10 luonnon omaa antibioottia

Mitä suurempia määriä lääkkeitä terveysteollisuus syöttää kansalaisille, sitä tehottomimmiksi antibiootit muuttuvat. Toinen syy ilmiölle on se, että elintarviketeollisuus pumppaa myös eläimet täyteen lääkkeitä.

”Mikrobeista on helppo tehdä vastustuskykyisiä penisilliiniä vastaan altistamalla ne laboratorioissa pienille penisilliinimäärille,” varoitti Alexander Fleming. Fleming on penisilliinin keksijä ja hän antoi lausuntonsa 1945 ensimmäisen Nobel-palkitsemisensa yhteydessä. ”On vaara, että tietämätön ihminen voi käyttää lääkettä liian vähän, jolloin mikrobit eivät kuole, vaan niistä tulee pikku hiljaa vastustuskykyisiä.”

Kaikki bakteereista eivät ole ”pahoja”. Lääketeollisuuden tuotteet tappavat ihmiskehossa myös ”hyviä bakteereja” ja synnyttävät sivutuotteena superbakteereja, jotka päihittävät yhä useammat antibiooteista.

Paras tapa suojautua lääkemarkkinoiden luomalta epidemialta on elää luonnonmukaisesti. Esittelemme 10 yrttiä ja ruokaa, jotka parantavat luonnollisin keinoin.

Fresh-Honey-Ointment

Hunaja. Slave Reginan yliopiston tuoreen tutkimuksen mukaan luomuhunaja on eräs maailman parhaista antibiooteista. Tohtori Susan M. Meschwitzin mukaan ”hunajan ainutlaatuisia ominaisuuksia ovat, että se kykenee taistelemaan infektioita vastaan monin tavoin ja että se ei tee bakteereista vastustuskykyisempiä”.

Hunajan terveysarsenaaliin kuuluvat polyfenolit, vetyperoksidi ja osmoosi. Hunaja on kuin monikätinen taistelija, joka käyttää useita eri keinoja samanaikaisesti tappaakseen bakteerit.

Kolloidihopea. Gregory A. Gore kertoo kirjassaan Defeat Cancer:

Egyptiläiset, roomalaiset, kreikkalaiset ja merenkävijät käyttivät hopeaa jo 1 200 vuotta sitten. Myös Amerikan asuttaneet eurooppalaiset luottivat sen voimaan. Hopeaa käytettiin monien sairauksien parantamiseksi ja sillä suojattiin ruokaa pilaantumiselta. Ennen vuotta 1938 ja antibiootteja lääkärit käyttivät kolloidihopeaa luonnollisena välineenä bakteerien tuhoamiseen. Nykyaikaiset antibiootit voivat vaurioittaa munuaisia ja maksaa. Kolloidihopea sen sijaan parantaa.”

pascalitebot
Pascalite-savea.

Pascalite. Pascalite on bentoniittisavea, jota sijaitsee vain Wyomingin vuoristossa Yhdysvalloissa. Se parantaa lukuisia eri vaivoja. Bentoniittisavea voi esimerkiksi levittää haavoihin, sillä se parantaa infektioita. Ensimmäiset historialliset kuvaukset pascalite-saven käytöstä ovat 1930-luvulta. Metsästäjä Emile Pascal oli asentanut ansansa lähelle kylmää ja kirkasta vuoristojärveä, sillä hän oli havainnut maassa paljon eläinten jälkiä. Savea meni Pascalin käsiin ja pian hän totesi saven parantaneen rohtuneet kämmenet. Hän jatkoi aineen vaikutusten kokeilua ja vakuuttui, että bentoniinisavi oli avuksi esimerkiksi palovammoihin, pieniin haavoihin ja infektioihin.

Maustekurkuma. Yrtti on ollut käytössä jo muinaisen intialaisen Ayurveda-terveydenhuoltojärjestelmän ajoista lähtien. Myös kiinalainen lääketiede on käyttänyt sitä jo tuhansien vuosien ajan erilaisten infektioiden torjumiseen. Maustekurkuma on omiaan torjumaan bakteereja ja tulehduksia. Sitä voidaan käyttää myös MRSA-bakteeria ja ihon vaurioita vastaan.

Oreganoöljy tunnetaan parhaiten siitä, että se toimii bakteereita ja MRSA:n kaltaisia infektioita vastaan. Oreganoöljy on antioksidanttista, antiseptistä, antiviraalista, antifungaalista, tulehduksia ja loisia torjuvaa sekä kipua lievittävää ainetta. 2001 Science Daily julkaisi Georgetownin yliopiston tutkimuksen, jossa selvisi, että oreganoöljy kykeni tuhoamaan bakteereja lähes yhtä tehokkaasti kuin useimmat antibiootit.

Teepuuöljy on tehokas rohto ihon MRSA-tautia vastaan. Teepuuöljy on nautittava laimentamattomana, mikäli sitä tahtoo käyttää lääkinnällisiin tarkoituksiin.

Oliivinlehtiuutetta on käytetty satojen vuosien ajan bakteeri-infektioita vastaan. Tällä hetkellä sitä käytetään MRSA-infektioiden hoitamiseksi joissain eurooppalaisissa sairaaloissa. Oliivinlehtiuute tukee immuunijärjestelmää, kun keho kamppailee antibiooteille liian voimakkaita infektioita vastaan.

Valkosipuli. Makoisa maustekasvi on ollut suosittu lääke ympäri maailmaa jo tuhansien vuosien ajan. 1700-luvulla sitä käytettiin jopa ruttoa vastaan. Valkosipuli torjuu viruksia, bakteereja ja sieniä hyvin tehokkaasti.

Auringonhattu-uutetta on käytetty vuosisatojen ajan ikääntymisen merkkien torjumiseksi sekä monien eri infektioiden parantamiseksi. Sitä on perinteisesti laitettu haavoihin ja se toimii myös verenmyrkytyksiä, kurkkumätää ja monia muita bakteeriperäisiä tauteja vastaan. Nykypäivänä auringonhattu-uutetta käytetään etenkin flunssatauteja vastaan.

Auringonhattu.
Auringonhattu.
goldenseal-photo
Hydrastisjuuri.

Hydrastisjuuri (englanniksi Goldenseal) on eräs markkinoiden suosituimmista yrteistä tällä hetkellä. Sitä pidetään antibioottisena yrttinä ja immuunijärjestelmän parantajana. Amerikan intiaanit käyttivät hydrastisjuurta lääkkeenä kehon sisäisiä tulehdustauteja vastaan. Hydrastisjuuri voi parantaa esimerkiksi allergian tai infektion aiheuttamia tulehdusperäisiä hengitys-, ruoansulatus ja virtsaelinvaivoja.

 

Alkuperäinen artikkeli englanniksi lähteineen Natural News -verkkosivuilla.

3 kommenttia

  1. Harmi, ettei tässä ollut jäkälää. Ehkä hieman harvinaisempi ruoka, mutta ennen sitä on käytetty Suomessakin jauhettuna ruoassa. Silläkin siis on antibioottisia vaikutuksia ja sitä vieläpä kasvaa ihan koto-Suomen metsissä. Plus, taitaa olla ainuita D3-vitamiinia sisältäviä ihmiskäyttöön kelpaavia tuotteita, joka sopii myös vegaaneille = ei ole eläinperäistä. Tästä hienosta luonnon lääkkeestä voisi olla hienoa nähdä jopa oma artikkeli!

    Plusääni(3)Miinusääni(0)
  2. Listalta puuttuivat myös esim. neitsytkookosöljy, C-vitamiini korkeina annoksina sekä hapen aktiiviset muodot vetyperoksidi ja otsoni.

    Plusääni(3)Miinusääni(1)
  3. Puuttuipa tästä listasta vielä sekin, että kaikista tärkein asia olla sairastumatta on huolehtia riittävän hyvästä monipuolisesta ravinnosta. Eihän tähän ollut tarkoituskaan listata kuin 10 luonnon omaa antibioottia. Tähän haluaisin lisätä Agronomi Pentti Kossilan kirjan sanomaa, jonka mukaan ravinnolla on ensisijainen terveysvaikutus ihmisen hyvinvointiin ym. ym. Kirja Miksi sairastumme Miten paranemme, pureutuu jo vuonna 1982 myös siihen tosiasiaan, että ”länsimainen lääketiede onkin – yllättävää kyllä varsinainen epätiede eli EI TIEDÄ MIKÄ SEN SAA AIKAAN -tiede.” Erittäin hyvä kirja luettavaksi ompa vielä kirjoitettu oikein asiantuntevasti ja suoraan sanottuna asiat niinkuin ne lääketieteen kannalta olivat jo silloinkin. Elikä lääkemyrkkytieteen tarkoituskaan ei ole parantaa sairaita vaan poistaa sairaat yksilöt rasittamasta kustannuksillaan yhteiskunnan käyttövaroja. Siis joidenkin tiellä ovat vanhukset, kroonisesti sairaat jne. Heitä voi sitten surutta myrkyttää lääkemykyillä ja jos jonkinlaisilla myrkkypiikeillä. Mihis täältä on hävinneet ne lääketiedettä niin puolustavat ”asiantuntijat.” Lääketieteellä ei ole edes nykypäivänä mitään puolusteltavaa esim. kroonisesti sairaiden hoidossa, eivät pysty, eivät halua hoitaa vaan pahentavat ihmisten sairauksia tietentahtoen. Vai onko sekin ylemmän tahon käsky olla hoitamatta avun tarpeessa olevia. Kyllä kauhistellaan muualla maailmassa tapahtuvia sotien aiheuttamia tappoja ynnä muita kauheuksia mutta lääkemyrkyillä tosiasiassa tapetaan paljon enemmän ihmisiä tässä niin ihmisystävällisessä maailmassa kuin sotimalla.

    Plusääni(1)Miinusääni(1)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat