Tri Ben Kim: suosikkijuomani kehonpuhdistukseen

Tehosekoittimeni on joutunut koville viime aikoina, sillä olen valmistellut täydellistä, tuoreista raaka-aineista koostuvan terveysjuoman reseptiä, joka yhtälailla ravitsee ja puhdistaa kehoa. Suosikkijuomieni valmistamiseen tarvitaan yleensä yli kahdestatoista erilaista ainesosaa, mutta tämän reseptin mukaisen juoman valmistamiseen tarvitaan vain neljää. Kaikkien ainesosien tulee olla luomutuotteita.

Ainesosat

  • Lehtikaali
  • Selleri
  • Pinaatti
  • Omenat (Fuji-lajike)

Laita tehosekoittimeen arviolta neljäsosa kutakin ainesosaa ja sekoita. Käsissäsi on varsinainen terveyspommi, jokainen siemaisu parantaa solujesi elinvoimaisuutta.

Valmistan yleensä kolme 12 unssin [noin 340 grammaa. Suom. huom.] annosta yhdellä kertaa. Tähän määrään tarvitaan yksi kokonainen ja puolikas isosta lehtikaalista, kaksitoista varsisellerin oksaa, iso nippu pinaattia ja neljä normaalikokoista omenaa. Omenoiden tulisi olla Fuji-lajiketta.terveysjuoma2

Juoman pinnalle muodostuu vaahtoa, joka on hieman kitkeränmakuista, mutta juomakelpoista. Mikäli et pidä vahvoista mauista, vaahto kannattaa kuoria pois lusikalla, tai suodattaa siivillä ennen nauttimista.
terveysjuoma3

Minulla on tapana nauttia töissä välipalaksi 12 unssin pullollisen mehua. Juuri ennen nauttimista, sekoitan joukkoon orgaanista viherjauhetta tai orgaanista moniravinnejauhetta, mikä antaa vielä lisäannoksen antioksidantteja. Voit valmistaa juoman myös ilman ravinnelisiä. Mikäli nautit neljä tai viisi annosta viikossa, tulet huomaamaan näkyviä muutoksia, aina edistyneestä ruoansulatuksesta terveempään ihoon. Säännöllisen käytön alkuvaiheessa voi esiintyä päänsärkyä tai ulosteen koostumus voi muuttua, sillä juoma puhdistaa elimistösi myrkyistä. Ajan mittaan oireet helpottavat ja olosi paranee.

terveysjuoma4

Lehtikaali on yksi luonnon parhaimmista ravinnonlähteistä, mitä tulee sen suolisto-, rinta-, virtsarakon-, munasarja- ja eturauhassyöpää ehkäiseviin ominaisuuksiin. Lehtikaali sisältää runsaasti syöpäriskiä laskevia isotiosyanaatteja, joita elimistö valmistaa glukosinolaateista. Isotiosyanaatit myös ehkäisevät perimän vahingollisia muutoksia, minkä vuoksi lehtikaali soveltuu mainiosti mitä erilaisempiin puhdistusjuomiin.

Luomuselleri sisältää runsaasti ei-tärkkelyspolysakkarideja, mitkä lievittävät, erityisesti ruoansulatuskanavan sisäpinnan, tulehdustiloja. Ruoansulatuskanavan terveys vaikuttaa elimistösi kykyyn, jolla se ravitsee solunsa ja poistaa kehon sisä- ja ulkopuolella syntyneet myrkyt. Sellerin fenoliset ravinteet suojaavat elimistöä vapaiden radikaalien aiheuttamalta oksidatiiviselta stressiltä.

Tuoreissa pinaatinlehdissä on enemmän C-vitamiinia, valitse siis kirkkaan vihreitä lehtiä sisältävä pussi. Joidenkin tutkimusten mukaan suurempi C-vitamiinin määrä auttaa säilyttämään pinaatin, sekä muidenkin vihreiden vihannesten, hapelle alttiit ravintoaineet. Pinaatissa on valtava määrä erilaisia terveysvaikutteisia ainesosia, mutta yksi ryhmä erottuu joukosta. Glykoglyserolipidit suojaavat tulehduksilta ja ruoansulatuskanavan vaurioilta. Ruoansulatuskanavan hyvinvoinnin tärkeyttä ei voi korostaa liiaksi, mitä tulee kehon puhdistukseen ja hoitoon.

Ainesosat alkavat erottua toisistaan muutaman tunnin päästä juoman valmistuksesta, eli sekoita juoma hyvin ennen nauttimista.

Resepti on julkaistu alunperin englanniksi Prevent Disease -verkkosivuilla.

Aiheesta lisää:
Pinaatti – todellista terveysruokaa!
Vihreät vihannekset tukevat haiman ja maksan toimintaa

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat