Venäjä lopettaa geenimuunnellun ruoan maahantuonnin

Venäjänä pääministeri Dmitri Medvedev on ilmoittanut, ettei Venäjään enää osteta ulkomailta geenimuunneltua ruokaa tai siemeniä.

Medvedevin mukaan Venäjällä on tarpeeksi tilaa ja mahdollisuuksia kasvattaa luonnonmukaista ravintoa. Valtio ei enää tahdo tukea geenimuunnellun ruoan tuotantoa. ”Mikäli amerikkalaiset tahtovat sellaista syödä, se heille suotakoon. Mutta venäläiset eivät enää niin tee.” Myös Venäjän maatalousministeri Nikolai Fjodorov pitää tärkeänä, etteivät kansalaiset syö myrkyllistä ei-luonnonmukaista ruokaa.

Maahantuontikielto tukee Venäjän jo ennestään tiukkoja geenimuunneltuun ruokaan liittyviä lakeja. Lisäksi maassa luotiin viime vuoden lopulla rekisteri geenimuunnelluista kasveista. Niin Venäjällä kuin muuallakin ollaan huolissaan siitä, ettei epäluonnollisesti kasvatetun ravinnon terveysvaikutuksia ole vieläkään selvitetty tarpeeksi tarkasti. Emme tiedä mitä syömme.

Geenimuunneltuja tuotteita myyvät yritykset joutuvatkin piilottelemaan esimerkiksi ruoan valmistukseen liittyviä tietoja tuoteselosteissa entistä röyhkeämmin. Kiusallisimpia ovat tuoreet tutkimukset, jotka osoittavat esimerkiksi geenimuunnellun ravinnon lisäävän kasvainten riskiä. Elintarviketeollisuus on käyttänyt päätähuimaavia rahasummia pr-kampanjoihin, jotta tutkimukset jäisivät mahdollisimman harvojen tietoisuuteen.

Venäjän duuman maatalouskomitea on nyt ehdottanut, että maahantuontikielto olisi voimassa ainakin siihen asti, että geenimuunnellun ruoan terveys- ja ympäristövaikutukset on saatu kokonaan selvitettyä. Tällä hetkellä kuluttajia käytetään elintarviketeollisuuden koe-eläiminä.

Natural News

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat