Yhdysvallat syyttää ja uhkailee Syyriaa, USA:n vääristelyiden pohjalta

Yhdysvallat on aktivoitunut jälleen tekosyiden tehtailuun, mistä osoituksena sen epäily Syyrian hallinnon joukkojen tekemästä kemiallisesta iskusta maan luoteisosassa Idlibissä, joka on vieläkin USA:n ja Israelin tukemien terroristien, kuten Tahrir al-Sham-ryhmien hallussa.

Artikkeliin on tehty lisäyksiä 25.5.2019.

Siistiksi harjatun Trumpin kautta ryöpytetään kuonaa esimerkiksi Syyrian hallinnosta.

Länsimedian mukaan Yhdysvallat syyttää jälleen Syyriaa kemiallisista iskuista ja uhkaa kostotoimilla. Ihmeellisintä tässä länsimedian uutisoinnissa on se, että myös Suomen valta- eli valemedia (v-media) nojautuu ”syyrialaisen oppositiojärjestön” Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), lausuntoihin Syyrian tilanteesta. Todettakoon, että ”syyrialainen oppositiojärjestö” on esimerkiksi ruotsinkielisen ylen nimitys SOHR-järjestöstä.

Tässä yhteydessä oppositiojärjestö SOHR puhuu kuitenkin Syyrian hallinnon eli Bashar al-Assadin eduksi lausuessaan, että:

… järjestöllä ei ole mitään todisteita hyökkäyksestä.

– Meillä ei ole minkäänlaisia todisteita, jotka viittaisivat kemialliseen hyökkäykseen Latakian vuorilla. Ilmoittaa järjestön johtaja Rami Abdul Rahman.

Kuriositeettina mainittakoon, että Abdul Rahman on ainoastaan pseudonyymi, koska henkilön varsinainen nimi on Ossama Suleiman.

Syyrian hallinnolla ei ole mitään syytä tehdä iskuja

Ensinnäkin muutamia täsmennyksiä:

Mikäli iskut ovat todellakin tapahtuneet Syyrian Idlibissä, ne ovat joko Tahrir al-Sham-terroristien, tai vastaavien ryhmien tekemiä tai USA:n, Israelin ja mainittujen terroristien yhteistyön tulosta. Mikäli iskuissa on mukana Yhdysvallat ovat kysymyksessä false flag –isku. Mutta, jos kysymyksessä on mainittujen terroristiryhmien tekemä isku, tällöin Yhdysvallat ovat mukana ainoastaan vääristelevässä verbaalisessa false flag –toiminnassa. Mikäli iskuja ei ole tapahtunut ensinkään, on USA syyllistynyt törkeään valehteluun Syyrian hallinnon mustamaalaamiseksi; tässäkin tapauksessa kysymyksessä on verbaalinen false flag –operointi.

Syyrian hallinto ei ole tehnyt kemiallisia iskuja

Ihmisten toiminta perustuu järkeviin ratkaisuihin, ainakin silloin, jos ratkaisujen valinta koskettaa henkilökohtaisia hyötyjä sekä omakohtaisten hyötyjen liittymistä ympäröivään maailmaan. Syyrian hallinto muodostuu myös ihmistä. Tällöin heidän valintansa tässä Syyrian sodan loppumainingeissa asettuvat siten, että ne eivät tuota vahinkoa hallinnon hegemonialle ja tulevaisuuden tavoitteille.

Tällöin Syyrian hallinto pyrkii toimimaan mahdollisimman järkevästi, mikä sulkee pois kaikki ylilyönnit, kuten kemialliset hyökkäykset; ne olisivat typeriä tekoja, ja vain ja ainoastaan vahingoksi Damaskoksen keskushallinnolle.

Niinpä päätämmekin, että Syyrian hallinolla ei ole mitään syytä tehdä kemiallisia kaasuiskuja nykyisessä tilanteessa, sillä suurin osa Syyriasta on siirtynyt Damaskoksen keskushallinnolle. Merkittävä osa Yhdysvaltojen ja Israelin tukemasta ja lietsomasta kansannousun aktivistiterroristeista on voitettu tai juossut häntäkoipienvälissä maanpakoon.

Syyrian hallinnon voitokkuudesta ainakin rivien välistä voidaan havaita esimerkiksi maailma.net –julkaisun  uutisoinnissa. Joskin mainittu julkaisu levittää läntisen liittouman suosimaa mustamaalauskampanjointia al-Assadin hallintoa vastaan.

Yhdysvallat on vääristellyt ennenkin

Lisäys 25.5.2019

Yhdysvallat on aikaisemminkin syyttänyt Syyrian hallintoa myrkkykaasuiskuista, vaikka nämä syytökset ovat osoittautuneet törkeiksi vääristelyiksi.

Esimerkiksi Peter Hitchensin kirjoitus Mail on Sunday -lehdessä, jossa käsitellään kemiallisten aseiden kieltojärjestön OPCW:n työntekijän Ian Hendersonin allekirjoittamaa tutkimusraporttia, paljastaa selvän eroavaisuuden verrattuna OPCW:n virallisessa loppuraportissa julkaistuihin johtopäätöksiin Syyrian Doumassa huhtikuun 2018 väitetysti tehdystä kemiallisesta iskusta.

Vastavalkea kirjoittaa tästä aiheesta:

Kyseisen raportin 15-sivuisessa tiivistelmässä, jonka on saanut haltuunsa ja julkistanut riippumattomien tutkijoiden järjestö, päädytään siihen, että kahdesta tykistöllä tai kranaatinheittimillä pommitetusta rakennuksesta löydettyjä kaasusäiliöitä ei pudotettu lentokoneesta, vaan ne oli asetettu käsin tykin tai kranaatinheittimen ammuksen aikaansaamien vaurioiden yhteyteen. Virallisen raportin viesti sitä vastoin on, että Syyrian ilmavoimat pudotti myrkkyä sisältäneet kaasusäiliöt löytöpaikoille.

Miksi Yhdysvallat käyttää väärän lipun taktiikkaa?

Ensimmäisenä ja hyvin painavana syynä Yhdysvaltojen aggressiivisuuteen myös Syyriaa kohtaa on Israelissa:

Lähi-itään erikoistunut kansainvälisten suhteiden historian dosentin Pertti Multasen (PM) mukaan Israelin tavoitteet myös Syyrian sodassa näyttelevät keskeistä roolia, koska Israelin intressinä on myös saada Assadin hallinto syrjäytettyä Syyrian johdosta ja samalla tuhota koko Israelille vastustajaksi muodostunut arabinationalismi.

Toisaalta merkitsevät suurvaltapolitiikan taloudelliset hyödyt; edelleen kannattaa tarkastella PM:n suomalaisesta valtavirtaisesta normaaliparadigmasta poikkeavaa analyysiä Lähi-idän tilanteesta.

Kaasun pitäisi virrata suurvaltapoliittisesti oikealla tavalla

Yhdysvaltojen ulkopolitiikkaa voimakkaasti ohjaileva Israel-lobby eli Amerikan uuskonservatiivit, joista päätekijöinä ovat esimerkiksi Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuden neuvonantaja John Bolton ja Yhdysvaltojen ulkoministeri Mike Pompeo, lietsovat sotaa USA:n ja Iranin välille. Sotaa Irania vastaan yritetään sytyttää myös Syyrian ja Yhdysvaltojen välisen konfliktin lietsonnalla, josta on osoituksena Syyrian hallinnon syyttely kemiallisen aseiden käytöstä ja maan uhkailu.

PM:n  mukaan syy Syyrian sisäisen konfliktin laajentumiseen tuhoisaksi sodaksi oli ehkä kahdessa kilpailevassa maakaasuhankkeessa. Näissä molemmissa m-kaasuhankkeissa kaasuputki kulkisi Syyrian kautta. Syyria on neuvotellut Iranin kanssa putkesta, joka toisi kaasua Irakin kautta Syyrian rannikolle ja sieltä edelleen meren alitse Kreikkaan ja muualle Eurooppaan.

Turkki ja monet muut maat ovat sen sijaan kaavailleet putkea, joka kuljettaisi Qatarin kaasua Saudi-Arabian ja Syyrian kautta Turkkiin ja sieltä edelleen Eurooppaan.

Turkki pyrki saamaan presidentti al-Assadin Qatarin-putken kannattajaksi, mutta hän ei suostunut. Kohta tämän jälkeen alkoi sota, jossa monien fossiilivaltioiden rahoittamat ja sponsoroimat joukot yrittävät syrjäyttää al-Assadin.

Qatar–Turkki-kaasuputki tarkoitti sitä, että Länsi-Eurooppa voisi ratkaisevasti vähentää riippuvuuttaan Venäjän kaasusta. Tästä syystä se sopisi mainiosti Yhdysvaltojen ja Naton strategiaan, mutta olisi epäedullinen Venäjälle.

Lähi-idän konfliktit ovat muodostuneet lukuisista eri syistä. Esimerkiksi Yhdysvaltojen ja Israelin muodostaman pahan akselin valtioterrorismi Syyrian suvereenia hallintoa vastaan kätkee taakseen kymmeniä syitä, joista tärkeimpänä lienee Israelin ja USA:n suurvaltapolitiikka alueella. 

Todettakoon, että Yhdysvaltojen  tavoitteena on ollut horjuttaa Syyriaa jo 5-6 vuotta ennen sodan alkua, minkä Wikileaks on paljastanut. Näitä syitä ovat lisäksi vuodesta 1949 alkaen tehdyt suunnitelmat vetää Syyrian halki öljy- ja kaasuputkia.

Yhteenveto

Täysin selvää on, että Syyrian hallinto ei ole syyllistynyt tälläkään kertaa kemiallisten aseiden käyttöön, mikä on pääteltävissä aivan jo terveen järkevyyden välityksellä.

Yhdysvallat lietsovat uutta konfliktia Syyrian kanssa saadakseen Iranin mukaan selkkaukseen, joka palvelisi Yhdysvaltojen ja sen läntisen koalition poliittisia sekä taloudellisia pyrkimyksiä Lähi-idässä, mikä olisi hyödyksi myös Israelin hegemonisille tavoitteille alueella.

Markku Juutinen

Lähteet

CTC (2017). Saatavina: https://ctc.usma.edu/the-formation-of-hayat-tahrir-al-sham-and-wider-tensions-in-the-syrian-insurgency/

The New Yor Times (21.5.2019). saatavina: https://www.nytimes.com/2019/05/21/world/middleeast/bashar-assad-syria-weapons.html

Svenka yle. Saatavina: https://svenska.yle.fi/artikel/2019/01/23/hundratals-is-krigare-flyr-rorelsens-sista-fasten-i-syrien

MTV-uutiset (22.5.2019). Saatavina: https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/yhdysvallat-epailee-syyrian-hallinnon-joukkoja-uudesta-kemiallisesta-iskusta-ulkoministerio-uhkaa-kostotoimilla/7418474#gs.dve97g

Lindeof.nu (2.16.2019). Saatavina: https://www.lindelof.nu/vad-ar-the-syrian-observatory-for-human-rights/

Maailma.net (21.5.2019). Saatavina: https://www.maailma.net/uutiset/syyriassa-mielivaltaisia-pidatyksia-ja-katoamisia-hallituksen-valtaamilla-aluieilla-hrw

Pertti Multanen (14.11.2016). Tiedonantaja. Saatavina: https://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/syv-sukellus-arabimaailmaan-l-hi-it-n-ja-syyriaan

Pertti Multanen (16.1.2016). KU. Saatavina: https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3489943-syyrian-sodan-taustalla-kilpailu-kaasusta

PT. (16.6.2016) Saatavina: http://www.tammilehto.info/syyrian-sota-haast64.php

Lainauksien viittaukset:

VV (21.5.2019). Saatavina: https://vastavalkea.fi/2019/05/21/opcwn-hautaama-raportti-syyrian-kaasuiskusta/ ;VV (27.2.2019). Saatavina: https://vastavalkea.fi/wp-content/uploads/2019/05/Engineering-assessment-of-two-cylinders-observed-at-the-Douma-incident-27-February-2019-1.pdf

2 kommenttia

 1. OPCW:n hautaama raportti Syyrian kaasuiskusta
  Kemiallisten aseiden kieltojärjestö OPCW vaikeni tutkijansa tuottamasta raportista, jonka johtopäätökset olivat ristiriidassa järjestön loppuraportin kanssa.
  https://vastavalkea.fi/2019/05/21/opcwn-hautaama-raportti-syyrian-kaasuiskusta/

  Anti-Semitism Reborn: Survivors Speak Out
  By Irish Savant on May 24, 2019
  Irish Savant — irishsavant.blogspot.com May 22, 2019
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=188772

  Plusääni(2)Miinusääni(0)
 2. View the Frontline Documentary on Gaza That PBS Pulled
  ALISON WEIR
  One of the main take-aways from the film is the extreme ruthlessness of Israeli forces.
  Fully armed Israeli soldiers from one of the most powerful armies on earth are seen targeting multitudes of thin, unarmed men, women, and children. The film shows Israeli snipers shooting people in the head, in the back, in the legs.
  It shows a youth whose leg was amputated and reports that many of the demonstrators lost limbs that day. (The UN recently reported that 1,700 Gazans shot by Israeli snipers are currently at risk of amputations.)
  While U.S. news reports often downplay these actions, the film shows them in all their tragic and horrific reality.
  http://www.unz.com/article/view-the-frontline-documentary-on-gaza-that-pbs-pulled/

  Plusääni(1)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat