Afganistania edustava talibanin valtuuskunta osallistui Pietari talousfoorumiin – Yhdysvaltojen ylläpitämät huumeviljelmät

Historiaan viitaten Afganistanin kuningas Zahir Šah syrjäytettiin Muhammad Daudin johtamassa vallankaappauksessa 1973, ja maassa muodostui Daudin hallitsema diktatuuri.1 Vallassa pysyäkseen Daud joutui kääntymään Neuvostoliiton puoleen, ja kommunismiin pyrkivä sosialismi sai maassa kasvualustaa. Maan kommunistipuolue PDPA:n keskinäinen valtakamppailu johti lopulta siihen, että Neuvostoliitto miehitti Afganistanin. Miehitystä nousivat vastustamaan islamilaiset mujahideen-taistelijat. Neuvostoliitto vetäytyi vuonna 1989, mutta se ei tuonut rauhaa, vaan maa ajautui eri sissiliikkeiden väliseen valtataisteluun. Vallan otti käsiinsä vuonna 1996 ääri-islamilainen Taliban-järjestö, joka syrjäytettiin vallasta vuonna 2001. Kaksi vuosikymmentä koetelleiden sotien jälkeen maa oli valtaisan jälleenrakennusurakan edessä, ja Afganistan joutui aloittamaan valtion rakennuksen jälleen alusta.2, 3 

 

Yleistä 

Yhdysvallat tukivat Afganistanin sodan aikana Neuvostoliiton joukkoja vastaan taitelevia aseellisia ryhmittymiä. 

 Afganistanin sodan aikana Yhdysvallat sponsoroi neuvostojoukkoja vastaan taistelleita ryhmiä ja ohjasi varoja koulutukseen. Taliban-järjestö oli myös sponsoroinut vuonna 1999 aktiivisesti Venäjää vastaan operoivia tšetšeenimilitantteja. Tämä kaikki oli tapahtunut CIA:n alaisuudessa ja talibanin pyhänä sotana eli jihadina Venäjää vastaan. 

Mujahideen veteraani Abu Saman ilmoitti, että talibaneja ei ollut leimattu terroristeiksi sinä aikana, kun heidän tavoitteensa olivat samat kuin Yhdysvalloilla eli Neuvostoliiton ja myöhemmin Venäjän federaation supervallan kukistaminen. Nykyisin, kun Washingtonin tavoitteet eivät ole linjassa talibanien intressien kanssa, on heidät (talibanit) merkitty “terroristeiksi”. 

Talibanit ovat aloittaneet voimakkaan länsivaltojen vastaisen taistelun ja kamppailun Yhdysvaltojen ja (Israelin toim. huom) luomaa ISIS-terrorijärjestöä vastaan. 

Vuonna 2000 Afganistanin Taliban-hallitus teki hämmästyttävän päätöksen, jolla kiellettiin ehdottomasti oopiuminviljelyn jatkamisen. Jopa New York Timesin mukaan ”likipitäen kaikki maanviljelijät noudattivat käskyä”. 

Miltei välittömästi tämän jälkeen Yhdysvallat julisti ”terrorisminvastaisen sodan” alkaneeksi ja määräsi pommittajansa raunioittamaan Afganistania sekä Talibania. Liittolaisekseen Washington hyväksyi Afganistanin Pohjoisen liiton; kyseessä oli maan ainut järjestö, joka oli jatkanut oopiuminviljelyä Talibanin kiellosta huolimatta! 

Washington, joka on täysin Israel-lobbyn hallinnassa ja Kimmo Sasin kaltaiset globaalia sionistieliittiä liehakoivat poliitikot valehtelivat tuolloin suoraan, että Afganistaniin mentiin ”vapauttamaan tytöt, jotta näille mahdollistuisi koulunkäynti”, mutta  todellisuudessa ainoastaan oopiumi vapautettiin. 

Nopeasti Afganistaniin saatiinkin hallitus, jossa istuivat London Daily Mailin mukaan kaikki maan tärkeimmät heroiinikuninkaat. Myös Taliban alkoi sodan myötä rahoittaa toimintaansa jälleen heroiinikaupalla, joten sota oli länsimaisen globaalin eliitin kannalta huikea menestys. 

Afganistanissa tuotettiin 6 400 tonnia oopiumia vuonna 2014, mikä on noin 90 prosenttia maailman kokonaistuotannosta. Kuva: VICTOR J. BLUE.

Lisäksi vielä.. 

Yhdysvaltojen aloittamat sotaoperaatiot Afganistanissa, lähes kymmenkertaistivat oopiumin tuotannon kymmenessä vuodessa. Pakistanissa ei vuonna 1979 ollut juuri ollenkaan huumeaddikteja, mutta vuonna 1992 heitä oli yli 800 000. Vuonna 2002 tuotanto oli 3400 tonnia ja vuonna 2007 jo 8200 tonnia vuodessa. Afganistanin tapaan Irakin miehittäminen vuonna 2003 oli käännekohta, jonka johdosta maasta alkoi kehittyä huumeiden tuottaja ja huumeiden käyttö Irakin sisälläkin lisääntyi huomattavasti.4 

Venäjällä näyttää olevan aivan päinvastainen kehitys kuin Yhdysvaltojen johtamalla läntisellä blokilla, joka pyrkii säilyttämään globaalin yksin valtiuden ja päättämään yksin kansainväliseen politiikkaan kuuluvista asioista aivan mielivaltaisesti ja brutaalia voimaa käyttäen. Yhdysvaltojen suhtautuminen muihin valtioihin, ja ennen muuta Washingtonin vastavoimiin noudattaa Hobbesin viidakkosodan teoriaa, missä kansainvälisen anarkian pelisäännöt, kuten laittomuuden tila ja vahvemman etuoikeudet ratkaisevat. Venäjä on ilmaissut tahtonsa muodostaa moninapaisen maailman, missä valtiot päättävät harmonisessa yhteisymmärryksessä kansainvälisistä alueellisista kysymyksistä. Se, että Afganistania edustava talibanien muodostama delegaatio osallistui Pietarin talousfoorumiin, viittaa Venäjän tavoitteisiin kohti avarakatseista moninapaista maailmaa. 

Se, että toteutuuko maailmaan Danten infernon kaltainen hävityksen kauhistus riippuu Yhdysvaltojen johtaman länsivaltojen painostuspolitiikasta Venäjää kohtaan. 

Markku Juutinen 

Lähteet 

1. Afghanistan profile – Timeline BBC News (9.9.2019). Afghanistan profile – Timeline. https://www.bbc.com/news/world-south-asia-12024253.  Viitattu 13.12.2023. 

2. Kiljunen, Kimmo (2002). MMM Valtiot ja liput, s. 364–367. Helsinki: Otava,  ISBN 951-1-18177-7. 

3. Sergejeff, Andrei (2011). Afganistanin historia. Silkkitietä kulttuurien risteykseen. Gaudeamus, s. 312–314. ISBN 978-952-495-219-4. 

4. Smith, Phillip S. | StoptheDrugWar.org (11.7.2008): Middle East: Iraq Becomes Key Conduit in Global Drug Trade http://stopthedrugwar.org/chronicle/2008/jul/11/middle_east_iraq_becomes_key_con 

—— 

The New York Time (5/2001).  At Heroin’s Source, Taliban Do What ’Just Say No’ Could Not. (https://www.nytimes.com/2001/05/24/world/at-heroin-s-source-taliban-do-what-just-say-no-could-not.html?pagewanted=all

RS (9/2014). Afghanistan: The Making of a Narco State. (https://www.rollingstone.com/politics/politics-news/afghanistan-the-making-of-a-narco-state-48475/

TD (2/2016). Alfred McCoy, Washington’s Twenty-First-Century Opium Wars. (https://tomdispatch.com/alfred-mccoy-washington-s-twenty-first-century-opium-wars/

4 kommenttia

 1. Yhdysvaltojen `huumeiden vastainen sota` on kohdistunut alusta asti CIAn kanssa kilpaileviin kartelleihin. Huumerahoilla rahoitettiin vallanvaihtoja. Yhdysvaltojen `huumeiden vastaisessa sodassa` ei koskaan ole ollut kyse kansainvälisen huumakaupan lopettamisesta, vaan se sen haltuun ottamisesta.

  Ukrainan ex. presidentti, nykyinen perustuslaiton `presidentti`, hyötyi lähipiirinsä kanssa merkittävästi kuljettaessaan oopiumia Ukrainaan jalostettavaksi esimerkiksi Afganistanista ja Pakistanista. Huumeet jalostettiin Ukrainan lääketehtaissa ja kuljetettiin tuottoisille Euroopan markkinoille.

  Huumekauppa on tuottanut Ukrainan ex. presidentille & lähipiirille miljardiluokan hyödyt. Heille ei riittänyt länsiavustuksista varastaminen, asekauppa, tyttö- ja lapsikauppa, elinkauppa jne. jotka nekin ovat todella tuottoisia.

  Pitkällä juoksulla huumekuolemat tulevat olemaan suuruusluokkaa, joka ohittaa tämän päivän Ukrainan konfliktissa menehtyneiden määrän.

  Lännen hyödyllisen idiootin, Ukrainan ex. presidentin, viimeinen `parasta ennen` käyttöpäivä umpeutui 20.5.2024. Tämän jälkeen hän jatkoi tehtäväänsä perustuslaittomana vallananastajana.

  Hänestä on tullut kiviriippa länsivalloille, jotka valmistelevat kuumeisesti uutta rauhanfoorumia, joka tulee perustumaan petokseen Venäjää kohtaan.

  Vasta kun Yhdysvaltain UWO (Unipolar World Order = yksinapainen maailmanjärjestys) kaatuu, voidaan alkaa oikeat rauhanneuvottelut – ei sitä ennen.

  Siionistien Yhdysvallat/Britannia & liittolaisten kautta avaama Ukrainan sotarintama Venäjää vastaan ei suinkaan tule olemaan ainut kriisipesäke. Uutta verta on saatava pakkiin. Seuraavaksi heitetään DCA-valtiot kehiin. Itsesäilytysvaiston menettänyt Suomi on kunnostautunut erityisesti tulla valituksi seuraavaksi avattavaksi sotarintamaksi – tykinruoaksi.

  Häpeällistä Suomen esimerkkiä seurannut Japani on ilmoittanut tulleensa rohkaistuksi Suomen Nato-jäsenyydestä. Japani pitäisi irrotella tästä häpeästä ja tarjota sille vaikkapa edullista vastatarjousta – Kuriilien saarten vuokraoikeutta 100-vuodeksi BRICS+ jäsenyydestä.

  Ukrainan protokollan mukaan ex. presidentin valtaoikeudet siirtyisivät Verhovna Radan (parlamentti) puhemiehelle. Mutta näin ei ole tapahtunut.

  Sudennälkäinen ex. presidentti, nykyinen vallankaappaaja, ehti piilottaa huomattavia summia pitkin poikin maailmaa mm. veroparatiiseihin ja arvokiinteistöihin.

  Häntä odottaa lokoisa elämä, vai odottaako? Ukrainalaisilla on nyt käsi nyrkissä ja nyrkki taskussa ja he odottavat tilaisuutta päästäkseen käsiksi heidän isäinmaansa tuhonneeseen ihmiseläimeen.

  Mitä tapahtui Ukrainalle, kun pesunkestävä siionisti oli Ukrainan ruorissa 20.5.2019-20.5.2024 välisenä aikana:

  -yli 500 000 kuollutta,
  -lukemattomat vammautuneina pysyvästi,
  -ukrainalaisia pakolaisia ympäri maailmaa,
  -kaupungit raunioina.
  -25 % pinta-alaltaan pienempi Ukraina.
  -jne.

  `On käymässä yhä selvemmäksi, että Valkoinen talo sulkee pian ’Project Zelenskyin’, SVR (Venäjän ulkomaantiedustelupalvelu) totesi torstaina ja huomautti, että eläkkeellä oleva kenraali Valeri Zaluzhnyi, entinen asevoimien ylin komentaja, on todennäköinen ehdokas hänen tilalleen`.

  Länsi voi luopua Zelenskyistä ensi vuoden alussa – Putin.
  https://www.rt.com/russia/599677-west-replace-zelensky-next-year/

  Länsi suunnittelee Zelenskyin korvaamista – Venäjän tiedustelupalvelu.
  https://www.rt.com/russia/599627-zelensky-scapegoat-defeat-svr/

  Newsky

  Plusääni(21)Miinusääni(3)
 2. M. Juutisen loppupäätelmästä: `Se, että toteutuuko maailmaan Danten infernon kaltainen hävityksen kauhistus riippuu Yhdysvaltojen johtaman länsivaltojen painostuspolitiikasta Venäjää kohtaan`.

  Gag Order

  Hamilton moment

  Kiova ja Gaza – Euroopan unionin kompastuskivi.

  Yhdysvaltain hallinto on langettanut Euroopan unionille suukapulamääräyksen (gag order). Suukapulamääräys on viivästyttänyt Euroopan unionia saavuttamasta `hamiltonin hetkensä` (`hamiltonin moment`) – liittovaltion.

  Euroopan unionista ei tule muodostumaan federaatiota ennen kuin se saavuttaa strategisen itsenäisyytensä Yhdysvalloista.

  Yhdysvaltain suhteesta Euroopan unioniin (EU) voidaan puhua ns. Thukydideen ansan kaltaisesta tilanteesta, jossa kehittyvä valtio (EU) alkaa voimistumaan niin, että se alkaa uhata johtavan valtion (Yhdysvallat) asemaa – tai ainakin niin johtava valtio tilanteen mieltää.

  Vastaavaa Thukydideen ansa tilannetta kuvastaa erityisesti Yhdysvaltain suhde Venäjään, koska Euraasian unionin ei sallita kehittyä vahvaksi imperiumiksi.

  Euroopan unionin ja Euraasian unionin hedelmällinen flirttailu ei luonnollisesti sopinut Yhdysvaltojen suunnitelmille. Yhdysvallat tietää, että Euroopan unioni ei ole mitään ilman Venäjän federaatiota, joten kahdenväliset kumppanuuden sillat Venäjään oli poltettava, jolloin EUn talouden alamäki alkoi ja se tuli yhä riippuvaisemmaksi Yhdysvaltain taloudesta.

  Missiossaan torpedoida Euroopan unionin elintärkeät keskinäiset taloudelliset suhteet Venäjään, Yhdysvallat onnistui erinomaisesti. Vähäisin menetelmistä ei ollut sabotoida Nord Stream kaasuputkisto.

  Asettuessaan kritiikittömästi Yhdysvaltain UWO-järjestyksen puolelle, Euroopan unioni tulee jäämään kahden alueellisen imperiumin puristukseen, sekä Yhdysvaltoihin että Venäjään nähden. EUn itsevalittuun viholliskuvaan kuuluvat pian myös kaikki BRICS+, SCO, IVY valtiot eli huomattava osa koko ihmiskuntaa.

  Euroopan unionin talous alkaa pian sakkaamaan, koska he harjoittavat esimerkiksi G7-maiden kanssa rosvousta takavarikoimalla Venäjän kansallisomaisuutta 300 miljardin edestä. Tämä ei ole jäänyt huomaamatta EUn kauppakumppaneilta, jolloin alkaa ulkomainen valuutta ja -investointipako Euroopasta. Mikään järkevä valtio ei luota enää Washingtoniin ja Brysseliin.

  Yhdysvallat voi huoletta vetäytyä Euroopan rintamalta ja keskittyä jatkossa häiriköimään Tyynimeren alueelle. Yhdysvallat onnistui käynnistämään konfliktin Euroopan unionin ja Venäjän välille, joka etenee jatkossa omalla painollaan. Sen ei tarvitse tehdä täällä enää juuri mitään, koska loppu hoituu sopimusvaltioiden kautta.

  Entäpä sitten piskuinen Suomi, joka teki, ex. presidentti Sauli Niinistön vaikutuksesta, historiansa pahimman arviointivirheen, joka mahdollistaa Suomen ajautumisen sotaan Venäjää vastaan:

  -Suomi luopui puolueettomuudestaan,
  -Suomi liittyi Nato-sopimusjärjestöön,
  -tarjosi alustan Yhdysvaltain UWO (Unipolar World Order) päämäärien saavuttamiseksi MWOta (Multipolar World Order) vastaan ja
  -on solmimassa kahdenvälisen sotilaallisen DCA-sopimuksen Yhdysvaltain kanssa.

  Suomessa Yhdysvaltain/Britannian hybridivaikuttaminen käy nyt ylikierroksilla, koska Suomen sota Venäjää vastaan on perusteltava kansalaisille puolustussotana, vaikka kysymyksessä on ilmiselvä hyökkäyssota.

  Suomeen kohdistuu nyt ennen näkemätön Yhdysvallat/Britannia + omat toimijat lähtöinen incide jobina toteutettava hybridivaikuttaminen. Suomen mediapooli näyttelee merkittävää roolia omia kansalaisiaan kohtaan toteutettavassa harhautusoperaatiossa.

  Hybridivaikuttaminen (hybrid operations) on valtion poliittiseen järjestelmään kohdistuvaa ulkovaltojen vihamielistä vaikuttamista. Hybridivaikuttamisessa pyritään hyödyntämään monella eri tavalla kohdemaan erilaisia haavoittuvuuksia.

  Toiminta tehdään mahdollisimman peitellysti. Keinovalikoimaan voivat kuulua esimerkiksi poliittiset, diplomaattiset, taloudelliset ja sotilaalliset keinot sekä informaatio- ja kyber­vaikuttaminen.

  Suomi on liittymässä DCA-sopimukseen, jonka kaltaista onnenkantamoista edes Yhdysvallat/Britannia ei osannut odottaa. Monet geopolitiikkaan ja -strategiaan perehtyneet analyytikot ympäri maailmaa ovat ihmetelleet Suomen ratkaisua luopua omasta itsemääräämisoikeudestaan, tulla ohjusten alasammunta alueeksi ja eristetyksi sekä idän että lännen välillä sekä jäädä uhrattavaksi hylkiövaltioksi.

  Valtionjohdon tuottama uusi ulko- ja turvallisuuspoliittinen linjaus – `arvopohjainen realismi` – tukee merkittävällä tavalla Yhdysvaltain UWO (Unipolar World Order = yksinapainen maailmanjärjestys) -linjausta. Linjaukset ovat kuin `paita ja perse`, jossa ei ole epäilystäkään siitä kumpi esittää `paidan` roolia.

  Muutamia poimintoja (sitaateissa) Suomen uudesta ulko- ja turvallisuuspoliittisesta linjaus keskustelusta:

  -`Valtionjohdon vakava tilannearvio julkistettiin viime torstaina osana ulko- ja turvallisuuspoliittista selontekoa`.

  Täysin samaa mieltä `vakavasta tilannearviosta`, koska uusi linjaus on erittäin vakava asia Suomen ja suomalaisten tulevaisuudelle. Jos nyt jokin valtio halutaan ehdoin tahdoin hävittää, niin juuri näin se käy – `arvopohjaisen realismin` (UWOn) apukeinoin.

  -`Suomen hallitus ja tasavallan presidentti pitävät mahdollisena, että Venäjä uhkaa Suomea sotilaallisella voimankäytöllä tai käyttää sotilaallista voimaa Suomea vastaan`.

  Ovatkohan he tämän itse keksineet vai onko Setä Samuli sen heille kertonut. Venäjä ei ole edes uhannut Suomea, eikä sillä ole mitään intressejä täällä. Uhkakuvien luonti on täyttä hölunpölyä!

  -`Valtionjohto varoittaa suomalaisia Venäjän iskuista`.

  Idästä päin tulevia iskuja ja uhkauksia ei ole tullut eikä tule, kunnes teidän uhkauksienne lisäksi iskun Venäjälle suorittavat teidän liittolaisenne Yhdysvallat/Britannia teidän puolestanne. Meillä ei ole ollut aikaisemmin ongelmia Venäjän suhteen, mutta pian niitä tulee, eikä se ole Venäjä, joka on aloitteentekijä. Lause olisi järkevä, jos valtionjohto varoittaisi suomalaisia pian toteutettavasta Yhdysvallat/Britannian suorittamista provokaatioista Venäjää vastaan.

  -`On korkea riski, että venäläiset tekevät erilaisia sabotaaseja ja tuhotöitä Suomea vastaan`.

  Kaikkea se omiin kansalaisiin kohdistuva informaatio- ja kybervaikuttaminen teettääkin. Lausehan on seinähullu. Todellisuudessa ei ole olemassa mitään riskiä, että Venäjä provosoisi suomalaisia millään tavalla. Korkea riski siihen, että Suomi liitetään mukaan sotaan Venäjää vastaan ovat suomalaisten liittolaisten (Yhdysvallat/Britannia) toimet Suomessa, joiden toiminnan mahdollistavat Nato- ja DCA-sopimukset.

  -`Suomeen ei tällä hetkellä kohdistu välitöntä sotilaallista uhkaa, mutta sotilaalliseen voimankäyttöön tai sillä uhkaamiseen Suomea vastaan on varauduttava, selonteossa arvioidaan`.

  Suomeen ei ole kohdistunut välitöntä sotilaallista uhkaa Venäjän taholta yli 30-vuotisen kumppanuussopimuksen (1992) aikana kertaakaan. Sen sijaan Yhdysvallat/Britannian taholta välitön uhka Suomea kohtaan ei poistu ennen kuin Suomi eroaa kaikista sen siteistä.

  -`Suomeen kohdistuva hybridivaikuttaminen erityisesti Venäjän toimesta on kasvanut merkittävästi`.

  Ei ihan vielä, mutta lähitulevaisuudessa he kyllä vastaavat epäsymmetrisesti suomalaisten kaikkiin länsiliiton puolesta asettamiin provokaatioihin. Silloin valtiollinen kuurupiilo lakkaa, eikä enää tarvitse arpoa kuka on asialla.

  -`Suomi varautuu yhdessä EU-kumppaneiden ja Nato-liittolaisten kanssa Venäjän aggression laajenemiseen Euroopassa`.

  Mitään muuta Yhdysvallat vetoisen länsiliiton valtiot eivät ole tehneetkään kuin laajentaneet ja syventäneet aggressioitaan Venäjää kohtaan (esim. tappavat tukipaketit Kiovalle ja jatkuva median herjaaminen) Ukrainan kautta. Euroopan valtiot ovat julistaneet avoimen sodan Venäjälle. Yhdysvallat/Britannia on laajentamassa sotatoimialuettaan ja aggressioitaan Tyynimeren alueelle.

  -`Suomen Venäjä-suhde on pysyvästi jäässä niin kauan kuin Venäjä ei kunnioita YK:n peruskirjaa ja kansainvälisiä sopimuksia, joissa se on itsekin osapuolena, Valtonen sanoo`.

  Venäjä kunnioitti YKn peruskirjan 51. pykälää torjuessaan 24.2.2022- länsiliiton tukeman ja Ukrainan 17.2.2022 aloittaman koko rintaman levyisen ja väkivaltaisen hyökkäyksen venäläistaustaisia kohtaan omissa maakunnissaan. Kiovahan oli tapattanut jo vuosivälillä 2014-2022 yli 14 000 venäläistaustaista.

  -`Nopeaa kehitystä parempaan ei ole odotettavissa, vaikka aktiiviset sotatoimet Ukrainassa päättyisivätkin, selonteossa arvioidaan`.

  Nopea kehitys huonompaan on tulossa, kun Yhdysvallat/Britannia provosoi Suomen puolesta avaamaan uuden sorarintaman Suomeen, koska DCA-sopimuksen voimaannuttua suomalaiset eivät enää päätä omista asioistaan. Vihanpidon alkaessa huomataan kuinka yksikään Suomen liittolaisista ei tue Suomea sotilaallisesti sotatoimien alettua.

  Yhdysvaltojen sotilasoppiin kuuluu avata uusia sotarintamia DCA-satelliiteissaan Venäjän rajamaissa, joita sotia ei aiotakaan voittaa. Tarkoitus on heikentää Venäjää ja sitoa heidän sotavoimaansa uusille rintamille sekä keskittää samalla joukkojaan Tyynimeren alueelle – kohteena Kiina.

  -`Se, miten Suomi arvioi Venäjä-suhdetta ja yhteistyömahdollisuuksia, riippuu Venäjän toiminnasta`.

  Ei se siitä riipu. Se riippuu Yhdysvallat/Britanniasta ja siitä, milloin Suomi eroaa Natosta ja DCA-sopimusaikeista sekä lopettaa tappavien tukipakettien lähettämisen Kiovalle – eli osallistumisesta sotaan Venäjää vastaan. Vaikea uskoa, että näidenkään toimien jälkeen Venäjä-suhdetta ja yhteistyömahdollisuuksia Venäjän kanssa tulee sukupolveen.

  -`Suomi pidättäytyy poliittisten suhteiden rakentamisesta Venäjän kanssa niin kauan kuin se jatkaa hyökkäyssotaansa ja kansainvälisen oikeuden loukkaamista. Venäjän kansalaisyhteiskunnan toimintaedellytyksiä tuetaan mahdollisuuksien mukaan, selonteossa linjataan`.

  Venäjä olisi kunnioittanut suomalaisten puolueettomuutta. Venäjä ei käy hyökkäyssotaa ukrainalaisia vastaan, vaan puolustussotaa Yhdysvallat/Britanniaa ja sen liittolaisia vastaan Ukrainassa ja tämä kaikki on toteutunut kansainvälisten säännösten mukaan samalla tavalla kuin Ranskan sotilaallinen erityisoperaatio Ruandassa 1990-luvulla.

  Kannattaa olla sekaantumatta enempää `Venäjän kansalaisyhteiskunnan toimintaedellytyksiin` – eli terrorismin tukemiseen Venäjällä (Karjalassa) – koska sillä on seurauksensa.

  Euroopan unionin sisäinen integraatio kohti strategista itsenäisyyttä on kesken. Eurooppa seisoo lainajaloilla. Tämä on mahdollistanut sen, että Euroopan unionin talous on ajettu Yhdysvaltain toimesta alas. Euroopan unioni vedetään nyt vauhdilla mukaan Yhdysvaltain/Britannian sotiin.

  Mutta se nopeus ja vakavuus, jolla Yhdysvaltain UWOn (Unipolar World Order = yksinapaisen maailmanjärjestyksen) haastaja MWO (Multipolar World Order = moninapainen maailmanjärjestys) sai suosiota globaalilla tasolla, on yllättänyt kaikkien maiden tiedusteluanalyytikot – ei vähiten yhdysvaltalaisten.

  Venäjän federaation ja Euroopan unionin keskinäisen vetovoiman murtaminen ei riittänyt Yhdysvalloille. Sen päämäärä on saada mainitut alueelliset imperiumit ensin taloussotaan ja sitten aseelliseen yhteenottoon keskenään, säilyttääkseen oman hegemoniansa.

  Yrityksiä itsenäisestä tulliunionista on toki ollut kuten esimerkiksi Saksan valtiovarainministeri Olaf Scholz ylisti EUn päätöstä sallia Euroopan komission ottaa noin 850 miljardia euroa velkaa EUn budjetista rahoitettuna siirtojen ja halpojen lainojen rahoittamiseksi jäsenmaille, viitaten Yhdysvaltain ensimmäiseen valtiovarainministeriin (Hamiltoniin).

  `Fiskaalinen unioni tarkoittaa eri asioita eri ihmisille, mutta siinä on luultavasti neljä osatekijää: velan liikkeeseenlasku, tulonsiirrot, tulojen hankkiminen ja keskitetty hallinto`.

  `Onko ranskalais-saksalainen suunnitelma Euroopan `Hamiltonian` hetki`?
  https://www.ft.com/content/2735a3f1-bc58-477c-9315-c98129d12852

  Euroopan unioni on vielä tässä vaiheessa NGO-tyyppinen Yhdysvaltain Think Tank -ajatushautomo, jolle nukkemestari – Ungle Sam – sanelee kaiken mitä EU saa tehdä ja mitä se ei ainakaan saa tehdä.

  Euroopan unionin riippuvuuden Yhdysvalloista paljastaa esimerkiksi kaikille tutuksi tullut eurooppalaisten johtavien poliitikkojen omille valtiontalouksilleen vahingollinen hokema: `Ukrainaa tuetaan niin kauan kuin sitä tarvitaan`. Tämä on Yhdysvaltain kannattaman UWOn taisteluhuuto – pitkitetty Ukrainan konflikti. Tämän kaltainen nöyristely osoittaa, että Euroopan unioni ei ole vielä saavuttanut federaatio vaihetta.

  Euroopan unionin geopolitiikka ja -strategia ovat sidoksissa Yhdysvaltain UWO (Unipolar World Order = yksinapaisen maailmanjärjestyksen) -hankkeeseen. UWO (Unipolar World Order) -hanke on Yhdysvaltain yksinapainen kansainvälisiin sääntöihin perustuva maailmanjärjestys.

  Yhdysvalain UWOn päämäärä on säilyttää Yhdysvaltain hallitseva asema (hegemonia); ilman sopimusta muodostunut ylivalta muihin valtioihin nähden, erityisesti Euroopan unioniin nähden koska se on kilpaileva alueellinen imperiumi. MAGA (Make America Great Again) ohjelman asemasta Euroopan unionissa pitäisi kuuluttaa MEGA (Make Europe Great Again) -ohjelmaa, jotta se seisoisi terveellä pohjalla.

  Ranskan presidentti Emmanuel Macron on vihjannut toistuvasti, kuinka Euroopan unionin tulisi kehittää strategista autonomiaansa.

  Strateginen autonomia on määrittelemätön käsite, jota käytetään Euroopan unionissa viittaamaan EUn kykyyn toimia itsenäisesti strategisesti tärkeillä politiikka-aloilla ja puolustaa omia etujaan. Tämä tarkoittaa EUn valmiutta tehdä päätöksiä ja toimia ilman haitallisia riippuvuuksia.

  Kaikki Euroopan unionin johtavat poliitikot ovat tasan tarkkaan tietoisia siitä mistä esimerkiksi Ukrainan konfliktissa tai Gazan tilanteessa on oikeasti kysymys, mutta he eivät saa nähdä, kuulla saatikka puhua asioista niiden oikeilla käsitteillä. Miellyttääkseen Yhdysvallat/Britanniaa EUn johtavien poliitikkojen on noudatettava kolmekohtaista taktiikkaa:

  https://img.kwcdn.com/product/fancy/227b3e24-cf05-484c-a7fc-9067609019d7.jpg

  Euroopan unioni on taantumassa. Itse asiassa EUn koheesio on hajoamassa, koska se ei tule pysymään muiden kehittyvien unionien vauhdissa mukana, vaikka sen pitäisi olla ensimmäinen ja siitä esimerkkiä ottavien unioneiden sabluuna. Syy on mitä ilmeisin. Euroopan unioni on liian kahlittu suhteessa Yhdysvaltoihin, koska Yhdysvallat vastaa EUn poliittisista suuntaviivoista ja jopa puolustuksesta.

  https://www.temashop.fi/media/catalog/product/cache/cat_resized/1200/0/3/7/374_a1_repbg.jpg

  `Kenen voittama joku on,
  sen orja hän on`.

  (2 Pie 2:19)

  Tämä kommentti ei ole Yhdysvaltoja tai Suomea vastaan, vaan Euroopan unionin puolesta.

  Newsky

  Plusääni(18)Miinusääni(1)
 3. Emmanuel Macronin seuraaja??

  `Ranskan tulevat parlamenttivaalit voivat johtaa sisällissotaan, jos joko äärivasemmistolaiset tai äärioikeistolaiset puolueet nousevat valtaan, presidentti Emmanuel Macron on varoittanut. Vain hänen keskustalainen hallituskoalitionsa voi estää tällaisen skenaarion, hän lisäsi`.

  `Ranskan presidentti hajotti maan parlamentin ja vaati ennenaikaisia vaaleja aiemmin tässä kuussa sen jälkeen, kun National Rally -puolue jyräsi hänen hallitsevan koalitionsa Euroopan parlamentin vaaleissa`.

  `Hän on vannonut jatkavansa presidenttinä, kunnes hänen viisivuotinen kautensa päättyy vuonna 2027, mutta opposition hallitsema lainsäädäntöelin ja hallitus muuttaisivat dramaattisesti vallan tasapainoa Pariisissa`.

  Edelliset sitaatit tästä: `Ranskaa uhkaa `sisällissota` – Macron`.
  https://www.rt.com/news/599990-france-civil-war-threat-macron/

  Tuskinpa sisällissotaan mennään, mutta hallituksettomuuteen, laittomuuteen ja sekasortoon – anarkiaan – ollaan Ranskassa menossa, siinäkin tapauksessa, vaikka laillinen yhteiskuntamuoto tulisikin voimaan. Sikäläiset analyytikot arvioivat, että vasemmistokoalitio vetäisi pisimmän korren.

  Thierry Meyssanin mukaan (linkki alla) Ranska on kaaoksessa:

  -Ranskan kansalliskokouksen hajottaminen,
  -johti Ranska kaaokseen,
  -Kolme poliittista voimaa taistelee kaaosta vastaan.
  -Emmanuel Macronin puolue tuhoutuu parlamenttivaaleissa,
  -Ranska on pysähdyksissä.
  -kansan kanta: parempi elää eduilla kuin työskennellä pienellä palkalla.
  -Ranskan julkinen velka 110,6 % BKTsta.
  -Hallinnot kalliita, joka johtaa
  -Huonolaatuisiin palveluihin.
  -Asevoimat kuralla.
  -Oikeuslaitoksella kestää vuosia tuomita rikos.
  -Vankilat ovat tikaten täynnä.
  -Sairaalan henkilökunta käyttää kolmanneksen ajastaan lomakkeiden täyttämiseen.
  -Sosiaaliturva- ja veropetoksia tehtaillaan ennätysvauhtia.
  -Laiton huumekauppa ryöstäytynyt käsistä.
  -Eriarvoisuus rehottaa (tulonjako).

  Meyssanin mukaan Ranskan kolme poliittista voimaa, jotka kamppailevat vallasta ovat:

  1.) oikeistolaisten liitto Rassemblement Nationalin ympärillä,
  2.) järjestelmän säilyttäminen Emmanuel Macronin ympärillä ja
  3.) kansanrintama, joka valmistautuu Glucksmannin aikakauteen.

  Yksikään näistä kolmesta koalitiosta, oikeistolainen, keskustalainen tai vasemmistolainen, ei ehdota pelisääntöjen mukauttamista ajan vaatimuksiin. Kysymys on vallasta – siis siionistien vallasta.

  Tässä on se vaara, että Ranskassa `pellen` (Macron) tilalle presidentiksi nousee `paha pelle` (Glucksmann):

  Russofobi (ashkenazi juutalainen) Raphael Glucksmann (15.10.1079-)!
  https://en.wikipedia.org/wiki/Rapha%C3%ABl_Glucksmann

  Glasnostin ja perestroikan aikana – 1990-luvun alussa – Venäjä oli heikkouden tilassa. Ranskan Rothschildien haara koetti saada haltuunsa Venäjän energiaresursseja, edunvalvojiensa – juutalaisten oligarkkien kautta.

  Boris Jeltsinin jälkeen Vladimir Putinin noustessa poliittinen valta alkoi kontrolloimaan oligarkkien rahavaltaa. Tämä ei suinkaan sopinut juutalaiselle rahavallalle. Monet oligarkit pakenivat länteen – ihme kyllä rahoineen? Nämä apinathan olisi pitänyt viedä `saunan taakse`. Lännestä käsin he ovat lietsoneet russofobiaa Venäjältä ryöstämillään varallisuuksilla.

  Vehkeily Britanniassa on vastaava kuin Ranskassa, jossa toinen Rotschildien haara kontrolloin finanssivaltaa. Tästä johtuu Brittien se pateettinen, sammumaton vihanpito Venäjää vastaan, joka ei lopu ennen kuin kansainvälisen siionismin haitallinen vaikutus on murrettu.

  Yhdysvaltain hallinto on vielä pahemmin ZOG (zionist oppupy government) kuin Ranskan ja Britannian, joten Yhdysvaltain/Britannian sotatoimet Venäjää vastaan Ukrainan kautta ovat ilmiselviä.

  Kansainvälisen siionismin finanssivalta on se taustavoima, joka yllyttää monia kansoja (nähtiinhän se Sveitsin `rauhanfoorumissa`) Yhdysvaltain/Britannian/Ranskan kautta ulosmittaamaan Venäjän kansallisvarallisuutta (300 miljardia) ja lopulta hallitsemaan koko pottia, Venäjän resursseja.

  `Ukrainaa tuetaan niin kauan kuin se on tarpeen` tarkoittaa sitä, että kansainvälisen siionismin kolmas ryöstöretki Venäjää kohtaan on saatava päätökseen. (Ensimmäinen ryöstöretki oli Venäjän vallankumous 1900-luvun alussa, toinen ryöstöretki oli glasnost/perestroikan aikainen).

  Hämmästyttävän läpinäkyvästi ja röyhkeästi kansainvälinen siionismi toimii. Tämä tulee koitumaan heidän kohtalokseen, koska kansat murtavat heidän finanssi-ikeensä hartioiltaan ja poliitikoille palautetaan valta – olkoonkin, että se alussa on mielivalta. `Mikäs sen pahan tappais, jos ei paha itse` (suom. sananlasku).

  `Ja ne kymmenen sarvea, jotka sinä näit, ja peto, ne vihaavat porttoa ja riisuvat hänet paljaaksi ja alastomaksi ja syövät hänen lihansa ja polttavat hänet tulessa` (Ilm 17:16).

  `Ranskan valmistautuessa ennenaikaisiin parlamenttivaaleihin sen poliittiset puolueet liittoutuvat toisiaan vastaan syyttäen toisiaan erilaisten ääriliikkeiden lietsomisesta`.

  `Ranska aikakauden vaihtuessa` (Thierry Meyssan).
  https://www.voltairenet.org/article221057.html

  Mutta `nukkemestari` on tyytyväinen, koska kansat eivät vieläkään oivalla heidän ratkaisevaa vaikutustaan.

  Mutta Ranska tulee olemaan alusta, josta globaali antisemitistinen aalto alkaa – tahtoipa se sitä tai ei. Tämän laukaisee siirtolaisagendan suosiminen, jota ei voida enää pysäyttää. Globaalin antisemitismin kiihdyttäjänä toimii Israelin ja länsivaltojen hyväksynnällä toteuttama Gazan palestiinalaisten etninen puhdistus:

  `Israelin ja Gazan välinen sota kartoissa ja kaavioissa: Live tracker`.
  https://www.aljazeera.com/news/longform/2023/10/9/israel-hamas-war-in-maps-and-charts-live-tracker

  Tähän mennessä Gazassa:
  Kuolleet: vähintään 37 598 ihmistä, joista lapsia enemmän kuin 15 000.
  Loukkaantuneet: yli 86 032 ihmistä.
  Kateissa: yli 10 000.

  Gazan palestiinalaisten joukkotuhonta noudattaa samaa kaavaa kuin Yhdysvaltain/Israelin orkestroima jemeniläisten kansanmurha, jossa uhrimäärä (nälkä ja tauti (kolera) tappoivat) oli valtava ja joista länsimedia vaikeni. Todellista uhrilukua tuskin saadaan tietää.

  Israelin häirintä Gazan elintarvikehuoltoon tulee yli kymmenkertaistamaan palestiinalaisten uhrien määrän. Jotkin arviot liikkuvat 500 000 – 600 000 palestiinalaisessa uhrissa. Syyt palestiinalaisten uhrimäärän kasvuun ovat ilmeiset; ravinnon ja hygienian puute > heikentynyt immuunivaste > taudit.

  Ensimmäistä kertaa historiassa ihmiskunta katselee tv-vastaanottimiensa edessä, nojatuoleissaan, livenä, miten Gazan palestiinalaiset joukkotuhotaan (Gazacaust) – ja kuittaavat tämän tapahtuman hiljaisuudella, mutta heidän poliitikkonsa jopa hyväksyvät palestiinalaisten kansanmurhan.

  On muistettava, että Israelilla, jolla ei ole demokratiasta tietoakaan, ei varsinaista perustuslakia ole vahvistettu.

  Perustuslain vajetta on pyritty korvaaman säätämällä niin sanottuja peruslakeja (hoq yesod), jotka sitten ajan kuluessa muodostaisivat perustuslain. Peruslaissa tähdennetään, että: `Israel on juutalaisen kansan kansallisvaltio`, joten `refugees go to hell`.

  Vain Ukrainasta voidaan löytää yhtä rasistinen perustuslaki kuin Israelista. Tämä ei nyt tarkoita sitä, että kannattaisin väestönvaihtoa, vaan se tarkoittaa Israelin ja Ukrainan kaksinaismoralismia, maiden, jotka jakavat samat arvot.

  Periaatteessa Israelin perustuslaki voidaan löytää Tanakista (Toora, profeetat ja kirjoitukset) ja Talmudista (edellistä täydentävä suullisen lain yhteenveto ja selitysteos = Jeshuan moittima `isien perinnäissäännöstö`). Hammurabi siellä puhuu: Haava haavasta ja korvasta korvaan parhaasta.

  Jos nyt halutaan yhteiskuntaan kasvattaa psyko- ja sosiopaatteja niin juuri näin menetellen se onnistuu. Lähes kaikki israelilaisten (riemu)juhlat liittyvät joko suorasti tai epäsuorasti ulkopuolisten kansojen etnisiin puhdistuksiin. Tämän takia Israel häviää olemasta kansa kansojen joukossa.

  Entäpä sitten piskuinen Suomi?

  Tästä ei mene kauan, kun esimerkiksi Suomi vahvistaa valmiuslait ja syyllinen on – mikäpä muukaan kuin Venäjä. (Merkkejä on (poliittisessa) olemassa). Valmiuslakien käyttö perustellaan `sodan uhalla` (yksi valmiuslain perusteista), jonka Venäjä muka asettaa.

  Oikeat suomalaiset syylliset, jotka aiheuttivat Suomen ajautumisen kaaokseen kätkeytyvät hillotolppiensa taakse.

  Suomessa ukrainasaatio on liian pitkällä perääntyä.

  Newsky

  Plusääni(13)Miinusääni(1)
 4. Valmiuslaki

  A. JOHDANTO
  B. TURVALLISUUSPOLIITTINEN MUUTOS
  C. LOOGINEN RISTIRIITA
  D. SUOMEN TIE SOTAAN
  E. SODAN OIKEUTUS
  F. VALMIUSLAIN SOVELTAMINEN
  G. LOPPUSANAT

  A. JOHDANTO

  Tämä kommentti on `luurankaversio` Suomessa toteutetusta onnistuneesta `ukrainasaatiosta` ja siitä kehityksestä, joka johtaa Suomen sotaan Venäjän federaatiota vastaan. Kuinka tähän tilanteeseen päädyttiin ja kuinka lähellä suomalaiset ovat historiansa tuhoisinta kansallista onnettomuutta.

  Väsyttämättä lukijaa pitkillä kirjoituksilla, seuraavassa kommentissa on nostettu esille vain ne otsikot, jotka tähdentävät Israel/Yhdysvallat/Britannian Suomelle tarjoamaa kansallista onnettomuutta.

  Eturintaman DCA-valtiona Suomalaiset eivät luonnollisesti puolusta omaa isänmaataan, vaan Yhdysvaltojen kansainvälistä sääntöihin perustuvaa UWO (Unipolar World Order = yksinapaista maailmanjärjestystä) -järjestystä.

  Looginen seuraus tästä kehityksestä on Venäjän federaation presidentin lakoninen toteamus:

  `Ei meillä (ennen) ollut ongelmia (Suomen kanssa), mutta nyt niitä tulee`!
  (Vladimir Putin)

  B. TURVALLISUUSPOLIITTINEN MUUTOS

  Heti ensimmäisessä lauseessa (`Ajankohtaisselonteko turvallisuusympäristön muutoksesta`) voidaan havaita argumentaatiovirhe (`Venäjän hyökättyä`). Virheellinen dilemma kuuluu usein poliittiseen retoriikkaan ja mielipidevaikuttamiseen silloin kun: meillä ei ole muita vaihtoehtoja.

  Lause menee näin: `Suomen ja Euroopan turvallisuus- ja toimintaympäristössä on tapahtunut perustavanlaatuinen muutos Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Selonteossa arvioidaan Venäjän hyökkäyksen aiheuttaman ulko- ja turvallisuuspoliittisen toimintaympäristön muutosta ja sen vaikutuksia Suomelle`.

  Väärä dilemma on yksi yleisimmistä argumentaatiovirheistä. Sitä ei ole myöskään kovin helppo havaita, koska pahalta tuntuva `huono` vaihtoehto kiinnittää kuulijan tai lukijan huomion niin, ettei tämä tule ajatelleeksi voisiko vaihtoehtoja olla useampia kuin tarjotut kaksi.

  Ilmiö vastaa taikurien käyttämää keinoa viedä katsojan huomio pois tempun tekotavasta. Seuraavassa `temppu` (Ajankohtaisselonteko turvallisuusympäristön muutoksesta) ja kuinka se tehdään:

  Ajankohtaisselonteko turvallisuusympäristön muutoksesta.
  https://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handle/10024/163999/VN_2022_18.pdf?sequence=1&isAllowed=y

  (`Vittu, mitä paskaa`; A. Stubb jossakin yhteydessä)

  Yhdysvallat/Britannia (käytännössä kansainvälinen siionismi) on määritellyt Suomelle, sen etupiirille, sen `ulko- ja turvallisuuspoliittisen toimintaympäristön muutoksen` sisällön – eivät suomalaiset toimijat, koska tämän tasoisissa asioissa heillä ei ole juurikaan sananvaltaa.

  C. LOOGINEN RISTIRIITA:

  `Kun sotilaallinen erikoisoperaatio Ukrainassa käynnistettiin, ilmoitettiin, että `pitäisi pikaisesti piiloutua Naton ydinsateenvarjon alle`, koska Venäjä ei koskaan uskaltaisi hyökätä Naton jäsenmaahan.
  Nyt taas väitetään, että Ukrainan ei saa antaa hävitä, koska siinä tapauksessa Venäjä hyökkää sitten välittömästi Natoon`.
  (Venäjän suurlähettiläs Pavel Kuznetsov Naapuriseuran tilaisuudessa 13.6.2024)

  Suomen ja suomalaisten asenteen muutoksessa suhteessa Venäjään ei olekaan mitään muuta kuin loogisia ristiriitoja, joten riittäköön esimerkiksi edellinen.

  D. SUOMEN TIE SOTAAN (1.- 6.):

  Seuraavassa on lueteltu aikajärjestyksessä vain ne pääkohdat (1.-6.), joista ei noin vain enää peräännytä, ja jotka johtavat Suomen sotaan Venäjää Vastaan Yhdysvallat/Britannian puolesta.

  1.) `Asetus Venäjän federaation kanssa suhteiden perusteista tehdyn sopimuksen voimaansaattamisesta` (Naapuruussopimus solmittiin 20.1.1992; 24.7.2022- alkaen voimassa viisi vuotta).
  https://finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/1992/19920063

  2.) Koiviston konklaavi (6.5.1992).
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Koiviston_konklaavi

  3.) Suomen ja Naton yhteisymmärryspöytäkirja (MoU allekirjoitettiin 4.9.2014).
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_ja_Naton_yhteisymm%C3%A4rrysp%C3%B6yt%C3%A4kirja

  4.) Kun Suomi allekirjoitti Naton isäntämaasopimukseen (MoU) se liitettiin Pentagonin laatimaan `Operation Atlantic Resolve`- sotilaalliseen ryhtymiseen Venäjää vastaan.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Atlantic_Resolve

  5.) Suomen Nato-jäsenyys (4.4.2023; kansainvälisesti voimaan 7.6.2023).
  https://um.fi/suomen-nato-jasenyys

  6.) Puolustusyhteistyösopimus Yhdysvaltain kanssa (DCA).
  https://um.fi/puolustusyhteistyosopimus-yhdysvaltain-kanssa-dca
  Sopimusteksti tästä.
  file:///C:/Users/K%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4/Downloads/finland_us_dca_lopullinen%20(1).pdf

  E. SODAN OIKEUTUS (1.-3.):

  Suomen sota Venäjää vastaan on perusteltava suomalaisille ja saatava oikeutetuksi. On alkanut ennennäkemätön rummutus `Venäjä uhasta`, joka kiihtyy kaiken aikaa. Tässä hybridi- ja kybervaikuttamisessa ammutaan täyslaidallinen valheita tavallisten suomalaisten niskaan.

  Sisä- ja ulkopuoliset tahot ovat tämän teatterin päärooleissa.

  Suomalaiset aivopestään (jos siellä nyt on enää mitä pestä), jos mahdollista, vieläkin suurempaan hysteeriseen russofobiaan, kuin aikaisemmin – suoranaiseen kammoon. Tämän he tekevät kyber- ja informaatiovaikuttamisen apukeinoin (1.-2.).

  Suomessa sijaitsevat NGO-organisaatiot, `asiantuntijat` ja Huoltovarmuuskeskuksen mediapooli toteuttavat suomalaisten henkisen sotavalmiuden hyväksynnän `inside jobina`, kunnes voidaan `sodan uhan` tai taloudellisten seikkojen varjolla julistaa valmiuslait (kohta 3. ja seuraava kuku) voimaan.

  Se on sitten siinä – `radiohiljaisuus` – jota seuraavat varsinaiset sotatoimet.

  1.) Hybridivaikuttaminen.
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Hybridivaikuttaminen

  2.) Kyber- ja informaatiovaikuttaminen, saman kolikon kaksi puolta.
  https://www.kyberturvallisuuskeskus.fi/fi/ajankohtaista/kyber-ja-informaatiovaikuttaminen-saman-kolikon-kaksi-puolta

  3.) Laki valmiuslain muuttamisesta (8.7.2022).
  https://finlex.fi/fi/laki/alkup/2022/20220631

  `Valmiuslain laaja kokonaisuudistus on käynnistymässä huhtikuun alussa. Laki on tarkoitus kirjoittaa kokonaan uudestaan, mikä vie arviolta 3,5–4 vuotta. Lisäksi oikeusministeriössä on jo aloitettu nykyisen valmiuslain pikaiseen tarkistamiseen tähtäävä valmistelu`.

  `Valmiuslain lähtökohtana on laajasti tunnistettu tarve pystyä reagoimaan myös erilaisiin hybridiuhkiin, kuten rajaturvallisuuden vaarantumiseen tai tietoliikenteen ja tietojärjestelmien toimivuuden vakavaan vaarantamiseen`.

  F. VALMIUSLAIN SOVELTAMINEN

  Poikkeusolojen määritelmästä (3 §), jonka mukaan poikkeusoloja ovat esimerkiksi (kohdat 2.-3.):

  2) Suomeen kohdistuva huomattava aseellisen tai siihen vakavuudeltaan rinnastettavan hyökkäyksen uhka, jonka vaikutusten torjuminen vaatii tämän lain mukaisten toimivaltuuksien välitöntä käyttöön ottamista;
  3) väestön toimeentuloon tai maan talouselämän perusteisiin kohdistuva erityisen vakava tapahtuma tai uhka, jonka seurauksena yhteiskunnan toimivuudelle välttämättömät toiminnot olennaisesti vaarantuvat;

  G. LOPPUSANAT

  Suomen uudet Yhdysvaltain/Britannian valitsemat viholliskuvat (Yhdysvallat/Britannia lisäksi) ovat:

  -BRICS+ valtiot.
  -SCO-valtiot.
  -IVY-maat.

  Sopimusten mukaan Yhdysvallat/Britannia/Nato lähettää suomalaisia sotilaita sotimaan Suomen ulkopuolisille alueille, joten vihollisia on riittämiin. Onnea yrittämälle – sillä sitä te tarvitsette!

  Suomen ja Naton yhteisymmärryspöytäkirjan Pöytäkirjan allekirjoitti Suomen puolesta puolustusvoimain komentaja Jarmo Lindberg 4.9.2014.

  Kohdasta 1.1 määritelmät: Naton johtamiin operaatioihin osallistuvien muiden valtioiden kuin Naton jäsenvaltioiden palveluksessa ja jotka toimittavat jonkinlaisia tavaroita ja/tai palveluja Natolle Suomen alueella operaatioiden, harjoitusten, kokeilujen tai vastaavan Naton johtaman sotilaallisen toiminnan yhteydessä. Ilmaus sisältää operaation yhteydessä toimivat sopimustoimittajien työntekijät sekä ALIHANKKIJAT ja näiden työntekijät.

  On arvioitu, että `alihankkijoilla` tarkoitetaan DCA-joukkojen lisäksi ulkomaisia palkka-armeijoita. Tästä vaiheesta on enää kukonaskel sotaan.

  Kysymys on isommasta kuviosta, jossa Yhdysvallat/Britannia jättää Euroopan Unionin oman onnensa varaan. Kysymyksessä on: `Läntinen kolmio` vs. `Itäinen kolmio`. jossa Suomen eturintaman oheissodalla pyritään sitomaan venäläisiä joukkoja sen luoteisrintamalle (Norja, Ruotsi, Suomi).

  Washington-Tokio-Soulista koostuva `läntinen kolmio` on kehittymässä Naton aasialaiseksi vastineeksi ja oikeuttaa toimintansa vetoamalla Pjongjangista ja Moskovasta tulevaan hypoteettiseen uhkaan.

  Tämä puolestaan johtaa lisääntyvään yhteistyöhön Moskovan, Pekingin ja Pjongjangin muodostaman `itäisen kolmion` välillä, ja läheiset siteet näiden kesken, joista länsi varoittaa, voivat todellakin toteutua.

  Kun länsikeskeinen UWO-maailmanjärjestys on rappeutumassa, uuden `valtakolmion` vahvistuminen idässä (MWO-maailmanjärjestys) on loogista kehitystä.

  Sillä aikaa Suomi, Yhdysvaltain/Britannian etupiiri, uhkailee Venäjää ja valmistautuu innolla jo ennakkoon hävittyyn sotaan (Se on autuaan tietämätön siitä, ettei MIKÄÄN liittouma takaa sen turvallisuutta):

  Suomi hankkii merkittäviä ohjuksia, joilla voi iskeä `aina Moskovaan asti` – Tällaisia ne ovat.
  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/cdeaf780-5fd7-4f65-bb5d-5281492764cb

  Esimerkiksi Pohjois-Korean sotakone (vain yhden mainitakseni) saattaa tuottaa Suomelle tulevaisuudessa todellisen yllätyksen:

  Lännen pelot toteutuneet? Mitä Putinin tapaaminen Kim Jong-unin kanssa todella tarkoittaa.
  https://www.rt.com/news/599739-russia-north-korea-cooperation/

  Äskettäisellä vierailullaan Pjongjangiin Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un allekirjoittivat kattavan strategisen kumppanuussopimuksen (samantasoisen kuin vuoden 1992 Suomen/Venäjän naapuruussopimus, joka suojasi Suomea ulkopuoliselta vaikuttamiselta tai hyökkäykseltä – mutta ei suojele enää).

  Niiltä, jotka pitivät vierailua vain tuen eleenä Pjongjangille, puuttuu tärkeä nyanssi. Vierailussa käytetään termiä `yleismaailmallinen strateginen kumppanuus`, joka edellyttää mahdollisimman korkeatasoista yhteistyötä maiden välillä.

  Pjongjangin ja Moskovan välisten suhteiden vahvistaminen on alku uudelle oikeudenmukaisuuteen perustuvalle maailmanjärjestykselle (MWO = Multipolar World Order = moninapainen maailmanjärjestys), joka vastustaa Yhdysvaltojen itsevaltaista mallia sääntöpohjaisesta maailmanjärjestyksestä (UWO = Unipolar World Order = yksinapainen maailmanjärjestys).

  Venäjän ja Korean demokraattisen kansantasavallan strategista kumppanuutta koskevan sopimuksen 4. artiklassa todetaan mm. seuraavaa:

  `Jos toinen sopimuspuoli joutuu jonkin valtion tai useiden valtioiden aseellisen hyökkäyksen kohteeksi ja joutuu siten sotatilaan, toinen osapuoli antaa välittömästi sotilaallista ja muuta apua kaikin käytettävissään olevin keinoin`.

  Muita tilanteita käsitellään 3. artiklassa:

  `Jos jompaankumpaan osapuoleen kohdistuu välitön aseellisen hyökkäyksen uhka, osapuolet käyttävät jommankumman osapuolen pyynnöstä välittömästi kahdenvälisiä neuvottelukanavia sovittaakseen yhteen kantansa ja sopiakseen mahdollisista käytännön toimenpiteistä toistensa auttamiseksi uuden uhan poistamisessa`.

  Lisäksi 8. artikla viittaa muihin käytäntöihin kuten yhteisiin sotaharjoituksiin:

  ´Yhteisten toimenpiteiden mahdollisuuteen puolustuskyvyn vahvistamiseksi sodan estämiseksi ja alueellisen ja kansainvälisen rauhan ja turvallisuuden varmistamiseksi`.

  Näiden artiklojen jälkeen Yhdysvallat/Britannian on jo haastavampaa puuttua kaksikäyttötuotteiden tai asekaupan vaihtoon, koska kahdenvälinen kauppa on virallistettu. Se on: Kahden kauppa ja kolmannen korvapuusti.

  Kun sota Venäjän ja Suomen välillä alkaa, niin julistaako esimerkiksi Pohjois-Korea sodan Suomelle?

  Ei välttämättä – ei sen tarvitse niin tehdä, koska Venäjän federaation ja Korean demokraattisen kansantasavallan strategista kumppanuutta koskevan sopimuksen mukaan Pohjois-Korean joukkoja/aseita tulee automaattisesti Euroopan koillisrajan taakse – Suomen Venäjän vastaiselle rajalle.

  Pohjois-Korean sotilaalliset valmiudet ovat sitten jo omaa luokkaansa.
  https://www.cfr.org/backgrounder/north-korea-nuclear-weapons-missile-tests-military-capabilities

  Suomeen tuotettavat MoU sopimuksen mukaiset `alihankkijat` (yksityiset sotilasyritykset) tullevat saamaan vastapuolella symmetrisen vaikutuksen, koska Venäjä pystyy rekrytoimaan sekä globaalista etelästä että globaalista pohjoisesta vastaavia toimijoita.

  Pahoin pelkään, että vaaka kallistuu sille puolelle, jolloin Suomen rintamatilanne ratkaistaan voimalla, koska DCA-joukot ovat varastoineet ties minkälaista sotakalustoa Suomeen ja joista aseista suomalaiset eivät sopimuksen mukaan saa tietää mitään.

  On miekantuppipäiväkäskyjä, mutta sitten on miekantuppipäiväkäsky:

  `Ja kaikki liha tulee tietämään,
  että minä,
  Herra,
  olen vetänyt miekkani tupestaan;
  eikä se siihen enää palaja`.

  (Hes 21:10)

  Tämä kommentti ei ole Suomea vastaan, vaan Suomen puolesta, koska on olemassa todellinen vaara, joka lepää tämän kansan yllä.

  Newsky

  Plusääni(12)Miinusääni(1)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat