Video: toisen maailmansodan historia voittajien kirjoittamaa

Res. majuri, opetusneuvos Erkki Hautamäen esitelmävideo ”Talvisodan ja jatkosodan kielletty historia” vuodelta 2010 selvittää länsimaisen historiankirjoituksen ongelmakohtia. Hautamäen esitelmä pohjautuu hänen kirjaansa Suomi myrskyn silmässä, joka perustuu C. G. E. Mannerheimin muistiinpanoihin.

Hautamäen mukaan ensimmäisestä maailmansodasta alkanut ja nykypäivään kestänyt länsimaiden johtamien sotien jatkumo perustuu suurilta osin Ison-Britannian valtapolitiikkaan. Kun virallinen historiankirjoitus on syyttänyt sodista häviäjävaltiota Saksaa, pitää Hautamäki Saksa-vastaista historiankirjoitusta voittajien tietoisena sumutuksena. Ensimmäisessä maailmansodassa Saksa saarrettiin niin taloudellisesti, poliittisesti kuin myös sotilaallisesti ja Versailles’n häpeärauhan tarkoituksena oli murtaa maa lopullisesti. Muutamia vuosia myöhemmin Winston Churchill totesi suoraan, että mikäli Saksa vielä nousisi vahvaksi taloudelliseksi tekijäksi, olisi ensimmäinen maailmansota taisteltu turhaan.

Siinä missä liittoutuneista monet venäläiset olisivat jo valmiita julkaisemaan sota-ajan salaiset arkistomateriaalit, ovat Englanti ja Yhdysvallat vastustaneet ajatusta jyrkästi. Englanti on esimerkiksi yrittänyt pimittää tietoa Rudolf Hessin tekemästä rauhanlennosta, jonka tarkoituksena oli lopettaa sota brittien ja saksalaisten välillä. Hitleriä on syytetty maailmanvalloitusyrityksistä, mutta tosiasiassa länsimaat liittoutuivat näiden taloudellista mahtia uhkaavaa Saksaa vastaan aikeenaan sota. Jo 1934 englantilaiset uhkasivat murskata Saksan lopullisesti, jos siitä tulisi ”liian vahva”.

Suomalaisia lukijoita kiinnostaa varmasti myös se, että Mannerheim sai sotien jälkeen kokea sodan voittajien painostuksen. Hän on myöntänyt, että poliittisista syistä hänen viralliset muistelmansa vääristelevät historiaa. Toisen maailmansodan jälkeen jopa Nürnbergin oikeudenkäynnissä annettiin käsky salata Suomen talvisotaan liittyvät tiedot.

Kalevi Kannuksen ProMerit on omistautunut historialliselle revisionismille, eli totuuden löytämiselle haastamalla virallinen tieto. Voittajat kirjoittavat historian ja on vastuullisten kansalaisten tehtävä paljastaa voittajien valheet.

Esitelmän kolme ensimmäistä osaa voit katsoa alta. Loput osat katsottavissa Youtubesta.

2 kommenttia

  1. Erottamaton osa voittajien kirjoittamaa toiseen maailmansotaan ja Saksaan liittyvää väärennettyä historiaa on suuri holokaustihuijaus. Sen päättömyys on osoitettu jo pelkästään sillä, että saksalaisilla ei silloisissa oloissa ollut edes teknisiä mahdollisuuksia tuhota kuutta miljoonaa juutalaista väitettynä ajanjaksona.

    Plusääni(11)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat