”Viesti Fukushimasta”– Fukushiman asukkaiden avunpyyntö

Koillis-Japanissa sijaitsevan Fukushiman kaupungin asukkaat ovat äskettäin julkaisseet kansainvälisen avunpyynnön videon muodossa.

Lähes seitsemän minuuttia kestävän videon alussa esiintyvä mies kertoo edustavansa järjestöä, joka suojelee lapsia säteilyltä. ”Nakate” nimellä esittäytyvä mies kertoo Fukushiman asukkaiden olevan varmoja, ettei Japanin hallitus kerro koko totuutta keväällä sattuneesta ydinturmasta.

–      Pyydämme evakuointikäskyä asukkaillemme ja lapsillemme. Hallitus tai paikalliset viranomaiset eivät ole kumpikaan vaatineet evakuoimista, joten meidän on vaadittava sitä itse. Tarvitsemme sekä kansallista että kansainvälistä tukea, Nakate kertoo.

Fukushiman asukkaat toivovat, että video tavoittaisi eri maiden hallituksia, jotta heidän ei enää tarvitsisi asua säteilyn saastuttamassa kaupungissa. Asukkaat pelkäävät lastensa tulevaisuuden puolesta.

–      Kuumallakin säällä lapsillamme on päällään hengityssuojaimet, ja koulussa ollessaan heillä on vielä tukalammat oltavat, sillä ikkunat ja ovet on pidettävä suljettuina. Tilanne on hyvin surullinen ja kestämätön, eräs asukkaista kertoo.

Japanin Kansallisen Syöpäjärjestön tutkijan, Kiyohiko Mabuchin mukaan Fukushiman lasten tulevaisuus ei näytä valoisalta, sillä odotettavissa on huomattavan suuri määrä leukemiatapauksia.

Japanin säteilysuojeluviranomaiset myönsivät kesäkuun alussa, että Fukushiman kolmen reaktorin ytimissä tapahtui sulamista. Voimalan omistaja TEPCO (Tokyo Electric Power Company) on niin ikään ilmoittanut Fukushiman onnettomuuden levittäneen enemmän saasteita kuin mitä Tsernobylin ydinturma sai aikaan vuonna 1986.

Lähteet:

 http://www.salem-news.com/articles/july162011/fukushima-sos-tk.php

http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=3&id=445

http://www.lb.kaleva.fi/uutiset/fukushiman-alueen-vanhemmat-huolissaan-sateilysta/903589

http://fi.wikipedia.org/wiki/T%C5%A1ernobylin_ydinvoimalaonnettomuus

1 kommentti

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat