Yhdysvaltojen kouluja vaivaa raiskausepidemia

16-vuotiaan tytön Ohiossa raiskannut Ma’lik Richmond tuomittiin viime vuonna ja hän on jälleen vapaalla jalalla.
16-vuotiaan tytön Ohiossa raiskannut Ma’lik Richmond tuomittiin viime vuonna ja hän on jälleen vapaalla jalalla.

Kansojen sulatusuuniksi kutsutussa Yhdysvalloissa raiskaukset ovat yleistyneet räjähdysmäisesti. Uuden tutkimuksen mukaan yhä usempi nuori raiskataan omassa koulussa.

Illinois’n yliopisto selvitti, että yläkouluikäisistä pojista 25 % ja tytöistä 27 % on viimeisen vuoden aikana kokenut sukupuolista väkivaltaa koulun alueella. Hätkähdyttävintä on se, että yleensä tämä tapahtuu luokkahuoneessa tai koulun käytävillä.

Tutkimusta varten haastateltiin 1 391 oppilasta. Sukupuolijakauma oli tasainen. 59 % haastatelluista oli mustia ja 41 % valkoisia. Seksuaaliseksi väkivallaksi määriteltiin kaikki sukupuolinen toiminta, joka tehtiin vastoin toisen tahtoa. Tutkijoiden mukaan kouluissa vallitsi myös kulttuuri, jossa ahdistelua herkästi vähäteltiin. Tohtori Dorothy Espelagen mukaan ilmiö on epäterve, sillä se vääristää nuorten käsityksen sukupuolisuudesta ja luo pohjaa vakavammalle väkivallalle aikuisiässä.

Espelagen mukaan opettajat eivät osaa puuttua luokassa tapahtuvaan seksuaaliseen häirintään. Opettajien välinpitämätön asenne heijastuu välittömästi myös nuoriin.

Press TV

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat