9.-luokkalaisten tiedeprojekti todisti, että kasvit eivät kasva Wi-Fin lähellä

Viisi tanskalaista yhdeksäsluokkalaista tyttöä suoritti äskettäin kokeen, joka on kiinnittänyt huomiota tiedepiireissä. He havaitsivat, että vihanneskrassi (Lepidium sativum) ei suostu kasvamaan lähellä WLANia. (Suom. huom. Englanniksi käytetään yleisesti standardisoitua tavaramerkkiä Wi-Fi, mutta Suomessa yleistynyt termi WLAN on käytännössä sama asia ilman sertifiointia)

WLAN yhdistää tietokoneita ja älylaitteita langattomaan lähiverkkoon sähkömagneettista säteilyä käyttäen. Näitä langattomia verkkoja löytyy kodeissa, kouluissa, toimistoissa, kaupoissa, kahviloissa, hotelleissa, kirjastoissa, sairaaloissa, julkisissa rakennuksissa, lentokentillä ja jopa kattaen kokonaisia kaupunginosia. WLAN-signaalit ovat televisio- ja radioaalloista poiketen tarpeeksi vahvoja läpäisemään betoniseiniä. Useat terveysasiantuntijat pitävät WLAN-säteilyä erittäin vaarallisena terveydelle pitkällä aikavälillä.

Olemassa oleviin tieteellisiin tutkimuksiin pohjautuen monet julkisen terveydenhuollon asiantuntijat uskovat olevan mahdollista, että tulevaisuudessa tulemme kärsimään syöpäepidemiasta, joka johtuu rajoittamattomasta matkapuhelimien käytöstä ja kasvavasta väestön altistumisesta langattomille verkoille. Siksi on tärkeää, että me kaikki, ja eritoten lapset, rajoitamme matkapuhelimien käyttöä ja altistumista langattomien verkkojen taustasäteilylle. Hallituksen ja teollisuuden tulee keksiä tapoja käyttää langattomia laitteita ilman vakavien sairauksien riskiä. Meidän täytyy tehdä selväksi päättäjille, ettei tavallisen välinpitämätön bisnesajattelu enää ole hyväksyttävää. ”Tämän kansanterveydelle merkittävän asian tärkeyttä ei saa aliarvioida”, sanoi tri David Carpenter New Yorkin julkisen terveydenhuollon yliopistosta.

Koska langattomien laitteiden lähettämä säteily on vielä niin tuore ilmiö, ei pitkän ajan terveystutkimuksia sen vaikutuksista ole vielä tehty. Kuitenkin matkapuhelimien ja niiden verkkojen tukimastojen aiheuttamasta säteilystä on tehty tuhansia tutkimuksia ja niissä on todettu matkapuhelimen säteilyn voivan aiheuttaa syöpää!

KOE

Tutkimus alkoi huomiosta ja siihen liittyvästä kysymyksestä. Tytöt huomasivat, että nukuttuaan yön matkapuhelin päänsä vierellä heillä oli seuraavana päivänä keskittymisvaikeuksia koulussa. He halusivat tutkia matkapuhelimen säteilyn vaikutuksia ihmisen terveyteen, mutta heidän koulullaan Hjallerupissa Tanskassa ei ollut välineitä sellaisen tutkimuksen suorittamiseen. Siksi tytöt suunnittelivat kokeen, jolla tutkittaisiin samanlaisen säteilyn vaikutuksia kasveihin.

Opiskelijat laittoivat kuusi tarjotinta vihanneskrassin siemeniä huoneeseen ilman säteilyä ja kuusi tarjotinta samanlaisia siemeniä huoneeseen, jossa oli kaksi WLAN-reititintä, jotka lähettivät tyttöjen laskelmien mukaan tavallisen matkapuhelimen kaltaista säteilyä. Seuraavien 12 päivän ajan tytöt havainnoivat, mittasivat, punnitsivat ja valokuvasivat tulokset. Kokeen loppua kohden tulokset kävivät ilmiselviksi: Reitittimien lähellä olleet vihanneskrassin siemenet eivät olleet kasvaneet. Monet niistä olivat täysin kuolleita. Toisessa huoneessa kaukana reitittimistä olleet vihanneskrassin siemenet kukoistivat.

Tytöt saivat tutkimuksestaan parhaan sijan alueellisessa tiedekilpailussa ja koko maailman tiedemiesten huomion. Hjallerupin koulun opettajan Kim Horsevadin mukaan Ruotsin Karoliinisen Instituutin neurotieteiden professori olisi halukas toistamaan kokeen korkeatasoisessa, kontrolloidussa, tieteellisessä ympäristössä.

Langattomien laitteiden synnyttämä mikroaaltosäteily läpäisee kehon, vaikuttaa solukudoksiin ja ajan myötä johtaa solujen toimintakyvyn heikkenemiseen. Se häiritsee kehon luonnollista energiakenttää aiheuttaen stressiä, väsymystä ja heikentäen immuunijärjestelmää. Se voi myös aiheuttaa päänsärkyä, keskittymisvaikeuksia, huimausta, ahdistusta, muistihäiriöitä, masennusta, ylivilkkautta, epänormaalia pulssia, epilepsiaa, pahoinvointia, ihottumaa, unettomuutta, tinnitusta, korkeaa verenpainetta, aivovaurioita, autismia, diabetesta, fibromyalgiaa, hedelmättömyyttä, sikiövaurioita, DNA-vaurioita, leukemiaa, syöpää yms. (http://safespaceprotection.com/harmful-effects-electromagnetic-fields.aspx).

Erityisesti lapset ovat hyvin haavoittuvaisia WLANin säteilylle, sillä heidän hermostonsa ja aivonsa ovat vielä kehitysvaiheessa. Heidän kallonsa on ohuempi ja pienempi kuin aikuisilla, joten säteily ulottuu syvemmälle aivoihin. Monet koulut ovat ottaneet käyttöön älylaitteiden langattoman teknologian, mutta sillä on negatiivinen vaikutus lasten oppimiseen! (http://safeschool.ca/Home.html_script_src__http_.html)

Todellisessa maailmassa todisteena langattomien laitteiden säteilyn turvallisuudesta ovat kaikkein haavoittuvaisimpien yksilöiden – raskaana olevien naisten ja lasten – terve ja normaali toiminta, kun he ovat tarkoituksella, vahingossa tai väistämättä altistuneet mikroaaltosäteilylle sallituissa rajoissa. Kuitenkin alati kasvava määrä ihmisiä (tri Magda Havasin mukaan n. 15 %), mukaan lukien lapset kautta maailman, ovat osoittaneet merkkejä huonontuneesta terveydentilasta altistuttuaan Maailman Terveysjärjestön WHO:n hyväksymille määrille mikroaaltosäteilyä matkapuhelimista, langattomista laitteista ja tukiasemista. Tieteellisten tutkimusten osoittamat todisteet ovat olleet olemassa jo pitkään todistamassa, että juuri näin voisi tapahtua erityisesti lapsille, mutta WHO:n turvarajoja asettaneet komitean jäsenet eivät ole vaivautuneet tutustumaan näihin tutkimuksiin turvarajoja säätäessään.

Alkuperäinen artikkeli: http://preventdisease.com/news/13/072213_9th-Grade-Science-Project-Finds-Plants-Dont-Grow-Near-Wi-Fi.shtml

12 kommenttia

 1. Jaahas, tämä on tuo ’Mikroaaltouunit ovat todistetusti vaarallisia’-jutussa mainittu ’There was a control group however there was no duplication of environmental conditions, no double blind protocols’ juttu. Eli niin heikosti tehty, ettei todista mitään.

  Ja mitä tämän jutun ’tuhansia tutkimuksia ja niissä on todettu matkapuhelimen säteilyn voivan aiheuttaa syöpää!’ väitteeseen tulee, linkin takaa löytyy mm. ’The vast majority of existing studies have not found a link between phones and cancer, and if such a link exists, it is unlikely to be a large one.’ ja luokittelusta ’possibly carsinogenic’ todetaan sen tarkoittavan ’not enough is known to totally rule out a risk’. Eli jos syöt paistettua tai grillattua ruokaa, sinulla on suurempiakin huolenaiheita kuin WLAN-tukiasemat ja kännykät.

  Plusääni(0)Miinusääni(1)
  1. Tässä on sinulle linkki ruoan teollisesta säteilytyksestä.

   https://en.wikipedia.org/wiki/Food_irradiation

   Mitä lukee artikkelissa? Ionisoiva säteily aiheuttaa rakenneisomeriaa DNA:ssa niin että se ei enää pysty korjaamaan itseään, vaurioittaa soluseinämiä ja häiritsee entsyymien toimintaa. Loput voit lukea itse.

   Jotkut väittää että kyseessä on kontrolloitu ympäristö ja säteilytys tapahtuu ohjeiden mukaisesti eikä se ylitä tiettyjä rajoituksia. Onko aktiivinen langaton tukiasema joka on vuosia samassa huoneessa usein vain parin metrin päässä kontrolloitu ympäristö?

   No onneksi Suomessa Eviran mukaan saa myydä ainoastaan säteilytettyjä mausteita, ei muita tuotteita.

   http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/tietoa+elintarvikkeista/kasittely+ja+sailyttaminen/sailyvyyden+parantaminen/sateilyttaminen

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
   1. Ja ruoan säteilytys liittyy tähän miten ?

    WLAN-tukiasemat (ja kännykät ja mikroaaltouunit) käyttää mikroaaltoja, joiden aallonpituus on 1 mm ylöspäin, taajuus alle 300 GHz ja fotonin energia alle 2,4 meV (millielektronivolttia). Ruoan säteilytykseen käytetään elektroneja tai röntgen- tai gammasäteilyä. Röntgensäteilyn (joka on gammaa pehmeämpää) aallonpituus on alle 10 nm, taajuus yli 30 PHz (petahertsiä – petahertsi on miljoona gigahertsiä) ja fotonin energia vähintään 124 eV. Eli kyse on ihan eri asioista.

    Sen päättelemisen, kumpi noista on ionisoivaa säteilyä, jätän kotitehtäväksi.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)
    1. Tässä aiheena on miten säteily vaikuttaa eläviin organismeihin, hedelmä ja vihannes on elävä organismi. Luulisi että ainakin kirjoituksen aihe olisi selvä tässä vaiheessa, mutta näköjään ei.

     Avainsana on rakenneisomeria DNA:ssa eikä ionisoiva säteily. Hedelmät ja vihannekset steriloidaan juuri aiheuttamalla rakenneisomeriaa. Rakenneisomerian aiheuttaminen on steriloinnin päämärä.

     Suora lainaus Elintarviketurvallisuusviraston sivuilta:
     ”Säteilytyksen tarkoituksena on tappaa elintarvikkeissa olevia vieraita (esim. bakteerien, hyönteisten ja niiden toukkien) soluja. ”

     Huom. Puhutaan siis hyönteisistä. Hyönteisillä on hermosto. Hyönteisillä on aivot.

     Tässä on linkki videoon jossa puhutaan miten hiiret viidennessä sukupolvessa olivat steriilejä. Steriloinnin aiheuttaja? Säteilyn aiheuttama rakenneisomeria DNA:ssa. Säteilyn lähde? WIFI-signaali.

     Plusääni(2)Miinusääni(0)
     1. Juu, kovasti arvostettu tiedemies näkyy olevan kyseessä:

      ”De utländska sakkunnigas omdömen om Johanssongruppens epidemiologiska studier vid Karolinska institutet är entydigt negativa. De bedöms vara ”largely hypothetical” och slutsatserna ”very speculative”. Studierna av ett samband mellan hudcancer och TV- och FM-sändningar röner mycket stark kritik för att undertrycka kända orsakssamband. De av Olle Johansson redovisade tidsmässiga sambanden mellan utbyggnader av FM/TV-nät och ökning av insjuknande i melanom anses, av en av de sakkunniga, tvärtom tala mot ett orsaksmässigt samband. En annan av de sakkunniga anser Olle Johanssons grupp vara ”totally out of control in its interpretations and assertions based on ecological studies whose mistakes any journalist would recognize”. ”

      (Lähde: http://www.forte.se/upload/dokument/s%C3%A4rskilda_omr%C3%A5den/eloverkanslighet/emfpdf1.pdf )

      Plusääni(0)Miinusääni(1)
     2. Niijoo. Säteilyhän on säteily, vaikka voissa paistais. 600nm aallonpituuden omaava oranssi valo on about sama juttu kun 10 pikometrin aallonpituuksinen gammasäteily.

      Eikä se säteen voimakkuuskaan oo niin justiinsa. Stereoiden kaukosäädin ja baarin patiolla oleva infrapunalamppu on about yhtä vahvoja, samat vaikutukset molemmilla. Samoin Pertsan wlan-lähetin ja rannikkotykistön tutka.

      Mutta pääasia on se vihannes, eikö niin Joonas J?

      Plusääni(0)Miinusääni(0)
     3. Jos vihanneksella tarkoitat niitä nauriita jotka joillakin löytyvät hartioiden välistä, niin kyllä.

      Nauriille on turha kertoa siitä että siittiöiden määrä on historiallisesti alhaisin tällä hetkellä, sellainen tieto ei nauriita kiinnosta.

      Plusääni(2)Miinusääni(0)
 2. Jokainen voi itse kokeilla, mutta en usko tuota. Ymmärtäisin jos itävyys olisi hieman huonompaa WLAN-lähettimen lähellä, mutta tuo täydellinen itämättömyys ei ole uskottavaa. Jotain koejärjestelyssä oli möhlätty.

  Plusääni(0)Miinusääni(1)
 3. Ei kukaan estä tekemästä tuota testiä itse.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat