Zodiac mittaa kehon vointia

Zodiac-järjestelmä selvittää elimistön heikot kohdat. Mittauksilla paljastuu silmälasien tarve, hammasongelmat ja stressaantunut vatsa.
Toimittaja kokeili mittauslaitetta.

Ajelen painostavan harmaan taivaan alla kohti Savossa sijaitsevaa Lepikkomäkeä. Sosiaalineuvos Liisa Hallikas on kutsunut minut tapaamaan monivuotista ystäväänsä pietarilaista biofyysikko Sergej Filippovia.
Sergej Filippov on opiskellut Pietarin sotilaslääkäriakatemiassa diagnostiikka-tekniikkoja.

Filippov on kehittänyt laitteen, jolla voi mitata ihmisen energiavirtoja, ja minun on tarkoitus kokeilla laitetta. Zodiac-järjestelmä mittaa energian liikkuvuutta kehossa. Mittauksilla taas saadaan tietoa ongelmista, jotka eivät välttämättä vielä oireile. Mittausten avulla oireisiin voidaan puuttua mahdollisimman varhain.

Venäläisen lääketieteen asiantuntijat ovat modernisoineet kiinalaisilta perittyä virallista Zodiac-järjestelmää, ja menetelmän käyttämiseen diagnoosien teon apuna on Venäjän lääketieteen akatemian lupa.
Jännittää hieman, uteliaisuus on kuitenkin vallitseva tunne. Kaarran Lepikkomäen vanhan koulurakennuksen lumen peittämään tunnelmalliseen pihaan, jossa minun on määrä tavata Filippov.
Filippov tervehtii. Näen heti tuolilla olevan laitteen, joka on niin pieni että se mahtuisi melkein väljään taskuun. Siinä näkyy olevan teline, jokin mittarasia ja fysikaalisella nesteellä täytetty lasiputki, jonka päässä on sondi.

Katselen sitä kiinnostuneena: mitähän seuraavaksi tapahtuu.

Sergej kehottaa kohteliaasti paljastamaan jalkaterät ja kädet. Hän tiputtaa eri kohtiin käsiä ja jalkateriä välittäjäaineena toimivaa geeliä pikku pisarat. Saan suuhuni johdonpätkän, josta roikkuu noin sulakkeen kokoinen kapistus. Puren kuuliaisesti hampaani johdossa olevaan silmukkaan, ja asettelen johdonpään ylähuulen alle. Se ei tunnu epämukavalle, mutta puhuminen tapahtuu kyllä suupielestä nyt.

Filippov aloittaa mittaamisen, ja kertoo samalla mitä on tekemässä, mitä laite mittaa. Hän sanoo energian virtaavan ihmisessä meridiaaneiksi kutsuttuja linjoja pitkin, jotka saattavat tukkeutua esimerkiksi ruoan laadun, ruokailutavan tai stressin takia. Mittaus auttaa selvittämään, missä kohtaa tukos on. Kuin viemäriverkosto siis, ajattelen. Pikku tukos, ja kaikki virtaa vääriin suuntiin tunnetuin seurauksin.

Kuulen mielessäni Skepsis ry:n teroittavan opetusministeriön rahoituksella viilattuja kynsiään raadellakseen Sergejn teorian huuhaaksi.

Filippov mittaa, minä puren johtoa. Mittaus kestää noin vartin. Sergej syöttää saadut tulokset tietokoneelle ja kyselee samalla elintavoistani.
Zodiac-järjestelmäksi kutsuttu ohjelma laskee nyt arvojani. Sergej selittää, että laskennalliset keskiarvot on hankittu mittaamalla kymmenentuhatta Pietarin sotakorkeakoulun fyysisesti hyvässä kunnossa olevaa oppilasta.
Minua aiotaan verrata huippukunnossa olevaan yksilöön, apua!

Kone laskee. Sergej lukee tuloksia, ja kyselee: Onko sinulla skolioosi? Vino selkä, yli kymmenen vuotta?
Vastaan ällistyneenä myöntävästi, sillä minulla on vinoutta selkärangassa, muistuma selänmurtumasta. Sergej osoittaa sormellaan erästä palkkia tietokoneen näytöllä ja sanoo ettei energia virtaa tasaisesti. Olen vaikuttunut.

Sergej lukee tuloksia lisää ja kysyy onko umpisuoli viety leikkauksella. Virrassa on katkos umpisuolen kohdalla. On viety umpisuoli, myöntelen.

Saan tuloksen. Maksa ja munuaiset loistokunnossa, keuhkoissa uupumusta, paksusuoli ja ohutsuoli säälittävässä kunnossa ja stressiä. Kuukauden loma, säännöllinen ruokailu ja uni ei olisi pahitteeksi, vihjaa Filippov.

Ei varmasti olisikaan, sen uskon: loma ei olisi pahitteeksi kenellekään pienten lasten äidille.

Sergej Filippov on vakaasti sitä mieltä, että suurin osa sairauksistamme on elämäntapasairauksia: liikaa tehotuotettua ja prosessoitua ruokaa, liian vähän hyvää unta ja luovuutta edistävää joutilaisuutta, liikaa kemikaaleja, liikaa lääkkeitä, liikaa raskasmetalleja ja muita ympäristömyrkkyjä.

Hänen mielestään ihmisiltä on kadonnut ilo, pilke silmästä puuttuu. Ravintomme ei ravitse, emme enää iloitse elämästä, sillä moni ei työkiireiltään ehdi.

Mikä on Zodiac-järjestelmä?
• Zodiac-järjestelmän pohjana on akupunktiosta tutut meridiaanit sekä ihmisen elektromagneettiset kentät eli kehokentät (HBF). Kehokenttä on kehomme ympärillä ja läpi kulkeva EM -kenttä, joka sisältää tietomme, terveen kehomme tietorakenteen.
• Zodiac-järjestelmää vastaavia laitteita kehitellään eri puolilla maailmaa. Mittauksen kohteina ovat kehon polaarisuus, tiettyä sisäelintä, hermoja, verenkiertoa, ihoa, lihaksia tai luustoa vastaavat kentät tai tiettyyn ympäristökuormitukseen tai vitamiinien imeytymiseen liittyvät ongelmat.
• Vastaava laite ja järjestelmä on Nutri Energetics System’in Body Field -skanneri. Laite mittaa kehokentän eri tietorakenteiden tiedon kulkua ja energiatasoa sekä kertoo, mitkä osakentät poikkeavat eniten normaalista kehokentästä.
• Merkittävät poikkeamat normaaliarvoista näkyvät ennen pitkää erilaisina oireina kehossa. Kyse on siis energialääketieteestä ja kvanttifysiikasta, mitkä saattavat olla tulevaisuuden lääketiedettä.
• Suomessa mittauksia voi tiedustella allopaattisen lääketieteen harjoittajilta.

Zodiac-järjestelmästä voi tiedustella lisää osoitteista [email protected] tai [email protected].

Lue lisää:

Venäläisessä tutkimuksessa hyödynnetään kansanperinnettä

48 kommenttia

 1. ”Zodiac-järjestelmän pohjana on akupunktiosta tutut meridiaanit sekä ihmisen elektromagneettiset kentät eli kehokentät (HBF). Kehokenttä on kehomme ympärillä ja läpi kulkeva EM -kenttä, joka sisältää tietomme, terveen kehomme tietorakenteen.”

  Jessus! En paremmin sano..
  Ihmettelinkin jo, kun sisältö alkoi laskeutua maan tasalle´..

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Ensinnäkin Skepsis ry ei saa opetusministeriön rahoitusta. Tieto on niin monta kertaa oikaistu, että jutun kirjoittaja levittää tahallaan väärää tietoa.

   Mitä Zodiac laitteeseen tulee, niin outoa, että olemattomia meridianeeja pystyisi mittaamaan.
   Laite on oikeasti pelkkä vastusmittari, siihen on tehty hienonnäköinen näyttö ja siinä kaikki.
   Kummallista muuten, miten tälläinen teknologia vetoaa ”vaihtoehto”kannattajiin, vaikka yleensähän kaikki tieteellinen on pahasta? Ainiin, tämähän oli humpuukia. Kaikki humpuuki kelpaa, oli se paketoitu miten tahansa.

   Plusääni(0)Miinusääni(2)
 2. Onhan se varmaan jonkun mielestä hienoa ja jopa tieteellistäkin saada tällaisella humpuukilaitteella diagnoosi, että pitäisi levätä ja nukkua enemmän. Tulee mieleen Uuno Turhapuro, joka esitteli Elisabetille tekemäänsä sisäelinkarttaa, johon oli merkitty eri värisiä alueita aina sen mukaan miltä tuntuu, kun vastaavaa kohtaa painelee. Uunon idealle täydet pisteet!

  Jos ei ole varaa matkustaa tutkimuksiin Venäjälle saakka, niin voi rakentaa oman ja helposti:

  Akkulaturin puristimet toinen isovarpaaseen ja toinen korvanlehteen. Kosketuspisteitä kastellaan vedellä. mutta jos sitä ei satu olemaan, niin raaka Koskenkorvakin käy. Ei ole väliä kummassa on plus -napa. Sitten syötetään lievää ampeerimäärää ainakin aluksi. Yleismittaria ja sen ohmi -aluetta hyväksikäyttäen katsotaan miltä näyttää. Hyviä mittauspisteitä ovat esim. kainalot, varpaanvälit ja napa-alueet. Myös muita hyviä mittauspisteitä toki on, mutta niiden käyttäminen edellyttää luottamusta, lähes parisuhdetta. Myös kielen päästä voidaan saada ällistyttäviä lukemia, varsinkin jos koehenkilö on salaa päässyt nauttimaan kokeessa tarvittavaa fysikaalista nestettä.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 3. Tällaisia hoito- tai diagnoosilaitteiksi väitettyjä härveleitä on aina ollut esillä sillointällöin.

  Jos jo uskoo itämaisten hoitojen energiakäsityksiin ja meridiaaneihin, niin siitä vaan, yksi työkalu lisää vaihtoehtohoitajien pakkiin.

  Homman tieteellinen pohja ontuu, väitetyistä meridiaaneista ei ole mitään näyttöä.

  Yleensäkin itämaisen uskomuslääkinnän maailmankuva ja käsitys ihmiskehosta muistuttaa länsimaissa keskiajalla vallinnutta.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 4. Höm.
  Kärmeen pesästä, elikkä Skepsiksen keskustelupalstalta:

  Artikkelin kirjoittaja kävi ystävänsä luona testaamassa tätä ”niinpal kauhhian imehleellistä” laitetta. Eihän ole mitenkään mahdollista, että tämä ystävä olisi ollut tietoinen testattavan fyyisistä poikkeavuuksista? Ei kai? Ja vaikka olisi ollutkin, niin eihän hän skolioosista tai muustakaan poikkeavuudesta olisi tietenkään testaajalle mitään kertonut? Ei varmasti ja siksi testiä voidaan pitää aivan luotettavana. Skeptikkojen kannattaa todellakin pitää näppinsä erossa.
  (Huoh)

  Aikaisemmin ihmettelin sitä, että jos verrokkiryhmässä on ollut vain terveitä nuoria henkilöitä, kuten artikkelissa kerrotaan, niin millä ihmeellä poikkeamat voidaan osoittaa tietystä sairaudesta johtuviksi? Etenkin kun ”tutkija” ei itsekään ymmärtänyt laitteensa toimintamekanismia.

  Suuresti ihmettelen, jos edellisen kaltaiset artikkeli uppoavat ihmisiin. Lähdekritiikki olisi peruskoulussamme jopa taideaineita tärkeämpi opetettava.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Miksi ja mistä sosiaalineuvos Liisa Hallikas olisi osannut kertoa ystävälleen Sergej´lle (jonka tapasin ensimmäistä kertaa) selänmurtumastani joskus 1970-luvulla?

   10 000 Pietarin sotakorkeakoulun oppilasta on eräs verrokkiryhmä. Ikävää, jos asia ei tullut esiin kyllin selkeästi artikkelissa.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
   1. Laite, joka paljastaa lähes kaiken, vaatisi myös testaukset lähes kaikkien tautien ja vammojen osalta. Ei kuulosta uskottavalta. Etenkään kun laitteen kehittelijä ei itsekään ymmärrä sen toimintaperiaattetta.
    Kun esitellään mullistavaa laitetta ilman mitään viitteitä tutkimustuloksiin, on syytä epäillä. Kun vielä vedotaan meridiaaneihin, joita ihmiskehoa tutkineet fysiatrit, neurologit ja anatomistit eivät tunne, juttu saa yhä epäilyttävämpiä piirteitä. Elektromagneettisen kentän ja sen käyttäytymisen tunnen alan ammattilaisena varsin hyvin. Se elektromagneettinen kenttä, josta fysiikassa puhutaan ei voi mitenkään sisältää noin monimutkaista tietoa, eikä sisäelinten häiriötilat voi siihen vaikuttaa. Kyseessä pitäisi olla fysiikalle täysin tuntematon kenttä, josta halutaan vain käyttää ”tieteellistä” nimitystä. Eihän tämä ole ensimäinen eikä varmasti viimeinenkään ihmelaite vaihtoehtohoitojen kentässä.

    ”Miksi ja mistä sosiaalineuvos Liisa Hallikas …”
    Skolioosihan näkyy usein päällepäin kun vain osaa katsoa.
    Ja kysymykseen miksi ei kai tarvinne edes vastata.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)
 5. Kyllä Skepsis ry. saa valtiolta rahoitusta ja tekevät kaikkensa, että rahoitus säilyy vuodesta toiseen.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
   1. Kulttuurilehtituki=apuraha eli suoraan pääteltävissä on, että Skepsis saa rahoitusta valtiolta. Eihän tuossa ole mitään epäselvyyttä. Voihan sen apurahan kuitata vaikka millä nimityksellä, mutta nyt se on nähtävästi kulttuurilehtituki (kulttuuria todellakin, ei ainakaan tiedettä).

    Plusääni(0)Miinusääni(0)
    1. Skepsiksen toimittama Skeptikko lehti saa valtiontukea, kuten useat muutkin julkaisut. Se on kuitenkin selkeästi Skeptikko lehden toimituskuluihin korvamerkittyä rahaa, eikä siis Skepsis RY:n rahoittamista.
     Mitä lehden tieteellisyyteen tulee, ei Skeptikko pyrikään olemaan tiedelehti. Lehdessä on runsaasti asiantuntijoiden kirjoittamia tiedettä poputarisoivia juttuja ja näennäistieteellisiä uskomuksia arvioivia ja kritisoivia artikkeleja. Näin lehti toimii juuri Skepsis RY:n tavoitteiden mukaan tieteellisen maailmankuvan levittäjänä.

     Plusääni(0)Miinusääni(0)
 6. Tavallisesti en Magneetti mediaa lue mutta tänään lehteä selaillessa osui silmään tämä juttu. Täytyy sanoa että en ymmärrä minkä takia tällaista huuhaata ja roskaa joku kehtaa julkaista. Toivottavasti Magneetti Median takia ei kukaan tähän roskaan erehdy uskomaan.

  Plusääni(1)Miinusääni(1)
 7. ”Tarkkailin ihmisiä tivoleissa ja nappailin tietoja heidän puheistaan. Koska en halunnut ruveta miekannielijäksi tai vastaavaksi, oli kädestäennustaminen todella helppo valinta.
  Pystyin kertomaan ihmisille hämmästyttävän yksityiskohtaisia asioita heidän elämästään, sairauksistaan ja yksityiselämän käänteistä.”
  -entinen kädestäennustaja ja nykyinen skeptikko Ray Hyman kertoili (Skeptikko 3/2000 s. 6)

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 8. Hienoa, että Venäjällä tiedettä ei ole valjastettu palvelemaan pelkästään suuryritysten etuja, vaan sitä voidaan käyttää myös ihmisten hyvinvoinnin lisäämiseen ja sen tutkimiseen.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. No niin..on tässä pyydettykin muuan kerran päätoimittajalta, että lehden linjaa reivattaisiin hiven lähemmäs kotosuomea Pohjjois-Amerikan huuhaasta. Nyt ollaankin sitten Venäjällä. Eli lähemmäs on jo tultu. Mitä sieltä oikein löytyykään?

   Mitä tulee väittämään, että muualla paitsi Venäjällä tiede on vain suuryrityksiä varten, on vailla todellisuuspohjaa ja osoittaa autuasta tietämättömyyttä tieteen ja talouden lainalaisuuksista.

   Samaa todellisuuspohjaa taitaa olla väittämä 10000 verrokkiryhmästä. Kuulostaa aika isolta. Yhdeltä tutkijalta menisi tällaisen komppanian tutkimiseen noin 10 vuotta! Laskettu 240 työpv/vuosi * 4 tutkimusta/työpv)

   Totuus tästä jutusta on se, että kyseessä on muutaman päivän myöhässä julkaistu aprillipila!

   Plusääni(1)Miinusääni(0)
 9. Näyttää vähän siltä, että vain Skepsis -yhdistys systemaattisesti lukee ja kommentoi artikkeleita 🙂 Että se on osa heidän toimintatapaansa ja vaikuttamiskeinojaan. Eivät tunnu pitkälle arvostavan lehden artikkeleita, mutta silti lukevat ja jaksavat kommentoida niitä, vaikka luulisi helposti löytyvän parempaakin ajankäyttöä.

  Mikä sitten on motiivina toiminnalle ja mihin he pyrkivät? Ja tehdä se nimenomaan jonkin yhdistyksen ympärillä. Vieläpä yhdistyksen, jossa on lukuisia valtion nimittämiä, maksamia ja palkitsemia tieteilijöitä. No, yhdistys ei luonnollisestikaan kuulosta niin pahalta, kuin jos valtio itse toteuttaisi samaa systemaattista toimintaa jonkin virallisemman organisaationsa kautta. Ja sama malli toimii myös muissa maissa.

  Jotakin täytyy olla vialla, kun raavaat miehet liikkuvat naistenlehtien tai 2+ lehden keskustelupalstoilla kommentoimassa rokotekeskusteluja ym. Ovat ”huolestuneita muiden puolesta”. Akkojen touhua.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. itse en ole naistenlehtien palstoilla kirjoitellut enkä niitä lukenut, mutta vaimoni lehdistä
   ja naisten puheista kyllä käy ilmi että erilaiset vaihtoehtohoidot ovat erityisesti naisten suosiossa.

   Kiitos niille miehille jotka uskaltavat käydä kritisoimassa mainituilla sivuilla.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
  2. Minulla ei ole skepsiksen kanssa mitään tekemistä, mutta olen kommentoinut tätä palstaa ja lehteä, kun sen ensimmäisen kerran alkuvuodesta avasin. Ihmettelin ja ihmettelen edelleen, kuinka kritiikittömästi magneettimedia ”puoluteeton” lehti, julkaisee lievästi sanottuna asenteellista tekstiä. Kuten päätoimittajalel totesin, osa jutuista pitäisi julkaista mielipidepalstoissa- niitähän ne sisältävät- eivät faktoihin perustuvia asioita.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
 10. ”Mikä sitten on motiivina toiminnalle ja mihin he pyrkivät? Ja tehdä se nimenomaan jonkin yhdistyksen ympärillä. Vieläpä yhdistyksen, jossa on lukuisia valtion nimittämiä, maksamia ja palkitsemia tieteilijöitä. No, yhdistys ei luonnollisestikaan kuulosta niin pahalta, kuin jos valtio itse toteuttaisi samaa systemaattista toimintaa jonkin virallisemman organisaationsa kautta. Ja sama malli toimii myös muissa maissa. ”

  Itse ainakin kommentoin ihan yksityishenkilönä. Skepsis yhdistys sen paremmin kuin valtiovaltakaan ei ole masinoinut minua mihinkään. Kirjoituksestasi saa aivan sen käsityksen, että haluat viitata jonkinlaiseen valtiojohtoiseen ja jopa kansainväliseen salaliittoon. Jos olen sellaisessa osallisena, en sitä ainakaan tiedä.

  Minun motiivini on kommentoida ja oikoa täysin kestämättömiä väitteitä, varsinkin jos ne mitenkään sivuavat omaa alaani. Pitäisikö mielestäsi tällaisilla laitteilla rahastavien saada toimia ilman, että heidän väitteitään saisi missään kritisoida?

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Motivaatiota kohdallani kasvattaa postilaatikkooni viikoittain tippuva Magneettimedia- lehti.
   Ihmisille postitetaan tätä tuubaa ilmaisjakeluna.

   Jos tämä olisi pelkkä verkkosivusto, en täällä vitsisi roikkua.

   Jokainen haluaa paremman maailman lapsilleen, en usko että sitä saavutetaan vajoamalla menneen ajan alkemistien ja poppamiesten maailmaan.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
   1. Muutkin alat saavat tehdä rahaa ja tekevätkin. Tässä mediassa on pääasiana syyttää lääketeollisuutta suurin piirtein kaikesta: se huijaa, manipuloi markkinoita, lääkäreitä, apteekkareita ja farmaseutteja sekä apteekkien talonmiehiä unohtamatta poliitikkoja. Se suoltaa miljoonia euroja yliopistoille, jotta nämä muistaisivat heitä tutkimustuloksissaan jne. Potilasta ajatellaan, jos muistetaan.

    Ilmeisesti vaihtoehtoisten hoitomuotojen teollisuus ja markkinointi eivät toimi näin karkealla tavalla. Jotain viitteitä olen kyllä havaitsevani samanlaisesta menosta, ellei pahemmastakin.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)
 11. Heips! Ihan vain tiedoksi, että Oulun yliopistollisen sairaalan kipupoliklinikalla – joka edustaa alallaan suurinta lääketieteellistä tietämystä, on ollut aktiivisessa käytössä myös akupunktio jo reilusti yli parikymmentä vuotta. Siis niitä meridiaaneja ja niiden olemassaoloa eivät talon fiksuimmat lääkärit edes yritä kieltää jonkin skepsis-jauhannan vuoksi.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Tarkoitat kai akupunktuuria eikä akupunktiota, joka on eri asia. Sama virhe artikkelin kirjoittajallakin.
   Kannattaa käydä lukemassa Suomen Kipu ry:n sivustoja, niin löytää tosiasiallista tietoa siitäkin, miten kuvaamassasi sairaalassa akupunktuuria käytetään ja mikä sen tosiasiallinen teho on.

   Joka tapauksessa Zodiac -apparaatti ja menetelmä on yhtä kaukana tieteestä, kuin kuu on maasta.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
   1. Kun hopeaneuloja pistellään ympäri kehoa, sitä tarkoitan mainitessani Oys:n käyttävän akupuntiokoulutuksen saaneiden lääkäreiden suorittamana tehtyä akupunktiota. Tuliko asia nyt ymmärrettävästi ilmaistua.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)
    1. ”Siis niitä meridiaaneja ja niiden olemassaoloa eivät talon fiksuimmat lääkärit edes yritä kieltää jonkin skepsis-jauhannan vuoksi.”

     Kukaan ei kai aikoihin ole väittänyt, ettei akupunktio tehoa joissain tapauksissa. Esimerkkinä juuri kivunlievitys. Meridiaanit ovat taas ihan asia erikseen. Akupunktion teho on tutkitusti sama, tökitään neuloja vanhan kiinalaisen mallin mukaan tai vain johonkin sinne päin. Äskettäin löydettiin vaikutusmekanismikin, joka ei liity mihinkään meridiaaneihin, vaan solun välittäjäaineisiin, joita neulat stimuloivat. Jos satun löytämään ko. tutkimuksen laitan linkin.

     Plusääni(0)Miinusääni(0)
     1. Löysin akupunktiota käsittelevän artikkelin. Kyse ei ollut tieteellisestä artikkelista, vaan Tieteen Kuvalehden 3/2011 artikkelista: ”PUUDUTUSPIIKIT” Vaikuttava aine on soluista ärsytettäessä vapautuva adenosiini. Sillä on todettu muitakin kuin kipua lievittäviä ominaisuuksia, muuta parhaat näytöt ovat kivun hoidossa. Meridiaaneilla ei näyttänyt jutun mukaan olevan vaikutusta.

      Plusääni(0)Miinusääni(0)
     1. Seppo! Ei sitä oulun yliopistossa opetetakaan, mutta lääkärit ovat sen muualla opiskelleet ja sitä käytetään Oys:n kipupoliklinikalla ja on käytetty jo yli parikymmentä vuotta. Soitapa keskukseen ja kysy kipupoliklinikalta, ellet ole itse pimennossa elänyt henkilökuntalainen. Jos et sinä jotain tiedä, se ei tarkoita, etteikö sitä olisi.

      Plusääni(0)Miinusääni(0)
   2. Sehän todistaa vain sen, että tiede täällä tiede sen suhteen ei ole vielä kovinkaan pitkällä. Mutta tutkimukset myös edistyvät ja se, että Suomessa ei jotain tiedetä, ei tarkoita sitä, etteikö sitä olisi olemassa ja joskus voidaankin tietää. Mustavalkoinen tiede vs luonnonlääketiede on niin keskiaikaista suhtautumista, että tavallistakin ihgmistä hävettää lukea. Tieteen nimissä suolletaan niin paljon paskaa, etten olisi sen nimiin mitään vannomassa. On päätoimisia tulosten väärentäjiä oikein ammattikunta. Samoin on kaupan sellaisia luontaislääkkeitä joilla ei tee yhtikäs mitään. Korvakynttilät mainitakseni esimerkkinä. Pään paukuttaminen tieteellisistä faktoista tietämättä itse asiasta kuitenkaan juuri mitään ei ole kovin rakentava kenenkään kannalta. Omaa suppeata kantaana on täällä ihan turh yrittää markkinoida ainoana oikeana. Siinä munaa vain itsensä.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)
 12. Suomen viranomaisten, THL:n ja Pekka Puskan kannattaisi viedä kansanterveydellistä tietämystään Venäjälle jossa kuolleisuus on suurta ja elinajanodote surkean alhainen EU:hun nähden. Kun Suomessa mies elää 75 vuotiaaksi, niin Venäjällä kuollaan keskimäärin jo 58 vuotiaana. Ja maiden naisten välilläkin eroa on 9 vuotta Suomen hyväksi. Elintaso ja kuolleisuusraja kulkee jo heti tuossa Karjalan ja Suomen rajalla. Pelkkä ”Luomu ja luonto” ei siis elätä.

  Kun Suomessa elinajanodote on kasvanut 20 vuotta niin Venäjällä se ei ole kasvanut juuri lainkaan, pikemminkin takapakkia.

  Venäjältä meillä ei ole oppimista vaan Venäjällä meiltä. Pitäisi vain paketoida vientituotteeksi niin, etteivät menetä kasvojaan.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Tilastoista yleisesti sen verran, että on osittain harha että meillä nykyään eletään huomattavasti pidempään kuin ennen. Tämä johtuu siitä, että tilastoihin lasketaan kaikki vastasyntyneet mukaan. Aiemmin lapsikuolleisuus oli hyvin suurta ja koska nykyään se on pientä, niin keski-ikä näyttää kasvaneen merkittävästi. Mutta erilaisista yleistyksistä saavat eri tahot hyviä otsikoita käytettäväksi omiin tarkoituksiinsa.

   Se, että jossakin päin on tietoa ei vielä tarkoita, että sitä hyödynnetään laajasti.

   Itärajalla, meillä Pohjois-Karjalassa työttömyys ja ihmisten toivottomuus eli elämänhalun puute Puskan tutkimusten alkuaikoihin lisäsi heidän alttiuttaan sairauksille ja itsetuhoisalle käyttäytymiselle ja todennäköisesti vähensi elinajan odotetta (vrt. Pohjanmaa). En ole perehtynyt yksityiskohtaisesti Venäjän historiaan, mutta sielläkin voi olla useampia syitä mitkä vaikuttavat elinikään. Voit poimia niistä haluamasi. THL:stä ja Puskan tutkimuksista kansa alkaa olla jo aika hyvin perillä.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
  2. Venäjän Karjalassa miehen elinajaodote taisi jäädä alle viiteenkymppiin. Siellä sitä olisi Zodiacille töitä auroja kartoittaessa..
   Toisaalta Venäjällehan on muodostunut yläluokka, jolla on varaa hankkia vaikka sairaala Sveitsistä, jos jomottaa. Keskiluokkahan siellä on vasta rakenteilla.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
 13. Putkinäkö vs. laajakulma :
  ”Jos tarkennusta tarvitset, niin lues tuo ja jatka sitten
  http://www.ikioma.fi/lehti/hyvinvointi/voitto-jarvimaki-on-vuoden-auttaja.html

  Hyvä artikkeli kivun hoitoon liittyen, mutta en ainakaan huomannut, että siinä akupuntiosta mitään olisi puhuttu.
  Akupuntuuri itsesään on kivunhoidossa melko toimiva, mutta ei se nykytiedon mukaan mihinkään merdiaaneidin perustu, kuten artikkeli Zodiak laitteesta antoi ymmärtää.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Kyseinen lääkäri on erittäin perehtynyt akupunktioon, vaikkei siitä sen kummemmin toitotakaan. Mitä meridiaaneihin tulee, parituhatta vuotta toimineeksi havaitussa hoitomuodossa on ehkä enemmän painoarvoa kuin lääketehtaan edustajan myyntipuheella. Toki täytyy avoimin mielin katsoa, onko uusisa löydöksissä kenties kotain perääkin.
   http://www.akupunktio.net/?sivu=4

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
 14. AAAARGH, täälläkin taas kehitellään (nimim. vieras) jotain ihme salaliittoteoriaa. Kaikki artikkeleita kritisoivat ovat muka Skepsiksen jäseniä. Huoh.. Yhdyn TÄYSIN ihmettelijän kommenttiin (alla):

  ”Minulla ei ole skepsiksen kanssa mitään tekemistä, mutta olen kommentoinut tätä palstaa ja lehteä, kun sen ensimmäisen kerran alkuvuodesta avasin. Ihmettelin ja ihmettelen edelleen, kuinka kritiikittömästi magneettimedia “puoluteeton” lehti, julkaisee lievästi sanottuna asenteellista tekstiä… …osa jutuista pitäisi julkaista mielipidepalstoissa- niitähän ne sisältävät- eivät faktoihin perustuvia asioita.”

  Ja eipäs yleistetä siellä, kyllä myös naiset osaavat suhtautua kriittisesti rokotteiden vastaiseen kuuhkaamiseen! 🙂 Tokihan voi olla niin että lapsen saaneet ”leijonaemot” tarttuvat karvat pystyssä äärimmäisen herkästi jokaiseen pieneenkin vihjeeseen asioista jotka saattaisivat vahingoittaa heidän pienoisiaan, pitivät ne paikkaansa tai eivät. He toimivat siis refleksinomaisesti eivätkä välttämättä heti ”hoksaa” tarkistaa lähteiden luotettavuutta. Näin ainakin voin kuvitella itse toimivani sitten jos/kun toivottavasti lapsia saan. 🙂

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 15. Magneettimedia ei ilmeisesti halua julkaista artikkelissa esitettyä väärää tietoa, siitä että Skepsis ry toimisi opetusministeriön rahoituksella, vaikka sitä päätoimittajalle lähettämässäni sähköpostissa pyysin.

  Sananvapauslain 3 8 § sanotaan
  Vastine ja oikaisu
  9 §
  Oikaisuoikeus

  ”Yksityisellä henkilöllä, yhteisöllä ja säätiöllä sekä viranomaisella on oikeus saada aikakautisessa julkaisussa, verkkojulkaisussa tai ohjelmassa esitetty itseään tai toimintaansa koskeva virheellinen tieto oikaistuksi samassa julkaisussa tai asianomaisen ohjelmatoiminnan harjoittajan ohjelmassa, jollei tiedon oikaiseminen virheen vähäisyyden vuoksi ole ilmeisen tarpeetonta.”

  Koska Magneettimedia ei ole sitoutunut JSN asettamiin pelisääntöihin, en voi valittaa asiasta JSN:n.

  Oikaistakoon se nyt sitten tässä:

  Opetusministeriö ei rahoita Skepsis ry:n toimintaa. Opetusministeriö on myöntänyt kulttuurilehtitukea 4000 Euroa 2010 Skeptikko lehdelle. Summa on myös kokonaisuudessaan käytettävä lehden kuluihin, eikä sitä saa käyttää yhdistyksen muihin kuluihin.

  Jokainen voi tarkistaa myös täältä tahot, joille avustuksia on myönnetty. Voiko tämän listan perusteella siis sanoa, että Opetusministeriö rahoittaa antroposofiaa, biodynaamista viljelyä tai vaikkapa Vegaaniliitto ry:tä?

  Pertti Laine, Skepsis ry:n puheenjohtaja

  http://www.minedu.fi/export/sites/default/OPM/Kulttuuri/kulttuuripolitiikka/avustukset/kulttuurilehdet/myoennetyt/liitteet/kulttuurilehtituki2009.pdf

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Päätoimittaja ei ilmeisesti oikein tajua vastuutaan ja sitä, että h ä n vastaa sisällöstä. Vastauksessaan minulle hän viitasi vastuuseensa rikoslain edessä. Mutta: kyllähän päätoimittajan vastuu ulottuu jokaiseen, pisteeseen ja pilkkuunkin.

   Toisaalta, jos päätoimittaja ja kustantaja ovat päätyneet magneettimedian linjauksessa välillä lähes absoluuttiseen epätoteen, sehän on heidän oma asiansa. Osa jutuista kuuluisi, kuten olen toistuvasti inttänyt, mielipidepalstoille..

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
 16. Mitä ajattelevat ne ihmiset, jotka Laineen juttuun kävivät painamassa punaista? Vaikka suurennuslasilla tekstiä tutkisi, niin mitään epäasiallisuutta siitä ei löydy. Ovatko kyseiset henkilöt todella sitä mieltä, että Skepsis RY:tä on vastustettava aina, on se asiallisesti oikeassa tai ei? Onko heidän mielestään myös sananvapauslaki ja hyvät tavat ohitettavissa silloin kun oma aate sitä vaatii?

  Kirjoitukseni on tarkoituksella provosoiva, joten tähän tekstiin saa kyllä punaisia peukkuja painella ihan sydämensä kyyllyydestä. Jokainen sivistynyt ihminen kykenee toki myös perustelemaan negatiivisen kantansa.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat