Aktiivihiili – kuonanpoistoon ja hampaiden valkaisuun

Ennen 20. vuosisataa tieteilijät olivat valmiina lyömään henkensä likoon todistaessaan kokeidensa paikkansapitävyyttä. Ennen vuosisadan vaihdetta Marie Curie aloitti kokeilut radiumilla. Kokeet altistivat hänet radioaktiiviselle säteilylle 1800-luvun loppupuolella. Säteilyvaikutuksen aiheuttama myrkytystila akkumuloitui hänen elämänsä aikana, minkä vuoksi hän sairastui leukemiaan, ja menehtyi pian täytettyään 67 vuotta, vuonna 1934.

 

Fyysikko Marie Curie (1867-1934)
Fyysikko Marie Curie (1867-1934)
Varhaisemmin, vuonna 1831 farmaseutti P.F. Touery suoritti rohkean kokeen Ranskan lääketieteen akatemiassa, tiedemiehistä koostuneen yleisön edessä. Hän joi suuren määrän kuolettavan myrkyllistä strykniiniä kaikkien nähden. Uskomatonta kyllä, hänellä ei ilmennyt minkäänlaisia myrkytyksen oireita. Hän oli lisännyt myrkyn sekaan aktiivihiiltä, mitä on käytetty antidoottina ja myrkynpoistajana vuosisatojen ajan.

Nykyään aktiivihiiltä käytetään lähes kaikkien sairaaloiden teho-osastoilla sekä monissa hälytysajoneuvoissa, sillä se tehoaa hyvin monenlaisiin myrkkyihin. Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto pitää aktiivihiiltä turvallisena ja tehokkaana aineena. Se on lisäksi huokean hintaista. Vain harvat tuntevat tämän luonnonmukaisen antidootin. Vielä harvemmat tietävät, että sitä voidaan käyttää kehonpuhdistuksessa. Aktiivihiilellä voi myös valkaista hampaat.

 

Kuinka aktiivihiili toimii

hampaat_aktiivihiiliAktiivihiiltä ei tule sekoittaa grillaamisessa käytettyihin hiilikekäleisiin tai vastaaviin tuotteisiin. Ne sisältävät myrkyllisiä kemikaaleja ja karsinogeeneja. Aktiivihiiltä suositellaan käytettävän jauhemuodossa. Se on helppo niellä veteen sekoitettuna, ei maistu miltään ja tuntuu suussa hieman hiekkamaiselta.

Aktiivihiiltä valmistetaan polttamalla puhdasta orgaanista ainesta, kuten kookospähkinöiden kuoria tai tiettyjä puulajeja. Valmistusprosessissa ei käytetä kemikaaleja. Yksi yhden paunan pussi maksaa noin 10 dollaria (Suomessa 1 kg pussi maksaa noin 10e. Suom. huom).

Lääketieteen tohtori Al Sears on suositellut potilailleen aktiivihiiltä raskasmetallien poistoon. Hän käyttää tuotetta itse. Hänen suositustensa mukaan aktiivihiiltä tulisi käyttää 20 grammaa päivässä, jaettuna kahdesta neljään annokseen. Kuurin tulisi kestää yli 12 päivän ajan.

Aktiivihiilen toimintaperiaate perustuu ruoansulatuskanavan myrkkyjen adsorptioon, ei absorptioon. Adsorptiossa sähköiset vetovoimat vetävät myrkkyjä puoleensa ja sitovat ne hienojakoisten hiilipartikkeleiden pinnalle. Hiili itsessään ei absorboidu elimistöön, joten hiilipartikkeleihin kiinnittyneet myrkyt poistuvat ulosteen mukana. Älä ylläty, jos uloste on mustan väristä.

Osa suosittelee aktiivihiiltä käytettävän yhdessä myrkyttömän hammastahnan kanssa. Tällä tavoin voidaan poistaa hampaisiin kertynyt plakki, hampaiden tummentumat sekä suun bakteerit. Menetelmä voi olla hieman sotkuinen, mutta sillä on erittäin tehokas puhdistava ja desifioiva vaikutus.

 

Kiistanalaiset kysymykset ja perättömät huhut

Aktiivihiilen nielemistä pidetään kiistanalaisena, sillä sen oletetaan sitovan itseensä myös hyödyllisiä ravinteita. Useiden luotettavien lähteiden mukaan tämä ei pidä paikkaansa. Lääketeollisuuden tuottamat lääkkeet, mitkä ovat usein myrkyllisiä, poistuvat joko osittain tai kokonaan. Myös synteettiset vitamiinit voivat poistua, mutta ruoista saadut ravinteet eivät poistu.
On oikeastaan järkevämpää nauttia aktiivihiiltä aikaisintaan kaksi tuntia ruokailun jälkeen, sillä ruoka häiritsee aktiivihiilen myrkkyjä neutraloivaa vaikutusta.

 

 • Cooney David. O., Activated Charcoal, 1980:

  ”Lampaiden ravintoon lisättiin [aktiivi]hiiltä kuuden kuukauden ajan. Ravinteiden poistumista ei havaittu, vertailukohtana käytettiin lampaita, jotka eivät saanet hiiltä. (…) 5 % ravinnosta annettiin hiilenä. Tämän ei havaittu vaikuttavan veren tai virtsan pitoisuuksiin. Mitattiin kalsium, kupari, rauta, magnesium, epäorgaaninen fosfori, kalium, natrium, sinkki, kreatiniini, ureahappo, urean typpi, alkalinen fosfataasi, kokonaisproteiini ja virtsan pH-arvo.”

 •  

  Toisen huhun mukaan aktiivihiili aiheuttaa ummetusta. Aktiivihiili voi edesauttaa ummetuksen muodostumisessa jos sinulla on vatsa kovalla, mutta ei itsessään aiheuta sitä. Kuten kaikkien detox-kuurien kanssa, elimistön tukokset täytyy poistaa kuurin toimivuuden varmistamiseksi. Ongelma ratkeaa yleensä juomalla enemmän vettä tai nauttimalla luonnonmukaisesti valmistettua risiiniöljyä. Ripulia voi esiintyä detox-kuurin ohimenevänä sivuvaikutuksena.

  Monet yleensä huomauttavat, että aktiivihiilen nauttiminen juomalla poistaa myrkyt vain ruoansulatuskanavasta. Aikaisempi artikkeli käsitteli klinoptiloliittista zeoliittijauhetta, mikä toimii samalla tavalla kuin aktiivihiili. Olen selventänyt, kuinka ohutsuolen pinnan nukkalisäkkeet poistavat myrkkyjä kaikkialta kehosta.

  Nukkalisäkkeet ovat pieniä, sormimaisia lisäkkeitä ohutsuolen pinnalla. Niiden yhteenlaskettu pinta-ala riittäisi kattamaan tenniskentän kokoisen alueen. Veri virtaa nukkalisäkkeiden läpi. Nukkalisäkkeet kaappaavat ravinteet ruoansulatuskanavan käsittelemästä ruoasta. Ravinteet siirtyvät verenkiertoon ja sitä kautta elimistön muille kudoksille.

  Silloin kun nukkalisäkkeiden pinnalla on kerros hienojakoista aktiivihiiltä, tapahtuu päinvastainen ilmiö. Veren mukana kulkevat myrkyt adsorboituvat hiilijauheeseen ja poistuvat elimistöstä ulosteen mukana. Tämän vuoksi syömistä tulisi välttää aktiivihiilen käytön aikana. Ohutsuolen tulisi olla mahdollisimman tyhjä, jotta vereen liuenneiden myrkkyjen sitoutuminen hiilipartikkeleiden pintaan olisi mahdollisimman esteetöntä.

   

  Pidä lääkekaapissa hätätapauksia varten

  Vaikka et käyttäisi aktiivihiiltä yleiseen kehonpuhdistukseen tai raskasmetallien poistoon, aktiivihiiltä kannattaa pitää aina käden ulottuvilla, varastoituna suljetuun lasipurkkiin. Aktiivihiili auttaa, jos syöt vahingossa jotain myrkyllistä, tai myrkyllinen käärme tai hyönteinen puree sinua. Aktiivihiilen käyttäminen on helppoa, nopeaa ja halpaa.

  Tohtori Al Searsin mukaan aktiivihiiltä kannattaa käyttää sellaisenaan, sillä kapseleiden sisältämät määrät ovat liian pieniä ja kapselit voivat häiritä raskasmetallipuhdistuksen tehokkuutta. Kapselit voivat olla käteviä akuuteissa myrkytystapauksissa.

   

  Alkuperäinen artikkeli

  Lue myös:
  Tri Ben Kim: suosikkijuomani kehonpuhdistukseen

  7 kommenttia

   1. Artikkelin sairaaloissa ja detox kuureissa käytettävä aktiivihiili on jauhettu hyvin hienoksi pölyksi, jolloin hiilen myrkkyjä adsorboiva pinta on mahdollisimman suuri painoyksikköä kohden.

    Nuo kotiviinien ja muiden nesteiden suodattamiseen tarkoitetut aktiivihiilet ovat iso rakeisia (raekoko n.0,3-1.4mm). Muuten kyllä samaa tavaraa, mutta eivät niin tehokkaita pienemmän pinta-alansa takia. Lisäksi niitä on hankala niellä, eivät sekoitu veteen vaan vajoavat heti lasin pohjalle. On kuin hiekkaa joisi.

    Jos virtaa riittää, voi hiilirakeet murskata huhmareella hienoksi, mutta pienimmän riesan tie on tilata netistä hiili jauheet suoraan kotiin.

    Esimerkiksi täältä :

    http://www.buyactivatedcharcoal.com

    Ebaystäkin löytyy
    http://www.ebay.co.uk/itm/Ultra-Fine-Activated-Carbon-Charcoal-Powder-Pure-Organic-Coconut-Shell-Bakery-/391096455582

    Amazonista myös

    Australialainen kauppa
    http://www.activatedcharcoal.org.au/Shop/

    Paljon tietoa aiheesta englanniksi
    http://www.charcoalremedies.com/

    Plusääni(2)Miinusääni(0)
  1. Myykö iHerb tai amazon.co.uk jotain hyvää kamaa? Tai Apoteekki tai shopping4net.fi tai life.fi?

   Plusääni(0)Miinusääni(1)
  2. Olen käyttänyt black & white aktiviihilii hampaidenvalkaisijaa, toimii.

   Plusääni(1)Miinusääni(1)
  3. Stop the press! Uusi vallankumoukselilnen hammastahna kehitetty , korjaa hampaiden hammaskiiltoa .

   http://www.naturalnews.com/2016-12-07-new-toothpaste-formula-said-to-be-able-to-fix-cracked-teeth-restore-tooth-enamel.html

   Arviolta noin vuosi kun saa ostaa tätä, itse ainakin ostan koska pelkään hammaslääkäreitä !

   Itse käytän myös hopeaa tappamaan hampaiden bakteereja, tarvii pitää suussa noin 6 minuuttia ja kuolee pöpöt, se mikä on puuttunut on juuri jotain millä voisi paikata reiän, ja tuo juuri kehotetty hammastahna näyttää olevan juuri sellainen .

   Eli sovereign silver + hammastaha yhtäkuin ei koskaan hammaslääkäriä.

   Plusääni(1)Miinusääni(1)

  Kirjoita kommentti

  Pakolliset kentät on merkitty *

  Kotimaa

  Ulkomaat