Vieraskynä: Koska Suomen hallinto aikoo paljastaa kansalle NATO-jäsenyytemme?

Kauanko tätä illuusiota jatketaan? Savon Sanomat kertoo siitä miten Rissalassa valmistautudutaan NATO-joukkojen koulutukseen. Vuoden alussa maavoimien yksikkö liittyi NATO-osastoon ja pian NATO:n joukkoihin osallistuu myös Hornettimme. Herra tasavallan presidentti, onko tässä vielä jotain epäselvää?

Edellisessä pääkirjoituksessa (http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=1&id=6549) otin kantaa presidentti Sauli Niinistön ”linjapuheeseen”, jossa hän kertoi ”Suomen aikovan pysyä ulkona lännen sotaliitosta” ja vakuutti, ”ettei ammattiarmeija ole Suomelle vaihtoehto.” Nyt on kuitenkin pakko jatkaa siitä mihin viimeksi lopetin, koska suunta on uusimpien uutistenkin mukaan todellisuudessa täysin päinvastainen. Valhe ja illuusio maamme tilasta on jo sietämätön.
Suomi on tarjonnut ilmavoimiamme sotilasliitto NATO:n käytettäväksi vuoden 2014 alusta alkaen. Kyseessä on ns. NRF-osasto, joka lähtee hyökkäystoimiin kautta maailman erittäin lyhyellä varoitusajalla. Maavoimien nopean toiminnan NRF-osasto liittyi NATO:n muonituskirjoihin jo tämän vuoden alusta. Osastojen taistelijat ovat NATO:n palkkasotilaita.
Suomen ilmavoimien NATO-osaston kooksi ilmoitetaan neljä taistelukonetta ja 200-250 sotilasta. Valmiusyksikön henkilöstön rekrytointi on Savon Sanomien haastatteleman Karjalan lennoston komentaja Ossi Sívenin mukaan aloitettu.
Mutta eikö tämä ole täysin presidentti Niinistön ”juuri lupaaman” linjan vastaista ja millä mandaatilla NATO-sitoumuksia oikein tehdään? Ainakaan vaaleissa ei ole NATO:sta keskusteltu.

Annetaan NATO-faktojen puhua puolestaan:

• Suomi on osallistunut aktiiviisiin taistelutehtäviin miehistöllään ja kalustollaan poikkeuksetta kaikissa NATO-operaatioissa viimeisten vuosien aikana: KFOR, ISAF ja merirosvouden vastainen operaatio. Suomen panos on ollut maamme mittakaavaan nähden huomattava jokaisessa operaatioissa
• Suomi aikoo osallistua NATO-jäsenmaan Islannin ilmapuolustukseen ilmavoimien aseistetuilla hävittäjillä
• Suomi on alistanut sotavoimaansa NATO:n NRF-joukoille vuoden 2013 alusta
• Suomi on aikeissa alistaa ilmavoimiemme hävittäjiä NATO-ilmavoimien NRF-osaston käyttöön vuoden 2014 alusta
• Suomi maksaa entistä suurempia kustannuksia NATO-operaatiosta Afganistanissa ja on sitoutunut operaatioihin hamaan tulevaisuuteen saakka
• Suomi valmistautuu lähettämään sotilaitaan Syyriaan ja on ilmaissut tukensa maan hallintoa vastaan taisteleville terroristikapinallisille, joita NATO tukee
• Suomi osallistui länsikoalitiossa Libyan vastaiseen sotaan
Suomi lähettää joukkoja Ranskan johtamaan NATO/EU-operaatioon Malissa
• NATO on harjoitellut aktiivisia sotatoimia niin maa-, meri- kuin ilmavoimienkin toimesta Suomen maaperällä ja aluevesillä toistuvia kertoja…

Lisäksi Suomi on kieltäytynyt vastavuoroisesta sotilaallisesta yhteistyöstä itäisen naapurimaamme Venäjän kanssa, kuten kesällä 2012 todentui Venäjän asevoimien komentaja Nikolai Makarovin tarjottua julkisesti tätä yhteistyön mahdollisuutta Suomen puolustusvoimille – se torjuttiin. Kaiken lisäksi käytännössä kaikki Suomen sotilastekniikka ja varustus hankitaan muista NATO-maista.
Suomen hallitus, jonka korkein johto osallistui kesällä 2012 Chicagossa pidettyyn NATO-huippukokoukseen ja osallistui siellä lukemattomiin eri kokouksiin, ei ole koskaan paljastanut kansalaisilleen niitä sitoumuksia ja asiasisältöjä, joista Yhdysvalloissa keskusteltiin, sovittiin tai mihin maamme sitoutui.
Suomen Kuvalehti uutisoi tilanteen kehityksestä 13.5.2012 ja totesi, ettei Suomi ole enää ainoastaan NATO:n kumppani. Mikä me siis olisimme, ellemme läntisen sotilasliiton ”salainen” jäsenmaa?
Suomen sitoutuminen EUFOR-armeijaan on tiedossa ja käytännössä asiat voidaankin ”hämäyksen onnistumiseksi” kierrättää tarvittaessa EU:n puolustushallinnon kautta, mutta muuttaako se mitenkään vallitsevaa ’de facto’ -turvallisuuspoliittista linjausta ja mahdollisesti taustalla vaikuttavia kiinteitä sopimuksia? Meillä on oikeus tietää isänmaalle ja samalla meille kansalaisille asetetut velvoitteet.

Taustalla suuri sotasalaisuus: arktisen alueen militarisointi?

Koska asioista ei keskustella tai vastauksia anneta, niitä on kaivettava omatoimisesti esiin. Siis miksi Suomen voimakas NATO-sitoutuminen on tehty ja mihin sillä pyritään? Kuka hyötyy ja mikä intressi voi olla niin arvokas, että asiamiesten kannattaisi vaarantaa kotimaamme turvallisuus, idänkauppa ja idänsuhteet?
Kenraali Makarov otti kesällä 2012 Suomessa pitämässään puheessa esille Venäjän huolen lännen sotilaallisista tavoitteista lähialueillaan. Vaikka komentaja ei osoittanut suoraan kohti Suomen ylintä johtoa, varoitus pohjoisten alueiden aiheuttamista jännitteistä on osuva ja erittäin ajankohtainen – USA:n ohjukset ovat vyörymässä Venäjän rajoille ja Venäjä on voimistanut rajaturvallisuutta varsinkin arktisilla alueilla samaan aikaan kun kiistat alueen luonnonvaroista ovat jatkaneet kiristymistään.
Venäjän ääni kirjoittaa 31.1. siitä, kuinka NATO valmistelee arktisen alueen militarisointia. Huolen tästä esitti Ruotsin rauhanneuvoston varapuheenjohtaja, International Peace Bureaun (IPB) hallintoneuvoston jäsen ja maailmanlaajuisen ydinaseiden avaruuteen siirtämistä vastustavan tarkkailuneuvoston jäsen Agneta Nordberg.

NATO:n hankkeista hänen mukaansa todistavat jokavuotiset Skandinavian alueella järjestettävät sotaharjoitukset, joihin osallistuu useita valtioita ja ennen kaikkea USA. Nordberg toi esille huolestuneisuutensa suunnitelmista sijoittaa Venäjän rajojen tuntumaan USA:n ohjuspuolustusjärjestelmän osia.
Onkin esitetävä vakava kysymys siitä, onko Suomi kansalaistensa tietämättä sitoutunut Venäjän saartamiseen tähtäävään ohjushankkeeseen ja samalla arktisen alueen militarisoimiseen? Mikä on Helsingin USA:n suurlähetystön rakenteilla olevan CIA-vakoilukeskuksen vaikutus armeijamme toimiin? Me vaadimme vastauksia ja meille kuuluvaa suomalaista ulkopolitiikkaa.

– Ja lopuksi hiukan aiheen vierestä, mutta ehkä yllättävästi juuri sen ytimestä: ”Missä viipyy Suomen ulkoministeriön tuomitseminen Israelin eilisestä pommituksesta Syyriassa?”

Lue myös:
”Moni otti riemulla vastaan presidentti Niinistön lupaukset siitä, että Suomi aikoo pysytellä poissa palkka-armeijasta eikä NATO ole ajankohtainen vaihtoehto. Nämä olivat kuitenkin laskelmoituja sanoja illuusion ylläpitämiseksi, koska todellisuudessa keisarimme ei luvannut eikä kertonut mitään.”

Alkuperäinen artikkeli: http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=1&id=6665

29 kommenttia

 1. Aika kallista tuo NATO;n touhu, samalla taataan Afganistanin ooppiumikauppa. Mihinkähän liiketoimintaan heroiinimafian rahat investoidaan Suomessakin. Kaiken lisäksi Suomi on kirjoittanut huumeiden vastaisen sopimuksen jota se rikkoo ollessaan ooppiumikaupan takuumiehenä, yhdessä muidenkin maiden kanssa joita NATO johdattelee propagandallaan. http://www.ts.fi/mielipiteet/kolumnit/152004/Kaukaa+haettu

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 2. Putkonen kuulemma tarinoi, että ”suuri ja mahtava” omaa vehkeet, joilla paukutellaan meteoriitteja päreiksi…

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 3. Tietäähän Janus (venäläinen nimi) SAFKAN ja Bäckmanin miehenä mitä kotimaa omistaa. Turha on yksin Natoa vahtia kun venäjä on saman juutalais eliitin käsissä. Salosen tapaus näytti vähän verhon taakse kuka käskee… Kaikki hiljeni heti.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Paitsi että Anus teki itsensä naurettavaksi tuollaisilla visioillaan. Ei sellaisia vehkeitä ole.

   Mutta ajatus tästä on usein esitetty. Selvästi osa eliitistä haluaisi uuden ”kuu-huijauksen”. Joko lisää ”mars-luotaimia” tai etenkin rahaa muka systeemiin, joka ”pelastaisi maailman asteroidien uhalta tarvittaessa”.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
 4. Makarov ja isän erikoishoukot ”sattumalta” samaan aikaan suomessa? Eihän politiikot niin päiviä ole että tälläinen tapahtuisi vahingossa. Tarkoitus oli vain ”heränneet” näkemään miten makarov oli ”oikeassa”. Putkonen pääsi verkkomediassa huutamaan, että katsokaa nyt, miten oikeassa venäjä oli! Turvautukaa Venäjään. Näin mentäis ojasta allikkoon ja oikeasta vasempaan, mutta käsien käskijä on nykyään sama. Ollut vuodesta 1917 kun venäjän ”kapinalliset” (samanlaiset kuin esim. Libyassa ja Syyriassa) tekivät vallankumouksen.

  Tästä puhuivat lenin sekä monet juutalaisuuden valtamies kehuen kommunismin olleen juutalainen.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 5. Neuvostoliitto oli ihan täysin juutalaisten vallassa ja juutalaisten kehittämä systeemi, mutta nyky Venäjällä juutalaisten ote on tainnut hellittää ainakin jonkin verran, siltä ainakin vaikuttaisi.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Ei vainonnut. Juutalaisia meni puolueen puhdistuksessa ja uudistamisessa ja valtataistelussa ihan normaalisti. Kansanryhmänä ei vainottu. Kaikkia muita kansoja murhattiin talmudistiseen tyyliin.

   Stalinin täytyy olla juutalainen. Ehkä myös jokin massooni marionetti voi tulla kyseeseen. Tähän viittaa Stalinin murha Purim-juhlan aikana ja kaiken lavastaminen kuin juutalaisten pelastukseksi.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
 6. Nato nyt on täysin kusetusta, ajaa ainoastaan Israelin ja USAn etuja.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 7. Toi nyt on tota wikipedia tietoa, joka on muuten kans juutalaisen perustama. Ei hirveästi yllätä että siellä ei mainita Stalinin juutalais taustaa.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 8. Mitä ihmeen antisemitismiä se on jos mainitsen ketkä ovat juutalaisia, kummallista syyttelyä. Toi on niin älytöntä joka ikisestä asiasta syyttää antisemitiksi. Gandhi oli intialainen, olenko nyt sitten joku anti-intialainen?

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. En tiedä Stalinin juutalaisuudesta, mutta ainakin Stalinin hallinnossa oli paljon juutalaisia. Eihän Obamakaan ole tietääkseni juutalainen, mutta hänenkin hallintonsa kuhisee juutalaisia. Juutalaiseliitin toimintatapaan näyttää kuuluvan soluttautuminen yhteiskunnan huipulle, mutta maan johtoon he asettavat korruptoituneen gentiilin ottamaan tulevista hirmuteoista syyt niskoilleen.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
 9. Mikä siinä on että ihan mitä tahansa muuta kansakuntaa voi ihan rauhassa tarkastella kriittisesti ja ennakkoluulottomasti, ääri islamisteja voi kritisoida vaikka kuinka paljon ja se ei kiinnosta ketään, mutta heti kuun sanoo jotain kriittistä juutalaisista ni jo on porukka ihan raivoissaan, on tää nyt ihan älytöntä.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 10. Ja ihan turha sulle on mitään linkkejä laittaa tänne, kun kuitenkin haukut kaikkea antisemitistiseksi hörhöilyksi, etkä edes suostu yrittää ymmärtää.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 11. Suosittelen lukemaan kirjan Romanovien viimeiset päivät Robert Wilton, sieltä voit löytää vastauksia.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 12. Ei sua kukaan pakota mitään uskomaankaan, mutta yritä tuota kirjaa sieltä voi löytyä jotain Stalinistakin, jos kiinnostaa.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 13. Kun tutkii ennakkoluulottomasti asioita niin löytää vaikka mitä, suosittelen.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Kirjan löytää ilmaiseksi netistä englanniksi. Itse tilasin ulkomailta ja samassa kirjassa oli jonkun ruotsalaisen lääkärin samansuuntainen kirja.

   Suomalaisen kirjanhan määräsitte pois kirjastoista ja kaupoista.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
 14. Mitä väliä sillä on, tota kirjaa nyt löytyy vaikka kuinka monesta kaupasta, ei muuta kuin ostamaan ja lukemaan jos kiinnostaa.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 15. Wilton oli asunut lapsesta asti Venäjällä ja oli arvostettu Timesin kirjeenvaihtaja. Hänen kirjassaan ei ole muuta vikaa kuin saksalaisten syyttäminen muiden rikoksista.

  On turhaa yrittää leimata kirjoittajaa tai sisältöä. Siinä kerrotaan asiat niin kuin ne olivat.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 16. Onko USA valmistelemassa WW3 / ydinsotaa Lähi-Idässä? Amerikan Yhdysvallat käyttää vippaskonsteja ydinaseitten levittämisessä Eurooppaan ja Lähi-Itään. Valitettavasti englanninkielentaitoni ei riitä artikkelin suomentamiseen, joten asiasta kiinnostunut ”tutkiva lukija” joutuu omatoimisesti tulkkaamaan tekstin.

  Petoksella käymme sotaa. By the way of deception we make war . Vanha sanonta sodankäyntitaidoista.
  Europe (de)nuclearized

  by Manlio Dinucci

  There are many ways to violate the Nuclear Non-Proliferation Treaty. The United States has chosen a very discrete one: they modernize their bombs and, through NATO, entrust them to their allies.

  Voltaire Network | 13 November 2013

  The United States has ordered 400 copies of the B61 Mod 12 thermo-nuclear bomb from Boeing.
  The media spotlight is shining on Geneva, where talks are underway for the denuclearization of Iran, which does not have nuclear weapons and adheres to the Nuclear Non-Proliferation Treaty. Israel however remains in the shadows, albeit with hundreds of nuclear weapons pointed at Iran and other countries, and not adhering to the Nuclear Non-Proliferation Treaty.
  Even more in the shadows is the fact that the United States, while they are engaged in the Geneva process of denuclearization Iran, is nuclearising Europe, potentiating the weapons stored in Germany, Italy , Belgium, Holland and Turkey. There are about 200 B-61 bombs in addition to more than 500 French and British nuclear launch ready warheads. According to a conservative estimate, in Italy there are from 70 to 90, stored at Aviano (Friuli ) and Ghedi Torre. But there could be still more in other sites. It is not known how many more nuclear weapons are on board units of the Sixth Fleet and other warships dropping anchor in our ports.
  What is officially known is that these B-61’s munitions will be converted from free-fall bombs into ”smart” bombs, which, through a system of satellite and laser guidance, can be dropped and directed from a great distance. New precision-guided nuclear bombs, expected to cost 8-12 billion for 400-500 bombs, have an average explosive power of 50 kilotons ( about four times the Hiroshima bomb ).
  Other aspects, coming out a hearing of the Congress Subcommittee on Strategic Forces (October 29), cast an even more more worrysome light on the whole affair. Washington assures that ”NATO will remain a nuclear alliance ” and that ”even if NATO aggreed with Russia to reduce nuclear weapons in Europe, we would still require the completion of the B61-12 program”. The new weapon will replace the five variants of the current B61, including B61-11 400 kiloton penetrating bunker buster bombs and the maxi-bomb B83 at 1200 kilotons. In other words, it will have the same destructive force as these more powerful bombs. At the same time, the B61-12 ”will be integrated with the F-35 Joint Strike Fighter,” a doubly important fact because ”the F-35 is destined to become the only dual capacity fighter, nuclear and conventional, of the air forces of the United States and allied nations.” This will happen soon in Italy and other European countries. It is therefore not a simple modernized version of the B-61, but a versatile weapon that has the function of several bombs, including those projected to ”decapitate” the enemy country, destroying bunkers and command centers and other underground structures in a nuclear first strike.
  As bunker-buster bombs are not currently deployed in Europe, the introduction of the B61-12, which also performs this function strengthens the ability of offensive U.S. / NATO nuclear forces in Europe. Italian pilots – who are trained in the use of the B-61 with Tornado fighters, as was done in ”Steadfast Noon” maneuvers that took place in Aviano and Ghedi in the second half of October, will soon be trained for nuclear attack with F-35s armed with B61-12. In this way, Italy would violate the Nuclear Non-Proliferation Treaty which requires that it ”not receive nuclear weapons from anyone.” And the United States violates it because the terms of the treaty require them ”not to transfer nuclear weapons or control over such weapons to anyone whomsoever.”
  But this can not be seen because the media spotlight is trained on the Geneva show.
  Manlio Dinucci
  Translation
  Roger Lagassé
  Source

  Il Manifesto (Italy)
  artikkelin käyttöoikeus

  Article licensed under Creative Commons

  The articles on Voltaire Network may be freely reproduced provided the source is cited, their integrity is respected and they are not used for commercial purposes (license CC BY-NC-ND).
  Source : “Europe (de)nuclearized”, by Manlio Dinucci, Translation Roger Lagassé, Il Manifesto (Italy), Voltaire Network, 13 November 2013, http://www.voltairenet.org/article181006.html

  Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat