Vaalit 2015: mitä Harry Harkimo tahtoo?

Sarjassa eduskuntavaaliehdokkaiden lupauksia ja vaatimuksia tarkastelemme ensimmäiseksi kansallisen kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaaksi lähtevän liikemies Harry Harkimon pyrkimyksiä. Samalla esitämme kritiikkiä Harkimon ajatuksille sekä annamme lyhyesti suosituksia taloudellisen tilanteen parantamiseksi.

Harkimo ei hirvittävästi lupaile vaan yksikantaan toteaa, että ”meidän pitää kaikesta leikata”. En malta olla selventämättä leikkaustermin psykolokista vaikutusta ihmisen piilotajuntaan. Itse asiassa leikatessa ei materia hupene, vaan esimerkiksi pullapitko vain viipaloituu. Näin ollen ihmisen piilotajuntaan hiipii ajatus leikkauksesta harmittomana taloudellisena operaationa, samojen resurssien uudelleenjakona. Oikeampi nimitys leikkauksille olisi kuitenkin vähentäminen, pienentäminen tai jopa kurjistaminen. Termillä ”leikkaus” pyritään rauhoittelemaan ja hillitsemään eliitin köyhdyttämää kansaa.

Harkimo on ilmoittanut lähtevänsä kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaaksi Uudenmaan vaalipiirissä. Harkimo kiteyttää poliittista agendaansa: ”Eivät suomalaiset ole niin tyhmiä, etteivät he ymmärtäisi, että olemme huonossa taloudellisessa tilanteessa, ja että meidän pitää kaikesta leikata, jos meinaamme päästä eteenpäin. Ja mehän teemme niitä leikkauksia siksi, että joskus tulevaisuudessa voidaan elää hyvin.”

 

Miksi olemme taloudellisesti huonossa tilanteessa?

Harkimo sanoi aivan oikein, että Suomi on taloudellisesti huonossa jamassa. Mutta mistä huono tilanne johtuu? Tähän eivät ole syypäitä suomalaiset palkansaajat, yrittäjät, työttömät tai eläkeläiset – eivät suurelta osin edes sosiaalituella elävät. Taloudelliseen ja yhteiskunnalliseen perikatoon syyllisiä ovat ylikansalliset pankit ja yhtiöt, joiden lakeijoita suomalaisen puolue-eliitin edustajat ovat.

Suomi on jakautunut jyrkästi kahteen leiriin, yhtäältä äveriäisiin ja toisaalta rutiköyhiin ihmisiin. Karusti sanottuna Suomesta on tulossa kerjäläisten valtakunta. Mistä leikataan? ”Lyödäänkö syrjäytyneet lihoiksi”? Tämäkö on sitä kokoomuspolitiikkaa?

rikaskoyha

Suomen poliittinen johto aloitti jo vuonna 1987 Suomen valtion varallisuuden ja luonnonrikkauksien ”ilmaisjakelun” kasvottoman kansainvälisen talous- ja pankkiirieliitin alttarilla (1, 2, 3, 4). Globaali eliitti on luonteeltaan sionistinen (1, 2, 3, 4). Näille ylikansallisille voimille myös Suomen poliittinen eliitti ja virkamieskoneisto työskentelevät, eivätkä kotimaansa ja sen kansalaisten parhaaksi. Tästä johtuu Suomen ekonominen ja yhteiskunnallinen raunioituminen.

Johtuen suomalaisten päättäjien selkärangattomuudesta ja tietämättömyydestä olemme päätyneet noudattamaan Suomea köyhdyttävää kansainvälisten rahoituslaitosten ja korporaatioiden sanelemaa politiikkaa. Tämän politiikan tarkoituksena on ollut ja on edelleen saattaa Euroopan valtioita konkurssiin EU:n liittovaltion ja maailmanvaluutan synnyttämiseksi.

 

Nostavatko ”leikkaukset” kansantaloutta?

Hyvinvoinnin edellytysten kaventaminen ei pelasta Suomea taloudelliselta ahdingolta, eikä siten petaa kylläisempiä aikoja tulevaisuudessa. Sosiaaliset leikkaukset heikentävät vain ihmisten ostovoimaa, millä on negatiivisia seurauksia maan talouteen pienenevän kysynnän vuoksi.

Työttömyyskorvaukset, sosiaalituet, lapsilisät, opintotuet ja muut tulonsiirrot menevät suoraan kansantaloutta hyödyntävään kiertokulkuun ja siten niillä on talouselämää elvyttävä eikä heikentävä vaikutus. Tärkeintä on tietysti tehdä työllistävää politiikkaa, jotta jokainen kansalainen tuottaa materiaalista hyötyä yhteiskunnalle pelkän kuluttamisen lisäksi.

”Leikkaukset” heikentävät esimerkiksi terveyden-, vanhain- ja sairaanhoidon palveluita sekä lamaannuttavat julkisen sektorin toimintaa. Taloudelliset supistukset eivät johda parempaan tulevaisuuteen, vaan ne enteilevät onnetonta kasvuympäristöä jälkipolville.

 

Miten taloutta parannetaan?

Kyllä poistojakin voidaan tehdä, mutta vain sieltä, missä varaa on! Jos halutaan säästää, niin miksei tehtäisi seuraavia valintoja: veronkorotuksia vain suurille ylikansallisille yhtiöille, reilut palkanalennukset kansanedustajien ja muiden korkeiden virkamiesten palkkoihin, pidättäytymiseen tukemasta globaalia pankki- ja talouseliittiä, valtionyhtiöiden palkkioiden minimoiminen tai niistä luopumiseen (säästetyt rahat voitaisiin käyttää elvyttämiseen). On myös varmistettava, että ylikansallisesti toimivat yhtiöt maksavat veronsa Suomeen.

 

Lisää elvytystä

Euroopan unioni muodostaa Suomelle suuren taloudellisen menoerän ja eliminoi maan itsenäisyyden totaalisesti. Suomen on erottava EU:sta ja Euroopan talous- ja rahaliitosta (EMU:sta). Suomi on saatava omavaraiseksi. Tavoitteena on oltava: Itsenäinen talouspolitiikka; oma valuutta ja rahanluontioikeus valtiolle.

Pääministeri Jyrki Katainen, joka oli virkakaudellaan suurimpana vaikuttaja Suomen tasavallan 72. hallituksen aikana, on aiheuttanut varomattomalla toiminnallaan Suomen valtionvelan tuhoisan karttumisen. Tämä tarkoittaa Suomelle noin 40 miljardia lisää valtionvelkaa vuoteen 2010 verrattuna [1]. Nykyinen hallitus on jatkanut Kataisen jalanjälkiä. Tällainen toiminta ei saa jatkua.

Lisäksi nykyisin valtiot velkaantuvat yksityisille pankeille, jotka pääsääntöisesti jakavat korkotuotot sijoittajille ja valtio saa vain verot, jotka pääomatuloista ovat muutenkin pienemmät suhteessa työn verottamiseen.

Korjauksena tähän toimisi se, että valtio velkaantuisi omille keskuspankeilleen, jolloin keskuspankki palauttaisi korkotulonsa valtiolle. Siten julkinen velkaantuminen ei olisi pulmallista. Tässä oli siis muutamia suosituksia taloudellisesta elvyttämisestä.

nato1

 

Lopuksi

Läntinen järjestelmä, joka muodostuu Pohjois-Amerikasta, Euroopasta ja Japanista, pyrkii muodostamaan lopulta kansainvälisen liittovaltion. Hanke toteutetaan vaikka sotakoneiston (Nato) välityksellä [2][3]. Globalisaatiohanketta palvelevat monet johtavat kokoomuslaiset, mukaan lukien Harkimo.

Muistettakoon, että vauraus karttuu esimerkiksi omavaraisuuteen perustuvasta työskentelystä, itsenäisyydestä sekä itsenäisestä talouspolitiikasta. Globaalin talouseliitin palvelu sen sijaan johtaa isänmaan kuolemaan.

 

Markku Juutinen

 

Lähteet:

[1] Valtionvarainministeriö (2014)
[2] Chomsky, Noam (2004). Uusi sotilaallinen humanismi. Kosovon opetukset. Helsinki: Like.
[3] Chomsky, Noam (2004). Maailmanloppu vai maailmanvalta: Yhdysvaltain globaali valtapolitiikka. Helsinki: Like.

3 kommenttia

  1. Hyvä kirjoitus. Pidin erityisesti tuosta ”Tavoitteena on oltava: Itsenäinen talouspolitiikka; oma valuutta ja rahanluontioikeus valtiolle.”

    Voidaanko tähän päästä muutoin, kuin kadulle lähtemällä, koska todellista vaihtoehtoa nykyisissä puolueissa ei ole. Juutalaisten hallitsema/omistama virkakoneisto, valtamedia ja rahan valta pitävät myös huolen, ettei todellista vaihtoehtoa pääse syntymään. Onko jo liian myöhäistä?

    Plusääni(0)Miinusääni(1)
  2. Juutalaisten natsismi on tosiasia ja siksi siitä ei saakkaan kirjoitella ja puhua. Hyvinvointikakaran Harkimon on helppo leikkailla, mutta miksi hänellä itsellään on rahaa. Rikkailta sitä pitäisi alkamaan leikkailemaan.

    Plusääni(1)Miinusääni(1)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat