Venäjän mukaan Turkki suunnittelee hyökkäystä Syyriaan; taustoja

Venäjä tiedottaa Turkin varautumisesta invaasioon Syyriaa vastaan. Venäjän mukaan Turkki on kuljettanut sotamateriaalia Syyrian vastaiselle rajalleen. Syyria-kokouksessa puhunut Turkin pääministeri Ahmet Davutoglu oli epäsuorasti syyttänyt Venäjää sotarikoksista Syyriassa, jolloin Moskova esitti myös omat syytöksensä.

Tulevaisuus näyttää onko tämä vain kahden keskenään riidoissa olevan maan kinastelua vai todellisuutta.

Syyrian historiaa lyhyesti1

Yllä mainittuun uutiseen viitaten on suotavaa hiukan raottaa Syyriaan liittyvää historiaa ja maahan kohdistuvia vihamielisyyksiä.

Syyrian historia on monta tuhatta vuotta vanhaa ja sen pääkaupunki Damaskos lienee maailman vanhimpia, ehkä noin 4000 vuotta vanha. Jo historian hämärissä useat eri kansat ovat sitä miehittäneet, kuten esimerkiksi akkadilaiset, aramealaiset, persialaiset, kreikkalaiset, roomalaiset ja turkkilaiset. Nykyisin Syyria on joutunut länsivaltojen ja Israelin sotakoneiston uhriksi, joka on arabikevääksi kutsutun väkivaltaisten näytelmien huipennus.

Syyrian vaiheista 1900-luvulla sen verran, että marraskuussa 1917 eversti T. E. Lawrence vapautti Syyrian. Lawrence oli johtanut arabikapinaa turkkilaisia valloittajia vastaan. Arabien pyrkimyksenä oli rakentaa vahvan ja yhtenäisen arabivaltion, jonka pääkaupunki olisi Damaskos. Juutalaistaustainen Rothschildien pankkiirisuku kuitenkin esti hankkeen kiristämällä Englantia luovuttamaan Palestiinan juutalaisille. Vastalahjaksi pankkiirien sionistinen verkosto taivutteli Yhdysvallat liittymään ensimmäiseen maailmansotaan, jossa Englanti oli jo nujertumisen partaalla.

Versailles’n rauhankonferenssissa kesäkuussa 1919 Syyria lahjoitettiin Ranskan mandaattialueeksi. Ranskalaisten poistuttua miltei välittömästi toisen maailmansodan jälkeen, Syyriasta tuli itsenäinen valtio, jota kuitenkin rasittivat lukuisat sotilasvallankaappaukset. Mutta lopulta vuonna 1970 ilmavoimien komentaja Hafiz al-Assad otti vallan, ja hänet valittiin seuraavana vuonna Syyrian presidentiksi johtamansa Ba’ath-puolueen edustajana.

Assadin myötä Syyriaan saatiin vihdoin järjestys ja talous nousi (1970-luvulta alkaen) 8,0 prosentin vuosivauhtia [3]. Syyrian 21:tä miljoonasta ihmisestä 90 prosenttia on muslimeja ja loput 10 prosenttia koostuu kristityistä, joita maassa kunnioitetaan ja suojellaan vähemmistönä.

 

Hafiz al-Assadin jälkeen vuonna 2000 Syyrian presidentiksi tuli hänen poikansa Bašar al-Assad, joka on joutunut Israelin ja sen länsimaisten liittouman aggressioiden kohteeksi.

Assadin hallinto suo kansalaisille ilmaisen koulutuksen aina yliopistotasolle asti. Terveydenhuolto on myös ilmaista, ja valtio on taistellut tukiohjelmillaan asunnottomuutta vastaan. Takapakkina kuitenkin 2006 Syyria ajautui Kansainvälisen valuuttarahasto IMF:n ”rakenneuudistusohjelmalle”, minkä johdosta hyvinvointivaltiota purettiin hiukan. Valtion taloutta on näivettänyt myös 1,5 miljoonaa irakilaista ja 500 000 palestiinalaista pakolaista, jotka ovat joutuneet jättämään kotinsa Israelin aloittamien sotien ja etnisten puhdistusten takia.

Syyrian kansallinen keskuspankki.
Syyrian kansallinen keskuspankki.

Suurin osa pankeista, muiden muassa Syyrian keskuspankki, Syyrian liikepankki, Maataloudellinen osuuspankki, Teollisuuspankki, Kansan luottopankki ja Kiinteistöpankki ovat valtion omistamia. Länsimaiselle velkaorjuutta ylläpitävälle järjestelmälle, kansallistettu pankkitoiminta on yhtä tuhoisaa kuin päivän valo vampyyrille.

 

Miksi sionistinen länsi, Turkki ja Israel tahtovat tuhota Syyrian hallinnon?

Yllä olevasta luvusta voimme poimia sionistisen valtakoneiston Syyrian tuhoamisen motiiveja, niitä ovat:

Syyrian talous- ja pankkijärjestelmä on itsenäistä. Valtaosa pankeista on valtion omistamia. Tämä muodostaa täydellisen vastavoiman sionistien laillistetulle kansainväliselle ryöstötoiminnalle velkaorjuuteen, korkoa, korolle menetelmälle. Osittain tästä syystä Israel ja Yhdysvallat vainoavat Syyria.

Toisaalta Syyria hallitsee geostrategisesti tärkeitä alueita Lähi-idässä. Syyria onki viimeinen linnake Yhdysvaltojen ja Israelin suunnitelmalle vallata koko Lähi-itä ja tehdä kaikista alueen valtioista sionistien nukkehallituksia. Syyrian lisäksi sionistit vihaavat Irania, jonka kanssa Syyria allekirjoitti 2008 puolustusyhteistyösopimuksen.2

Kolmanneksi Syyria näyttäisi olevan väylä Iranin tuhoamiseen ja sitä kautta Syyrian ja ehkä koko Lähi-idän täydelliseen uusjakoon, josta vähiten ei ainakaan Israel hyötyisi.

 

Turkin rooli?

Turkki on ollut Syyrian riesana kautta historian ja jälleen se uhkaa Syyriaa. Ilmeisesti Turkki katsoo hyötyvänsä Nato-maana Israelin ja USA:n sekä sen liittolaisten mahdollisesta vahvasta asemasta Lähi-idässä. Venäjän kanssa diplomaattiset suhteensa menettänyt Turkki ei pahastuisi, Venäjän ystävän Syyrian valloittamisesta.

Islamilainen valtio on tunnetusti Israelin ja Yhdysvaltojen perustama ja rahoittama terroristiorganisaatio, jonka tarkoitus on luoda levottomuutta Lähi-idässä ja kohdistaa vainoa Syyrian hallintoa vastaan. Syyria Venäjän ohella taistelee tarmokkaasti ISIS-terroristeja vastaan, joka ei ole Turkille mieleen, sillä silloin sen öljybisnes ajautuu Isisin kanssa karille.2

Mikäli Venäjän ilmoittama Turkin sotilaallinen valmistelu Syyrian vastaan on totta, silloin ei voida sulkea pois sionistinen Israelin ja USA:n vaikutusta Turkin suunnitelmille. Lisäksi Turkilla voi olla tausta ajatuksena halu päästä iskemään Syyrian kurditaistelijoita vastaan.

Markku Juutinen

 

Lähteet

 1. The Truth About Syria. Saatavilla: http://www.rense.com/general94/truthsy.htm
 2. Taloussanomat (24.11.2015): Putin: Isis tienaa myymällä öljyä Turkkiin. Saatavilla: http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2015/11/24/putin-isis-tienaa-myymalla-oljya-turkkiin/201515521/12
 3. GDP Statistics from the World Bank. Saatavilla: http://knoema.com/mhrzolg/gdp-statistics-from-the-world-bank?country=Syrian%20Arab%20Republic

9 kommenttia

 1. Jäin kaipaamaan faktojen vahvistamista, ettei jäädä väitteiden tasolle.

  ”Assadin myötä Syyriaan saatiin vihdoin järjestys ja talous nousi 8,0 prosentin vuosivauhtia.”
  Näyttää hyvältä, mutta tuo pitäisi vahvistaa.

  ”Syyrian 21:tä miljoonasta ihmisestä 90 prosenttia on muslimeja ja loput 10 prosenttia koostuu kristityistä, joita maassa kunnioitetaan ja suojellaan vähemmistönä.”
  Kenties noin on, mutta islamin ansiota se ei ole, kun pyhä kirjansa julistaa että tappakaa kaikki vääräuskoiset. Jää vaikutelma, että joko Syyriassa islamilla ei ole kovin merkittävää roolia, tai sitten tässä maalaillaan Syyriasta turhan ruusuista kuvaa, jonkinlaista natsien paratiisia.

  Plusääni(0)Miinusääni(11)
  1. ” kun pyhä kirjansa julistaa että tappakaa kaikki vääräuskoiset. Jää vaikutelma, että joko Syyriassa islamilla ei ole kovin merkittävää roolia”

   Nyt voidaan lainata edellinen ja toistaa se kaikkien muslimi valtioiden kohdalla!
   Yksikään niistä ei ole julistanut sotaa kristittyjä yms. valtioita vastaan, etenkään tuon edellä olevan perusteella.

   IMF:n kansallisten pankkien tuhoamis ohjelma on nähty kohta kaikissa välimeren maiden kohdalla, toisten verisempänä kuin toisten.
   Monet menestyivät liian hyvin ja ne piti kaataa jotta saadaan arabi kevät valoilleen.
   Mm. Libya. Muutama valitti oloja ja YK määräsi hyökkäyksen alkamaan. Entäs nyt, onko siellä asiat paremmin? Kuinka moni kuoli ”parempien olojen” vuoksi?

   Plusääni(4)Miinusääni(0)
 2. Suomalaisten enemmistön isälinjalla ei ole mitään yhteyttä Israelin heimoihin. Suomalainen yleisin Y-haploryhmä N juontuu pohjois-aasialais-siperialaisesta väestöstä.

  Plusääni(1)Miinusääni(4)
 3. Tämä nyt ei varsinaisesti liity tähän Markku Juutisen juttuun, mutta jatkan, koska aihe on varsin mehevä.

  Vapaa Ajattelija: ”Suomalaisten enemmistön isälinjalla ei ole mitään yhteyttä Israelin heimoihin. Suomalainen yleisin Y-haploryhmä N juontuu pohjois-aasialais-siperialaisesta väestöstä.”

  Tämän keskusteluketjun alussa olevassa linkissä kirjoitetaan mm. näin:

  ”Zagrosin vuorilla Mediassa ilmestyi heimo nimeltään Asakarta tai Sagartii pian sen jälkeen kun israelilaiset oli viety sinne. Suurin osa isaskarialaisista, yhdessä Zebulun heimon kanssa, pakenivat Skyytian ja Keski-Aasian pohjois- ja itäosiin. Jäljet johdattivat heidät Afganistaniin, mistä brittiläiset maantieteilijät löysivät Zabulistanin alueen ja Isagauruksen joen. Muut Isaskarin heimosta asettuivat Pohjois-Kaspian rannalle, mistä kreikkalaiset maantieteilijät löysivät Ithagurin. Siperiassa Abiin heimo edusti Jobin tai Lobin klaania.

  Kielitieteilijät löysivät suomalais-ugrilaisten ihmisten kehdon Keski-Aasiasta, lähellä Uralin vuoria. Useat raamatuntutkijat ovat jäljittäneet Gomerin jaafetialaisia perheitä näille alueille. Riphath, Gomerin toinen poika, oli alkuperäisten suomalais-ugrilaisten ihmisten isä. Useat heistä majoittuivat Venäjälle kunnes Tubalin ja Meschechin slaavilaiset pojat siirsivät heidät muualle. Osa vaeltavista isaskarilaisista alkoivat sekoittautua suomalaisten ihmisten kanssa. Isaskarialaisten lapsista tuli vaaleahiuksisia ja pohjoismaalaisen näköisiä ja he omaksuivat Suomen kielen ja kulttuurin. Hoosian Kirja profetoi että kun Israel loittonee Jumalasta, heistä tulee ”Ei minun kansaani”, viitaten prostituoidun Gomerin lapsiin (Hosea 1).

  Isaskarin ensimmäisen pojan nimi oli Tola. Hänen jälkeläisensä, jotka tänään puhuvat suomea, vaelsivat Volgaa pitkin ja jättivät nimensä Tula, ei kaukana Moskovasta, ennenkuin matkustivat Baltiaan. Tula perustettiin Tulitsa joen lähelle.

  Suurin osa suomalais-ugrilaisista ihmisistä polveutuu Riphatista ja Gomerista, mutta Isaskarin pojat vaelsivat heidän mukana Baltiaan.

  Suurin osa suomalaista ja eestiläisistä ovat israelilaisia, mutta karjalaiset ovat jafaiitteja.

  Isaskarin jälkeläiset asettuivat Länsi-Suomeen ja Eestiin (Lähteet: Eino Juttikala and Kauko Pirinen, A History of Finland, 1974. p.13; W.R Mead, Finland, 1968, p. 56)”

  Plusääni(0)Miinusääni(1)
 4. Tilanne Syyriassa on nyt räjähdyspisteessä, joidenkin lähteiden mukaan Turkki ampuu jo rajan yli , Venäjä ei luonnollisesti jää katsomaan sivusta koska Turkin hyökkäys kohdistuisi myös Venäjän asevoimiin Syyriassa, Mitä tekee Saudi-Arabia ? Kohta on helvetti irti ja Venäjä saattaa käyttää jopa ydinaseita , Turkki NATO maa ja näinollen koko juttu voi riistäytyä käsistä ellei NATO saa pidettyä itsehillintää kurissa.

  Mitä tekee Kiina ja Iran ?

  http://thesaker.is/week-eighteen-of-the-russian-intervention-in-syria-a-dramatic-escalation-appears-imminent/

  https://www.superstation95.com/index.php/world/886

  Erdogan on täysin umpihullu psykopaatti , samoin on Saudien kuningashuone .

  Plusääni(2)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat