Valta vaihtui Islannissa

Jo 1900-luvun alusta alkaen suurin osa amerikkalaisista on unelmoinut joskus pystyvänsä pistämään kampoihin korruptoituneelle, perustuslain vastaiselle Rothschild / Rockefeller –pankkimaailman rikollisille, mutta sitä ei ole onnistuttu tekemään. Jos edes puolet kansasta sanoisi: ”Ei enää!” hallitus muuttuisi kirjaimellisesti yhdessä yössä.

Luulisi olevan helppoa ymmärtää, että on paljon helpompi saada todellisia muutoksia aikaiseksi väkivallan sijaan vain kieltäytymällä antamasta rahojaan suuryrityksille, jotka siirtävät työpaikat, aivoriihet jne. merten taa ja toimivat perustuslain vastaisesti. Toisin sanoen, TUTKIKAA MIHIN ANNATTE RAHANNE! Todellisuudessa mikään muu valtio, kulttuuri tai yhteisö tällä pallolla, kuin Islanti, ei ole pystynyt sanomaan ”EI” rahan vallalle. He eivät ainoastaan onnistuneet kaatamaan korruptoituneen hallituksen, vaan he myös kirjoittivat perustuslain uusiksi estääkseen vastaavaa enää ikinä tapahtumasta. Parasta kuitenkin on se, että islantilaiset pidättivät KAIKKI Rothschild / Rockefeller –pankkien sätkynyket, jotka olivat vastuussa maan talouskriisistä ja romahduksesta.

Viime viikolla Lontoossa ja Reykjavikissa pidätettiin 9 henkilöä epäiltynä syyllisyydestä Islannin talousromahdukseen vuonna 2008, josta kehkeytyi syvä kriisi ja ennennäkemätön kansan reaktio, joka muutti maan kohtalon ja tulevaisuuden näkymät. Vallankumous on edennyt ilman aseita maassa, jossa on maailman vanhin demokratia (jo vuodelta 930), ja hallituksen huomio on saatu mielenosoituksilla ja sitkeästi pitämällä meteliä asiasta. Miksei tästä ole kuultu muun maailman medioissa?

Rauhallisen vallankumouksen alku on vuoden 2008 pankkikriisissä, kun valtio päätti kansallistaa kolme suurinta pankkia, Landsbankin, Kaupthingin ja Glitnirin, joiden asiakkaista suurin osa oli englantilaisia ja pohjois- ja eteläamerikkalaisia. Valtion otettua ohjat Islannin kruunun kurssi ja pörssikurssit romahtivat niin pahasti, että pörssi keskeytti toimintansa 76 % pudotuksen jälkeen. Islanti oli ajautumassa vararikkoon ja apuun kiirehtivät IMF ja pohjoismaat, jotka yhdessä lupasivat auttaa noin 3,5 miljardilla eurolla.

Tavallisten ihmisten pieniä suuria voittoja

Pankkien etsiessä kuumeisesti ratkaisuja talouskriisiin kotimaisten ja ulkomaisten viranomaisten kanssa islantilaiset kansoittivat kadut ja jatkuvilla, sitkeillä mielenosoituksillaan eduskunnan edessä saivat pääministeri Geir H. Haarden eroamaan koko konservatiivisen hallituksensa kera. Kansalaiset vaativat aikaistettuja vaaleja ja onnistuivat. Huhtikuun pikavaaleissa uuden hallituksen muodostivat sosiaalidemokraattinen liitto ja vasemmistolainen vihreä liike ja johtoon astui pääministeriksi Jóhanna Sigurðardóttir.

Läpi vuoden 2009 Islannin talous näytti hyvin synkältä, mutta hallitus lupautui kuitenkin maksamaan apupaketin 3,5 miljardia euroa 15 vuoden aikana, mikä tarkoittaisi 5,5 % korkoa ja melkoisen suurta lisäsummaa jokaisen islantilaisen maksettavaksi. Tästä kansa jälleen suuttui ja vaati mielenosoituksin hallitusta pitämään kansanäänestyksen maksusitoumuksesta. Maaliskuussa 2010 saatiin jälleen pieni suuri voitto, kun kansanäänestyksessä 93 % vastusti lainan maksua, ainakin annetuilla ehdoilla. Velkojat joutuivat miettimään sopimuksen uusiksi ja päätyivät tarjoamaan 3 % korkoa ja 37 vuoden maksuaikaa. Tämäkään ei ollut tarpeeksi hyvä, sillä eduskunta hyväksyi sopimuksen vain pienellä enemmistöllä, joten viime kuussa presidentti kieltäytyi solmimasta sopimusta ja antoi asian jälleen kansan äänestettäväksi.

Pankkiirit pakenevat kauhun vallassa

Vuonna 2010 tilanteen ollessa kuumimmillaan, kun islantilaiset kieltäytyivät maksamasta velkaa, jonka olivat aiheuttaneet pörssihait kansalta kysymättä, koalitiohallitus oli aloittanut tutkimukset talouskriisin syyllisten selvittämiseksi ja useita korkean riskin toimintoihin liittyneitä pankkiireja ja huippujohtajia oli pidätetty. Samaan aikaan Interpol etsintäkuulutti yhden pankin johtajan, Sigurdur Einarssonin, mikä aiheutti muiden pankkien johtokunnissa paniikinomaisen maasta paon.

Tämän kriisin varjossa päätettiin Islannin vanha perustuslaki muokata uusiksi ja tällä kertaa kansan tahdon mukaan. Tehtävään valittiin 25 tavallista kansalaista, opiskelijoita, toimittajia, maanviljelijöitä ja lakimiehiä, ilman erityisiä vaatimuksia puolueista, koulutuksesta tai taustasta. Tarjolle asettautui yli 500 halukasta muokkaamaan demokratiaa ja kirjoittamaan uutta perustuslakia.

Kaiken muun parantelun lisäksi uuden perustuslain on tarkoitus tuoda turvaa vapaan tiedon ja mielipiteiden levittämiselle lakiesityksessä, joka tunnetaan nimellä Icelandic Modern Media Initiative (islantilainen nykyaikaisten viestimien aloite). Tavoitteena on luoda Islannista tutkivan journalismin ja vapaan tiedon turvasatama, jossa tietolähteitä, toimittajia ja uutispalvelimia toimittavia palveluntarjoajia suojellaan.

Kerrankin kansa päättää maansa tulevaisuudesta ja poliitikot ja pankkiirit joutuvat katselemaan sivusta kansakunnan muodonmuutosta.
Alkuperäinen artikkeli:

http://itmakessenseblog.com/2012/06/18/global-elites-thrown-out-of-iceland-iceland-dismantles-corrupt-govt-then-arrests-all-rothschild-bankers/

4 kommenttia

 1. Jospa meille käy huonosti mieltä osoittaessa?

  Kai siellä saa holokaustiakin tuitkia tuolla turvasatamassa?

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 2. Oikiasti? Lähteenä joku random blogi ja sekin on käännetty kyseenalaisesti.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. ”lähteenä joku random blogi” sanoo sama jätkä joka esim lukee hesarista ”nimettömästä yhdysvaltojen puolustusvoimien lähteestä” kerrotun totuuden syyrian suunnitelmista käyttää kemiallisia aseita. voi teitä 🙂
   Ton islannin tilanteen ja samat faktat löydät minuutin googletuksella tai vaikka wikipediasta..

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
 3. Tämähän on loistavaa, jos se pitää paikkansa.

  Plusääni(0)Miinusääni(1)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat