VALTIOKIRKON VIIMEISET PÄIVÄT NYT YLEN TV-DOKUMENTTINA!

TV1, maanantai 27.12.2021 klo 18.30, Papisto

5/8. Yhteisöjen keskellä, ihmisten vierellä. Papilla on iso rooli työyhteisöissä ja kotipaikkakunnilla. Vihkimisiä täysin erilaisissa tunnelmissa ja harrasta jumppaa Harrin kanssa. HD ohjelmatekstitys (suomi) 30 min

Joulupyhien aikana suuret ikäluokat ovat luultavasti nököttäneet television äärellä kiroillen ettei sieltä tule mitään, mutta ovat silti kykenemättömiä poistumaaan sen typerryttävästä taikapiiristä. Ohjelmatietojen perusteella Yle on lähettänyt joulun aikoihin demarieläkeläisille dokumenttisarjaa Papisto, joka on kuin luotu valtakunnanverkon herran sanaan luottavalle tuulipukukansalle. Yle mainostaa ohjelmaansa mm. näin:

Tampereelta sarjassa on mukana Tarvo Laakso, joka tunnetaan Tampereen ulkopuolellakin räväkkänä rokkipappina. Hän on myös Lapin ystävä ja lomailee vuosittain Kilpisjärvellä.  

Neljäntenä on Vesilahden kirkkoherra Harri Henttinen, joka on sarjan ainoa esimiesasemassa toimiva pappi. Meikkaava kirkkoherra on herkkä, värikäs ja liberaali hahmo, joka ei pidä itseään miehenä eikä naisena.

Täällä Yle Watchissa ei moista kulttuurimädätystä tietenkään katsota, koska jo pelkät ohelmatiedot antavat riittävän informaation sisällön vahingollisuudesta kuin cd-levyssä näkyvän rap-”artistin” kansi. Toisin sanoen Papisto kuuluu sarjaan ”katsomatta roskaa”.  Tämä ei silti estä kansallista tarkkailijaa tekemästä erinäisiä havaintoja dokumenttisarjasta.

Ensinnäkin ohjelma on mitä mainioin friikkisirkus ajastamme, vieläpä parhaaseen katseluaikaan. Kirkon nykytilaa se kuvaa varmasti rehellisesti, ovathan vasemmistolaiset ateistihumanistit naisittaneet laitosta jo 1980-luvulta lähtien. Tämän institutionaalisen pitkän marssin tuloksena evankelis-luterilainen kirkkomme on täynnä homoalakulttuurin palvontaa, sukupuolinarsistista raivofeminismiä, transsukupuolista (sic) identiteettisekoilua ja afrikkalaisten elintasoturistien hyysäystä veronmaksajien kustannuksella. Muutoksen ollessa tämä kenenkään ei pitäisi hämmästyä kirkon Jumalan palvonnan vaihtumista sentimentaaliseen ihmisen palvontaan.

Niin sanotut tolkun ihmiset eivät ole panneet tikkua ristiin estääkseen kirkon sairaalloista kehitystä, joten heidän on turha mutista sohvillaan, kuinka Yle Papisto-sarjallaan hieroo katsojien naamaan rektumista päästettyä sateenkaaripropagandaa. Passiivinen kansan enemmistö on toden totta ansainnut nuorisoa nuoleskelevat rokkipappinsa, voimaannuttavan itsekkäät femakkopappinsa ja meikkaavat transupappinsa!

Se kansanosa, joka näkee aikamme hulluuden läpi, ei pidä kuitenkaan närkästyä Papistosta. Itse asiassa sarja saattaa olla makoisaa viihdettä sille, joka osaa nauttia historian viemäriin lopulta uppoavan pellemaailman kouristuksista. Vai mitä ajatella ohjelman woke-saamelaispapista, joka saarnaa ylpeästi vähemmistönsä etnonationalismia, mutta joka suomalaisen suusta lausuttuna johtaisi valtakunnansyyttäjän syyteharkintaan. Jos taas kestää myötähäpeän, niin onhan siinä jotain ratkiriemukasta kun koinsyömää rokkia vääntävä ”rokkipappi” soittaa kehitysapukommunisti Jaakko Löytyn kamalaa leirinuotiorämpytystä…Civil rights, yeah right! Tällaisessa tuokiokuvassa parodiahorisontti karkaa vääjäämättä, mutta moderneilta nykyuskovilta on turha odottaa että ymmärtäisivät ironian. Mikäs sen viihdyttävämpää.

Yle Watch

Lähde:

Alkuperäinen artikkeli: YLE WATCH: VALTIOKIRKON VIIMEISET PÄIVÄT NYT YLEN TV-DOKUMENTTINA!

12 kommenttia

 1. LUTERILAISEN KIRKON SUURET SYNNIT
  Evankelis-luterilainen kirkko on myrkyttänyt saasteellaan monia sukupolvia. Se perustaa vielä tänäkin päivänä oppinsa Nikean ja Athanasioksen uskontunnustuksiin, jotka jakavat Jumalan kolmeksi eri persoonaksi. Lisäksi se uskoo ihmisen pelastuvan ”yksin uskosta ilman lain tekoja” eli, että ihminen pelastuu, jos hän vaikka vasta kuolinvuoteellaan uskoo Jeesukseen. Kymmentä Käskyäkään ei tarvitse noudattaa, sillä ”Jeesus on poistanut syntimme verellään”. Suomalaisten vahva auktoriteettiusko johtuu luterilaisesta uskosta, joka on sokeaa uskoa vailla ymmärrystä. Luterilainen usko on Ilmestyskirjan lohikäärme, joka estää ihmistä pääsemästä Jumalan ja taivaan yhteyteen. Todellinen kristinusko ei jaa Jumalaa kolmeksi persoonaksi, vaan katsoo, että Isä, Poika ja Pyhä Henki ovat yhden Jumalan kolme ominaisuutta samoin kuin jokaisessa ihmisessä ovat sielu, ruumis ja ruumiin kautta tapahtuva toiminta. Luterilainen kirkko hylkäsi 1700-luvulla Emanuel Swedenborgin teokset, jotka olivat Herran toinen tuleminen. Swedenborgin teologia johtaa Jumalan ja taivaan yhteyteen paljastamalla luterilaisen uskon virheet ja antamalla maailmalle taivaallisen opin. Taivaallinen oppi avaa ihmisen ymmärryksen ja on vastakohta sokealle uskolle. Nykyinen luterilainen usko on syyllinen ihmisten ateismiin ja mammonan palvontaan. Todellinen kristinusko edellyttää, että ihminen on aktiivinen eikä passiivinen uskon asioissa. Kun ihminen tutkii syntejään, pyytää niitä anteeksi ja aloittaa uuden elämän Kymmenen Käskyn mukaisesti, hän pelastuu. Ilman tätä parannusta jokainen päätyy helvettiin, jossa ovat monet luterilaiset. Parannus on ihmisen aktiivisuuden osoittamista, luterilainen usko johtaa passiivisuuteen, joka vie ihmisen helvettiin. Kymmenen Käskyn noudattaminen on itse kristinusko, joka avaa ihmisen ymmärryksen: http://novahierosolyma.fi/1–HERRAN-TOINEN-TULEMINEN.php LIITY VKK:hon (https://valtakuuluukansalle.fi/ ). LÄHETÄ TUTKINTAPYYNTÖ (https://www.virkamafia.fi/virkamafia-elvytyskusetus/)! ÄLÄ OTA KORONAROKOTUSTA JA VAROITA MUITA OTTAMASTA!!! LEVITÄ TIETOA KORONAHUIJAUKSESTA!!!
  https://mvlehti.net/
  http://koronarealistit.com/
  https://vapaudenpuolesta.fi/
  https://rapsodia.fi/category/asiantuntijavideot/
  https://www.ossitiihonen.com/
  http://sinikkatyynela.blogspot.com/
  https://www.elinahytonen.fi
  https://www.globalresearch.ca (teksti suomeksi yläpalkista)
  http://stopworldcontrol.com
  BENJAMIN KIVILOHKARE, miles Domini, pontifex primus
  Herran Toisen Tulemisen Kirkko

  Plusääni(10)Miinusääni(4)
 2. Voiko YlenAnnon sisältä tulla noin totuudellinen arvio kyseisestä mädätyssarjasta? Yllätyin. Toisaalta,ylenantomaiseen tapaan suomalaisten mollaaminen ja tyhmiksi leimaaminen nousi esille hyvin avoimesti. En yllättynyt.

  Plusääni(3)Miinusääni(2)
 3. Seurakuntien tila on todellakin järkyttävän huono. Nykyajan kristityt alistuvat kernaasti valtio- ja mediavetoiseen kulttuurimarxismiin tai sionistipankkiirien juonimiin kumousohjelmiin, kuten korona-narratiiviin ja sen toteuttamiseen. Valtionkirkon raamatullisuudesta ei ole enää paljoa jäljellä. Ev. lut. kirkko luopui Raamattu-uskollisuudesta vuonna 1986 hyväksyessään naispappeuden. Kaiken kukkuraksi naispappien tai muidenkaan pappien laatua ja hengellistä tilaa ei mitenkään valvottu, vaan sallittiin Helsingin Yliopiston soluttaa kulttuurimarxistiteologeja kirkkoon ikään kuin liukuhihnalta. Kirkkolaitos janosi maallistuvan yhteiskunnan hyväksyntää. Nykyisin hyväksynnän tarve on mennyt jo niin pitkälle, että seurakunnat ovat valmiita toteuttamaan feikkilääketieteellistä rotuerottelua koronaan vedoten. Kirkko ei ymmärrä sitä, että perversioiden ja propaganda-valetarinoiden hyväksymisestä on vain pieni askel suuriin rikoksiin aina jopa kansanmurhaan asti.

  Valtionkirkon ohella meillä vaihtoehtoa tarjoavat nk. vapaat suunnat eli eri herätysliikkeiden seurakunnat. Suurin herätysliike eli helluntailaisuus on kuitenkin totaalisesti Israel-palvonnalla mädätetty. Moni saarnamies pitää Saatanan symbolia eli Israelin lippua Suomen lipun rinnalla puhujakorokkeellaan. Tämä on mitä irvokkainta rienausta ja pitää jokaisen tiedostavan ihmisen poissa noista seurakunnista. Kaiken lisäksi saarnamiehet puhuvat yleisölleen kuin lapsille. On kamalaa kuunnella helluntai-saarnamiehen typerää lässyttämistä ja ajoittaista rähinöintiä murhavaltio Israelin puolesta. On kuitenkin todettava helluntai-sönköttäjien kunniaksi, että he ovat yhä varsin Raamattu-uskollisia ja hereillä moraaliasioissa. Ainakin he yrittävät viedä Jumalan Sanaa eteenpäin.

  Kristinuskoin tila on Suomessa siis surkea. Suomella on maailmalla jo maine maana, jossa Raamatun siteeraamisesta voi saada vankeustuomion. Suomi toimii siis eräänä Lopun Ajan merkkinä. Kirkolla olisi takanaan kuitenkin Raamattu, kelvollinen uskontunnustus ja mahtava traditio. Raamattu on mainettaan moninkertaisesti hienompi kirja ja ansaitsee tulla kutsutuksi Jumalan Sanaksi. Älkää antako Raamattua siteeraavien sirkuspellejen tuhota sen arvovaltaa.

  Plusääni(11)Miinusääni(2)
  1. ”Raamattu on mainettaan moninkertaisesti hienompi kirja ja ansaitsee tulla kutsutuksi Jumalan Sanaksi. ”
   Jos näin on niin silloin Nwo olisi jumalan tahto sillä raamatusta voi lukea tämän:

   Jesaja profetoi: ”Sillä Siionista lähtee laki ja Jerusalemista Herran sana”. Silloin hän on tuomitseva kansojen välillä ja sovitteleva monien kansojen välillä” (2:3-4). Toisin sanoen Israel tulee hallitsemaan maailmaa.
   Jesaja, sionistien suosikkiprofeetta, myös sanoi: ”Kansa ja valtakunta, joka ei sinua palvele, häviää ja . . . tuhoutuu kokonaan” (60:12); ”Sinä imet kansojen maitoa, sinä imet kuningasten rikkauksia” (60:16); ”Sinä syöt kansojen rikkauksilla, sinä syrjäytät ne loistossaan” (61:6).
   Tämä on sionistisen maailmanjärjestyksen raamatullinen suunnitelma, jonka myös Israelin kateellinen paholainen lupasi Mooseksen kirjassa: ”Ahmi kaikki kansat, jotka Herra, sinun jumalasi, antaa sinun armoillesi, älä osoita heille armoa” (7:16); ”hän nostaa sinut korkeammalle kuin kaikki muut kansat, jotka hän on luonut” (28:1); ”sinä teet alamaiseksesi monia kansoja, mutta et ole kenenkään alamainen” (28:12).
   Jos emme kaivaudu sionismin raamatullisiin juuriin, emme voi ymmärtää sionismia. … Israelia ja sen pitkäaikaista päämäärää ei voi todella ymmärtää ilman heprealaisen Raamatun tuntemusta. Sionistien salaliitto maailmanherruudesta on kirjoitettu sinne selvällä kielellä.
   https://www.unz.com/article/9-11-was-a-straussian-coup/
   Translated with http://www.DeepL.com/Translator (free version)

   Uskokoon ken haluaa – ja voi uskoa – että tuossa Jumala puhuu. Voi myös ajatella että he valitsivat itse itselleen oman jumalan joka lupasi (ja kehotti valloittamaan) koko maailman ja sitten he ryhtyivät tuumasta toimeen…ja muut alistava loputon sota ja tuho jatkuu…

   Plusääni(6)Miinusääni(2)
   1. ”Jos näin on niin silloin Nwo olisi jumalan tahto sillä raamatusta voi lukea tämän… ”

    Mainitsit ”sionistit” ja raamatun Heprealaiset. En ole ihan varma, että yritetäänkö tässä taas eksyttää sekoittamalla modernit ns. ”juutalaiset” ja ”sionistit” muinaisten Heprealaisten ja Israelin kanssa. Tämä jäi epäselväksi.

    Moderni ”Israel” (ml. ”juutalaiset”, ”sionistit” jne.) ei ole todellakaan sama kuin muinainen Israel tai vielä paremmin sanottuna todellinen Israel. Aabrahamin jälkeläisille annettiin kymmeniä erilaisia lupauksia. Osa ehdottomia ja osa ehdollisia (jos Jumalan sanaa noudatetaan). Näitä olivat muun muassa lupaukset siitä että Aabrahamin jälkeläisistä polveutuu monia kansoja (runsas lukuinen) ja kuninkaita. Sotavoimat, merenkäynti (ja jos en väärin muista niin myös meriherruus), maanviljely, Jumalan sanan levittäminen ja monta muutakin asiaa mainitaan Raamatussa, koskien juuri tätä kansaa. Yksi kansa täyttää nuo lupaukset, ja se kansa ei ole ”juutalaiset”.

    Missä ovat monet ”juutalaiset kansat” ja ”kuninkaat” – historiallisesti tai nykyään? Maanviljely? Sotavoimat? Jne. Tai edes runsas lukuisuus?

    Raamatun Sion ja Israel eivät ole samat kuin modernit perversiot niistä.

    Ja mitä tulee NWO:hon ja Jumalan tahtoon. Maailma on perkeleen käsissä aina siihen asti kun Kristus tulee takaisin. Kiroukset, rangaistukset ja koettelemukset ovat meidän itsemme aiheuttamia ja/tai muuten ansaittuja. Jumala rankaisee vain omiaan. Koettelemukset ovat meitä varten.

    Kaikki mitä ”juutalainen” tekee (NWO), on Jumalan sallimaa. Meidän rangaistus. Siinä mielessä se on Jumalan tahto. Tätä voi tietysti yrittää tahallaan vääntää kieroon kuten yllä olevassa kommentissa – tai näin ainakin oletan koska kommentin keskeinen pointti ja itselleni epäselväksi.

    Perkele jyllää täällä maan päällä Jumalan sallimana. Syyt (ja seuraukset) löytyvät Raamatusta.

    Plusääni(5)Miinusääni(2)
   2. Jesaja 2:1-5 ylistää lopun ajan kristittyjä ja kirkkoa, ja vain hetkeä myöhemmin, Jesaja 2:6-22, tuomitsee jyrkästi pakanalliset juutalaiset, jotka eivät hyväksyneet Jeesuksen sanaa. Tämä on ihan perus kristillistä teologista tulkintaa vuosituhansien ajalta. Ehkä sinun ei kannata kuunnella juutalaisia tulkintoja?

    Jesaja 60:12; 16; 61:6, ne, kuten sinä ja juutalaiset, jotka ette palvele kristittyjä eli Jumalan sanan vaalijoita maan päällä, tulette tuhoutumaan. Edelleen, tämä on ihan perus kristillistä teologista tulkintaa vuosituhansien ajalta. Ehkä sinun ei kannata kuunnella juutalaisia tulkintoja?

    Jumala käskee Mooseksen kirjoissa israelilaisia kukistamaan Kanaaninmaan 1400-luvun eKr. pakanat. Mikä tässä on ongelmana? Jos Jumala itse käskisi sinua tekemään jotain, etkö niin tekisi? Itse asiassa, viestisi sisällön valossa, et varmaankaan tekisi, koska vihaat Jumalaa. Aivan kuten juutalainen. ”Kateellinen paholainen”? Onko tämä jonkinlainen hämärä gnostilainen viittaus? Joka tapauksessa, mitä tekemistä pronssikautisella, spesifillä käskyllä on nykyisten juutalaisten kanssa, jotka avoimesti sylkevät Vanhan Testamentin päälle eivätkä noudata sanaakaan sen sisällöstä? Missä yhteys?

    Huomaan että käytät lähteenäsi juutalaista sivustoa Unz. Eli luotat juutalaiseen sivustoon, joka sylkee ulos propagandaa, joka halveksii Jumalaa, kristittyjä ja Raamattua. Luotat myös juutalaisperäisiin, ei-kristillisiin tulkintoihin pyhistä teksteistä, jotka eivät edes kuulu juutalaisille vaan kristitityille. Juutalaisilla on omat tekstinsä (Talmud, Zohar etc.), kristityillä Raamattu. Ajattelet siis kuin juutalainen, mutta esität olevasi juutalaisvastainen? Minun on vaikea käsittää mielenhäiriötäsi, mutta näin on aina kaltaisiesi Jumalaa vihaavien ihmisten kohdalla.

    Mitä tulee juutalaisten ”jumalaan”, tämä on juutalainen ihminen itse. Juutalainen palvoo itseään jumalana, kuten kaikki saatanalliset ihmiset tekevät. Toisin sanoen, juutalaiset palvovat saatanaa eli ihmissynnin abstraktiota. Koska juutalainen palvoo itseään, tämä on myös valmis tulkitsemaan kristillisten pyhiä tekstejä mielivaltaisesti ja oikeuttaakseen omat epäjumalalliset pyrkimyksensä. Esimerkiksi Talmud on tämän ajattelun tulosta, kuten myös Sionismi liikkeenä. Palvotko sinäkin juutalaisia jumalina, kun pidät heidän teologiaansa ainoana järkeenkäypänä tulkintana?

    Plusääni(6)Miinusääni(2)
    1. Eihän tuo mitä sanot mitenkään muuta sitä mitä Jesaja on sanonut. Sen pohjalta Nwo- tai ’Israel-imperiumia’ nyt rakennetaan ja on kauan jo rakennettu.
     Jos Jesajaa väärinkäytetään ja hänen nimissään tehdään jotain jota hän ei olisi tarkoittanut niin eikö se ole käyttäjien ja ennenkaikkea sen sallivien ongelma. Miksi esim. oman maamme kristityt sionistit ja kirkko tukevat Israelia? ja sen väkivaltaisia ja rikollisia hankkeita. Niin tehdessään he tukevat sionistien jumalaa ja varsin epäkristillisen Talmudin, joka on Juutalaisuuden tärkein lakikirja, oppeja ja paljastavat tekopyhyytensä kaivaen samalla maata koko kristinuskon alta joka on sionistien vihan kohteena.
     Sionistit (kasaarijuutalaiset?) samaistetaan yleensä juutalaisiin joita osa heistä onkin. Mikseivät sitten ’oikeat’ juutalaiset ja kristityt tee pesäeroa heihin jos eivät ole mukana heidän itsekkäissä ja epäkristillisissä nwo hankkeissaan? Vain harva tekee niin ja jättää sionistit ja jopa uskaltaa asettua esim. Gilad Atzmonin ja Miko Peledin tavoin heitä vastaan saaden sionisteilta heti anti-semitistin ja ’itseään vihaavan juutalaisen’ leiman.

     Makow: Covid Tyrannia on Juutalaisuutta
     Henrymakow.com – 5. syyskuuta 2021
     ”Useimmat juutalaiset ja pakanat eivät tiedä, että Juutalaisuus (uskonto) ei ole se Vanhan testamentin uskonto, joksi sitä luullaan. Jokaisella saatanallisella kultilla on peite. Kuten sen ilmentymät – kommunismi, sionismi ja vapaamuurarius – se perustuu Talmudiin ja Kabbalaan, jotka pyrkivät syrjäyttämään Jumalan ja määrittelemään todellisuuden uudelleen. Kabbala tulkitsee uudelleen ja on ristiriidassa Vanhan testamentin kanssa. Vain ”vihityt” ovat perillä tästä salaisuudesta.
     Juutalaiset olivat Juutalaisuuden ensimmäiset uhrit. Nyt vapaamuurariuden kautta ihmiskunta on.
     Juutalainen Talmud koostuu sadoista laeista, jotka säätelevät jokapäiväisen elämän pieniä yksityiskohtia.
     Katso COVIDin pöytäkirjoja tässä valossa. ” Näin Makow.
     https://www.henrymakow.com/2021/09/NWO-is-Throwback-to-Totalitarian-Judaism.html?_ga=2.171667944.971507920.1629325034-346964864.1627224119

     Plusääni(3)Miinusääni(3)
 4. Valtiokirkkoon soluttautuneet kulttuurimarksisti- eli todellisuudessa kommunistipapit ovat tehneet siitä Sodoman-Gomorran kirkon:

  ”Kirkko osallistui entistä näkyvämmin Pride-tapahtumaan – kulkueessa marssinut Helsingin entinen piispa: Nyt on aika tehdä todellisia tekoja”,
  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kirkko-osallistui-entista-nakyvammin-pride-tapahtumaan-kulkueessa-marssinut-helsingin-entinen-piispa-nyt-on-aika-tehda-todellisia-tekoja/7465266#gs.kv28at

  Plusääni(4)Miinusääni(1)
  1. Hyvin on kulttuurimarksistis-kommunistinen SODOMISTI-propaganda uponnut kansan alitajuntaan, kun ylimpien globalistirikollisten kontrolloima valtaVALEmedia, niiden kontrolloimat koulut ja yliopistotkin ovat vuosikymmenet suoltaneet sitä ihmisten mieliin.
   Harvat näyttävät huomaavan, kuinka valtaVALEmedia-propaganda on aivopessyt heidät SODOMISMI-mynteisiksi.

   Plusääni(1)Miinusääni(0)
 5. `Mennäänkö kirkkoon, vai jalkapalloa pelaamaan`.

  `Ja kun fariseukset kysyivät häneltä, milloin Jumalan valtakunta oli tuleva, vastasi hän heille ja sanoi: `Ei Jumalan valtakunta tule nähtävällä tavalla, eikä voida sanoa: `Katso, täällä se on’, tahi: ’Tuolla’; sillä katso, Jumalan valtakunta on sisällisesti teissä` (Luu 17:20-21).

  Pitämällä kymmenen käskyn laki (dekalogi) ja uskomalla yhteen ainoaan Jumalaan voidaan saavuttaa pelastus, siitäkin huolimatta, vaikka ei oltaisi koskaan kuultukaan kristinuskosta, tai Jeshuasta, koska jokaiseen on tatuoitu sieluun ns. omantunnonlaki.

  Edellisessä jaejaksossa osoitetaan mistä `uudestisyntymän` prosessin alla vaeltava `tien vaeltaja` voi löytää Jumalan valtakunnan. Se sijaitsee teissä itsessänne, teidän sisimmässänne, kunhan se on antautunut uudestisyntymän tielle.

  `Tien vaeltaja` sen tähden, koska alkuaan Jeshuan seuraajia kutsuttiin `tien vaeltajiksi`, sitten jotkut ulkopuoliset kutsuivat heitä `nasarealaisen lahkoksi` ja lopuksi vakiintui ulkopuolisten antama `kristitty` ilmaisu (`Mutta antiokiassa heitä alettiin ensiksi kutsua kristityiksi; Apt`). `Alettiin kutsumaan` = alettiin pilkallisesti nimittämään.

  Käsite `kirkko` vääntyy kreikankielisestä `kyrios ekklesiae` sanasta, joka tarkoittaa; Kyrios = ylösnoussut vapahtaja Jeshua haMassiah (pelastus voidellussa), ja Eklesiae = kansankokous. No, ei paskempi termi, vaikka vähän outo.

  Ei tuon Jeesus nimen käyttö ketään kadota. Eikä kyllä kirkkokaan, vaikka Jeshua tai hänen seuraajansa eivät kumpaakaan olisi tunnistaneet, jos se olisi heille kerrottu, niin outo se on. Jostakin syystä ES karkuutti tämän termin `kirkko`, vaikka taisi vallan hyvin alkukielet.

  Samoin on laita nimen `Jeesus` suhteen, joka kuulostaa lähes Jussilta. Tämäkin alkutekstinen nimi Jeesus väännettiin väen vängällä hänen omasta aramean/hebrean kielisestä nimestään Jeshua. Jeesus kristuksen nimen `kristus` merkitys on voidellussa, vaikka ei tyhjennäkään hebreankielistä vastinettaan haMassiah (se tietty messias).

  Kristuksen ja haMashiahn välinen nimiero ja samalla tehtäväero voidaan kuvata näin: Kristus on voideltu ikäänkuin maalari olisi sutinut koko jannun ulkopuolelta, mutta Massiah tarkoittaa, että hän on kokonaan voideltu, sekä sisältä että ulkoa. Tämäkään ei kadota ketään. Saattaa olla jopa paskanjauhantaa lähteä mukiloimaan jonkun vilpitöntä uskoa nimiasiansa.

  Vielä kun varhain väännettiin `voideltu` sanan oikeaa käännöstä, niin eräs juuDalainen (siis ei juutalainen, koska sitä ei esiinny RTUssa) ehdotti, aivan oikein; älkää vahvistako tuota `Khristos` (ulkoa voideltu) käsitettä, vaan käyttäkää käsitettä `Eleimennos` (sekä sisältä että ulkoa voideltu), niin osuu lähemmäksi. Mutta eihän kukaan jutikkaa kuunnellut.

  Se oli Saul Tarsolainen (ST, puoliapostoli), joka väänteli alkuperäisen opin tähän kuntoon kuin me sen nyt tunnemme. STn oppi onkin vuorisaarnan negaatio, aivan niinkuin Mahatma Gandhi asian oikein oivalsi opiskellessaan Etelä-Afrikassa) ja erosi ei ainoastaan katolisesta kirkosta, vaan koko kristinopista.

  Alkuseurakunnan sisäiset jännitteet ovat kyllä selvästi nähtävissä. Jaakob Herran puoliveli, yksi seurakunnan ensimmäisistä kirjoitti: `Usko ilman tekoja on kuollut, niinkuin ruumis ilman henkeä on kuollut` kun taas ST kirjoitti: Yksin uskosta, yksin armosta.

  Toki STn nimiin on kirjattu myös näin: `Me olemme lähempänä pelastusta nyt kuin silloin kuin tulimme uskoon`. Polttaa polttaa, lähelle menee. Siis tällä tavalla: uskoontulo – nyt hetki – pelastus. Tässähän ei väitetäkään enää virheellisesti, että `Kerran pelastettu, aina pelastettu`. Ajattelehan ite!

  Myöhemmin `polkkatukka` (Martti Luther, ML) pani vielä paremmaksi kuin ST ja satuili kansoille `yksin uskosta` harhansa. Erehdystään ML katui henkimaailmassa ja virkki ESlle: kuinka yhden ihmisen erehdyksestä voi noin moni erehtyä.

  Oppi hapattui entisestään kun remmiin tulivat hihhuliliikkeet (vapaat suunnat), jotka protestoivat vuorostaan luterilaisuutta. Vallan ristiin katsomalla pelastuu. Todellisuudessa risti oli Jeshuan telotusväline, ei muuta. Mikäli Jeshua olisi telotettu vaikkapa AK47lla, niin lausuisiteko te todellakin: AK47 pelastaa.

  Oikeammin Suomen evankelisluterilaisen kirkon nimi pitäisi olla Suomen evankelismelanctonilainen kirkko, koska Melancton ei kannattanut MLn oppia `yksin uskosta`, vaan moitti tätä siitä. Samaa mieltä oli myös Mikael Acrikola (MA), joka toi `uskonpuhdistuksen´ Suomeen. Totisesti täällä puhdistettiin usko; kaikki totuudet ja hyvyydet hävitettiin varsin sujuvasti.

  Eipä ole tullut käytyä missään `Kirkossa` pitkään aikaan, eikä tule käytyäkään.

  `Taivasten valtakunta on sisäisesti teissä itsessänne` on varsin vapauttava lausuma. Koetelkaapa vaikka.

  Nykyisellä menolla menolla mistään kirkosta, lahkosta tai temppelistä on turha hakea totuutta. Yhteys taivaan ja maan välillä on lähes poikki.

  Plusääni(7)Miinusääni(2)
 6. Putinin terveiset kulttuuria hajottaville ja tuhoaville nwo-mafian ’transupapeille’
  “A Woman Is A Woman, Man Is A Man”: Putin Vows To Protect Russia From West’s “Gender Virus”
  Venäjän presidentti Vladimir Putin vannoi jälleen kerran maratonmaisessa vuosittaisessa loppuvuoden lehdistötilaisuudessaan, joka tänä vuonna kesti noin neljä tuntia, että hän puolustaa venäläistä yhteiskuntaa länsimaiden korruptoituneiden arvojen tunkeutumista vastaan ja tuomitsi erityisesti Yhdysvaltojen ja Euroopan ajaman ”sukupuolia koskevan hämärtämisen, obskurantismin”.

  ”Kannatan perinteistä lähestymistapaa, jonka mukaan nainen on nainen ja mies on mies”, Putin totesi, mikä on sanomattakin selvää, että se vastaa biologian perusopetusta ja ihmisten itseymmärrystä tuhansien ja taas tuhansien vuosien ajan. Hän jatkoi sukupuolta koskevissa huomautuksissaan: ”Äiti on äiti, isä on isä. Ja toivon, että yhteiskunnallamme on Venäjän federaation perinteisten uskontokuntien sanelema sisäinen moraalinen suoja.”
  https://www.thetruthseeker.co.uk/?p=247916

  Plusääni(0)Miinusääni(1)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat