Vieraskynä: Johtajuus on uskallusta olla omaa mieltä

EU (Suomi sen mukana) on rakenteellisesti epädemokratia. Kansallinen intressi ei kuulu, koska päättäjien informaation hoitaa monikansallisten yritysten lobbarit. Globalisaatiossa heillä on aina voittokortit. TTIP -sopimus on myyty päättäjillemme niin jalona, etteivät edustajamme edes pohdi sen uhkia. Myös Perun ilmastokokouksen päätöslauselma oli Suomelle pettymys.

Levyteollisuuden lobbarit ovat muovanneet tekijänoikeuksista maailmanvallan. Ne ovat niin arvokkaita, että lainsäätäjät on saatu suojaamaan ne 70 vuodeksi. Toisaalla ne ovat niin arvottomia, että ne voi kertakuluna poistaa taseesta. Syntyy globaalia upporikastumista ilman kansallisia veroja!

Tämä lobbauksen huippu pitää myös kilpailulakeja pilkkanaan. Kansallisen toimijan pitää rahoittaa 70 vuoden hanke kassavaroista. Kuka voi teettää työtä, jonka arvo on nolla?! Kotimainen toimija on köyhä kilpailukyvytön kirkonrotta, vaikka sillä voi olla miljoonien tekijänoikeusvarallisuus. Niitä vastaan ei saa rahoitusta uusinvestoinneille.

Kulttuuriministeri Tanja Karpela piti aikanaan levy-yhtiön kotimaata merkityksettömänä. Ulkomainen omistus ei tuo mitään lisäarvoa kotimaiseen musiikkiin, sillä se tehdään kotimaisella kulttuuri- ja osaamispääomalla. EU -direktiivi turvasi ulkomaisille jäteille vallan ja verotusoikeuden jopa tuottavimpiin vuosikymmeniin. Valta kulkee tekijöiden oikeuksien yläpuolella! Tätä sairasta rakennetta tukee myös kilpailusta vastaava viranomainen.

Luontokuormaton kulttuuri- ja luova ala on tutkitusti EU:n kasvuveturi. Se vastaa ilmastohaasteisiin, nuorisotyöttömyyteen ja talouteemme. Aineettoman työn tuottavuus, eli se millä kasvu ja hyvinvointi rahoitetaan, on usein tuhansia prosentteja. Ilman kotimaista omistusta tämä kulkeutuu ulkomaille. Suomi tarvitsee talouden puolustusvoimat ja sille johtajat toteamaan, etteivät vääriin perusteisiin pohjanneet sopimukset sido enää meitä.

 

Poptori Oy

Erkki Puumalainen

Toimitusjohtaja

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat