Viranomaiset ajavat homeopatiaa alas

Viranomaiset haluavat homeopaattisia lääkkeitä pois markkinoilta niiden vaarallisuuteen vedoten. Vaarallisuudesta ei kuitenkaan ole tutkimustuloksia.

Yhdysvalloissa lääke- ja ruokaturvallisuutta valvova viranomainen FDA on vetänyt markkinoilta homeopaattisia tuotteita. Esimerkiksi Hylandin homeopaattinen tuote hampaita saavalle lapselle on kielletty. FDAssa toimintaa perustellaan sillä, että FDA ei ole arvioinut Hylandin tuotetta turvallisuuden tai tehon suhteen. Tuotteen vaarallisuudesta ei myöskään esitetä arvioita.

Euroopassa muun muassa luontaista terveydenhoitoa ajava kansalaisjärjestö ANH, Alliance for Natural Health kamppailee EU:n kanssa estääkseen sitä vetämästä itämaisia yrttejä sisältäviä luontaistuotteita markkinoilta.

Eräs osasyy innolle vetää luontaistuotteita markkinoilta lienee ahneus: lääkeyhtiöiden patentit useisiin lääkkeisiin ovat raukeamassa, jolloin tuotteet vapautuvat markkinoille halpaversioina valmistettavaksi. Tämä tietenkin syö lääkeyhtiöiden voittoja. Halpaversioita kutsutaan geneerisiksi lääkkeiksi.

Luontaistuotteissa käytetään raaka-aineina kasvien eri osia, eikä perinteisesti käytettyjä kasveja pystytä patentoimaan vain lääkeyhtiöiden käyttöön.

Euroopan lääketurvallisuusviranomaisen, EMEAn omien asiakirjojen mukaan 80 prosenttia sen rahoituksesta tulee lääkeyhtiöiltä ja vain 20 prosenttia Euroopan komissiolta. Tilanne ei siis juurikaan poikkea FDAn tilanteesta; erään selvityksen mukaan enemmistöllä FDAn työntekijöistä oli taloudellisia kytköksiä lääke-, ruoka- ja kemikaalijätteihin. Monen ruoka-, kemikaali- ja lääkejätin taustalla ovat samat omistajat.

Lue lisää:

Homeopaattiset lääkkeet antavat paranemisärsykkeitä

3 kommenttia

  1. No jopa viranomaisilla onkin suuri hirvitys poistettavana. Tässä nyt nähdään minkäverran ”virallistieteellinen” taho on kärryillä esimerkiksi Homeopatiasta. Näyttää olevan erittäin alkeellinen käsitys kyseisestä, eli Homeopatiasta. Kyllä meillä Suomessakin ollaan kehityksessä jäljessä tässäkin asiassa. Monessa muussa maassa Homeopatia toimii muiden lääkeryhmien rinnalla ihan laillisesti. Ja miten homeopatia muka olisi niin vaarallinen hoitomuoto että se pitäisi kieltää. Suorastaan naurettavaa aataminaikuista ammattitaidotonta toimintaa. Tosiasiassa pelko on siinä että lääkeyhtiöt pelkäävät omien tulojensa pienenevän, kun eivät voi patentoida homeopaattisia lääkkeitä, eikä myöskään ihmisiä saa parantaa sillä silloin lääketehtailijat tulevat kärsimään inflaation.

    Plusääni(4)Miinusääni(0)
  2. Jo oli varsinainen farssi A Talk yle1 torstai iltana. 4.2.2016. Asiantuntijoina esim. dosentti pienellä d:llä Markku Myllykangas ja vain lähihoitajan pätevyydellä muka kovinkin tietäväisenä asioista oleva Teemu Hiilinen. Jos nyt oikeasti olisivat ymmärtäneet mitä homeopaattinen hoitomuoto tarkoittaa ja pitää sisällään olisi ollut parempi olla rääpimättä ja Todellaki törkeästi mollaamatta Lääkäri / Homeopaatti Liisa Sulkakoskea puoskarihoitoa harjoittavana lääkärinä. Ei ole käytöstavoista tietoakaan kummallakaan suurella tietäjällä. Pitäisi ottaa asioista ensin selvää ennenkuin lähtee puhumaan esim. puoskaroinnista tässä asiassa, josta näillä huuhaamiehillä ei ollut minkäänlaista kokemusta saatikka mitään tietoa eikä edes haluja ottaa asioista selvää. Ei voi tietää ellei ole ottanut asioista selvää tai omakohtaista kokemusta kyseisestä. Sekä myllykangas että hiili ovat erittäin suppean katsantokannan ja skeptisen asenteen omaavia ja nimenomaan niissä asioissa joista eivät tiedä ”hölkäsenpöläystä.

    Plusääni(4)Miinusääni(0)
  3. ,Yhdyn edellisiin mielipiteisiin,eläme takapajulassa,homeopaattisten hoitojen suhteen.Olen itse käyttänyt homeopaattisia hoitoja jo 44vuotta ja tiedän varmuudella etteivät ne ole raanavettä,kuten tämä Myllykangas väittää. Homeopaattinen hoito on tuvallista ja toimivaa olen saanut siitä apua vaivoihini ilman sivuvaikutuksia.Varsinkin homeopaatit jotka käyttää irisdiaknoosia,todella tietävät mikä sairaus potilasta vaivaa. Poika joka ohjelmassa oli ,oli saanut avun syöpäänsä käyttämällä mm. alkaloivia tuotteita,jotka muuttavat elimistöä emäksiseen suuntaan,tästä hoitomuodosta on annettu,Nobelin palkinto tohtori Otto Wartburgille vuonna 1931. Tämä hoitomuoto on vain laitettu piiloon koska se se veisi tulot lääketehtailta ja korruptoituneilta lääkäreiltä. Paremmin asia korruptiosta selviää lukemalla kirjan, Peter C.Gotzsche Tappavat lääkkeet ja järjetäytynyt rikollisuus. Gotzsche on ollut itse aikanaan lääketehtaan palveluksessa.

    Plusääni(4)Miinusääni(1)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat