Yksinkertaisen ja herkullisen kasvisruoka-aterian terveysvaikutuksista

Tarjoamme artikkelissa inspiraatiota terveellisestä kasvisruokavaliosta kiinnostuneille.

Seuraavat raaka-aineet sisältävät runsaasti terveellisiä antioksidantteja, joita nauttimalla hyvistä elämäntavoista kiinni pitäminen on helppoa ja mukavaa. Lisäksi aterian valmistaminen on äärimmäisen yksinkertaista. Tarvitset vain muutaman sipulin, tomaatin, paprikan, valkosipulin, kuivatun kirsikan sekä sienen. Ja toki mukaan voi laittaa muitakin kasviksia! Käykäämme läpi kunkin raaka-aineen terveysvaikutuksia.

Sipuli

Sipulit ovat luonnollisia B6-vitamiinin, biotiinin, kalsiumin ja C-vitamiinin lähteitä. Tiesitkö, että sipulit ovat myös eräitä parhaista kversetiinin lähteistä? Kversetiini on voimakas flovonoidi, joka madaltaa huonoa kolesterolia, kohottaa hyvää HDL-kolesterolia ja puhdistaa kehoa kuona-aiheista.

Lisäksi sipuli sisältää rikkiyhdisteitä, jotka puhdistavat kehoa. Sipulin aminohapot ovat kysteiini ja metioniini, jotka puhdistavat kehoa raskasmetalleista.

Tomaatti

Tomaateista saa kaliumia, C-vitamiinia ja kuituja. Lisäksi ne ovat erinomaisia lykopeenin lähteitä. Lykopeenin nauttiminen alentaa muun muassa miesten eturauhassyövän riskiä. C-vitamiini, kalium ja kuidut puolestaan ovat hyväksi sydämelle.

food_-_bell-peppers

Paprika

Paprika tuo lisää väriä reseptiin kuin reseptiin. Punaisen, oranssin ja keltaisen yhdistelmä herättää jokaisen ruokahalun! Ulkonäön lisäksi vihanneksen vahvuuksiin kuuluu hyvä C-vitamiinipitoisuus, minkä ansiosta paprikaa nauttivien iho pysyy nuorekkaana ja immuunijärjestelmä vahvana. Paprikasta saa myös beetakaroteenia, joka rauhoittaa tulehduksia. Paprikan kapsaisiini puolestaan torjuu diabetesta ja laskee ”huonoa” kolesterolia.

Kuivatut kirsikat

Kuivatut kirsikat tuovat ateriaan makeutta ja kirpeyttä. Kirsikoiden terveysvaikutuksiin kuuluu niiden kyky ehkäistä nivelkipuja. Myös kirsikat rauhoittavat tulehduksia, sillä ne sisältävät antosyaaneja. Kyseiset vahvat antioksidantit tuovat 10 kertaa aspiriina tehokkaamman helpotuksen nivelkipuihin.

garlic

Valkosipuli

Valkosipuli on erittäin hyödyllinen sydämen terveydelle. Valkosipulin rikkiyhdisteet auttavat kehoa luonnonmukaisin keinoin pitämään verisuonet auki, sillä ne toimivat valtimonrasvoittumaa vastaan.

Valkosipuli tuhoaa myös bakteereja. Kun vihannes murskataan, syntyy allisiini-nimistä antibioottista yhdistettä. Mikäli valkosipuli kuitenkin kuumennetaan yli 60:ssa asteessa, allisiini tuhoutuu. Parhaan hyödyn valkosipulista saa irti siis lisäämällä sitä ruokaan vasta ennen tarjoilua, kun ruokaa ei enää olla kuumentamassa. Kun valkosipuli menettää arominsa, on allisiini tuhoutunut. Ilman allisiiniakin valkosipulilla on kuitenkin paljon erilaisia terveysvaikutuksia!

Sienet

Sienet auttavat painonhallinnassa, D-vitamiinitason nostamisessa ja immuunijärjestelmän parantamisessa.

Sienet auttavat painonpudotuksessa siksi, että ne antavat pitkäkestoisen kylläisyyden tunteen. Sieniä nauttinut tuskin siis käy vähän väliä napostelemassa epäterveellisiä välipaloja. Sienet ovat myös yksi parhaista seleeni-antioksidantin lähteistä. Seleeni parantaa kehon immuunijärjestelmää. Sienistä saa myös paljon D-vitamiinia. Jos tuoreet sienet jättää auringonvaloon, niiden D-vitamiinipitoisuus itse asiassa kasvaa hieman.

1011967.large

Nyt kun terveysvaikutukset on kerrattu, valmistetaan itse ateria. Se on yksinkertaista! Uuni esilämmitetään 175:een asteeseen. Pilko vihannekset, lisää joukkoon kuivatut kirsikat, ripottele mukaan yrttejä (basilikaa, oreganoa ja persiljaa) ja sekoita raaka-aineet. Älä kuitenkaan vielä lisää valkosipulia. Lämmitä vihanneksia uunissa 175:ssä asteessa 30 minuuttia. Tämän jälkeen ota astia pois uunista ja sekoita valkosipuli mukaan, minkä jälkeen laita ruoka vielä 10 minuutin ajaksi uuniin. Pirskota lopuksi hieman balsamiviinietikkaa ja tarjoile ruoka joko kvinoan kanssa tai sellaisenaan!

Alkuperäinen artikkeli Natural News -verkkosivuilla.

2 kommenttia

  1. Lyhyt ytimekäs, helppolukuinen ja hyvä artikkeli joistakin terveysvaikutteisista kasveista ja yrteistä. Ja erittäin yksinkertaisesta värikkäästä ruokaohjeesta. Näitä lisää!

    Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat