Yhdysvallat ruokkii Venezuelan ahdinkoa ja länsimedia vääristelee

Vastavalkea  kirjoitti lyhyesti EPR-instituutin (Center for Economic and Policy Research) julkaisemasta taloustieteilijöiden Mark Weisbrotin ja Jeffrey Sachsin tutkimuksesta, ”jonka mukaan presidentti Donald Trumpin hallinnon elokuusta 2017 alkaen Venezuelalle asettamat talouspakotteet olivat aiheuttaneet maassa yli 40 000 kuolemantapausta vuoteen 2019 mennessä.”

Pakotteet ovat syynä siihen, että venezuelalaiset ovat estyneet saamasta elämälleen välttämättömiä lääkkeitä, hoitovälineitä, ruokaa sekä muita ehdottomia tuontiartikkeleita, mikä on laitonta Yhdysvaltain että kansainvälisen oikeuden mukaan sekä on Yhdysvaltain allekirjoittamien sopimuksien vastaista, toteaa Mark Weisbrot.

Pakotteet tulevat jatkuessaan syventämään kriisiä, joka vaatii kymmeniä tuhansia uusia kuolemantapauksia, mikä arvio pohjautuu tutkijoiden mukaan öljyntuotannon kariutumiseen, kuten myös siihen, että sairaat eivät saa tarvitsemiaan lääkkeitä ja sairaalat eivät voi hankkia hoitovälineitä.

Yhdysvallat sortaa ja kurjistaa Venezuelaa; miksi?

Yhdysvaltojen suurvaltapolitiikan vihamielisyys Venezuelaa kohtaan on läpinäkyvää. Noin kymmenen vuotta sitten pallonpuoliskon suurimpana öljynviejänä oli Venezuela, joka halusi päästä riippumattomaksi Yhdysvalloista ja alkoi suunnitella öljyn myymistä yhä suurempia määriä Kiinaan. Tämä oli ilmeisesti suuri-isku Washingtonin energiapolitiikalle1, tai ainakin taloudellishegemoniselle ahneudelle. Siten Yhdysvallat ovat kiihdyttäneet Venezuelan ahdistelua entisestään bolivaarisen vallankumouksen kannattajan Nicolás Maduro Morosin voitettua presidentinvaalit vuonna 2013.

Maduron voitosta lähtien oikeisto on kampanjoinut esimerkiksi presidenttiehdokkaansa Henrique Caprilesin johdolla muilla kuin parlamentaarisilla keinoilla kansan valitsemaa sosialistihallitusta vastaan esimerkiksi syyttämällä sitä vaalivilpistä, järjestämällä väkivaltaisia yhteydenottoja järjestystä ylläpitävien poliisivoimien kanssa ja sabotoimalla sähkönjakelua, ruokatoimituksia sekä luonnollisesti mediasodalla, joka on pyrkinyt kansainvälisen tuen saamiseen painostuskeinona Venezuelan demokratiaa vastaan.3, 4

Yhdysvallat ovat nykyisin rankentaneet Venezuelan vainoamista.

Tuoreiden pakotteiden seurauksien siivittämänä Yhdysvallat tunnusti itsensä presidentiksi julistaneen oppositiopoliitikko Juan Guaidón maan lailliseksi presidentiksi, mikä on entisestään kurjistanut maan humanitääristä kärsimystä.

Trump on jopa vihjaillut sotatoimilla Venezuelaa vastaan. Opposition mielestä presidentti Nicolas Maduro pyrkii perustuslakia muokkaamalla voimistamaan omaa asemaansa. Trump on puolestaan muiden muassa haukkunut Maduroa diktaattoriksi ja Yhdysvallat on määrännyt, kuten jo mainittiin, Venezuelalle pakotteita käyttäen tekosyynä Maduron toimia. Yhdysvallat on asettanut pakotteita sekä Madurolle että toimintansa aloittaneelle edustajistolle.3

Venezuelassa kärsitään Yhdysvaltojen pakotteiden tähden.

Lyhyesti Yhdysvaltojen asettamien pakotteiden tarkoitus on romuttaa maan talous ja terveyden- ja sairaanhoitopalvelut ja sitä kautta saattaa Venezuelan hallinnon vaihtoon.

 

Media

Ilmeisesti Suomen valtamediaan kuuluvilla medioilla ei ole enää vakituisia Latinalaisen Amerikan toimittajia. Täten Suomessa ja monissa Euroopan maissa rullaa CNN:n, BBC:n tai Reutersin ja muiden uutistoimistojen toisen käden tietoa, jonka Venezuelan yksityiset mediat ja Yhdysvaltojen tukemat oppositiot vuotavat julkisuuteen.

Länsimedian uutisointi noudattaa tiukasti Yhdysvaltojen luomaa linjaa Venezuelasta. Maan hallintoa syytetään taloudellisesta ahdingosta sekä terveyden- ja sairaanhoidonpalveluiden puutteellisuudesta. Madurosta muovaillaan sotilasjunttaan nojautuvan ”diktaattorin” kuvaa. Kuitenkin yhdysvaltojen pakotteet ja sortotoimet ovat suurimpana syynä maan kurjuuteen.

Helsingin Sanomat esimerkiksi yrittää kansan suulla saattaa Yhdysvaltojen tukeman mahdollisen nukkehallitsijan Juan Guaidón kukoistavaan valoon. Haastateltava Yelitza Romero kertoo, että hänellä ei ole aavistustakaan, mistä tämä ihminen (Guaidón) tuli. Oli se sitten hän tai joku muu, jonkun on palautettava meille se Venezuela, jossa pystyin käymään töissä ja elättämään perheeni.

HS jatkaa parjaavasti: Vallassa sinnittelee yhä Venezuelan asevoimien, Venäjän ja Kiinan tukema Nicolás Maduro viime vuoden epädemokraattisten vaalien voittajana.

 

Toimittajan huomiot

Yhdysvaltojen sisä- ja ulkopolitiikkaan vaikuttavan eliitin käsitys ”demokratiasta” ei noudata lainkaan demokratian perusajatusta, jonka mukaan hallintovalta nousee kansasta ja toteuttaa kansan tahtoa. Yhdysvaltoja hallitsevan eliitin, eli ikään kuin Yhdysvaltojen, mukaan demokratia toteutuu silloin, kun ”vihamielisen”, suvereenin ja taloudellisesti itsenäisen valtion hallinto saadaan kaadettua ja tilalle istutettua Washingtonin DC hyväksymä ”demokraattinen” hallitusjärjestelmä.
Lisäksi tämä ”demokratia” toteutuakseen edellyttää amerikkalaisen eliitin kustannus-hyötyanalyysin läpäisemistä eli ”demokratian” lähetystyöstä tulee koitua Yhdysvalloille taloudellista hyötyä ja vahvistaa sen supervalta asemaa siten, että myös Israelin asema lujittuu, mikäli se on mahdollista. Kuitenkaan emme tässä artikkelissa käsittele mainittua eliittiä laajemmin.2

Jopa yliopistot myöntävät USA:n antavan valtavaa tukea Israelille, mutta ne esittävät kuten v-mediakin täysin vääriä perusteita asiasta.

Markku Juutinen

 

Viittaukset

Vastavalkea (2.5.2019). Saatavina: https://vastavalkea.fi/2019/05/02/tutkimus-yhdysvaltain-pakotteet-surmanneet-yli-40-000-venezuelalaista/

Center for Economic and Policy Research (25.4.2019). Saatavina: Report Finds US Sanctions on Venezuela Are Responsible for Tens of Thousands of Deaths

SVT (2.5.2019). Saatavina: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/expert-om-venezuela-det-ar-valdsamt-illa

The Times of Israel (1.7.2012). Saatavina: https://web.archive.org/web/20120708130529/http://blogs.timesofisrael.com/jews-do-control-the-media/

Helsingin Yliopisto. (27.7.2018). Saatavina: https://www.helsinki.fi/fi/uutiset/talous-yhteiskunta/miksi-usa-tukee-israelia-aatehistoria-tarjoaa-vastauksen

Lähteet

 1. MTV (12.8.2017). Saatavilla: https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/trump-ei-sulje-pois-sotilaallisia-toimia-venezuelassa-venezuela-on-sekamelska/6534042#gs.vS9IwRs
 2. Chomsky, Noam (2008). Savijalkainen jättiläinen, Vallan väärinkäyttö ja hyökkäys demokratiaa vastaan. Gummerus Kirjapaino Oy.
 3. UN news (9.5.2014). Saatavina: https://news.un.org/en/story/2014/05/467952-venezuela-un-concerned-renewed-violence-reported-excessive-use-force#.VJ4Wiv8cA  
 4. Businessinsider (2014). Saatavina: https://www.businessinsider.com/venezuelan-opposition-leader-leopoldo-lopez-goes-to-prison-2014-2?IR=T 

6 kommenttia

 1. Globalistinen demokratiakäsitys syrjäyttää parlamentaarista demokratiaa. Ideologisten rajojen hämärtämisellä tähdätään kansojen sitomiseen loputtomaan velkataakkaan, päättelee Ahti Valkeapää.

  … ”lännessä on saanut sijaa asteettainen prosessi joka on korvannut oikeistolaisen arvomaailman vasemmistolaisella, koska vasemmistolainen arvomaailma on hyvin hyödyllinen pääoman ja työvoiman vapaan liikkuvuuden kannalta.
  Markkinoiden tulee jatkuvasti laajentua ja tavoittaa uusia alueita, sillä kapitalismi kuolee, jos se ei kasva ja tuota lisäarvoa.
  Marx voisi kääntyä useampaankin otteeseen haudassaan synnytettyään osaltaan, varmaan tahtomattaan, liberaalin markkinatalouden. ”Kaikki maailman proletaarit yhtykää” – pääoman orjuuteen. Teesi – antiteesi – synteesi -kaava tulee siis lukea tänään jotenkin näin: kapitalismi – sosialismi – liberaali markkinatalous.
  https://vastavalkea.fi/2019/05/04/demokratia-troijan-hevosena/

  Plusääni(3)Miinusääni(0)
  1. Taloussota tappaa
   Kieltäytyminen IMF:n lainasta on kieltäytymistä suojelurahan maksusta.
   Velka on erittäin tehokas ase. Velalla kiristämällä hankitaan pääsy velallisen alueella oleviin raaka-aineisiin halvimpaan mahdolliseen hintaan asettamalla sopivat lainaehdot. Velallinen antaa raaka-aineet ja palauttaa lainaamansa rahat — korkoineen. Tämän seurauksena maa muuttuu hikipaja-alueeksi ja väestön elintaso alenee.

   Tekijä Riikka Söyring
   https://vastavalkea.fi/2019/05/10/taloussota-tappaa/

   Plusääni(3)Miinusääni(0)
 2. Onko kirkko Yahweh:n huora? Onko Uuden ja Vanhan Testamentin Jumala yksi ja sama vai ovatko VT:n jumalaan (Yahweh) uskovat syrjäyttäneet UT:n jumalan jota Jeesus edusti? kysyy Laurent Guyenot.
  Are the Gods of the Old and New Testament one and the same? Or has he God of the New Testament been hijacked by followers of the Old Testament’s God?
  The Holy Hook
  Laurent Guyenot – The Unz Review

  Is the Church the whore of Yahweh?
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=188063

  Plusääni(1)Miinusääni(2)
  1. Holokausti muistomerkki parlamentin viereen … Why not make Parliament into a Holocaust Memorial?
   Gilad Atzmon
   Five British Prime Ministers, some of them renowned war criminals, united yesterday in a call to build a Holocaust Memorial in proximity to Parliament. ”A sacred, national mission,” is how Theresa May described the idea and for once, I totally agree with this tragic, sad woman. I would take it further: don’t just build a holocaust shrine in Westminster, make our parliament into a Holocaust monument. We don’t really need a House of Commons; as things stand, we better get direct orders from our true rulers in Tel Aviv.
   … It doesn’t take a genius to gather why Blair and Brown are so enthusiastic about a museum that Chronicles Nazi crimes rather than a proper and timely institute that would explore their own crimes in Iraq. It is pretty clear why David Cameron prefers to divert attention from his own blunders in Syria and Libya. But it goes further. Britain and the Empire have a long list of crimes against humanity to account for: slavery, concentration camps in the Boer war, the partitioning of India, the destruction of Palestine, famines in Ireland and Bengal. Millions of innocent people lost their lives due to the crimes of the empire, yet our ethically compromised Prime Ministers are committed to the commemoration of crimes that were committed by another people. Is this the ethical message we are supposed to pass to the next generations? Is zero self-reflection a new British value?

   May 08, 2019 / Gilad Atzmon
   https://www.gilad.co.uk/writings/2019/5/8/why-not-make-parliament-into-a-holocaust-memorial

   Plusääni(1)Miinusääni(0)
  2. Kirkko ja sen teologit eivät näistä ajatuksista pidä koska ilman juutalaisrabbien luomaa Yahweha ei olisi kristillistä kirkkoa eikä teologeja.
   Kun – kuten Israelin johtajat sanovat – heidän visionsa tulevatsa perustuu Hebrealaiseen Raamattuun niin meidän on otettava asia vakavasti ja tutkittava heidän Raamattuaan, sanoo Guyenot (“When Israeli leaders claim that their vision of the global future is based on the (Hebrew) Bible, we should take them seriously and study the (Hebrew) Bible.”)
   “How Zionist is the New Word Order?” artikkelissa selitin miksei sionismi koskaan ole ollut kuten muut nationalistiset liikkeet. Koska sen juuret ovat raamatullisissa kertomuksissa se on alusta alkaen pitänyt sisällään suunnitelman maailman hallitsemisesta (…I explained that Zionism was never a nationalist movement like others; insofar as it is rooted in the biblical narrative, it contained from the outset a plan for world domination.)
   https://russia-insider.com/en/history/god-israel-bloodthirsty-vindictive-sociopath-does-explain-misanthropy-jews/ri24154

   In the final analysis, the jealous Yahweh, destroyer of all pantheons, is so unconvincing in the garb of the Great universal God that he is fated to be discarded in his turn. Atheism is the end result of biblical monotheism: it is the rejection of the biblical God, mistaken for the true God. “If Yahweh is God, no thanks” has been the simple rationale for atheism in Christendom since the Enlightenment: Voltaire, for example, scorned Christianity by quoting the Old Testament. Yahweh has ruined faith in a divine Creator.
   Yahweh’s Trojan Horse into the Gentile City
   LAURENT GUYÉNOT
   http://www.unz.com/article/the-holy-hook/

   Plusääni(1)Miinusääni(0)
 3. Milloin alkaa etelä- ja väliamerikkalaisten ruskeiden vyöry todenteolla Suomeen?

  Plusääni(2)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat