Vesi-Esa taistelee elävästä vedestä

Petäjävedellä asuva Esa Vaherto on pyhittänyt elämänsä puhtaalle pohjavedelle, hänen omien sanojensa mukaan elävälle vedelle.

– Kraanavesi on kuollutta, vaikka vesivirkamiehet muuta väittävätkin. Hanoista tulevassa vedessä on valtava määrä kaikenlaisia myrkkyjä, joilla hoidetaan viemäriputkia ja estetään vettä pilaantumasta.

V aherron kotitontilla on viisi porakaivoa, joista hän pumppaa pohjavettä itselleen ja myyntiin. Kuohun Kirkas porakaivovesi arvosteltiin joitakin vuosia sitten Yhdysvalloissa maailman toiseksi parhaaksi juomavedeksi.

Kuohun Kirkasta myy Kesko. Lisäksi sitä saa hakea Vaherrolta viidellä eurolla niin paljon kuin tarvitsee. Jos vitosta ei ole varaa maksaa, vettä voi ottaa ilmaiseksi. Asiakkaita on paljon, eteläisintä Suomea myöten.

– Teen tätä työtä puhtaasti ihmisten auttamisen vuoksi. Kraanavesi on vaaraksi ihmisen terveydelle, monet sairaudet johtuvat siitä ja siinä olevista myrkyistä.

Terveys perustuu luontoon

Esa Vaherron terveysfilosofia on yksinkertainen: kaikki mikä tulee luonnollisena luonnosta on terveellistä. Elävä luonnon vesi omine luonnollisine bakteereineen on olennainen osa ihmisen terveyttä, sillä 75 prosenttia ihmisestäkin on vettä.

– Esimerkiksi edesmennyt professori, lääkäri Toivo Rautavaara puhui elävän veden puolesta, samoin helsinkiläinen lääkäri Pekka Reinikainen. Heidän neuvojensa ansiosta aloin perehtyä veden merkitykseen.

70-vuotias Vaherto pitää elävää vettä, säännöllisiä paastoja ja luonnontuotteisiin perustuvaa kuumentamatonta ruokoavalioa elämänsä pelastuksena ja terveytensä salaisuutena.

Taistelu vedestä

Koko kolmikymmenvuotisen vesiuransa ajan Vaherto on joutunut taistelemaan viranomaisia vastaan.

– Elinkeinovirastosta minulle sanottiin, etten saa mainostaa pohjavettä puhtaana luonnontuotteena. Olen varma, että viranomaiset vastustavat terveellistä vettä kraanavesibisneksen takia.

Yksityisellä maanomistajalla on edelleen oikeus myydä pohjavettä, ellei ympäristö ja paikallistalous siitä kärsi. Silti Vaherto on kokenut, että kunta ja terveysviranomaiset ovat tehneet kaikkensa estääkseen veden pumppaamisen.

– Viime talvena taloni ja vedenottamo poltettiin. Tuhopolton takana oli kunta, sillä kunnanjohtaja tilasi heti seuraavana päivänä paikalle kaivinkoneen, joka sotki tuhopolton todistusaineiston.

Vesi-Esa ei ole luovuttanut tulipalon jälkeen, vaan jatkaa edelleen veden pumppaamista.

– Kraanaveden myrkyttäminen on osa suurempaa kokonaisuutta, jolla passivoidaan ihmiset. Ihmisestä tehdään robotti, joka ei tajua mitään.

Lue lisää:

Suomen pohjavedet suuryrityksille?

Mihin käytämme makeaa vettä?

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat