Venäjä-vihan lietsojat

Entinen valtamedian edustaja (mm. Uuden Suomen entinen päätoimittaja) on kääntänyt kelkkansa ja ryhtynyt puolueettomaksi mielipidevaikuttajaksi. Tämä mies on Mauno Saari. Täytyy ihailla hänen rohkeuttaan esittää totuus nykyisen valtamedian valheiden sijaan. Alla hänen blogi-kirjoituksensa, jotka valottavat Suomen median tilaa tällä hetkellä. 

MEDIAPOOLI 

Tunnustan hitauteni. Huomasin mainitsemani Mediapoolin ja sen merkityksen aika myöhään. Kirjoitin siitä 7.3.2019 otsikolla ”Kysymyksiä Suomen vapaalle medialle”: 

”Ilman vapaata, politiikasta ja talousmahdeista riippumatonta mediaa demokratia ei voi elää. Sanan ja mielipiteen vapaus on toimivan yhteiskunnan elinehto, enemmän kuin pelkkä henkireikä. 

Mitä tapahtuu demokraattiselle, vapaiden ihmisten vapaasti hengittävälle yhteiskunnalle, jos esimerkiksi valtio ohjaa tiedonvälitystä? Oireet saattavat ensin olla lieviä; henkinen ilmasto alkaa tuntua tukahduttavalta, soraäänet vähenevät, toisinajattelijat leimautuvat häiriköiksi, trolleiksi, väärämielisiksi. 

Suomeen on vuonna 2015, Sipilän hallituksen aikana, muodostettu Mediapooli, eräänlainen vaarattomalta kuulostava kerho tai klubi, jonka jäseniksi on liittynyt käytännössä koko tiedotusvälineistömme – lehdistö, Yle, Mtv, tärkeimmät kirjankustantajat.” 

On syytä tarkastella Mediapoolia lähemmin, sillä erityisesti Ukrainan sodan alla ja sen kestäessä median ja poliittisen johdon linjaukset ovat hämmästyttävällä tavalla päällekkäiset ja samat. 

Kun kerroin poolista, siis 3,5 vuotta sitten blogissani, syntyi rektio, väitettiin paljastusta fantasiaksi ja paikkansa pitämättömäksi propagandaksi. Piti siis tutkia lisää. 

Mediapooli on valtion Huoltovarmuuskeskuksen yhteydessä tai alaisuudessa toimiva orgaani, johon kuuluu siis käytännössä koko maan media. Pooli itse määrittelee tehtäväkseen ”median toiminnan turvaamiseksi tarvittavan varautumistoiminnan kehittämisen ja ylläpitämisen”. Sekavan määritelmän takaa löytyy ajatus Venäjän uhkasta ja sen torjumisesta. 

Mediapooli ”seuraa myös informaatiovaikuttamista ja sosiaalisen median ilmiöitä”, poolin kotisivut kertoivat. Sivuilta löytyi poolin puheenjohtajan haastattelu, jossa hän avoimesti sanoi, että toiminnan taustalla on Krimin siirtäminen Venäjän hallintaan. Poolin tehtävä on torjua mm. Nato-vastaisuutta. Tulkinta ei ole minun. Se oli luettavissa Huoltovarmuuskeskuksen / Mediapoolin nettisivuilta. 

Poolilla on monenlaisia työmuotoja. Yksi niistä on ”sisältöryhmä”. Sen toimintaa poolin puheenjohtaja sanoo aktiiviseksi. Puheenjohtaja, Otava-konsernin tj Alexander Lindholm sanoi tuolloin poolin sivuilla: ”erityisen tärkeä on sisältöryhmä, jossa medioiden päätoimittajat tekevät yhteistyötä”. 

Tällainen toiminta on upouutta suomalaisessa mediassa, tietysti poikkeuksena sotasensuurin ajat, mutta myös kansainvälisesti. Niin pooli itsekin sanoo todetessaan kotisivuillaan, että tällainen yhteistyö viranomaisten kanssa on ”kansainvälisesti ainutlaatuinen”. Valtiolla on Huoltovarmuuskeskuksen kautta tarkkailijan, linjaajan ja kontrolloijan asema koko Suomen mediakentässä! 

KADONNUT AINEISTO 

Poolin sivustoilta kadonneen aineiston perusteella ”vaikuttamistyö” on ainakin NATO-kritiikin hillitsemistä. Millä tavoin, sitä saattaa vain arvuutella. 

Mediapoolin nettisivuilla oli siis melko avoin kuvaus poolin toiminnasta. Mutta kun blogini tuli julki, tuo aineisto katosi. Pooli harjoitti siis itsesensuuria ja poisti puheenjohtajansa jutun. 

Sensorit eivät kuitenkaan voineet mitään sille, että Lindholm oli antanut haastattelun myös Ruotuväki-lehdelle joulukuussa 2018: 

”Poolissa on muun muassa sisältöryhmä ja hallitus, ja kaikki tekevät omaa työtään tavoitteiden eteen. Tämän lisäksi tehdään vaikuttamistyötä, kuuntelemista, koulutusta ja seurataan ylipäätään, mitä maailmassa tapahtuu.” 

Samassa haastattelussa puheenjohtaja Lindholm totesi, että poolin ”hallituksen kokouksissa käsitellään muun muassa informaatiovaikuttamista ja sosiaalisen median ilmiöitä”. 

Mitä mahtaa olla Mediapoolin ”vaikuttamistyö”? Entäpä ”kuuntelu”? Mihin ja keihin halutaan vaikuttaa, keitä ja miksi kuunnella? Poolin sivustoilta kadonneen aineiston perusteella ”vaikuttamistyö” on ainakin NATO-kritiikin hillitsemistä. Millä tavoin, sitä saattaa vain arvuutella. 

Tämän keskellä me elämme. Valtionhallinto on mukana koko Suomen median kattavassa poolissa, ja selvää on, että 

pooliin kohdistuvat epäluulot ja kysymykset tullaan leimaamaan valeuutisiksi, vääristelyksi, turhiksi salaliittoteorioiksi, vainoharhaisuudeksi. 

Kun Mediapooli näyttää sensuroivan omaa aineistoaan, minun kysymykseni ja epäilykseni eivät poistu vaan lisääntyvät. Jos valtio edes osittain kontrolloi mediaa, meidän vapaa lehdistömme on luiskahtanut outoon suuntaan. 

Sisältöryhmän ”vaikuttamistyö” ja ”kuunteleminen” on hieman muuta kuin puheenjohtaja Lindholmin maininta siitä, että on varauduttava sähkökatkoksiin. 

 
 
PUUTTUVAT JUTUT 

Missä ovat jutut siitä, miten Kiovan hallinto on kohdellut itä-ukrainalaisia jo kahdeksan vuotta jatkuneen sisällissodan aikana. Minulle on turha väittää, etteikö media yhtä lailla kuin poliittinen johto ole tiennyt tuhansista ja tuhansista tapetuista ja Donbasin väestön sorrosta, lähes kaikkien kansalaisten perusoikeuksien lopettamisesta. 

Mediapoolin vaikutusta lehtien, tv:n ja radion juttuihin ei pidä liioitella. Aika pahasti keskittyneen median linjaukset toteutuvat jo siinä, että niiden omistajat ovat valinneet kaikkiin ns. valtamedioihin Nato-jäsenyyttä kannattavat päätoimittajat. Tässä tilanteessa vanhan ja vanhanaikaisen journalistin on esitettävä joitakin kysymyksiä. Itse asiassa esitin niitä jo 3,5 vuotta sitten: 

– Miksi en ole voinut lukea, katsoa tai kuunnella ainuttakaan juttua siitä, ketkä, koska, missä ja miksi tekivät päätöksen siitä, että Suomen puolustusvoimien komentaja allekirjoittaa isäntämaasopimuksen NATOn kanssa? Miksi juuri hän eikä esimerkiksi vieressä ollut tasavallan presidentti?’ 

– Miksi en ole nähnyt ensimmäistäkään perusteellista juttua siitä, mitä isäntämaasopimus todella sisältää? Eikö aihe ole muka tarpeeksi kiinnostava, ei kyllin tärkeä – kysymyshän on ehkä vain Suomen alistamisesta sotaliitolle, ehkä vain itsenäisyytemme menetyksestä. Eihän se ole mitään Matti Nykäsen hautajaisiin verrattuna. 

– Entä missä ovat jutut siitä, miksi tuota sopimusta ei viety Suomen eduskunnan käsittelyyn vaan uitettiin voimaan sen merkitystä joka käänteessä vähätellen? Entä missä ovat jutut siitä, kuka/ketkä, missä, milloin ja miksi tekivät päätöksen NATOn hybridikeskuksen sijoittumisesta Helsinkiin? 

– Missä ovat jutut siitä, mitä tuo keskus oikein tekee, ja miksi sille on myönnetty juridinen koskemattomuus niin, että korkeimmallakaan viranomaisellamme ei ole oikeutta tutkia tai puuttua sen toimintaan? 
 
– Entä jutut Mediapoolin sisältöryhmän tarkoitusperistä? Miksi kukaan ei kysy, mitä tämä kansalaisten psykoosiin ja epävarmuuteen johtava viime aikojen juttutulva oikein merkitsee? 

Ja ennen kaikkea: Missä ovat jutut siitä, miten Kiovan hallinto on kohdellut itä-ukrainalaisia jo kahdeksan vuotta jatkuneen sisällissodan aikana. Minulle on turha väittää, etteikö media yhtä lailla kuin poliittinen johto ole tiennyt tuhansista ja tuhansista tapetuista ja Donbasin väestön sorrosta, lähes kaikkien kansalaisten perusoikeuksien lopettamisesta. 

Poolin merkitystä vähätellään tai se kiistetään. Oliko sitten Ilta-Sanomien pääkirjoitus lipsahdus? Siinä sanottiin, että Venäjän tiedottaminen on ”valtiollisen puppugeneraattorin” ja ”trollitehtaiden” tuottamaa valeuutisointia. Niinpä ”Suomen kannattaisi tehostaa valmiiksi tuotetun vastamateriaalin levitystä”, ja että ”apua tähän voisi ”löytyä vaikkapa Mediapoolista”. 

HYSTERIA 

”Hysteria ei ole koskaan ollut tällä tasolla, ei edes 2. maailmansodan aikana.”

Kolme ja puoli vuotta sitten kirjoitin, siis silloin, kun suomalaisten selvä enemmistö vielä vastustivat NATOa: 

”Pelkoon ja epävarmuuteen ajettu kansa on helposti manipuloitavissa mihin tahansa uskoon, luuloon ja tekoihin. 

Pelon ja epävarmuuden lietsonnalla voidaan ohjata mielipiteitä. Jos meidät suomalaiset, joiden selkeä enemmistö vastustaa sotaliiton jäsenyyttä, saadaan pelon horkkaan, on Mediapoolilla toivoa, että jonain päivänä me polvistumme ja suorastaan pyydämme, että täällä jo tukevasti isännöivä NATO ottaisi meidät lopullisesti huomaansa.” 

En ikinä olisi uskonut eläväni tällaisessa Suomessa. Kun Vladimir Putin ja Donald Trump saapuivat Helsinkiin, kadunvarret oli tapetoitu uljailla julisteilla: ”Tervetuloa vapaan lehdistön maahan”. 

Siis maahan, johon on laskeutunut yksiääninen hiljaisuus, sanomaton sensuuri. Maahan jossa kritisoidaan ankarasti sellaisia maita, joissa media on valtion ohjauksessa. 

Suomi arvostelee jyrkästi muita maita sananvapauden rajoittamisesta, ja rajoittaa sitä jyrkästi itse. Oikeasti vastuullinen journalismi on kadonnut oudosti samaan aikaan, kun sitä iskulausein julistetaan. Lohtu on ehkä se, että median luopuminen periaatteistaan ei ole vain suomalainen ilmiö. Se koskee koko läntistä mediaa. Sveitsiläinen asiantuntija Jacques Baud on äskettäin antamassaan haastattelussa sanonut jyrkästi, että muiden muassa ranskankielinen media on toiminnallaan tehnyt Ukrainan sodan rauhanneuvottelut mahdottomaksi, koska se promovoi venäjävihaa ja antaa Ukrainan sodasta yksipuolisen ja täysin harhaanjohtavan karikatyyrimaisen kuvan. 

Venäjäviha roihuaa, Ranskassakin. Pankkitilejä on suljettu ihmisiltä, joilla on venäläinen nimi. Somessa Ukrainaa ja lännen toimintaa kritisoivia päivityksiä estetään. Baudin mielestä Venäjän vihaaminen on saanut absurdeja piirteitä, kun esimerkiksi venäläiset urheilijat, jopa paraurheilijat, suljetaan kilpailuista kollektiivisesti, jopa venäläiset kissat ja puut blokataan alan näyttelyistä ja taideteosten Venäjään viittaavia nimiä muutellaan. 

Amerikkalainen kommentaattori Noam Chomsky on kiteyttänyt tilanteen: ”Hysteria ei ole koskaan ollut tällä tasolla, ei edes 2. maailmansodan aikana.” 

SANKARIT JA ROISTOT 

Suomen ns. valtamedia uutisoi Ukrainan sodasta niin kuin se, siis media, olisi Kiovan hallinnon jatke. Aivan ylivoimainen enemmistö uutisista perustuu Ukrainan lähteisiin. Käytetyin lähde on presidentti Zelenskyi, joka esiintyy sanomalehtien lisäksi lähes päivittäin videostriiminä tv-uutisissa. 

Zelenskyi on saanut läntisessä mediassa ainutlaatuisen sankarin osan. Hän on pitänyt videopuheita kaikilla mahdollisilla foorumeilla YK:sta ja eri maiden parlamenteista lähtien. Suomenkin eduskunta osoitti hänelle suosiotaan seisaalleen nousten. Kun saksalainen Die Welt-lehti kertoi presidenttiin kohdistuvista pahoista korruptioepäilyistä, se ei ole himmentänyt Zelenskyin arvoaan Suomen mediassa. 

Ei vaikka ns. Pandoran papereissa paljastui, että Zelenskyi oli mukana salaisessa veroparatiisiyhtiöiden ketjussa ja että sankari on siirrellyt huomattavaa omaisuuttaan sopiviin paikkoihin. Medialla, ja toimittajilla vapaus valita käyttämänsä lähteet. Mutta muitakin keinoja on työkalupakissa. Uutisjuttu voi olla totuudenmukainen ja silti propagandaa. Näin tapahtuu nyt, kun Ukrainan sotaa koskeviin sinänsä asiallisiin teksteihin on lisätty säännönmukaisesti ylimääräisiä adjektiiveja ja epiteettejä, jotka ikään kuin salakuljettavat uutiseen ”oikean mielipiteen”. 

Mediassa Zelenskyi on rohkea sankari, päättäväinen kansanjohtaja, koko Euroopan vapauden ja demokratian puolesta eturintamassa taisteleva suuri valtiomies. Sen sijaan Vladimir Putin on piru, perkele, raakalainen, lapsia tappava roisto, barbaari, valehteleva hirmuhallitsija, kansaansa kiduttava hirviö. Ukraina on esikuva, koko läntisen maailman ja demokratia puolesta uhrautuva, ihailtavan urhea ja kaiken tuen ansaitseva valtio. Venäjä on takapajula, koko maailman, Euroopan ja Suomen turvallisuutta uhkaava verinen karhu. Venäläiset sotilaat kiduttavat, tappavat ja raiskaavat siviilejä, tuhoavat lastentarhoja, jouluja ja sairaaloita, kun taas Ukrainan armeija pelastaa sodan uhreja raunioista. 

Ukrainan sota on ”raakalaisnainen ja barbaarinen hyökkäyssota”. Ukrainan armeijan touhut ovat systemaattisesti ”urheita”, taistelutahto sankarillista eikä se tulita siviilikohteita. Venäjän sotilaat ovat ”surkeita”, sodan johto ”karmeaa”, aseet vanhaa romua, joukkojen moraali nollassa. 

 
TOTUUSJOURNALISTIT 
Viime vuosina on noussut esiin uusi ilmiö: sanomalehden uutisen viereen taitetaan kolumni, jossa kerrotaan, miten juttu pitää tulkita. Journalismin hyvinä aikoina lehtien kolumnistit olivat kokeneita ja arvostettuja ammattilaisia. Nyt kesätoimittajallakin on lehdissä oma palsta, kuvalla varustettu totuuskolumni. 

Äskettäin ilmestyneessä kirjassaan ”Journalismin kuolema – mitä medialle oikein tapahtui” toimittaja Katleena Kortesuo kertoo uudesta toimittajapolvesta, joka on hylännyt objektiivisen journalismin periaatteet. Tämän koulukunnan mielestä on oikein, että toimittajalla on agenda, jolle uskollisena hän kertoo, miten asiat oikeasti ovat – hänen oman narratiivinsa mukaisesti. 

Sanomalehti voi ajaa asiaansa muuallakin kuin pääkirjoitussivuilla, vaikka toisin koko ajan vakuutetaan. Ilmaiseva esimerkki ovelasta journalistiikasta oli viime talvena HS:n juttusarja ”Täydentyvä taulukko”. 

Lehti halusi ilmiselvästi vaikuttaa kansanedustajiin, saada varmistetuksi eduskunnan äänestyksen tulos. Idea mainio. Jutuissa kerrottiin päivittäin, ketkä kansanedustajista ovat kunakin päivänä ilmaisseet kantansa NATO-jäsenyyteen. Kysymys oli tietysti lukijoiden palvelusta, ei suinkaan kansanedustajien indoktrinoinnista tai painostuksesta? 

Maailmankuulu australialainen journalisti John Pilger antaa hyvän neuvon näiden aikojen viestinnän seuraajille: ”Älä usko mihinkään, mitä media kertoo.” Jos haluaa kuvata Suomen lehdistön tilaa juuri nyt, lehtien yhteiseksi, synergiaa edistäväksi nimeksi voisi antaa ”Sotahuuto”. Valitettavasti nimi on jo varattu. Median ilmapiiri on nyt raikas ja reipas! Hienolta täytyy tuntua, kun toimittajat voivat huudahdella Ilta-Sanomien Timo Haapalan tavoin, että Venäjä on roistovaltio, jonka brutaalia ja raakalaismaista hyökkäystä johtaa mielenvikainen sotarikollinen. 

Enää ei kummastella, kun HS:n pääkirjoitus uhoaa: ”Venäjä on lyötävä polvilleen… ja että ”Venäjä on suistettava kuiluun.” 

Urho Kekkonen kävi aikanaan sanomalehtien kimppuun kritisoimalla niitä ”neulanpistopolitiikasta”, kun lehdissä esiintyi jotain kielteistä Neuvostoliitosta. Miten hän olisi suhtautunut nykyisiin neuloihin ja pistoihin? Sauli Niinistö tuntuu hyväksyvän ne. 
 

OIKEAA TIETOA? 

Arvossa pidetty tutkimuslaitos OSCE (Organization for Security and co-operation) todistaa joidenkin muiden läntisten tahojen tavoin faktojen avulla, että Ukraina oli USA:n massiivisella tuella keskittänyt huomattavan osan asevoimistaan Donbasin rajalle ja aloitti sieltä tykkitulen jo 17.2.2022 kiihdyttäen sitä seuraavina päivinä. Venäjän invaasio alkoi 24.2.2022. 

Suomen poliittinen johto puhuu koko ajan ”Venäjän hyökkäyssodasta” ja korostaa päivästä toiseen absoluuttisena totuutena, että Venäjä aloitti sodan. OSCE:n tai muiden tahojen, kuten ruotsalaisen rauhantutkijan, professori Olav Tunanderin vakuuttavia näyttöjä USA:n kouluttaman ja tukeman Ukrainan armeijan offensiivista ei ole kirjoitettu riviäkään. Uskooko joku, että media tai johtavat poliitikot ovat aivan pimennossa siitä, mitä on tapahtunut ja tapahtuu? 

Mutta 3,5 vuotta sitten Mediapoolin puheenjohtaja kirjoitti poolin nettisivuilla: ”Ylläpitääkseen uskottavuuttaan median pitää julkaista oikeaa ja tarkastettua tietoa ja laittaa kaikki selkeästi pöydälle.” 

Nythän kysymys kuuluu, että kenen pöydälle? 

Varsinkin iltapäivälehdet ovat julkaisseet Ukrainaan ja Venäjään liittyen runsaasti huhuja ja luuloja. Niillä on taipumus muuttua totuudeksi. Tyypillistä, että sodan aloittajasta tai energiakriisin syistä esitetään ensin valhe. Sitä toistetaan, kunnes se onkin totta. Ei enää sanota, että ”jonkun mukaan” tai joku ”väittää”. 

Kun Iltapäivälehti otsikoi ”Onko Putin mielenvikainen”, kysymyksen tarkoitus oli muuttua totuudeksi lukijan mielessä. Tällaista manipulaatiota ja indoktrinaatiota Suomen media on ollut , ja on pullollaan. 

 
RYHDY ILMIANTAJAKSI 

Vuonna 2014 Yle esitti DocVentures -ohjelman, jossa toimittaja Riku Rantala kehotti katsojia ilmiantamaan Venäjän trolleja. Jos siis katsojalla oli tiedossaan vaikkapa naapurissa asuva trolli, hän voisi olla yhteyden ohjelman tekijöihin. 

Olin pudota sohvalta huomatessani, että studiossa istui myös ulkoministeri Erkki Tuomioja reagoimatta mitenkään siihen, että Yle oli perustamassa omaa Stasi-järjestelmää, ilmiantajien verkostoa. 

Ilmiantajia etsitään myös somessa. Facebookin sivustolla on palkki: ”Ilmianna julkaisu”. Sehän on hyvä, se tarkoittaa että laittomia viestejä julkaisevat käräytetään. Mutta tosiasiassa Facebookin menettely on johtanut siihen, kuten juuri Ranskassakin, että poliittisesti väärät viestit ja viestittelijät pimennetään. 

Ja kunhan uusi laki maalittamisesta tulee voimaan, olemme siirtyneet ilmiantojen aikaan. Kun esimerkiksi minä julkaisen kriittisen mielipiteeni presidentistä, pääministeristä tai vaikkapa hallituksesta, voin joutua oikeuteen maalittamisesta, maksamaan sakkoja tai istumaan vuoden kiven sisällä. Maalittamislain valmistelussa on korostettu joukkoa. Siis että maalittamisen tuntomerkit täyttyvät helpommin, jos samaan maaliin tähtää useampi kuin vain yksi henkilö. Kun minun Fb-postauksilla on joskus lähes tuhat peukuttajaa, linnatuomioni alkaa näyttää varmalta. 

VIHAA TAI KUOLE 

Miksi media on lähes yksimielisesti valinnut saman linjan kuin pääministeri, eli vihan lietsomisen Venäjää vastaan, paikoin jopa sotaa uhoavan tavan ”uutisoida”? Viha, pelko, väkivalta ja kateus ovat perinteiset ip-lehtien lööppijuttujen lähtökohta. Alkeelliset ja alhaiset tunteet ovat myyntikamaa. Sota ja veriset vaatteet toimivat aina myynnin edistäjänä. 

Voi miettiä, miksi kaikissa valtamediaan lukeutuvissa uutisvälineissä on Suomen NATO-jäsenyyttä kannattava päätoimittaja. Yksinkertaisin selitys on se, että keskittyneen median omistajat ovat NATOn kannalla. Yhtiöiden hallituksethan valitsevat päätoimittajat. 

Erityinen kysymys on Yleisradio, jonka uutis- ja ajankohtaistoimituksen työ on silmiin pistävän NATO-hakuista ja vihamielistä Venäjää kohtaan. Yle on eduskunnan media, mutta eduskunta onkin samoilla linjoilla sen kanssa, nykyisin. 

Kun tämä eduskunta valittiin, enemmistö suomalaisista vastusti NATOa, varmasti samoin myös enemmistö kansanedustajista. Me emme siis valinneet parlamenttia, joka veisi lähes yksimielisesti Suomen sotilasliittoon. 

Se muuttui sellaiseksi suureksi osaksi koska lehdistö on toteuttanut monivuotisen kampanjan Venäjän uhasta ja NATOn antamasta turvasta. Kun presidentti ja pääministeri omalla tahollaan julistivat Venäjän uhkaa ja pahuutta, ei tulevien vaalien menestystä ajattelevalle kansanedustajalle jäänyt juuri vaihtoehtoja. 

Vihaa Venäjää tai kuole poliitikkona. 

Media näyttää saavuttaneen tavoitteensa, ja enemmänkin. Maassa tuntuu vallitsevan NATO-hurmos ja venäjäraivo. Jos joku erehtyy ihmettelemään venäjävihaa tai jopa ymmärtämään Venäjää, reaktio on uskomaton ja kiihkeä, sanallisesti väkivaltainen ja täydellisen kuuro vastauksille. Viha ja suoranainen sotauho on kiihtynyt aivan viime päivinä entisestään. Tuntuu, että raivon vallassa olijat kokevat samaa mieltä olvien tarjoamaa laumasuojaa. 

HARVARDIN POJAT 

Mistä tämä kaikki on lähtöisin? 

USA ja NATO käyttävät suuria viestintätoimistoja luomaan haluttuja kampanjoita poliittisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Esimerkiksi kaksi alan jättiläistä, RuderFinn ja Hill+Knowlton ovat viestintästrategioita ja niiden toteutuksia suunnittelevia yrityksiä. Putin sarvet päässä aikakauslehtien kannessa on vain pieni esimerkki niiden työstä. Jugoslavian sodan valtavat valhekampanjat antoivat USA/NATOlle tekosyyn pommituksiin. 

Minulla ei ole todisteita, mutta rohkenen väittää, että Ukrainan menestynyt infosota on amerikkalaisten ammattilaisten suunnittelema. Sen tiedän, että Venäjävastaisessa politiikassa USA on käyttänyt paria sataa pr-toimistoa. 

Muitakin voimia on käytössä. ”Harvardin pojat” oli lempinimi yliopistomiehille, jotka kehittelivät Neuvostoliiton kansallisen omaisuuden ryöstöä Jeltsinin aikana. Vaikka poikien yksi jäsen, professori Jeffrey Sachs, onkin kääntänyt kelkkansa ja paljastanut USA:n hallinnon katalia aikeita Venäjän suhteen, tuo yliopisto on edelleen aktiivinen. 

Vuonna 2015, Sipilän hallitus päätti, että noin 100 suomalaisen kouluttamisesta ”infosotaan”. Minä olen kirjoittanut väärin, että suomalaiset olisi lähetetty Harvardiin. Niin ei tietenkään kannattanut tehdä kustannussyistä. Harvardin pojat tuotiin Suomeen ja kouluttivat. Tulokset ovat kaikesta näkemästäni päätellen hyviä. 

VIHASTA UHOON 
Media ja johtavat poliitikot, kumpi vie, kumpi seuraa? Niinistö antoi omilla lausumillaan Venäjästä ja Putinista ikään kuin luvan kansalaisten vihapuheelle. Sanna Marinin historiaan jäävä lause: ”Kaikki siteet Venäjään on katkaistava”, oli jo Venäjäraivoon yllyttämistä. 

Ministerit Kaikkonen ja Lintilä ovat vieneet projektia eteenpäin. Kaikkonen rehvasteli, että Ukrainaan on viety ”tappavia” aseita. Lintilä taas sanoi eduskunnassa, että ”Suomi on fyysisesti sodassa Venäjää vastaan Ukrainassa”. 

Liikuttava yksityiskohta median ja poliitikon yhteispelistä oli Ylen Ykkösaamun haastattelu, jossa Lintilältä ei kysytty tuosta lausunnosta. Asia oli tavan mukaan sovittu lämpiössä. 

Viha on nopeasti leviävä tarttuva tauti. Se on myös ase. Kun väestö saadaan pelon avulla vihan valtaan, poliitikkojen on helppo viedä eteenpäin viha-aallon suuntaisia tavoitteitaan. Vihan epidemiassa, tai oikeastaan jo läntistä maailmaa koskevassa pandemiassa, on se vaarallinen piirre, että sen pysäyttäminen on vaikeaa, joskus jopa mahdotonta. Vain sota on varma tapa purkaa viha loppuun saakka, eli suureen kärsimykseen asti. 

Vihasta on edetty uhoon. Ilta-Sanomat 25.4.2022: ”Näihin aseisiin Suomen puolustus nojaa… Suomella pullat uunissa vielä Ukrainaakin paremmin… Hornetit ja panssarihaupitsi Moukari antavat mahdollisuuden iskeä kovaa ja pitkälle…” 

Kovaa ja pitkälle, ihanko Uralille saakka on mieli. Taas? 

Seuraavaksi uutisoitiin asetoimituksista. ”Kyllä niillä jälkeä tulee”, iloitsi Niinistö. Se ei ole karvalakkiäijän uhoa kaljatuopin takaa vaan lausunto sen maan presidentiltä, jolla on ollut vuosikymmeniä hyvät ja vähintäänkin asialliset välit suurvaltanaapurinsa kanssa. 

OUTO KYSELY 

Ukrainan sota ja kiihdytetty Venäjällä pelottelu auttoivat tönäisemään Suomen NATOn porstuaan. Presidentti perui halunsa järjestää kansanäänestys, koska mielipidekysely jo todisti hänen mukaansa, että kansa haluaa NATOn. 

Kyselyiden pätevyys ja legitimiteetti on kyseenalaistettu. Ylen tilaamaan tutkimukseen saattoi ilmoittautua jopa palkinnon toivossa jokainen, joka kuului kyselyn tehneet yhtiön vakinaiseen nettipaneeliin. 

Muuan ystäväni yritti kaikin keinoin saada julki kyselytutkimuksen raakamateriaalin selvittääkseen, mihin lopputulos perustui. Hän ei onnistunut, materiaali salattiin erikoisin verukkein. 

En ole nähnyt Suomen median repäiseviä otsikoita tästä asiasta. 

SANANVAPAUS JA DEMOKRATIA 

Media käy sotaa Ukrainan puolesta Venäjää vastaan. Aika moni kansalainen näyttää vaikkapa Fb:ssä kyselevän, tahtooko Suomen valtio myös oikeaa sotaa. 

Sota tulee, jos sitä tarpeeksi kauan kutsuu. 

Käynnissä on läntisen median tukema USA:n strateginen operaatio, johon se on saanut mukaan EU-ressukan. Yhdysvallat on julkaissut tavoitteensa, joka on ”Venäjän heikentäminen”. Saattaa olla, että se on kovin sievistelevä sana kuvaamaan todellista päämäärää. 

Eu-maana Suomi on putoamassa pois hyvinvointivaltioiden listalta. Leipäjonojen maa syytää miljoonan ellei miljardin toisensa jälkeen pohjattomaan säkkiin antaakseen jalon tukensa Kiovan hallinnolle ja liitoksissaan natisevalle unionille. 

Joka tapauksessa olemme menettäneet journalismin ja uutismedian, jota demokratiaan uskova maa kipeästi tarvitsisi. Ei ole demokratiaa ilman sananvapautta ja totuuteen pyrkivää tiedonvälitystä. Pakko siis kysyä, olemmeko menettämässä myös demokratian? 

YHTEENVETO 

Sanomalehdet ja muut uutismediat kampanjoivat ja teettävät luotettavuustutkimuksia säilyttääkseen ympärillään totuuden sädekehän. Uutisten vastaanottajilla on perinteinen käsitys, että he ovat ainakin lähellä totuuden lähdettä, ja että heille tuottaa tietoa vilpitön ja oikeudentuntoinen toimittajakunta. Journalismi on kuollut sen perinteisessä muodossa. Journalisteista on tullut infosodan upseereita, lähettejä ja juoksupoikia. 

Lännessä ja sen osana Suomessa tilanne on karmea. Valtion Yleisradio ja ”riippumaton” media on Lännen aivopesukoneen osa, eikä vastapainoa ole. 

Somessa on iso joukko ihmisiä, jotka pelkäävät, että Suomea ajetaan tahallisesti sotaan Venäjää vastaan. Että presidentin ”täältä pesee”-tyyppiset lausumat, pääministerin ja ministerien sotauhoiset ulostulot on tarkoitettu tökkimään karhu hereille. Vihan ilmapiiri seurauksineen pirstoo kansan. Mihin tämä johtaa, ja joutuuko poliittinen johto ja media katumusharjoituksiin, se on vielä sotasumun peitossa. 

Miten siis jaksaa ja uskaltaa kirjoittaa, olla kriittinen kriittisessä ajassa? Minua rohkaisevat edesmenneen ystäväni Paavo Haavikon sanat, jotka sopisivat jokaisen, nyt korruptoituneen toimittajan tavoitteelliseksi huoneentauluksi: 

”Ja silti ei pelko, ei raha, eivät vallanpitäjien toiveet ja kuvitelmat saa saada kynääsi värähtämään.” 

HUOMAUTUS 

Huomautan, että en ole minkään puolueen enkä kippo- tai kuppikunnan jäsen. En ole putinisti enkä ihaile suurvaltoja. Minun kritiikkini kohdistuu tehtävänsä kadottaneeseen mediaan ja kansansa ja maansa unohtaneisiin poliitikkoihin. 

 
———————– 

Mauno Saari on kaikessa ylläolevassa oikeassa. Suomen mediaa ohjaa mediapooli, joka vääristelee informaatiota Venäjän-vastaiseksi ja Ukraina-myönteiseksi. Olemme totaalisen informaatiosodan keskellä. 

Benjamin Kivilohkare, miles Domini 

Lähde: 

https://www.maunosaari.fi/blogi

15 kommenttia

 1. Kun Ukraina ampui tykkitulta 17.2. Donbasin rajalla, teki se täysin oikeutettua toimenpidettä eli pyrki ottamaan hallintaansa omia alueitaan. Venäjän hyökkäys Ukrainaan oli hyökkäys toista valtiota vastaan, eikä sitä millään tavalla oikeuta se, että Ukraina taistelee omilla alueillaan.

  Tuo väittämä, jossa viitattiin Ukrainan pyrkimykseen saada hallintaansa omat alueensa ja sillä ikään kuin oikeutettiin ja seliteetiin Venäjän hyökkäystä, paljasti kirjoittajan venäjämieliseksi eli kirjoittelee itse vääristellen propagandaa syytellessään muita vääristelevästä propagandasta.

  Plusääni(7)Miinusääni(53)
 2. Juuri noin! SUOMI ON MIEHITETTY vieraan vallan toimesta!

  Plusääni(36)Miinusääni(4)
 3. Mauno Saaren havainnot ovat täysin paikkansapitäviä. Ne on tehnyt Suomen mediakenttää sisältäpäin tarkasteleva alan ammattilainen. On ihmeellistä, ettei näitä havainnoitsijoita ole Suomen journalistien keskuudessa yhtään enempää. Tämä johtuu toimittajien laumasieluisuudesta ja kehnosta historiantajusta. Toimittajat koulutetaan ajattelemaan vihervasemmistolaisittain. Tämä suuntaus kulkee rapakon takana ’progressivismi’-nimikkeen alla. Siinä vihataan takapajuisuutena pidettävää konservatiivisuutta erityisesti sen valkoisessa eurooppalaisessa muodossaan. Erityisesti vihataan ja halveksutaan kristinuskoa ja perinteitä arvostavaa maanläheistä elämäntapaa, jossa pyritään muodostamaan historiallinen ylisukupolvinen jatkumo. Tällöin esimerkiksi Venäjän motiivien ymmärtäminen tai venäläisen ajattelutavan hahmottaminen käy mahdottomaksi. Silloin aletaan puolustamaan Venäjästä lohkomalla irtautunutta entistä neuvostotasavaltaa, jonka asujamisto on itäosassa tai Krimillä täysin venäläistä. Ukrainan hallinto on kääntynyt katkerasti vihaamaan Venäjää ja venäläisyyttä ja kiistää sen merkityksen oman alueensa itä- ja kaakkoisosan historiassa ja sen etnisessä koostumuksessa ja on aloittanut rajut sorto- ja puhdistustoimenpiteet venäläisväestöä vastaan kaikkia ihmisoikeusperiaatteita loukaten. Entisen neuvostotasavallan eli Ukrainan rajoja pidetään lännessä kuitenkin nyt pyhinä ja loukkaamattomina ohi historiallisen, etnisen tai ihmisoikeudellisen tarkastelun.

  Mauno Saari ei kuitenkaan tuo esiin sitä seikkaa, että mediakentän puristaminen tiukkaan keskitettyyn ohjaukseen ei ole pelkästään suomalainen ilmiö. Sitä on harjoitettu kaikissa USA:n vasallivaltiossa. Mallia on kehitelty USA:ssa erityisesti Vietnamin sodan jälkeen, koska USA:n sotakone hävisi silloin maassa käydyn informaatiosodan. Kaukomaiden operaatioissa USA:n on ehdottomasti pidettävä itsellään puhtoinen maine ja niinpä medialta vaaditaan kuuliaisuutta maan sotakoneelle. Tämä puolestaan on kytketty maan ’Deep State’-pysyväishallintoon, joka koostuu useista agentuureista ja jonka toimia koordinoi erityisesti tiedustelupalvelu CIA tai monet ulkopoliittiset ajatushautomot kuten Council on Foreign Relations. Näitä puolestaan pitää otteessaan kansainvälinen pankkikartelli. Tämä kartelli on aina päättänyt sen, mitä maata tai sen johtajaa täytyy rankaista, jos se uhmaa kartellin etuja. Rankaisut tehdään joko siviilitiedustelu- tai sotilasoperaatioina. Viimeisin esimerkki on Pakistanin ex-pääministeri Imran Khan, joka kieltäytyi boikotoimasta Venäjää vedoten oman kansansa toimeentuloon ruuan- ja energiansaannin suhteen. Heti pommitusten jälkeen rankaisukampanjoiden ikävin muoto ovat kohdemaan kansan toimeentuloon kohdistuvat pakote- ka kauppasaartokampanjat, joilla köyhtyvä väki pyritään kääntämään sen omaa johtoa vastaa eli suorittamaan nk. värivallankumous. Näihin liittyy usein militanttien kapinallisryhmien ja poliitisen opposition voimistaminen. Voidaan aloittaa myös kulttuurisota kuten huivien vastainen sota Iranissa.

  Kartellin vihollisia on mustamaalattava pitkäaikaisilla mediakompanjoilla ja sotatoimissa korostettava vihollisen raakuutta ja piittaamattomuutta sodankäyntiä sääntelevistä sopimuksista. On luotava vihollisen rankaisua vaativa yleinen ilmapiiri. Terroristiksi leimaaminen on tietenkin yksi tapa mustamaalata vihollista. Terrorismin (tai viruksen) vastainen sota luo ikuisen poikkeustilan, joka mahdollistaa myös oman väestön kontrollin ohi kansalaisten perustuslailisten oikeuksien ja vapauksien. Näitä oikeuksia pankkikartelli erityisesti vihaa ja pyrkii omistamiensa järjestöjen kuten Maailman Talousfoorumin myyräntyön kautta maailmanlaajuiseen teknologiseen kommunismiin tai stakeholder-kapitalismin nimellä kulkevaan monikansalliseen fasismiin. Niitä, jotka pyrkivät tuomaan esille totuutta, tulee rankaista ankarasti, mistä malliesimerkkinä on Julian Assange, USA:n sotarikoksia paljastanut toimittaja.

  Plusääni(32)Miinusääni(2)
 4. Tämä mediapooli SUUNNITELTIIN Suomen hallituksessa 2005; heti hallituksen tilaaman tutkimuksen ( Media ja demokratia / Kriittinen näkökulma ) valmistumisen jälkeen.

  Mielenkiintoisia lauseita tuossa ”tutkimuksessa”: ”Ratkaisevassa roolissa tässä on YLE.” ”Tärkeää on myös pienten, mutta merkittävien lehdistötukien käyttö”.

  Ja mitä tapahtui ; YLE-veron suunnittelu aloitettiin ja lehdistötukia kasvatettiin tasolle; jolla päätoimittajat saatiin LAHJOTUIKSI !

  Tämä on pitkällinen ja suunnitelmallinen prosessi ollut !

  Archive.today/kimmoleaks.fi

  Plusääni(28)Miinusääni(1)
 5. Kysyn!
  Millaisia todisteita on kauan kestäneestä Venäläis väestön vainoamisesta ja jopa kansanmurhasta Ukrainassa? Pieni muotoisempaa russofobiaa varmasti löytyy.
  Ukraina on korruptoitunut (NL perintöä?), niin kuin Venäjäkin.
  Länsipropakanda on ainakin helpommin uskottavaa kuin esim että Ukraina pommitaisi omaa ydinvoimalaansa tai sairaaloita!
  Diplomatiaa tarvittaisiin enemmän, en siis väitä että länsi toimisi täysin oikein. USA:n historiaan mahtuu paljon kyseenalaisia sotatoimenpiteitä, mutta kyseenalaistan NATON agressiivisuuden, kyse on puolustuksesta, ei hyökkäyksestä! Suomen ehkä ei olisi pitänyt hakea NATO jäsenyyttä..?
  Ehkäpä muun mailman ei pitäisi puuttua Venäjän/Ukrainan asioihin, mutta Putinin ei ehkä olisi pitänyt hyökätä myöskään!

  Plusääni(8)Miinusääni(0)
 6. Mauno Saaren blogeja kannattaa luke ja levittää. Suomi tarvitsee realistista ajattelua. (realistinen =todellisuuden mukainen, tosiasioihin ja -oloihin perustuva, kaunistelematon)

  Plusääni(17)Miinusääni(1)
 7. SOSIAALIPSYKOLOGIAA
  Länsimaista ihmistä ohjataan tieteellisillä – sosiaalipsykologisilla – keinoilla. Voimakkaita tunteita käytetään hyväksi massojen hallitsemisessa. Hyvä esimerkki tästä on holokaustihuijaus. Juutalaiset onnistuivat tiedotusmafiallaan luomaan käsityksen, että natsit murhasivat kuusi miljoonaa juutalaista. Tämä aiheutti voimakkaan säälimisreaktion kansakunnissa ja syntyi voimakas myötätunto juutalaisia kohtaan, jotka olivat kokeneet ennenkuulumattoman suuren kärsimyksen. Kaikki oli puhdasta teatteria. Yhä tänä päivänä holokaustia pidetään totena eikä sitä uskalla kiistää kukaan, koska tiedotusvälineet ovat juutalaisten komennossa. Ns. revisionistit ovat yrittäneet paljastaa holokaustin huijaukseksi, mutta turhaan, sillä juutalaiset hallitsevat maailman tiedotusta.
  Samanlainen on myös koronahuijaus. Annettiin ymmärtää, että korona on erittäin vakava kuolleisuutta tuottava sairaus, vaikka kyseessä oli vain tavallinen flunssavirus. Ihmiset saatiin pelkäämään. Todellisuudessa koronaan ei kuollut sen enempää ihmisiä kuin normaaliin flunssavirukseen eli kuoli lähinnä monisairaita vanhuksia. Pelko oli propaganda-ase. Samoin nyt Ukraina-tiedotuksessa. Ukrainan sodan todellinen syy eli luotu venäläisviha perustuu propagandalle, että suurvalta-Venäjä hyökkäsi pienen avuttoman kansan kimppuun pelkästään valloitusmielessä. Ukrainan armeija surmasi häikäilemättä ukrainalaisia venäjämielisiä siviilejä Donbassissa noin 14000 vuosina 2014-2022, mutta tätä ei kerrottu. Ei myöskään kerrottu, että Ukraina aloitti sodan pommittamalla Donbassia 17.2.2022. Venäjä vastasi hyökkäämällä 24.2.2022. Ukraina oli siis hyökkääjä ja Venäjä puolusti Donbassia. Ukrainan armeijassa palvelee uusnatsipataljoonia, jotka vihaavat venäläisiä ja Ukrainan venäjämielisiä. He ovat tappaneet viime kuukausina satoja venäjämielisiä siviilejä Ukrainassa. Länsimainen valtamedia välittää totuutena Ukrainan karkeaa sotapropagandaa, jossa venäläisiä syytetään massamurhista, joita ovat tehneet Ukrainan natsipataljoonat. Ukrainan sotapropagandaa johtavat Israelin ja USA:n propagandistit. Suomalaiset ovat lähes täysin ohjattu vihaamaan venäläisiä tällä propagandalla. Typerät suomalaiset poliitikot presidentti Niinistön johdolla purkavat nyt Venäjä-vihaansa lähettämällä aseita Ukrainan armeijalle ja auttamalla ukrainalaisia siviilejä. Kaikki on suurta teatteria. Ukraina ei ole ”demokratian etuvartio Euroopassa”, kuten ihmisiä harhaanjohdetaan uskomaan, vaan fasistinen diktatuuri, jossa kansalla ei ole mitään demokraattisia oikeuksia. USA ja Israel ohjaavat Ukrainan sotaa antamalla Ukrainan armeijalle monenlaista apua miljardeilla dollareilla. Ukrainan sota on sotaa USA:n ja Venäjän välillä vaikka valheellinen propaganda väittää muuta. NATO-kiimaiset suomalaiset poliitikot saivat Ukrainan sodasta tekosyyn liittää Suomi NATOon. Kyseessä on Suomen historian suurin valtiopetos, josta pitää saada syylliset tuomioistuimeen – etenkin Sauli Niinistö ja Sanna Marin. LIITY Vapauden liitto -puolueeseen (https://vapaudenliitto.fi/ ) tai VKK:hon (https://valtakuuluukansalle.fi/ ). Kirjoita kannatusilmoitus Jaana Kavoniuksen Totuuspuolueelle (https://totuuspuolue.net/ ). ÄLÄ OTA KORONAROKOTUSTA JA VAROITA MUITA OTTAMASTA!!! LEVITÄ TIETOA KORONAHUIJAUKSESTA!!! Vaihtoehtomedioita:
  https://mvlehti.net/
  https://uvmedia.org/
  https://positv.fi/
  https://ylewatch.blogspot.com/
  http://koronarealistit.com/
  https://www.joriittaavalehtelu.fi/
  https://injektiopiikki.com/
  https://vapaudenpuolesta.fi/
  https://rapsodia.fi/category/asiantuntijavideot/
  https://rapsodia.fi/category/rokote-videot/
  https://avoin.media/
  https://oikeamedia.com/
  https://laitonlehti.net/
  https://jarjenaani.fi/
  https://www.maunosaari.fi/blogi/
  https://www.ossitiihonen.com/
  http://sinikkatyynela.blogspot.com/
  https://www.tapiopuolimatka.net/8
  https://www.globalresearch.ca (teksti suomeksi yläpalkista)
  https://ncd2021.org/
  http://islam-radio.net/
  http://stopworldcontrol.com
  https://novahierosolyma.fi/
  BENJAMIN KIVILOHKARE, miles Domini, pontifex primus
  Herran Toisen Tulemisen Kirkko

  Plusääni(13)Miinusääni(1)
 8. `On syytä tarkastella Mediapoolia lähemmin, sillä erityisesti Ukrainan sodan alla ja sen kestäessä median ja poliittisen johdon linjaukset ovat hämmästyttävällä tavalla päällekkäiset ja samat`.
  `Ei ole demokratiaa ilman sananvapautta ja totuuteen pyrkivää tiedonvälitystä. Pakko siis kysyä, olemmeko menettämässä myös demokratian`?

  Kirjoitelma oli silmiä avaava. Edelliset kaksi lausetta laittoivat ajattelemaan miten `sopulismi` on juurrutettu journalismiin (sopulismi = journalismi) ja mikä on demokratian tila tällä hetkellä.

  `Drone-isku ilmasta ja mereltä Venäjän Mustanmeren laivastoa vastaan Krimin Sevastopolin satamassa on tuore esimerkki tämän salaisen ukrainalaisen terroriarmeijan toiminnasta. Sama pätee Nord Stream -putkilinjaan kohdistuneeseen false flag -terrorihyökkäykseen, jonka Venäjä sanoo olleen brittiläisen `syvän valtion` operaatioiden tulos`.
  https://mvlehti.net/2022/11/12/todistettu-britannian-valtioterrori-osoittaa-venajaa-haastetaan-taysimittaiseen-kolmanteen-maailmansotaan/

  Edellisen linkin artikkelissa mainitaan `syvän valtion` vaikutus länsimaisessa `demokratiassa`. Artikkelissa käy ilmi myös se mihin epädemokraattinen `Deep State` pystyy. `Deep stete` kuuluu maailman voimakkaimman rikollissyndikaatin – kgazaarimafian – maailmanlaajuiseen verkostoon.

  Khazaarimafiaa voidaan vertauskuvaa käyttäen kuvata kansakuntia otteessaan pitävään pääjalkaisten lahkoon kuuluva nilviäiseen. Vertauskuva ei ole uusi vaan sitä on käytetty jo ennen kansallissosialistisen Saksan kolmannen valtakunnan nousua. `Meripeto` ei voi toimia ilman `lonkeroitaan`.
  https://perspectives.ushmm.org/asset/858

  Toimiakseen salassa `Deep State` tarvitsee peitetarinan. Mikä olisikaan sen parempi peitetarinan kulissi kuin `demokratia`. Täydellinen lavaste. DS käyttää hyväkseen valtiollisia tai valtioon istuttetuja toimijoita joita ilman se ei onnistu hankkeissaan. Mainittu toiminto tunnetaan nimellä ZOG (Zionist Occupy Governement). Mädättävyydessään tehokas toiminto.

  Esimerkiksi Suomeen DS on juurtunut NG-organisaatioiden (Non Governementel Organizaton) kautta jotka ovat Suomen valtion kontrollin ulotumattomissa. Aikaisemmin valtion kontrollissa olevat julkiset ja viralliset organisaatiot toimivat samalla tavalla NGO-organisaatiot. Ne eivät juurikaan kunnioita kansallista perustuslakia? Heidän toimintansa menestys mahdollistuu silloin `kun laittomuus pääsee valtaan` – siis meidän aikanamme.

  Kuvaus NGO-lobbausryhmistä tästä:
  Non-governmental organization
  https://en.wikipedia.org/wiki/Non-governmental_organization

  Kaikissa länsimaisissa valtiossa piilevä Deep State (syvävaltio) on maailman voimakkaimman rikollissyndikaatin khazaarimafian luomus. Suomi ei ole tästä poikkeus mikä seikka on helposti havaittavissa. Julkisten organisaatioiden lisäksi SSWO (Secret Society World Order = Salaisjärjestöjen Maailmanjärjestys) toimii konsensuksessa Khazaarimafian kanssa ja pyrkii systemaattisesti heikentämään päästäkseen maailmanvaltaan.

  Khazaarimafian loppu on tulla tuhotuksi kansainvälisten poliitikkojen yhteisellä päätöksellä silloin kun MWO (Multipolar World Order = Moninapainen maailmanjärjestys) toteutuu. MWO ei toteudu ilman WWIIIa. Khazaarimafia tietää että sillä on aikaa vähän. Kansojen herääminen on alkanut.

  Yhdysvallat käy sotaa Venäjää vastaan Ukrainassa. Tämä ei ole enää proxy-sotaa valtakirjalla eli terroristista sotaa vaan ihan virallista sotaa. Yhdysvaltojen seuraava siirto näyttää olevan epäviralliset `rauhantunnustelut` joka lienee tämän Ukrainan sisällissodan loppumattomista petoksista juuri se läpinäkyvin.

  Yhdysvaltojen pyrkimys on – ei enempää eikä vähempää – kuin Venäjän federaation alasajo ja he ovat ilmoittaneet tavoitteensa peittelemättä: `Venäjään kohdistuvia pakotteita voidaan keventää, mikäli Ukrainassa saadaan aikaan rauha. Osa pakotteista jää kuitenkin paikalleen myös rauhansopimuksen jälkeen`; näin laukoi läskiaivo valtiovarainministeri Janet Jellen.

  Yhdysvaltain ryöstö-, murha- ja hävitysretket ovat tunnettuja kaikkialla maailmassa. Ei vähiten kohdemaissa. Tällä kertaa kohteena ovat Venäjä ja Kiina jotka se mieltää energiavarannoikseen ja hyväksikäytettäväksi työvoimakseen. Idän kansat tietävät Yhdysvaltojen periaatteen eli: Mikäli heitä ei hirtetä yhdellä kertaa niin heidät hirtetään perä jälkeen.

  Länsiliittoumasta (Yhdysvallat > Britannia > NATO + MNNA > Suomi) voidaan hyvällä syyllä käyttää nimitystä `Yhdysvallat`. Tämä sen takia koska Länsiliittouman muut toimijat ovat Yhdysvaltain kuristavassa otteessa.

  Khazaarimafia (KM) kontrolloi Yhdysvaltoja ja sen tarkoitus on saattaa Yhdysvallat ja samalla NAU (North-American Union) perikatoon. KMn pyrkimys on yllyttää Yhdysvaltain kautta Euroopan Unioni Euraasian Unionia vastaan. Itäinen liittokunta on kuitenkin laajempi kuin Euraasian Unioni koska sen voidaan nähdä muodostuvan SCO > CSTO > IVY liitosta. WWIII on edessä.

  Taustaa: Brittien imperiumin alku oli Espanjan – maailmankaupan keskuksen – suurvallan kukistuminen (Neitsytkuningatar) Elisabethin hallitessa 1500-luvulla. Näinhän siinä ei – voimasuhteet huomioon ottaen – pitänyt käydä mutta niin siinä vain kävi että Espanja menetti asemansa ja Britanniasta tuli kolonialistinen suurvalta joka istutti kauppakomppanioita kaikkiin riistomaihinsa.

  Sittemmin kolonialistinen Britannia menetti siirtomaansa (riistomaansa) ja sen suurvaltahegemonia alkoi kutistua pala palalta. Jatkossa se yrittäisi uudelleen toteuttaa oman tulkintansa UWOsta (Unipolar World Order = Yksinapainen maailmanjärjestys) jonka näkyvin ilmenemismuoto oli Brexit.

  Brittien piskuinen laivasto murskasi `voittamattoman` Espanjan Armadan meritaistelussa omilla aluevesillään käyttäen menestyksellisesti aseenaan soihtulaivoja ja tuosta hetkestä alkaen Espanjan aika suurvaltana oli ohi. Maailmankaupan keskus siirtyi Britanniaan. Mutta niin siirtyi Khazaarimafian pankkitoimintakin.

  Mitään MSGA-liikettä (Make Spain Great Again) ei päässyt syntymään koska Espanjan laivasto – mihin sen merivalta perustui – lyötiin kertavinttuulla kirjaimellisesti päreiksi (laivaston tuho) josta se ei enää toipunut.
  Elizabeth I (1533 – 1603).
  https://en.wikipedia.org/wiki/Elizabeth_I#:~:text=Elizabeth%20I%20%287%20September%201533%20%E2%80%93%2024%20March,the%20five%20monarchs%20of%20the%20House%20of%20Tudor

  Sittemmin angloamerikkalainen – Britannian ja Amerikan välinen – yhteinen UWO (Unipolar World Order = Yksinapainen maailmanjärjestys) hanke maailman valloittamiseksi oli ajankohtainen. Brittiläinen imperiumi ei kuitenkaan suostunut Amerikkalaisten talutusnuoraan. Amerikka taas katsoi että juuri heillä oli mandaatti NWOn velvoittamaan maailmanherruuteen ja siten UWOn toteuttamiseen. Kaksi kukkopoikaa ei mahtunut samalle tunkiolle.

  Muuten tuo MAGA-liike täytyisi arvioida uudelleen. Mikäli se olisi oikeissa käsissä niin sen pyrkimys olisi NAU eli North American Union – siis rajoittaa Yhdysvaltain hegemoniaa – mutta väärissä käsissä MAGAn pyrkimys olisi UWO (Unipolar World Order). Mikäli Yhdysvaltojen seuraava presidentti olisi Trump niin olletikin hän vetäisi Yhdysvallat ulos NATOsta.

  Donald Trumpin vaalilauseeksi kävisi hyvinkin: `I’ll Be Back`!
  https://www.youtube.com/watch?v=-YEG9DgRHhA

  Yhdysvallat syrjäytti Brittiläisen imperiumin olemasta maailman `valo` nousemalla itse maailman tapahtumain keskiöön. Yhdysvallat käsitti jo tuolloin olevansa UWOn eli Yksinapaisen Maailmanjärjestyksen ainut toteuttaja josta tavoitteesta se ei ole luopunut vieläkään eikä luovukaan – ainakaan vapaaehtoisesti.

  Kosiskelusta huolimatta 1900-luvun alkupuolella Britannia taipunut Atlanttiseen liittoon Amerikan kanssa. Sittemmin Britannia liittyi Euroopan Unioniin jossa se kohtasi vanhat katkerat kilpailijansa – Saksan ja Ranskan sosialistisen siiven.

  Vallassa olevat sosialistit Saksassa ja Ranskassa olisivat mielellään ryöstäneet (= sosialisoineet) eurokommunismin nimissä kaiken mitä Britannialla oli. Tähän ei Britannia taipunut – Thatcherista lähtien – joka olikin kaukonäköinen joskin myöhemmin hänestä tehtiinkin poliittinen raato juuri tämän takia.

  Sekä Britannian että Amerikan Deep Statet päättivät erottaa Britannian Euroopan Unionista (Brexit) ja liittää Britannian Atlanttiseen liittoon – angloamerikkalaiseen yhteistyöhön. Ympäri käydään ja yhteen tullaan – vai tullaanko?

  Volyymia joka tapauksessa oli riittävästi joten Brexit onnistui. Taustalla orkestroi khazaarimafia. Tällä kertaa Britannia ja Amerikka yhdistäisivät voimansa ja pyrkisivät yhdessä angloamerikkalaiseen käskyvaltaan eli UWOhon (Unipolar World Order = Yksinapaiseen Maailmanjärjestykseen). Eikö tämä jo näy esimerkiksi Suomessa?

  Britannian oli valittava kahdesta pahasta (Euroopan Unioni vai Pohjois-Amerikan Unioni) juuri se pienempi paha. Britannia valitsi sen pienemmän pahan eli Atlanttisen liiton joka myöhemmin johtaisi NAUhun. Pötkiessään petoa pakoon vastaan tulikin kahta pahempi peto. WWIIIn jälkeen Britannia joutuu arvioimaan asemonsa uudelleen. Amerikasta on sanottu että `sen sydän on kylmä ja kova eikä se ole vieläkään sulanut`. Kohta sulaa joskin siihen tarvitaan reilusti yli + 4 000 Celsius-astetta (hiroshimalaisen asteikon mukaan).

  Tehdessään `ritolat` ,,, korjaan brexitit britit hyötyivät tavattomasti – ja sitten kaikilla taloudellisilla barometreillä. He eivät suostuneet Euroopan Unionin sosialisoitavaksi toisin kuin esimerkiksi `ajopuu` nimeltä Suomi jolle ei tule jäämään kirjaimellisesti mitään. Herrojen kanssa on lähdetty marjaan.

  Länsiliittouma – Yhdysvallat > Britannia > EU – sosialisoivat eli varastavat laillisesti Suomen putipuhtaaksi suomalaisten yhteistoimintahenkilöiden avittamana. Palkintona nöyristelystä Suomelle laitetaan `suitset päihin ja päitset suihin` ja se vedetään pakolla sotaan Venäjää vastaan joka toteutuu `suojasään jälkeen`.

  Khazaarimafian johtaman Atlanttisen liiton (Yhdysvallat > Britannia > NATO) läsnäolo Suomessa alkoi näkyä Deep Staten ottaessa tiukemman otteen valtiostamme esimerkiksi RIIA > Chathman House > FIIA > UPI muodossa. Näinkin `viaton` toiminta on merkki Deep Staten läsnäolosta kunhan sitä vain osataan katsoa oikein. DS saattaa läpi oman ehdokkaansa seuraavissa Suomen tasavallan presidentinvaaleissa – samalla tavalla kuin se teki Ukrainassa ja lukuisissa muissa valloittamissaan maissa.

  Euroopan Unionin oma näkemys UWO-tulkinnasta (Unipolar World Order = Yksinapaisesta maailmanjärjestyksestä) saa nyt kuoliniskunsa. Toisin kuin EU itse luulee niin maailma ei ole eurosentrinen – muualla kuin EUn alueella. Euroopan Unioni on vain yksi Unioni kymmenen Unionin joukossa ja tässä palapelissä tämä EU-pala sementoidaan nyt `muottiinsa`.

  Tuleva NWO-maailma ei ole myöskään BWO (Bipolar World Order = Kaksinapainen Maailmanjärjestys) tai MWO (Multipolar World Order = Moninapainen Maailmanjärjestys – siinä muodossa kuin se nyt ymmärretään) vaan DWO (Dekapolar World Order = Kymmennapainen Maailmanjärjestys) joka viimemainittu synnyttää lopullisen UWOn (Yksinapaisen Maailmanjärjestyksen) ja sitä kautta NWGn (New World Governement = Uuden Maailmanhallituksen).

  Venäjä vetoinen Euraasian Unioni näyttää olevan taitava. Se antaa BRICS (+ laajeneminen) valtioiden pohjalta kehittyä Kauko-Itään (Kauko-Idän Unionin = Kiina + valtioklusteri) ja Kaakkois-Itään (Kaakkois-Idän Unionin = Intia + valtioklusteri) kaksi merkittävää alueellista Unionia joiden välinen yhteistyö tulee säilymään. Unionikehitykseen mukaan tulevat (selkiytyvät) Öljyvaltioiden, Tyynenmeren, Latinalaisen-Amerikan, Afrikan ja Pohjois-Amerikan aluejaot.

  Idioottimaiset Venäjä-pakotteet tuhoavat EU valtioiden talouden. Esimerkiksi Turkki, Unkari ja nyt Alankomaat ovat huomanneet kusetuksen josta viimemainitusta media on hipihiljaa. Ei ainoastaan NATOn vaan myöskin koko Euroopan Unionin koheesio ei ole ainoastaan vaarassa hajota vaan se hajoaa. Yhtenä ja ainoana syynä EUn talouden perikatoon on Khazaarimafia > Yhdysvallat > Britannian tukemana valtioiden sisään rakennettu Deep Staten saatanallisen verkoston vaikutus.

  Venäjä pidättäytyy voimankäytöstä Ukrainassa käytävässä sodassa Länsiliittoa (Yhdysvallat > Britannia > NATO + MNNA > Suomi) vastaan. Molemmat sodan osapuolet (Venäjä ja Yhdysvallat) tietävät kuinka `kenraali aika` tulee näyttelemään ratkaisevaa osaa sodassa jossa kysymys näyttää olevan Venäjän olemassaolosta.

  Venäjä kestää aikaa rajattomasti mutta Länsiliittouma rajallisesti. Ennemmin tai myöhemmin aika asettaa Länsiliittoumalle death linen – ylipääsemättömän rajan – jolloin se kääntyy sisäisesti itseään vastaan. Mellakat ja kansannousut ovat varmat.

  Yhdysvallat > Britannia > NATO-sopimusjärjestön NATO-valtiot tietävät että heidän laatimansa turvatakuut ja -vakuutukset eivät ole päteviä niin kauan kuin ne ovat voimassa siinä muodossa missä ne kirjattiin. Sama pätee myös EU-turvalausekkeisiin. Turvalausekkeiden mukaan yksikään NATO-valtio ei ole velvollinen puuttumaan toisen NATO-valtion sotiin. Tämän takia NATO-sopimusjärjestö on hajanainen, epäluotettava ja petollinen.

  Demonstraatio (1. ja 2.): Brittien pääministeri Boris `Bojo` Johnson tuli vierailulle Suomeen, vierailuisäntä oli Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja aiheena olivat turvatakuut.
  1.) Julkilausuman allekirjoitus.
  https://sndp.mediadelivery.fi/img/some/al/6ec4b437595e3dfd071af575147d60f3.jpg
  Sama videolla:
  Finland signs security deal with UK as it eyes NATO membership

  Edellisen kaltainen valtioiden välinen rauhan- ja/tai turvatakuu – sopimus ei ole mitenkään uusi ilmiö. Olette varmaan kuulleetkin tämän petollisen öyhötyksen: Ööhän NATO-jäsenmaihin öö koskaan hyökätty ,,, öö!

  2.) Solmittuaan Adolf Hitlerin kanssa Münchenin sopimuksen vuonna 1938 ja palattuaan Englantiin pääministeri Chamberlain lausui historiaan jääneet sanat: `Rauha meidän elinajaksemme`.
  Chamberlain Declares `Peace for Our Time`.
  https://www.history.com/.image/ar_1:1%2Cc_fill%2Ccs_srgb%2Cfl_progressive%2Cq_auto:good%2Cw_1200/MTU3ODc4Njc0MzgyMzMzNjYz/hith-neville-chamberlain-peace-in-our-time-1938-2.jpg
  Sama videolla:
  Neville Chamberlain returns from Germany with the Munich Agreement.

  Oliko edellisissä tapauksissa (1. ja 2.) kysymys tietämättömyydestä?

  Sauli Niinistön tietämättömyyteen – mitä turvalausekkeiden sisältöön tulee – ei voida vedota. Hän on tietoinen. Myöskään Boris Johnson ei ollut tietämätön pätemättömistä velvoitteista joita turvatakuut sisältävät. Keitä varten Niinistö/Johnson tilaisuus oli järjestetty? Mitä Neville Chamberlainiin tulee niin saihan hän ainakin turvatakuut!

  Nythän Puolassa testataan turvalausekkeiden toimivuutta – seuratkaahan. Varta vasten Puolan maaperälle hyökättiin Fakse Flack-operaatiolla koska Yhdysvallat haluaa avata uusia sotarintamia kuten Baltteihin, Suomeen ja Iraniin.

  Tällaista harhauttavasta illuusiota kuin tapaamisesta Johnson/Niinistö ei pitäisi poliittisessa keskustelussa ja tiedotusvälineissä ylläpitää ja johtaa kansaa harhaan koska Suomella ei ole toimivia turvatakuita sen enempää NATO-jäsenenä kuin NATO-jäsenyyden ulkopuolellakaan. On vain sota joka on jo kulman takana. Ja pisteen päälle iivana.

  Mikäli venäläisten joukkojen vetäytymisessä Dnjeprin itärannoille olisikin kyse Yhdysvaltain rauhantunnustelun aikomuksesta niin kuin näyttäisi olevan niin sehän olisi nähtävä pelkkänä petoksena. Eihän Yhdysvallat pyri rauhaan vain sen takia koska on niin helekatin mukava. Miksi Yhdysvallat olisi aloittanut sotaretkensä Venäjää vastaan ja nyt luopuisi?

  Esimerkiksi Suomessa Venäjä-pakotteiden takia toteutuu valuutta- ja yrityspako joko konkurssikypsään Yhdysvaltoihin tai upporikkaaseen Kiinaan. Jo nyt suuryritykset tunnustelevat `ajatuspajojen` kautta mahdollisia Kiinan markkinoita. Suomesta viedään `tuhkatkin pesästä` ellei poliittista suunnanmuutosta tule mitä pikimmin.

  Niinhän siinä sitten kävi että tässä joutui heittämään `kirveen kaivoon` eli luopumaan tavoitteistaan. Tavoitteeni oli estää omalla pienellä panoksella sodan syttyminen Suomessa mutta nyt siihen ei enää pysty `erkkikään eikä sen veli pertti` (käsittääkseni silloin asiat ovat jo pahassa jamassa) koska `hävitys on säädetty` (Dan 9:26).
  http://files.mikseri.net/m/581/110003759400.jpg

  On tyydyttävä vain pian alkavan sodan valmistelujen ja etenemisen kuvailuun. Eikö kaava ole yksinkertainen: Kun valmistaudut sotaan niin valmistaudut sotaan! Valmistautuminen johtaa haluttuun päämäärään. Suomen NATO-politiikka (MoU) tulee koitumaan sille kohtaloksi.

  `Suomi` on tiensä valinnut ja kantaa siitä seurauksensa. On huomattava kuinka silloin kun sanotaan `Suomi teki sitä` tai Suomi teki tätä` niin sillä ei tarkoiteta Suomen kansaa vaan ainoastaan Deep Statea (syvävaltiota) ja sen tarkoitusperiä.

  `Saamelaiskäräjä`-kysymys laukaisi hallituksessa `kissatappelun` jolloin kysyttiin: Onko hallitus enää toimintakykyinen? – vaikka vallan hyvin tiedetään ettei tämä hallitus ole ollut toimintakykyinen siitä lähtien kun se muodostettiin.

  Hallitukset eivät ole moneen hallituskauteen tehneet itsenäistä politiikkaa vaan ainoastaan toteuttaneet valmiiksi DSn laatimia konsepteja. Parlamentti on nähtävä teatterina jolle on annettu `demokraattinen` käsikirjoitus `jostakin` ulkopuolelta.

  Todelliset vaikuttajat vaikuttavat kulissien takaa ja vahtivat sieltä käsin oman `valtakuntansa` etuja. Aiheellinen kysymys olisi: Minkä `valtakunnan` etuja he oikein vahtivat`? ja `Keitä nämä päättäjät ovat`? ,,, `siinä pulma`.

  `And makes us rather bear those ills we have,
  Than fly to others that we know not of` (William Shakespeare).
  (Ett` ennen kärsimme nää tietyt vaivat,
  Kuin uusiin riennämme, joit` emme tunne)?

  Lähdekriittinen ja medialukutaitoinen faktantarkistaja voi saada viitteitä siitä missä vallan käytön keskiö sijaitsee ja siitä missä todellisuudessa valtakunnan välivaikuttaminen tapahtuu. Välivaikuttaminen siksi koska myöskin Deep State on välikäden roolissa. Seuraavat lyhenteet (I – IX) eivät tulle kenellekään yllätyksenä koska ne ovat julkisia. Mutta mainittujen instanssien taustavoimat saattavat yllättää koska ne ovat ei-julkisia.

  Listatut toimijat (I – IX) ovat merkittäviä vallankäytön mekanismien markkinoijia ja puolustajia ja niiden läsnäolo voidaan havaita jokapäiväisessä elämässä. Nämä toimijat ovat tehneet kaikessa hiljaisuudessa myyräntyötänsä kansalaisten asenteen muokkauksessa joskin myöhemmin niistä tulee `sinun pahin painajaisesi`.

  Lyhyesti sanottuna ne ovat Länsiliittouman (Yhdysvallat > Britannia > NATO) trollikeskuksia ja vakoiluverkostoja. Tämän seikan paljastaa heidän olemassaolonsa ja sanomansa. Sanoma on puolueellinen: russofobinen, globalistinen ja länsimyönteinen. Heillä on `karitsan sarvet mutta he puhuvat niin kuin lohikäärme` (Ilm 13:11). He ovat sen `Suuren Saatanan` asialla.

  Heidän (1 – IX) hallinnollinen restoraationsa on meneillään. Restoraation toteutuessa heistä voidaan todeta – Dante Alighierin sanoin: `Pahemmasta pahempaan päähän vaihtuu hattu` jolloin tämänkin valtion ulkopuoliset vaikuttajat voivat astua esille. Ne ovat sotilas-`asiantuntijoita` jotka nyt saavat palstatilaa.

  Jos joku taho ylipäätään viilaa omaa kansakuntaansa linssiin tai sahaa sen peffan alta oksaa niin juuri näissä instansseissa se tapahtuu – `Wag the dog`? (Heiluttaako häntä koiraa?). Seuraavat (I – IX) eivät ole kansallisia toimijoita kansalaisten asialla vaan ne ovat sotaan lietsovia ylikansallisia toimijoita Länsiliittouman (Khazaarimafia > Yhdysvallat > Britannia > NATO > Suomi) asialla.

  I UTVA, HUTVA tai TP-UTVA
  II VNTIKE
  III EU INTCEN
  IV PVTIEDL
  V SUPO
  VI UM
  VII HVO
  VIII EHTO
  IX UPI

  Seuraavassa lyhyt katsaus kunkin Deep Staten ohjaaman mekanismin julkisesti esitettyyn toimenkuvaan.

  I UTVA, HUTVA tai TP-UTVA

  I Käsittelee ja valmistelee ulkosuhteisiin liittyvät tärkeät asiat sekä sisäisen turvallisuuden ja kokonaismaanpuolustuksen asiat silloin kun ne liittyvät ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan.
  Hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta.
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Hallituksen_ulko-_ja_turvallisuuspoliittinen_ministerivaliokunta

  II VNTIKE

  Valtioneuvoston tilannekeskus, Suomen valtion yksikkö, joka vastaa reaaliaikaisesta turvallisuustilannekuvan ylläpitämisestä valtionjohdon ja viranomaisten tarpeisiin yhdistämällä eri lähteistä saatuja tietoja.
  Valtioneuvoston tilannekeskus
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Valtioneuvoston_tilannekeskus

  III EU INTCEN

  Tiedustelupalvelujen tavoin EU INTCENin tehtäviin kuuluu analysoida ja tuottaa vakoiluaineistoa esimerkiksi terrorismin, verkkoturvallisuuden ja konfliktialueiden tarkkailussa.
  https://fi.wikipedia.org/wiki/EU_INTCEN

  IV PVTIEDL

  Puolustusvoimien tiedustelulaitos vastaa Suomen signaalitiedustelusta, sotilasstrategisen ja Suomen lähialueen sotilaallisen tilanteen seurannasta, analysoinnista ja siitä raportoimisesta, puolustushallinnon paikka- ja olosuhdetietopalvelusta, sotilastiedustelu- ja turvallisuustoimialojen täydennyskoulutuksen antaminen sekä kriisinhallintaoperaatioiden tukemisesta.
  Puolustusvoimien tiedustelulaitos
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Puolustusvoimien_tiedustelulaitos

  V SUPO

  Suomen valtion kansallisesta turvallisuudesta vastaava sisäministeriön alainen turvallisuus- ja tiedustelupalvelu jonka tehtävänä on ennaltaehkäistä ja torjua vakavimpia kansallisen turvallisuuden uhkia, kuten terrorismia tai vakoilua.
  Suojelupoliisi
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Suojelupoliisi

  VI UM

  Tehtävänä on edistää suomalaisten turvallisuutta ja hyvinvointia, toimia kansainvälisen yhteisvastuun rakentamiseksi, rauhan vahvistamiseksi eurooppalaisten arvojen kuten demokratian pohjalta. Käytännössä ulkoministeriön tehtäviin kuuluu Suomen ulkopolitiikan valmistelu ja toteuttaminen.
  Suomen ulkoministeriö
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_ulkoministeri%C3%B6

  VII HVO

  Mediapooli on mediayhtiöiden verkosto, jonka toiminnalla turvataan kansalaisten pääsy luotettavaan tietoon kaikissa tilanteissa. Luotettava tieto on toimivan demokratian edellytys.
  https://www.mediapooli.fi/

  VIII EHTO

  Euroopan hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskus jonka tavoite on vahvistaa kokonaisturvallisuusajattelua kansallisesti, Euroopan unionissa ja kansainvälisessä yhteistyössä.
  Euroopan hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskus.
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Euroopan_hybridiuhkien_torjunnan_osaamiskeskus

  IX UPI

  Ulkopoliittinen instituutti on suomalainen valtiollinen kansainvälisen politiikan tutkimuslaitos.
  Ulkopoliittinen instituutti
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Ulkopoliittinen_instituutti

  Somessa (sosiaalinen media) on vielä kansallisuusaatetta kannattava `vastavakoilu` joka tuo avoimesti esille sen missä kulloinkin mennään. Tämä sananvapaus loppuu pian. Tässä kommentissa en tuo esille edellisten (I – IX) kytkyitä suurempaan kuvioon – nehän te jo tiedättekin. Mutta lyhykäinen sana Suomen todelliseen väliportaan vallankäyttäjän – Deep Stateen ja sen vaikutukseen olisi paikallaan.

  Edelliset instanssi (I – IX) eivät vielä ole Suomen `Deep State` (syvävaltio) mutta ne ovat erinomainen ja näkyvä ilmaus Suomen Deep Staten olemassaolosta. Uskokaa tai älkää mutta se oli Oikeusministeriö ja sen toimijat jotka ovat johdatelleet Suomea tiellä kohti poliisivaltiota joka ei suinkaan tarkoita perinteistä poliisitointa.

  Käsite `poliisivaltio` ilmentää jo paremmin käsiteen Deep State päämääriä mutta oletteko koskaan kuulleet heidän (I – IX) sanovan – me luomme teille poliisivaltion. Eihän se näin mene. Osa näiden instanssien toimijoista ei näytä edes tiedostavan missä ovat mukana ja ne jotka tiedostavat tulevat loppuselvittelyssä hyvin rasvattu köysi kaulassa sanomaan: `Mehän noudatimme vain ohjeita`. Kenen ohjeita te noudatitte?

  DS tarkoittaa epädemokraattista ja keskitettyä viranomaisvaltaa joka on valtiota todellisuudessa ohjaava ja kontrolloiva harvainvalta. Yllättävän pieni klikki. Tässä kuviossa Suomen perustuslaillinen ja parlamentaarinen hallitusvalta on pelkkä esiliina – ja se on tarkoitettu niille jotka siihen vielä uskovat.

  Eipä ihme että sotaan valmistautuvassa Suomessa DS on vieläkin hallitsevampi – niin oudolta kuin se kuulostaakin – kuin esimerkiksi sen mallimaassa Yhdysvalloissa. On yleisesti tunnettua että Yhdysvaltain perustuslaillinen hallintovalta on lakkautettu demokratiana jo hyvän aikaa sitten joka seikka kyllä täyttäisi selvästi valtionpetoksen tunnusmerkistön.

  Kaiketi olette huomanneet kuinka esimerkiksi äänestyskäytännöissä – ennen varsinaista äänestystä – nettiäänestystä ei yleensä sallita mielipidemittauksena. Ainoat sallitut toimenpiteet ovat johdattelevat kysymykset ja ennalta hyväksytyt tulokset eli gallupit.

  Tahtoo sanoa että vapaat nettiäänestykset olisivat todellinen uhka hallitsevalle väliportaan eliitille (DS) koska siinähän saattaisi käydä jopa niinkin hassusti että kansan tahto paljastuisi. Tämän takia äänestys- ja asennekäyttäytymistä ohjaillaan `älykkäällä suunnittelulla` (I – IX).

  On tosin todettava että tämän päivän nettiäänestykset eivät nekään ole enää uhka hallitsevalle eliitille vaan mahdollisuus – mahdollisuus globalistiselle Deep Statelle. Sen takia – mahdollisuus – koska juuri siihen liittyy nykyinen pullonkaula vaalivaikuttamiselle ja samalla poliisivaltion luomiselle. Tämä pätee myös ennen vaaleja pidettäviin nettigallupeihin.

  Toveri Stalin: `Pidän täysin merkityksettömänä sitä, kuka puolueessa äänestää tai miten; mutta mikä on erityisen tärkeää tässä – kuka laskee äänet ja miten`. (tästä on useita tulkintoja mutta idea säilyy)
  https://aceproject.org/electoral-advice/archive/images/stalin%20votes.jpg/image

  Mark Twain (alias Samuel Langhorne Clemens):
  https://i.pinimg.com/originals/b3/32/94/b33294c242834da04759184b2b6c8d11.png

  `USAn välivaalit: Ehdokkailta katoavat nyt jopa lasketut äänet`.
  https://mvlehti.net/2022/11/11/usan-valivaalit-ehdokkailta-katoavat-nyt-jopa-lasketut-aanet/

  Plusääni(7)Miinusääni(0)
 9. Jaana Kavonius on uusimmassa videossaan instagramissa vapaamurarien väreissä eli iso ORANSSI mekko päällä. Ossi Tiihonen on vihjannut Kavoniuksen olevan juuri vapaamuurari. Olenkin ihmetellyt niitä Kavoniuksen horinoita ja käytöstä, jos joku tilaisuus ei mene pilkulleen hänen mukaansa tai on eri mieltä hänen kanssaan. Kavonius aloittaa kunnon rähjäämisen jne.

  Luultavasti Kavonius on vain Turtiaisen ulkoparlamentaarinen vastine, pelle, joka on laitettu hajottamaan yhteinen muutosrintama. Hänestä on haluttu tehdä uskottava marttyyri, joka on eliitin ja viranomaisten vainon ”uhri”. Eli valeoppositiolta haiskahtaa kuten Turtiaisen joukkiokin.

  Plusääni(8)Miinusääni(3)
  1. KOLME SUURTA OPPOSITION NIMEÄ
   Nimimerkki ”Kavonius ja vapaamuurarius” haukkuu perättömästi Jaana Kavoniusta ja Ano Turtiaista valeoppositioksi. Ano ja Jaana sekä lisäksi Ossi Tiihonen ovat kaikki vilpittömiä isänmaallisia johtajia, joiden tulisi olla valtiolaivan johdossa, sillä he edustavat todellista oppositiota globalisteille. Ano, Jaana ja Ossi ovat todellisia vapaustaistelijoita, joiden pitäisi päästä valtakunnan johtoon. Ihanteellista olisi, kun Ano olisi presidentti, Ossi pääministeri ja Jaana oikeuskansleri.
   Benjamin Kivilohkare

   Plusääni(7)Miinusääni(3)
   1. Benjamin Kivilohkare
    21.11.2022 at 14.58

    ”Nimimerkki ”Kavonius ja vapaamuurarius” haukkuu perättömästi Jaana Kavoniusta ”

    Kerron vain miten Kavonius toimii dissaamalla muita. Voit itse mennä katsomaan, miten Kavonius facebookissaan sanoo esim. Tiihosenkin olevan myyrä ja laittaa hänet puhujaksi mielenosoitukseen, jossa koko miestä ei ole paikalla. Tuo jos mikä on omiaan hajottamaan yhteistä globalistien vastaista rintamaa.

    Plusääni(6)Miinusääni(1)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat