YK:n alaiset WHO ja FAO tähtäävät terveyteen

Maailman terveysjärjestö WHO on ihmisten terveyteen keskittyvä Yhdistyneiden kansakuntien elin. Se perustettiin 7. huhtikuuta 1948, ja sen päämaja on Genevessä Sveitsissä. Maailman terveysjärjestön tehtävänä on taata kaikille ihmisille hyvä terveydentila. Järjestön perustuskirja määrittelee terveyden täydelliseksi fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin tilaksi, ei ainoastaan sairauden puutteeksi. Sen päätehtävä on torjua tauteja, etenkin tärkeimpiä tartuntatauteja. Terveysjärjestö koordinoi kansainvälisiä toimia muun muassa SARS:in, malarian ja aidsin torjumiseksi ja kehittää rokotteita. Lisäksi sillä on hankkeita esimerkiksi tupakoinnin vähentämiseksi.

YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO on kansainvälinen järjestö, joka pyrkii vähentämään nälänhätää ja parantamaan maailman ihmisten elintasoa. Se perustettiin 16. lokakuuta 1945 Québecissä, Kanadassa. Vuonna 1951 sen päämaja siirrettiin Washingtonista Roomaan. Suomi on ollut FAO:n jäsen elokuutasta 1947 alkaen. Vuonna 2007 FAO:lla oli 192 jäsentä (191 maata sekä Euroopan yhteisö).

FAO:n toiminta keskittyy neljälle alueelle: 1. kehitysmaiden tukemiseen, 2. ruuasta, ravitsemuksesta, maanviljelystä ja kalastuksesta tiedottamiseen ja tutkimiseen, 3. antamaan neuvoja hallituksille sekä 4. tarjoamaan neutraalin foorumin jossa voidaan keskustella tärkeimmistä ruoka- ja maatalouskysymyksistä.
Mikäli Suomen eduskunta enemmistön päätöksellään liittyy Codex Alimentarius standardointiin täysimittaisesti, lähitulevaisuudessa ainoa laillinen tapa hoitaa terveyttään tapahtuu ostamalla ja syömällä eri lääkeyhtiöiden valmisteita.

Myös lääkkeistä ja prosessoiduista elintarvikkeista pidättäytyvät ihmiset joutuvat hyvin todennäköisesti tulevaisuudessa ostamaan terveydenhoitopalvelunsa, elintarvikkeensa, vitamiininsa, hivenaineensa ja lisäravinteensa laittomasti tai monikansallisilta lääkeyhtiöiltä huonolaatuisina, koska kilpailevien innovatiivisten valmistajien (jalostamattomat ravinto- ja raaka-aineet, lisäravinteet, vitamiinit, hivenaineet) tuotteiden laillinen saattavuus voidaan estää Codex-standardein.

http://www.codexalimentarius.net/web/index_en.jsp

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat