Tutkimus: fruktoosi haitallista aivoille, omega-3-rasvahappo DHA auttaa

Kalifornian yliopiston tutkijat havaitsivat, että hedelmäsokeri fruktoosi muuttaa satojen aivogeenien toimintaa. Fruktoosin aiheuttamat muutokset altistavat monille sairauksille aina Alzheimerista tarkkaavaisuus- ja ylivilkkaushäiriö ADHD:hen ja sydän- ja verisuonitauteihin. Omega-3-rasvahappo DHA:n nauttimisella havaittiin fruktoosin aiheuttamia haittoja neutraloiva vaikutus.

UCLA:n apulaisprofessori Xia Yang sanoi:

”DHA ei muuta vain yhtä tai kahta geeniä; se näyttää puskevan koko geenijoukon takaisin normaaliin tilaan, mikä on huomionarvoista,”

DHA:ta esiintyy aivosolujen solukalvoissa, mutta useimmilla ihmisillä aivan liian vähän. DHA tehostaa synapsien toimintaa ja parantaa muistia ja oppimiskykyä. DHA:ta saa esimerkiksi villilohesta, pellavaöljystä, saksanpähkinöistä.

Tutkijat opettivat rottia etsimään tiensä ulos labyrintistä, ja tämän jälkeen jakoivat eläimet kolmeen ryhmään. Kuuden viikon ajan ensimmäisen ryhmän rotat joivat vettä, joka sisälsi fruktoosia vastaavan määrän mitä litran virvoitusjuomia päivässä juova henkilö saisi. Toisen ryhmän rotat saivat fruktoosivettä, ja niille annettiin runsaasti DHA:ta sisältävää ravintoa. Kolmannen ryhmän rotille annettiin vettä, jossa ei ollut fruktoosia, eikä rotille annettu DHA:ta.

Kuuden viikon kuluttua rotat laitettiin jälleen labyrinttiin. Ensimmäisen ryhmän rotat selvittivät tiensä ulos puolet hitaammin kuin rotat, jotka joivat puhdasta vettä, mikä viittaa siihen, että fruktoosi heikensi rottien muistia. Toisen ryhmän rotat saivat samankaltaisia tuloksia kuin puhdasta vettä juoneet, mikä viittaa siihen, että DHA neutraloi fruktoosin haittavaikutuksia.

Muissa kokeissa havaittiin vielä suurempia eroja: runsaasti fruktoosia saaneilla rotilla veren glukoosi- ja triglyseridipitoisuudet ja insuliinitasot olivat korkeammat kuin kahden muun ryhmän rotilla. Tulokset ovat merkittäviä, sillä kohonneet glukoosi- ja triglyseridiarvot ja insuliinitasot ovat yhteydessä liikalihavuuteen, diabetekseen ja muihin sairauksiin.

Tutkijat yksilöivät yli 700 hypotalamukseen ja yli 200 aivotursoon (hippokampus) vaikuttavaa geeniä, joiden toimintaa fruktoosi muutti. Hippokampuksella on keskeinen rooli oppimisessa ja muistamisessa, ja hypotalamuksella tunteiden säätelyssä.

 

Lue myös:

Glukoosi-fruktoosisiirappi – paholaisen sokeri on rantautunut meillekin
Ruoissa piilevä vaara: Glukoosi–fruktoosisiirappi

5 kommenttia

 1. Lisäksi elimistö ei pysty käsittelemään fruktoosia muiden sokeriton lailla. Fruktoosia rikastuu maksaan kuten elohopea, aiheuttaen rasvamaksaa ja ties mitä muuta. Diabeetikoille ainakin 80 luvulla makeutusaineita käytettiin fruktoosia, hermomyrkky asbartaamia ja monia muita keinotekoisia maksuttomia. Seurauksista kukaan ei joko tiennyt, tai siinäkin vaiettu maan tavan mukaan.
  Meillä lapsilla kehitettiin keinotekoiset insuliinin, en muista miten monia itselläni oli kokeilussa. Monipistoshoito ja kynäpistokset ainoana mahdollisuutena elää edes vähän pidempään esitettiin, olin itse molemmissa ensimmäisten koekaniinien jonon keulassa. Potilaiden elämänlaatu ei ole kenenkään prioriteetti, potilailla kun komplikaatio tuottaa 6000 euroa vuodessa ylimääräistä, rahasampo pyöriikin jatkuvasti. Diabeteksen ja vanhuuden tuomiin komplikaatioiden hoitoon, ehkäisyyn ja jopa alkaneen munuaisvaurioiden korjaamiseen on 50 luvulta asti tiedetty halpa lisäravinteet, benfotiamiini joka uusii hiussuonia ääreisverenkiertoa parantaen sekä paljon muuta. Kyse b1 vitamiinin vesiliukoinen esiaste jota uuttaa sipulikasveista. Meillä vaiettu moinen huuhaata, EU 2010 hiljaisuudessa teki kuten monista muista luontaistuotteita lääkkeenkaltaisen tuotteen, eli ei lääkeluetteloon mutta pois luontaistuotehyllystä. Muut paitsi Espanja ratifioinut päätöksen.
  Kun ei uskalleta puhutaan mikä on sen takana että 20% kansasta ainakin sairastaa diabetesta, muista autoimmuunisairauksista puhumattakaan, tuotteistettu potilas ei elämänlaatua tarvitse, voitot kärsimyksestä niin suuret.
  Meillä totuus ei ole haluttua, koska jouduttaisiin selittämään miksi näin. Suuret kansanterveysongelmat vaietaan ja disinformaatiota tuotetaan totuus häivyttämään. Kun kansanterveyslaitos lausui suurimpana uhkana tulevaisuudessa olevan sisäilmaongelman, tapahtui kummia kun virasto lakkautettiin kai ekaa kertaa…

  Plusääni(10)Miinusääni(0)
   1. Tyyppi-esimerkki Medical Mafian rikollisesta toiminnasta naapurimaassamme Ruotsissa:
    ”Dokumentären: ”Läkaren som vägrade ge upp” – nedräkningen har börjat”,
    http://newsvoice.se/2016/04/26/dokumentaren-lakaren-som-vagrade-ge-upp-nedrakningen-har-borjat/

    Kun tri Erik Enby tutkimuksissaan ilmeisesti alkoi päästä selville, mistä syövän syntymisessä todellisuudessa on kysymys, niin Medical Mafia vei häneltä lääkärinoikeudet – SYÖPÄTEOLLISUUDEN voittoihin ei saa kajota!

    Plusääni(1)Miinusääni(0)
 2. Perseenreikä ja kuolema päättäjille!!! Hitler oli uskomattoman hieno mies jolloin yhteiskunta toimi! Toisin kuin nyt jolloin vapaamuurarit ovat korkeimmissa oikeus asteissa ja poliisissa ja armeijan päälliköissä!!

  VITUN MÄTÄ YHTEISKUNTA!!

  Plusääni(11)Miinusääni(1)
  1. Kiitos kuuluu Generaatio X:lle ja siitä vanhemmille, teitä on kusetettu oikein mahtavasti. Saamme sitten nuoremmat siivota sotkunne, ja voi kuule jos yritätte pestä käsiänne tästä. Onhan toki propaganda ollut voimakasta Agendalta, mutta toki saa hei itsenäisesti käyttää omia aivoja. Voi herranjestas.

   Plusääni(3)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat