Vallankumouskaarti: Iran rakentanut ”uuden Hizbollahin” Syyriaan

Iranin vallankumouskaartin prikaatikenraali Hossein Hamadanin mukaan Iran on rakentanut Syyriaan ”uuden Hizbollahin”. Uutinen on merkittävä maan turvallisuuden kannalta.

Hamadanin mukaan Iranilla on merkittävä rooli Syyrian puolustuksessa länsimaiden ja sionistien tukemia ääri-islamilaisia kapinallisia vastaan. Iran on antanut muun muassa kaupunkisotakoulutusta hallituksen puolella sotiville ryhmille. Viittaus Hizbollahiin merkitsee eliittisotilaita, jotka taistelevat Iranin vallankumouksen myötä syntyneen valtio-opin puolesta.

Hiljattain vallankumouskaartiin kuuluva kenraalimajuri Gholam Ali Rashid vihjasi, että Syyrian hallitukselle uskollinen NDF-miliisi on rakennettu iranilaisen Basij-järjestön mallin mukaisesti. Esimerkiksi Irakin-Iranin sodassa Basij-taistelijat saavuttivat toiminnallaan kunnioitetun aseman. Mikäli Syyrian konfliktista on etsittävä positiivisia puolia, niin iranilainen vastarintakulttuuri vaikuttaa tulleen maahan jäädäkseen.

Uskowi on Iran / Fars News Agency

2 kommenttia

  1. Vain Hizabolla ja Iran pystyvät lopettamaan Israelin ja Saudi-Arabian tukemien terroristien mielipuolisen murhaamisen:

    Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat