Valuutan elvytys jatkuu ja tulee jatkumaan pitkään

Valuutan elvytys, eli lisärahan painaminen, toimii ja tulee jatkumaan, kunhan vain ymmärretään työkalu ja sen tarkoitus. Kaikki ne, jotka oikeamielisyyttään julistavat, ettei elvytys toimi, ovat väärässä ja tekevät itsestään pellejä niiden silmissä, jotka todella tietävät.

Elvytys toimii, muttei ehkä sillä tavalla kuin me haluaisimme. Työkalun tavoitteena ei ole elvyttää taloutta yleisesti tai vähentää työttömyyttä. Valuutan luomisen päätarkoitus on estää rahalaitosten, valtioiden, kuntien ja eläkerahastojen konkurssi. Tämä on faktaa, eikä pelkkää argumentointia keskustelun vuoksi. Tämä ei ole mahdollisten tapahtumien spekulointia, vaan raakaa taloustiedettä. Ei ole olemassa toista vastaavaa työkalua, jolla voitaisiin pelastaa kokonaisia valtioita.

Monet talouselämässä ja sen ulkopuolella puhuvat ja väittelevät valuutan elvytyksen epäonnistumisesta uudestaan ja uudestaan, mutta heillä ei ole pienintäkään käsitystä taloustieteestä. Lisärahan painaminen on toiminut juuri niin kuin piti ja tulee toimimaan uudestaan, kun kohteeksi tulee uusia konkurssin partaalla olevia tahoja. Valuutan elvytyksen vaikutukset ovat kolossaaliset, mutta sensaationhakuisilla kirjoittelijoilla ei ole harmainta aavistusta todellisista vaikutuksista. Tässä ei ole kyse mistään sensaatiosta, vaan tavallisesta algebrasta, jossa yksi ynnä yksi on kaksi.

Bernanke on onnistunut tähän asti pelastamaan rahamaailman konkurssilta. Nyt Bernanke ja Draghi ovat pelastamassa valtioita konkurssilta. Se tulee toimimaan ja siksi euron hajoamista huutavat ovat väärässä. Elvytys toimii. Siksi myös dollarin nousua huutavat ovat väärässä. Alla oleva sarjakuvakin on väärässä.

Tavallinen talouselämä ei paljoa saanut viimeisestä elvytysruiskeesta, mutta länsimaiset pankit ja rahoituslaitokset kyllä. Jos katsomme historiaa, voimme todeta elävämme sitä uudestaan. Läntistä maailmaa tulee vaivaamaan paha kulujen kohoamisesta johtuva inflaatio. Tiedämme sen. Tulevaisuudessa siintää eräänlainen hyperinflaatio. Kulta tulee nousemaan yli 3500 dollarin unssilta. Nykyinen kurssi 1775 dollaria unssilta ei ole raja eikä mikään. Se ylittyy kevyesti.

 

Alkuperäinen artikkeli: http://www.jsmineset.com/2012/10/03/qe-is-working-and-will-continue-to-do-so/

5 kommenttia

 1. Kyseinen teksti antaa kirjoittajastaan todella tyhmän kuvan. Hän ei perustele näkökulmaansa mitenkään vaan toteaa että hän on oikeassa ”rahan painaminen on ainut keino pelastaa meidät”… Kirjoittaja taitaa olla niin nuori ettei tiedä Saksan markan historiasta mitään. Mitä nykypäivän koulut oikein oppilailleen opettaa?

  Rahan painaminen ei lisää rahan arvoa, päinvastoin. Ei sitä rahaa ole oikeasti sen enempää vaikka sitä painetaan. Ja nykyäänhän rahaa ei edes paineta sen vertaa kuin mitä pankit väittää sitä olevan. Rahaa on virtuaalitodellisuudessa enemmän kuin paperilla.

  Voisiko kyseinen kirjoittaja mennä takaisin koulunpenkille opiskelemaan hieman esim. historiaa ja vähän myös taloustieteitä (se tuskin olisi pahitteeksi).

  Kirjoittaja voisi itse asiassa aloittaa opiskelut samantien lukemalla hieman wikipediasta saksan markan historiasta: http://fi.wikipedia.org/wiki/Saksan_markka <-Hyperinflaatiosta kannattaa lukea edes hieman ennen kuin avaa sanaista arkkuaan. Lisäksi suosittelisin tutustumaan kyseiseen käsitteeseen. Inflaatio näkyy joka vuosi tuotteiden hinnoissa jne. Kuten aikaisemmin sanoin, vaikka sitä rahaa painetaan enemmän niin todellisuudessa sitä ei ole sen enempää… Lyhyt, ytimekäs ja nopea oppitunti sinulle on: ( inlfaatio = Rahan arvo laskee )

  -kiitos

  yst. terv. JM

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 2. http://fi.wikipedia.org/wiki/Inflaatio <-ja tosiaan tuo kannattaa lukea niin pian kuin mahdollista jotta ensikerralla voi olla hieman viisaampi. En halua pahoittaa kenenkään mieltä mutta mielestäni ihmisen pitää rehellisesti sanoa jos toinen lipsauttaa suustaan joko vahingossa tai tahallisesti tyhmän kommentin.

  -kiitos

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 3. Ja nyt kun huomasin tuon originaali lähteen artikkelille niin eipä osaa vakuuttaa kyseinen sivusto ulkoasullaan saatika artikkelillaan. Lisäksi kyseinen sivusto sisältää troijalaisia, että kiitos tästä.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat