Venäläiset ”ruokapatriootit” protestoivat räjäyttämällä Cola-pulloja

Venäläisnuoret protestoivat epätervettä länsimaista tuontiravintoa vastaan. Venäjän sosiaaliseen mediaan VKontakteen (VK) on ladattu kuvia tempauksista puhtaan ruoan puolesta.

Mielenosoittajien paidoissa lukee iskulauseita, kuten ”puolustakaamme lapsiamme ulkomaiselta myrkyltä” ja ”ei Coca-Colaa venäläisille, suosi kvassia!”. Nuoret pudottivat Mentos-pastilleja kolajuoman sekaan, mikä saa limonadin purkautumaan pullosta. Tällä he halusivat muistuttaa kuinka epätervettä kemikaalien kyllästämä amerikkalainen ”ravinto” on.

venäjäcola

”Ruokapatriootit” ovat keskittyneet etenkin paljastamaan lapsille ja nuorille markkinoitavien ”ruokien” pimeitä puolia. Mielenilmaus järjestettiin Venäjän lastenpäivänä. Nuoret muistuttavat venäläisiä kampanjallaan, että kuka tahansa voi työntää kapuloita Yhdysvaltojen rattaisiin arkisilla kulutuspäätöksillä. ”Ruokapatriootit” nimeävät vihollisikseen amerikkalaisen finanssikapitalismin ja globalisaation. Coca-Colan lisäksi muun muassa MacDonald’s on ollut kovan vastakampanjoinnin kohteena.

pullotruokapatr

Lue myös: Venäjä vastaan Monsanto: Vuosisadan taistelu

2 kommenttia

  1. laittaa Mentos-karkkeja kokispulloon ja katsoa mitä tapahtuu… ja kuvata se videolle YouTubeen.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)
  2. Tässä on vain se yksi vika että joka kerta kun ostat näitä koka-kola komppanian tuotteita, tuet ja vahvistat samalla sen voimaa. On siis parempi kertoa vaaroista ja jättää tavarat hyllyyn. Silloin Ne eivät saa rahaa ja niiden valta ja mahti vähenee.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat