Vasemmistoekonomi: Maahanmuutosta suurta haittaa taloudelle

Jopa vasemmistolaiset ovat joutuneet myöntämään, että joukkomaahanmuutosta on suurta haittaa Euroopan taloudelle. Cambridgen yliopiston johtava vasemmistoekonomi professori Robert Rawthorn ei usko monikulttuurisuuden hyötyihin.

YK:n ja IMF:n talouskonsulttina aiemmin toimineen Rawthornin mukaan väite joukkomaahanmuuton tuomista taloudellisista eduista on myytti. Eurooppaan kohdistuva siirtolaisvirta on lopulta haitaksi kaikille, sillä sosiaaliset ongelmat ovat paljon suurempia kuin pienet potentiaaliset halpatyövoiman tuomat edut.

Rawthornin mukaan esimerkiksi Ison-Britannian kasvava maahanmuuttajataustainen väestö on sosiaalinen uhka. Valtamedia on mielellään tähän asti julkaissut liberaalien ajatushautomoiden kannanottoja, joiden mukaan joukkomaahanmuutto on hyödyksi kaikille. Monikulttuurisuutta suosivien väitteiden takana vaikuttavat kuitenkin pikemminkin aatteelliset kuin taloudelliset ja sosiaaliset motiivit. Brittiläinen vasemmistolainen Labour-puolue on esimerkiksi väittänyt, että siirtolaisista muuttuu pian maahan saavuttuaan lähes automaattisesti tunnollisia veronmaksajia, mikä ei kuitenkaan ole totta.

Maahanmuuton vaikutukset ovat olleet paljon synkempiä kuin liberaali vasemmisto väittää. Daily Mailin mukaan Ison-Britannian maahanmuuttajat ovat muuttaneet kaupunkien väestörakenteen, he ovat usein työttömiä tai työhaluttomia, he kuormittavat verorahoitteisia julkisia palveluita, ylläpitävät asuntopulaa ja polkevat palkkoja.

Rawthornin uuden raportin mukaan ei ole pitävää näyttöä siitä, että joukkomaahanmuutosta olisi minkäänlaista hyötyä yhteiskunnalle. Siirtolaisten synnyttämät julkisen sektorin rasitukset aina koulusta, asuttamisesta ja terveyspalveluista lähtien ovat sen sijaan tähtitieteellisiä. Siirtolaiset myös lisääntyvät kantaväestöä paljon nopeammin, millä on Rawthornin mukaan erittäin pitkäaikaisia haittavaikutuksia niin talouteen kuin ympäristöön, infrastruktuuriin ja kansalaisten asumisoloihin ylikansoitetuilla alueilla.

Rawthorn myös muistuttaa, että Euroopan unioni käytännössä estää sen, että jäsenvaltiot voisivat tehdä maahanmuuttopolitiikkaa taloutensa ja väestörakenteensa kestokyvyn sallimissa rajoissa. Nykyisellä vauhdilla esimerkiksi Ison-Britannian väestömäärä tulee kasvamaan 20 miljoonalla seuraavan 50 vuoden aikana. Ison-Britannian puoluekentällä vasemmisto on ollut päävastuussa maahanmuuton lisäämisestä. Suurin osa uusista asukkaista tulee olemaan muita kuin valkoisia kantabrittejä. Kuten lukijamme tietävät, tämä tulee aiheuttamaan myös akuutin turvallisuusuhan kaikille maan asukkaille. Rawthornin mukaan työmarkkinoilla maahanmuutosta kärsii etenkin matalapalkkatöitä tekevä kantaväestö.

Daily Mail

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat