Tutkimus: kehno ruoka heikentää älyä

Varhaislapsuudessa runsain määrin nautittu sokeri, rasva ja prosessoitu ruoka heikentävät älykkyysosamäärää. Runsaasti vitamiineja ja ravintoaineita sisältävä ruokavalio vaikuttaa toiseen suuntaan, paljastaa uusi tutkimus, joka julkaistiin lääkärilehti BMJ:n Journal of Epidemiology and Community Health-osiossa. Käyttäytyminen ja oppiminen ovat suoraan kytköksissä ravinnon laatuun. Erityisesti prosessoidun ruoan, eli einesten ja pikaruuan runsas nauttiminen on lapsen kehitykselle vahingollista. Lapsen aivot kasvavat nopeinta tahtia kolmen vuoden ikään asti.

Margariinin syömisen tiedetään myös heikentävän lasten pärjäämistä. Päivittäin nautittu margariini heikentää lasten kykyä oppia sekä älykkyysosamäärää.

Tutkimuksessa tarkkailtiin yli 4000 lasta, jotka olivat iältään kolmesta 8,5 vuoteen. Lasten ruokavaliot olivat erilaisia, osa söi vitamiinirikasta ruokaa ja osa ravinneköyhää pikaruokaa.

Lisää aiheesta:
http://www.foodnavigator.com

http://www.bnmf.nl

3 kommenttia

  1. Katsokaa miten käy identtisten kaksosten, kun syövät eri ruokia. Miten ruoka sairastuttaa syöpään ja muihin sairauksiin. Miten syöty ruoka muuttaa geenejä ja sairaudet siirtyvät seuraavaan sukupolveen… Miten ruoka parantaa syöpää<–asia joka on täälläkin kiistetty, mutta nyt se on tutkittu geneettisellä tasolla huippututkijoiden tekemänä. Ym. muuta mielenkiintoista. Kesto 44min.

   Prisma: Ravinto ja geenit

   Miksi sydän- ja syöpäsairauksien määrä lisääntyy koko ajan? Tutkijat ovat huomanneet, että syömämme ruoka muuttaa geenejämme. Millainen biokemiallinen mekanismi on kyseessä?

   http://areena.yle.fi/ohjelma/1673742

   Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat