee/markkinoi ja myy nimenomaan isotkin lääkeyhtiöt. Olen itse tutkinut tätä rekistereistä. Harhauttavasti heillä on pikaisesti tehtyjä tytäryhtiöitä joten Big Pharma itse ei suoraan nimenä ilmene. Poikkeava yhtiö semmonen olisi jos ei tarttuisi mahdollisuuteen myydä miljardien edestä ihmelääkkeksi kuviteltuja pillereitä..

   Plusääni(3)Miinusääni(0)
 4. MrrKAT totesi ”Ei D-vitamiini torju rokotteenomaisesti koska eihän muuten influenssaa olisi kesällä..”
  Influenssa iskee kesällä, koska ihmiset on peloteltu suojautumaan auringolta. Aurinkoon ei uskalleta mennä ja iho suojataan myrkyllisillä aurinkorasvoilla. Monissa kuumissa maassa kansa pukeutuu paksuihin kaapuihin eikä auringonvalolle paljastu kuin kulmakarvat…
  Täällä Suomessakin valistus on mennyt hyvin perille, aurinkorasvaa kehotetaan sivelemään jo toukokuusta lähtien. ihmiset ovat keskellä kesää kalpeita kuin kalkkilaivan kapteenit.

  Plusääni(4)Miinusääni(1)
 5. Orion teetti jollain mielilabralla uuden tutkimuksen, minkä jälkeen kalliit pilsut palasivat apteekkeihin.

  Paskaa siis myytiin apteekeissa myös tai oikeastaan juuri siellä ja isojen lääkefirmojen pilsut olivat huijaus.

  Plusääni(2)Miinusääni(0)
 6. Otin vaimoni kanssa kerran influenssarokotteen ja 10 vuoden flunssaton putki katkesi ja koko talvi oltiin joka flunssassa mikä kiersi, Sitten ei enää otettu ja sen jälkeen on oltu terveitä. Lisäksi tunnen ainakin kuusi jotka saivat jonkin asteen rokotevaurion sikapiikistä. Härskeintä oli kun yhtä ei edes epigriisiin laitettu terkkarissa, vaikka uhri sanoi moneen kertaa että sikapiikin jälkeen nämä kauheat pitkäkestoiset vaivat tulivat.

  Plusääni(2)Miinusääni(1)
 7. Hyvä,että joku uskaltaa kertoa oman kokemuksensa mitä voi käydä, kun ottaa esim. Influenssarokotteen. Todellakin hienoa että kerroit tästä. Kenenkään ei pitäisi salailla jos on saanut rokotteista negatiivisia kokemuksia.

  Plusääni(1)Miinusääni(1)
 8. Todella hienoa että viimeinkin aletaan oikein tutkia näitä sikainfluenssapiikin aiheuttamia vaurioita. Vihdoinkin THL muiden kuuden pohjoismaan mukana samassa veneessä. Norman Bogg lääketieteellinen johtajan vastaväitteistä huolimatta toivottavaa on että nyt asia selvitetään perinpohjin ja parasta tietysti olisi että myrkkypiikin tehtailleet asetetaan korvausvastuuseen ja nimenomaan jo sairastuneille ja myöskin niille jotka ehkä vuosienkin jälkeen tulevat sairastumaan tämän sikamyrkkypiikin aiheuttamiin vielä tuntemattomiin sairauksiin, joita ennusteen mukaan on odotettavissa. Tämä ”herra” Norman Bogg kertoo että on rokotuttanut muka kolme lastaan samalla rokotteella VALEHTELEE taatusti luulen vahvasti niin. Toivottavasti saa sellaiset sanktiot että kaatuu omaan mahdottomuuteensa koko roska. Olisikohan nyt THL:n paikka katsoa peiliin ja harkita tulevien rokotemyrkkyjen karsimista ja liian sinisilmäisesti luottamista tuollaisiin rokotehuijareihin ja pelkän oman etunsa ajatteleviin sairasmielisiin örveltäjiin. Ei ollut taatusti tällä”myrkyn keittäjällä puhtaat jauhot pussissa.”

  Plusääni(1)Miinusääni(1)
 9. On tainnut THL:n rokotusohjelma purra lääkäreihin, kun suurin osa lääkäreistä eräässä terveyskeskuksessa sairaslomalla. No nyt se ”paskapiikki” puri oikeaan paikkaan mutta ei varmaan vieläkään tajua se porukka missä vika kun sairastui, suuri on sokeus niillä jotka koko kansan sairaita ”hoitavat.” Hyväluoja miten kauan tuo THL:n lössi saa mellastaa ihmisten terveyden tuhoamisessa rahanahneuksineen ennenkuin siihen puututaan ja oikein kovalla kädellä. Meillä on olemassa hallitus jonka pitäisi ajaa kansalaisten asioita mutta mitä se HALLITUS TEKEE. istuu kuin p t n:ssa. ei ole mitään järkeä senkummemmin siinä touhussa kuin THL:N tai minkään muunkaan laitoksen/viraston hommissa. Ei ne suuret …….. t ……. riitä eikä myöskään se titteli jos järjenkäyttö puuttuu. Kyllä hallituksen jaeduskunnan päättäjien pitäisi hallita laajempi katsantokanta ja ajaa ennenkaikkea IHMISTEN asioita sillä sitävarten kansa on heitä sinne P……….. istumaan valinnut eikä vain omia palkka etujaan varten niinkuin se nyt valitettavasti tekee. Tulimpa lukeneeksi jostakin että se oli Matti Vanhanen kun pelasti koko suomen kansan sikapiikin pakkorokotukselta muutamia vuosia sitten, ei käynyt niinkuin THL oli kaavaillut. Siinä sitten oli palkkio kun kostettiin kaikenmaailman paskapuheilla ”lautakasat” ym. Vanhanen olisi mielestäni ansainnut siitä teosta moninkertaisen hengenpelastusmitallin. En ymmärrä tätä tuhoamisretoriikkaa mitä yks sun toinen taho harrastaa ymmärtämättömien ihmisten kustannuksella. Lääkäreille, THL:n päättäjille, ravinto + muu teollisuusala sekä nimenomaan hallitukselle+ ”virallistieteelliset ravintoterapeuttiryhmät” mukaanlukien pitäisi tiedoksiantona kehoittaa edes yksi todellisuuteen perustuva kirja luettavaksi kun eivät itse ymmärrä ottaa selvää oikeista tutkituista asia tiedoista ja se kirja voisi olla vaikka Tappavat lääkkeet ja järjestäytynyt rikollisuus. Siinäpä kirja kaikkille omasta terveydestään huolehtiville aarrearkku jota ei kannata jättää lukematta.

  Plusääni(2)Miinusääni(2)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat