Vedellä kulkeva saasteeton auto esittelyssä

Japanilainen, Osakasta käsin toimiva yhtiö Genepax Ltd on esitellyt pelkällä vedellä kulkevan ekoauton. Autossa on WES-energiageneraattori, joka erottaa vedyn auton
tankkiin kaadettavasta vedestä. WES tulee sanoista Water Energy System.

Generaattori vapauttaa elektroneja, jotka tuottavat auton kuljettamiseen tarvittavaa sähköä. Väittämän mukaan auto kulkee minkälaisella vedellä tahansa, jopa teellä, sooda-, hana- tai merivedellä. Auto kulkee noin tunnin ajan 50
km tuntivauhtia litralla vettä. Toisin kuin monet muut sähköautot, Genepaxin kaara ei vaadi MEA-patterien uudelleenlatausta eikä sillä ole ympäristöhaittoja.

MEA merkitsee Membrane Electrode Assembly-systeemiä, ja se kuvaa tapaa jolla vesi “murretaan” vedyksi ja hapeksi kemiallisen reaktion kautta, kertoo Hirasawa Kiyoshi, yhtiön johtaja. Prosessi on samantapainen kuin se, joka tuottaa vetyä veden ja metallisekoitusten reaktiosta. MEA-systeemi ei tarvitse erillistä korkeapaineistettua vetytankkia tai erikoiskatalyytteja.

MEAn etu metanolia polttoaineena käyttävään DMFC- eli direct methanol fuel cell-systeemiin on, että MEA ei tuota päästönä hiilidioksidia tai -monoksidia vaan vettä. MEA-patteri tuottaa noin 120W energiaa, MEA-polttokennon
avulla noin 300w. Esittelytilaisuudessa MEA kytkettiin Takeoka Mini Car Productionsin tuottamaan Reva-kulkuneuvoon, joka liikkui MEAn voimalla. Genepax suunnittelee käyttävänsä MEAa generaattorina, joka lataa sähköautojen toista akkulaitetta.

Tällä hetkellä Japanissa tuotetaan Honda FCX Clarity-sähköautoa.Tarkoitus on yhdistää Genepaxin MEA Hondan tuotteisiin.

37 kommenttia

 1. Ostan heti tuollaisen kun tulee kauppaan.

  Pahoin kuitenkin pelkään ettei tule.

  Eikä se johdu siitä että paha öljyteollisuus hankkeen vesittäisi, vaan siitä, että veden hajottaminen
  vaatii enemmän energiaa kuin siten saadun vedyn polttaminen(tai polttokennossa käyttö)
  tuottaa.

  Toivottavasti olen väärässä.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 2. Auto on esitelty ensimmäisen kerran jo vuonna 2008. Genepax ilmoitti jo vuonna 2009 ”supistavansa” toimintaa, ks. http://www.genepax.co.jp/ . Mitään ei ole siis tapahtunut sen jälkeen, joten ihmettelen, miksi Magneettimedia kertoo uutisena näin vanhan jutun!

  Eikä ihme, ettei mitään ole kuulunut, koska koko juttu oli pelkkää roskaa; mitään moista menetelmää ei ole olemassakaan, valitettavasti.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Muista kuitenkin, että tiede on nykyisin kasa petoksia. Saatat nojata vääristeltyihin lähteisiin. Ainiin, tehän olette juuri näiden petosten mainosmiehiä. En jaksa lukea linkkiä, mutta voisi kuitenkin kuvitella juuri tuollaisia öljymafian saavan poliitikot määräämään ”tieteen” esittämään (ei ole mahdollista, luonnonlait ym.)

   Plusääni(1)Miinusääni(1)
   1. Se tässä mietityttää, että kun israelilaiset kuulemma omistavat puoli maailmaa, mm.Pohjois-Amerikan ja Kanadan ja sieltä täältä muistakin maanosista, niin eivät ole tähän vesitekniikkaan pahemmin panostaneet? Tämä olisi loistava tilaisuus hallita maailman merien vesivarantoja.

    Maihin, joissa satelliittikuvilla tai muulla tiedustelulla todennettaisiin laitonta vedenottoa, aloitettaisiin välittömät sotatoimet. Valvonta olisi niin tarkkaa, että juhannussaunoihinsa ja autojensa säiliöihin vettä ämpärillä kantavat suomalaiset mökkeilijät olisivat vaarassa aloittaa suuren luokan konfliktin.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)
 3. Vedellä käyvä auto on keksitty jo 1970-luvulla Uudessa-Seelannissa. ”Weekend Star” -lehti kirjoitti 29.4.1978 jättiotsikoin: ”Arabit tarjoavat 500 miljoonaa dollaria ’vesivauvasta’.” Englannissa ilmestyvä ”The Daily Telegraph” raportoi 1.9.1977 vesiautolla tehdystä koeajosta. Auto toimi vedestä saatavalla vedyn ja hapen seoksella ja sen bensiiniletku oli sinetöity. Auton keksijä Archie Blue myi keksintönsä, mutta kuoli vähän myöhemmin pahassa onnettomuudessa. Vedellä toimivaa autoa ei ilmestynyt markkinoille.
  1990-luvulla amerikkalainen Stanley Meyer kehitti erityisen sähköisen kennon, joka hajoitti vesijohtoveden vedyksi ja hapeksi paljon vähemmällä energialla kuin tavallinen sähköinen kenno. Meyerin firma ”Water Fuel Cell” julkaisi keksinnöstä uutislehteä ja hänen kehittämänsä vedellä käyvä auto esiteltiin 17.12.1995 myös TV:ssä englantilaisessa dokumentissa ”Equinox – It runs on Water”. Meyer teki keksinnöstään mijooonakaupat, mutta vähän sen jälkeen hänet murhattiin myrkyttämällä hänen ruokansa. Vedellä käyvää autoa ei ilmestynyt markkinoille…
  Skeptikot, jotka eivät usko vedellä käyvään autoon, ovat nielaisseet yhden maailman valtaeliitin levittämistä lukuisista valheista. Seurauksena kansa maksaa ja ympäristö saastuu. Ja maailman rikkaimmat rikastuvat entistä enemmän.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
  1. Hyvä on, Pekka.
   Jos näin on, on fysiikan ja kemian perusteita myöten levitetty noita ”valtaeliitin valheita”.

   Vesi on yhdiste jossa vety istuu kiinni hapessa tiukasti kuin Antti uunin takana.

   Vesi on hajotettavissa vedyksi ja hapeksi, mutta energiaa se vaatii, muodossa tai toisessa.
   Minkään härvelin hyötysuhde ei voi olla sataa prosenttia.

   Tuossa on pari peruskoulufysiikan ja kemian väittämää joiden valossa voi noita vedellä kulkevia ajokkeja tarkastella ja vetää johtopäätökset.

   Plusääni(1)Miinusääni(0)
 4. Zodiac, kiinalainen jääkaappi, vesiauto! Mitähän seuraavaksi?

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 5. Höh, jo pienenä keksittiin naapurin kaverin kanssa pelkällä ilmalla käyvä moottori ja auto. Miksi kuljettaa epäekologisesti mukanaan painolastina tarpeetonta vettä, jonka energiata kuluu pyörien vierintävastuksiin ?

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 6. Eipä näy.

  Kannattaisiko tarkistaa kielenkäyttöä, alatyyli ei edistä asiaa?
  Voihan kovaakin kieltä tarvittaessa käyttää, mutta henkilökohtaisuudet ja haistattelut
  vievät uskottavuuden.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 7. Minkä ihmeen takia sama porukka pörrää näillä sivustoilla toistamassa samoja kuluneita teesejään. Se on paras todistus siitä, että Riikan teksteissä olla jotakin tai sitten porukka on jostakin karannutta. Ei kukaan terve tuollaista viitsisi, parempiakin harrastuksia on. Vai maksaako joku näille veijareille? Vaihtakaa puhelinnumeroita, niin voitte keskustella keskenänne ja kehua toisianne oikein kunnolla. Ai sama henkilö? No säästyypähän pvm.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 8. Jopa MM:n kirjoittajiltakin saattaisi edellyttää muutakin kuin rippikoulun käyntiä?

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Kyllä täällä kommenttiosastolla esiintyy sellaista asiantuntijaa, että oksat pois. Hyvä ja hieno lehti. Monen mielestä Suomen paras! Pitäisi vaan upean linjansa näistä alituisista naukujista välittämättä, niin olisi edes jotain jota viitsii lukea ja odottaa ilmestyvän. Menestystä lehdelle, toimitukselle ja kirjoittajille!

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
 9. Tässä vaiheessa ei voi enää tehdä kuin yhden johtopäätöksen: Magneettimedia on Riikka Söyringin ja/alias Repen massapsykologian kenttäkoe siitä, miten paksua puppua voi syöttää niin, että muutama porukasta vielä nielee sen.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Tuota – kun oikein tarkastelet, mitä kirjoititkaan, käännäpä silmälaput ja tuumaile, olisiko valtalehdistön aivopesu tehonnut jo sinun tapauksessasi, kun et näyttäisi kyseenalaistavan mitään muuta kuin tämän lehden kirjoitukset. Heräähän ystävä hyvä jo talviunestasi.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
     1. Ihmejuttujen puolustajat vetoavat usein kiistaan maan muodosta osoittaakseen tieteen epäluotettavuutta.

      Kannattaisi perehtyä tarkemmin tieteen historiaan, maailmankuvan kehittyminen on osoitus nimenomaan tieteellisen tiedohankintamenetelmän etevyydestä.

      Yleensä litteästä maasta puhuvat viittaavat Galilein ja katolisen kirkon kiistaan.
      Tämä on karkea virhe, maa ymmärrettiin silloin toki palloksi.
      Ymmärsivät antiikin kreikkalaiset jo, ja heidän kehittämänsä maakeskeinen aurinkokuntamallin silloin
      oli vallitseva käsitys.

      Galilei haastoi kirkon ja tieteen valtavirran esittämällä havaintoja, jotka tukivat Nikolaus Kopernikuksen esittämää teoriaa, että Maa kiertää Aurinkoa,

      Galilei ei ollut mikääntiedeyhteisön ulkopuolelta tullut huru-ukko, vaan matematiikan professori.
      Hän perusti väitteensä niitä tukeviin havaintoihin.

      Galilein vastustus oli osin uskonnollista, mutta osin myös tieteeseen perustuvaa, voimassa oleva malli selitti havaitut ilmiöt vähintään yhtä hyvin(sen aikaisen havaintotekniikan puitteissa) ja Maan liikkeestä ei ollut suoria todisteita.

      Galilei joutui ikvisition hampaisiin vasta, kun hän oli kirjoittanut kirjan, joka voitiin tulkita paavin pilkaksi.
      Syyte kuitenkin tuli harhaoppisesta väitteestä että maa kiertää aurinkoa.

      Plusääni(0)Miinusääni(0)
     2. Voi olla, että katolinen krkko puuttui vähemmän ihmiselämään ja tieteeseen kuin on yleisesti ajateltu. Yleensä tällaiset jutut kasvavat myyteiksi tai siis tarinat historiasta eivätt välttämättä pidä paikkaansa ja niitä luodaan kuvaamaan tiettyä asetelmaa. Oli Galilein ja kirkon kista mitä oli, niin ajatus lienee selvä, mitä tässä haettiin ja miten tarina yleensä kerrotaan. Se ei muutu muuksi. Voi olla, että Israel puuttuu paljon enemmän tieteeseen ja puuttuukin. Se yrittää saada koko maailman harhautetuksi lähes joka asiassa. Se pyrkii luomaan alemmille ihmisille tieteeksi kasan petoksia ja markkinoi niitä skepsiksen ja muiden avulla. Esim. revisionistit ovat Sampo Ahdon sanoin useimmiten pätevimpiä historioitsijoita eivätkä suinkaan tule tieteen ulkopuolelta huru-ukkoina. Juuri toisinajattelijat ovat niin päteviä, että pystyvät olenmaan riippumattomia vapaita tutkijoita. Myös muissa muotiaatteissa oppositio ei tieteessä tule tieteen ulkopuolelta, vaikka politiikka pyrkiikin niin esittämään ja julistamaan kaikki toisinajattelijat tieteissä pseudotieteilijöiksi.

      Plusääni(0)Miinusääni(0)
 10. ”Vesipolttoaineella” toimiva auto painii samassa sarjassa jääkaapin kokoisen kylmäfuusioreaktorin kanssa.
  Energia ei voi tyhjästä luoda, eikä hävittää, vaikka makkinamiehet tai -naiset niin väittäisivätkin. Eipä vedessä ole juuri muuta energiaa, kuin potentiaali- kineettinen- ja lämpöenergia, joitq tuossa autossa tuskin hyödynnetään. Kannattaisi ehkä tarkistaa asia vähän tieteellisemmistä lähteistä, ennenkuin ”tietoa” levittää totuutena. esim. http://en.wikipedia.org/wiki/Water-fuelled_car.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
  1. Jaa, mutta eikös vedessä ole vetyä ja vetypommissa ainakin on jonkun verran energiaa. No eihän sekään itsestään ole lauennut – olet siinä aivan oikeassa. Sen laukaisu on vaatinut energiaa. Koetatko siis sanoa, että vedyn vapauttamiseen vedestä tarvitaan enemmän energiaa kuin mihin vapautuneen vedyn energia polttoaineena riittää?

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
   1. Vedyn vapauttaminen vedestä vaatii todellakin enemmin energiaa kuin sen polttamisesta vapautuu. Muutenhan ikiliikkuja olisi vain insinööritaidon soveltamista.
    Vetypommia tähän ei kannata sekoittaa. Silloin on jo kysymys massan muuttumisesta energiaksi eikä kemiallisesta energiasta.

    Plusääni(1)Miinusääni(0)
     1. Ilma- ja maalämpöpumput siirtävät lämpöenergiaa kylmemmästä lämpimämpään, ja koska ko. suunta on hiukan takaperoinen (päinvastaiseen suuntaan lämpö pyrkii siirtymään ihan omin avuin ..), siirtoon kuluu energiaa. Homman juju on siinä, että esittämässäsi tapauksessa (jossa lämpötilaero lienee aika pieni, kun ’hyötysuhde’ on noin hyvä) käyttämällä 1 kW olemassaolevan lämpöenergian siirtämiseen saadaan sama lämmitysvaikutus kuin käyttämällä 6 kW lämmön tuottamiseen.

      Ikiliikkujaa tuosta ei kuitenkaan saa – jos lämpöpumpun tuottama lämpötilaero muutettaisiin takaisin sähköenergiaksi (antamalla siirretyn lämmön palata lämpimämmästä kylmempään), tuotto olisi (reilusti) alle 1 kW sekalaisten häviöiden takia. Energiansäilymislaki pätee edelleen.

      Plusääni(1)Miinusääni(0)
 11. Miksipä ei voisi hajoittaa pikkuruisen osan jotain vedyn isotooppia joita vedessäkin liuenneina useita eri lajeja, se antaisi energian beetapartikkeleina ja sitäkautta energian varsinaiseen elektrolyysiin, tapahtuihan tuolla fukusimassakin ne kuuluisat vetyräjähdykset sen seurauksena että radioaktiivinen säteily hajotti suoraan sammutus ja jäähdytysveden vedeksi ja hapeksi, jonka jälkeen jostain tuli sopiva sähkökipinä ja koko laitoksen katto lähti ilmalennolle.

  onhan vedessä esimerkiksi joka 6600 tippa deuteriumia, tämä deuteriumin ydinkemiallinen energia riittäisi aivan hyvin hajoittamaan lopun 6599 tipan tavallista vettä ensinnäänkin vaikka vesihöyryksi ja sitten vielä monovedyksi ja hapeksi.

  Minun mielestäni aika monet toimivat ”ikiliikkujat” perustuukin todellisuudessa ydinvoimien käyttöön, siis kirjaimellisesti, mutta nää ”ikiliikkujien” keksijät ja kehittäjät eivät ole tietoisia mikä heidän laitteissaan oikeasti antaa sen ylimäärä energian.

  Tämä asia tulee paljon ymmärrettävämmäksi kun tarkastellaan heidän käyttämiään materiaaleja, ja hupsista heijaa havaitaankin että monet käyttää magneetteja joiden sisältämä massa onkin 10% strontiumia, samaa ainetta mitä käytetään ydinparistoissa!

  Nyt tarvitaan vaan sähkökipinää ja Strontium-89 isotooppi leviää tuottaen beetahiukkasia eli elektroneja.

  Sitten vaan ihmetellään mistä sitä ylimäärä energiaa tuleekaan.

  Niin kauan kun tälläkin palstalla UUNOT yrittää repiä selityksiä puolesta ja vastaan vain tarkastelemalla alkuaineitten kemiallisia sidosenergioita, niin kaikki yritykset näiden ikiliikkujien toiminnan selittämiseksi valuvat hukkaan.

  hyvä lähdetiedosto: http://www.britannica.com/EBchecked/…/deuterium

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Suosittelen lämpimästi itsellesikin ydinfysiikan ja kemian perusteisiin tutustumista.

   Ensiksikin, luonnossa on vetyä kahtena isotooppina – tavallinen vety ja raskas vety, jotka molemmat ovat stabiileja, eivätkä tuota energiaa beta-hajoamisen kautta. Tritium (joka beta-hajoaa ’kevyeksi’ He-3:ksi) on keinotekoinen isotooppi.

   Fukushimassa vetyä syntyi veden reagoidessa polttoainekapselien materiaalin kanssa.

   Deuteriumista voidaan saada fuusioenergiaa, mutta koska deuterium-ytimien välillä on suuri sähköinen poistovoima, ja ko. fuusioreaktion vaikutusala on hyvin pieni, reaktion todennäköisyys nousee käyttökelpoiseksi vasta huikeilla paineilla ja lämpötiloilla. Tritiumilla ja He-3:lla vaikutusalat on selvästi suurempia, mutta kovia paineita ja lämpötiloja siinäkin tarvitaan.

   Epäilysi, että monet ’ikiliikkujat’ perustuvat johonkin radioaktiiviseen aineeseen, on sepustuksesi selvästi järkevin osuus. Tosin kyllä Sr-89 (samoin kuin kaikki muutkin radioaktiiviset aineet) hajoaa ihan omaan tahtiinsa mistään sähkökipinöistä piittaamatta. Jälleen, asiaan vaikuttamiseen tarvittaisiin paljon järeämpiä keinoja, kuten neutronisäteilyä, tjms. Radioaktiivisen materiaalin läsnäolon havaitseminen on yleensä aika helppoa, kunhan ’ikiliikkujaa’ pääsee lähemmin tutkimaan asiaankuuluvien välineiden kanssa (miksikähän ne ovat usein tiukasti koteloituja, eikä ’epäuskoisia’ päästetä edes lähelle ?).

   Plusääni(1)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat