Unohda laihdutuslääkkeet, luonnollinen D-vitamiini auttaa painon hallinnassa

Seuraavien vuosien aikana lääketeollisuus tulee suoltamaan markkinoille laajalla rintamalla uusia laihdutuslääkkeitä, jotka aiheuttavat varmasti lukuisia sivuoireita, jopa vaarallisiakin, jos auttavat ensinkään. Painon hallintaan lääkkeitä etsivän kannattaa ohittaa nämä tulevat ”myyntimenestys”-lääkkeet ja kääntyä ennemmin luonnollisen D-vitamiinin puoleen, sekä tietysti muokata ruokavaliota ja elämäntapaa siinä sivussa.

Teheranin yliopistossa Iranissa vastikään suoritetussa kontrolloidussa sokkotestissä saatiin hyviä tuloksia D-vitamiinin vaikutuksesta painon pudotukseen. Ylipainoiset naiset, jotka saivat D-vitamiinia päivittäin suurempia määriä kuin tämänhetkiset saantisuositukset, pärjäsivät paljon paremmin painon pudotuksessa kuin lumelääkettä saanut verrokkiryhmä. Vaikka kyseessä oli vain seurantatutkimus, tulokset viittaavat siihen, että D-vitamiini on aiheuttanut painon pudotuksen kiihtymisen ennemmin kuin ollut pelkkä korreloiva tekijä.

12 viikon seurantajakson aikana 77 satunnaisesti valitusta naisesta muodostuneessa koeryhmässä D-vitamiinia 1000 kansainvälistä yksikköä (25 µg) päivässä saanut ryhmä pudotti painoaan yli kaksi kiloa enemmän kuin lumelääkettä saanut verrokkiryhmä. D-vitamiinia saaneessa ryhmässä myös lipoproteiinien ja kolesterolin arvot paranivat, mikä vahvisti muissa tutkimuksissa ilmenneen tuloksen D-vitamiinin terveyttä parantavasta ja sydän- ja verisuonitauteja ehkäisevästä vaikutuksesta.

”Kehon rasvan määrä väheni huomattavasti enemmän D-vitamiinia saaneessa ryhmässä kuin lumelääkettä saaneessa verrokkiryhmässä”, kirjoittivat kokeen laatijat tulosten yhteenvedossaan, joka julkaistiin kokonaisuudessaan British Journal of Nutrition-lehdessä. ”Tulokset osoittivat, että D2-vitamiinin lisääminen parantaa merkittävästi LDL- ja HDL-kolesterolin sekä apoA-I (HDL-kolesterolin proteiinikomponentti) arvoja.”

Tohtori John Cannell Vitamin D Councilista kommentoi vastikään tutkimusta kirjoittaen, että D-vitamiini näyttäisi auttavan painon pudotuksessa, kenties parantamalla sydäntä ja verisuonia tai ylipäänsä antamalla enemmän energiaa liikkumiseen ja aktiivisuuteen. Hän suosittelee normaalipainoiselle 5000 kansainvälistä yksikköä (125 µg) D-vitamiinia päivässä ja ylipainoisille 70 UI / kg, eli 220 µg päivässä 125-kiloiselle ihmiselle.

Auringonvalo on myös erinomainen D-vitamiinin lähde. Elimistö alkaa tuottaa runsaasti D-vitamiinia jo minuuttien auringonvalolle altistumisen jälkeen.

Lähde: http://www.naturalnews.com/035206_vitamin_D_body_fat_weight_loss.html

1 kommentti

  1. Saatta pitää paikkansa laihdutus asiassa ja on ainakin terveellisempi tapa käyttää D – vitamiinia kuin humpuukkilaihdutustuotteia, kevyt jarasvattomat, tai vähärasvaiset tuotteet yms.

    Plusääni(1)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat