AVARUUDEN MAAPALLOT

Lähiviikkoina ilmestyy kirjamarkkinoille Emanuel Swedenborgin kirjoittama kirja: AVARUUDEN MAAPALLOT. Kirjan on suomentanut nimimerkki Herran palvelija. Jäljempänä on lyhyt esitelmä kirjasta ja viittaus sen kirjoittajaan. Teosta voi tilata esityksen lopussa olevan linkin osoittaman sivuston kautta ja myöhemmin myös kirjakaupoista. 

AVARUUDEN MAAPALLOT 

Avaruuden maapallot kirja on hyvin pieni osa Emanuel Swedenborgin laajasta tuotannosta. Emanuel Swedenborg (1688-1772) oli 1700-luvun yleisnero, jonka tieteellinen tuotanto sisältää yli neljä hyllymetriä teoksia. 

Ruotsalainen Emanuel Swedenborg oli aikansa merkittävimpiä tiedemiehiä, joka kunnostautui matemaatikkona, fyysikkona, kemistinä, geologina, metallurgina, mineralogina, anatomina, fysiologina, kosmologina ja ennen kaikkea filosofina ja teologina. Stanfordin yliopiston psykologit ovat arvioineet hänen älykkyysosamääräkseen peräti 205 toisin sanoen hän oli yksi maailmanhistorian älykkäimmistä ihmisistä. 

56-vuotiaana hän kuitenkin keskeytti vaikuttavan tieteellisen uransa, sillä Jumala ilmestyi hänelle näyssä vuonna 1745. Jumala ilmoitti valinneensa hänet paljastamaan ihmisille Raamattuun sisältyvän salaisen, spirituaalisen merkityksen sekä henkimaailmasta, taivaasta ja helvetistä. 

Aikamme tiedemaailma suhtautuu hyvin suurella varauksella Maan ulkopuolella olevan elämän, ennen muuta, älyllisen elämän olemiseen.  

Swedenborgin mukaan meidän kuumme ja aurinkokuntamme kaikki planeetat, kuten myös muiden tähtijärjestelmien planeetat ovat eläinten sekä ihmisten asuttamia. Hän kirjoittaakin, että ei todellakaan olisi hyödyllistä luoda avaruuteen valtavia jättiläisiä, planeettoja, aurinkoja ja aurinkokuntia, jos niiden ainoa tarkoitus olisi valaista loisteellaan vain yhtä ainutta asutettua planeettaa eli meidän Tellustamme. 

Avaruuden maapallot kirjassaan Swedenborg kuvaa henkimatkailuaan avaruuden muilla asutuilla planeetoilla, tai paremminkin, matkailua henkimaailmassa näitä planeettoja vastaavassa tilassa. Hän esitelmöi planeettojen fyysisiä olosuhteita tiivistetysti. Tärkeitä olivat ne henkiset ominaisuudet, jotka määrittelevät kunkin planeetan asukkaiden paikkaa todellisuudessa. Tuo todellisuus on kaikkialla osa Jumalallista Järjestystä. Täten kaikilla ihmisillä, kansoilla, planeettojen ihmiskunnilla sekä aurinkokuntien asukkailla on omat erikoislaatuiset piirteensä, joiden mukaan heidän paikkansa määräytyy Suurimmassa Ihmisessä eli taivaassa. 

Kirjaesityksen on kirjoittanut Markku Juutinen. 

Kirjaa voi tilata osoitteesta: Nova Hierosolyma (Teos on tilattavissa lähiviikkoina.) 

11 kommenttia

 1. ELÄMÄ TOISILLA PLANEETOILLA
  Aika paljon hämmästystä on herättänyt Swedenborgin teos De Telluribus (Avaruuden maapallot), jossa Swedenborg seikkaperäisesti kuvailee elämää aurinkokuntamme muilla planeetoilla sekä myös eräiden toisten aurinkokuntien planeetoilla. Moni, joka muuten ymmärtää Swedenborgin teoksia, epäilee tämän teoksen todenperäisyyttä. Väittäähän nykyajan avaruustutkimus kuulentoineen, ettei elämää puhumattakaan ihmisistä muilla aurinkokuntamme planeetoilla ole. Swedenborg väittää henkisiin kokemuksiinsa viitaten, että kaikilla planeetoilla ja myös kuussa on ihmisiä. Tämä asia ei ole aivan niin helposti nykyajan tieteen tuloksista pääteltävissä, kuin monet uskovat. Apollo lentojen aikana tapahtui paljon sellaista, mikä viittaa systemaattiseen tietojen salaamiseen. Esimerkiksi eräät astronautit alkoivat kertoa näkemistään ihmeellisistä asioista kuun pinnalla, jolloin lähetys maahan siirrettiin salaiselle radiotaajuudelle. Eräät valokuva-asiantuntijat ovat väittäneet kuussa otettuja valokuvia studiokuviksi. Myös ns. Roswellin tapaus osoittaa viranomaisten systemaattista salailua (Heinäkuun 4. päivä 1947 USA:ssa Roswellin lähelle autiomaahan putosi todennäköisesti avaruusalus, ei säähavaintopallo, kuten virallinen selitys kuului. Majuri Jesse Marcell ei koskaan hyväksynyt virallista selitystä.) En halua tähän asiaan enempää paneutua, koska mahdollisuudet tarkistaa huippusalaisia tutkimuksia ovat tietenkin olemattomat.
  Ehkäpä Jumalallinen Kaitselmus ei katso tarpeelliseksi, että meidän planeettamme ihmiset saisivat yhteyden toisten planeettojen ihmisiin. Tällaisista löytöretkistä voisi olla alkuasukkaille samanlaisia seurauksia kuin aikoinaan löytöretkistä meidän maapallollamme. Voin lämpimästi suositella tätä teosta Avaruuden maapallot. Kaikilla planeetoilla on omat eetterikehänsä, emmekä näe meidän näkyvän valon aallonpituudella muiden planeettojen kaikkia asioita. Swedenborg sai tietonsa, kun hän pystyi vieraileman muiden planeettojen henkimaailmoissa. LIITY Vapauden liitto -puolueeseen (https://vapaudenliitto.fi/ ) tai VKK:hon (https://valtakuuluukansalle.fi/ ). Kirjoita kannatusilmoitus Jaana Kavoniuksen Totuuspuolueelle (https://totuuspuolue.net/ ). ÄLÄ OTA KORONAROKOTUSTA JA VAROITA MUITA OTTAMASTA!!! LEVITÄ TIETOA KORONAHUIJAUKSESTA!!! Vaihtoehtomedioita:
  https://mvlehti.net/
  https://uvmedia.org/
  https://positv.fi/
  https://ylewatch.blogspot.com/
  http://koronarealistit.com/
  https://www.joriittaavalehtelu.fi/
  https://injektiopiikki.com/
  https://vapaudenpuolesta.fi/
  https://rapsodia.fi/category/asiantuntijavideot/
  https://rapsodia.fi/category/rokote-videot/
  https://avoin.media/
  https://oikeamedia.com/
  https://laitonlehti.net/
  https://jarjenaani.fi/
  https://www.maunosaari.fi/blogi/
  https://www.ossitiihonen.com/
  http://sinikkatyynela.blogspot.com/
  https://www.tapiopuolimatka.net/8
  https://www.globalresearch.ca (teksti suomeksi yläpalkista)
  https://ncd2021.org/
  http://islam-radio.net/
  http://stopworldcontrol.com
  https://novahierosolyma.fi/
  BENJAMIN KIVILOHKARE, miles Domini, pontifex primus
  Herran Toisen Tulemisen Kirkko

  Plusääni(7)Miinusääni(5)
 2. Uskoisin, että meidän planeettamme on karanteenissa mm. kasaarisyövän vuoksi. Ongelma ei kuitenkaan rajoitu tiettyyn ihmisryhmään, vaan Raamatun ilmoituksen mukaisesti synti asuu kaikessa ihmisluonnossa. Juutalaiset ja kasaarit eivät saisi planeetallame niin paljon valtaa ellei olisi olemassa vallanahneutta, mikä tarttuu juutalaisten tarjoamaan velkarahaan ja keinottelumahdollisuuksiin, joiden avulla kunkin kansan rikollisin ja petollisin aines pyrkii toisia käskyttäviksi tai hyväksikäyttäviksi herroiksi. Esimerkiksi Suomessa kaikki haluavat rikastua ja päästä elämään toisten kustannuksella. Köyhä kansa harrastaa arpa- ja veikkauspelejä ja hieman vauraammat sijoittavat pörssiin, joka ei ole muuta kuin pankkien järjestämää tulosveikkausta keskiluokalle. Ylimpänä häärivät pankit ja suuryritykset sekä valtioiden pysyväishallinnot, joita lännessä yhä hatarammin pyritään naamioimaan demokratioiksi ja tasavalloiksi. Kaikkien kollektiivinen ahneus ja itsekkyys syövät moraalia ja moraalin menetys syö kohtuutta ja sopusuhtaisuutta painottavaa harkintaa. Suurin osa ihmisistä alkaakin jo olla menettänyt sekä moraalinsa että järkensä. Hedelmällisen yhteistyön organisointi tilanteen parantamiseksi on kaiketi jo mahdotonta.

  Jos avaruudessa on älyllistä elämää, niin on ymmärrettävä, ettei ihmiskuntaa päästetä minnekään saastuttamaan toisia planeettoja. Puhdistus ja pelastus voinee tapahtua vain Raamatun ilmoituksen mukaisesti. Minkään avaruusrodun kyvyt eivät riitä maapallon ongelmien edessä, vaan tarvitaan kykyjä, joita koko kosmoksen Luoja ja Kolmiyhteinen Jumala käyttää. Jumala näkee, ettei koko ihmiskuntaa voida pelastaa langenneesta tilastaan (mikä on eräänlainen ’Matrix’). Siksi ehkä jonkun haitallisen ei-ihmisrodun annetaan mellastaa varsin vapaasti maapallolla. Tämä olisi kuin Raamatun Saatana joukkoineen sekä näiden demonisoimat ihmiset, joita alkaa olla jo enemmistö ihmiskunnassa. Lopulta kehitys menee niin pitkälle, että ihmisrodun geenejä aletaan pakottaa muutokseen kohti em. ei-ihmisrotua.

  Vanhurskaiden aitoihmisten pääsy päättäviin asemiin on koko maapallolla estynyt ja kaiken pahiten länsimaissa, joissa turmelus ja petovalta ovat kai peruuttamatonta. Nopeutuva tuho sallitaan siinä toivossa, että maapallolla häärivä vastenmielinen demonijoukko tuhoutuu ja pyyhkiytyy samalla pois koko kosmoksen toimintakentästä. Raamattu ilmoittaa, että nämä elävät aikanaan loppusijoituspaikassa eli tulisessa järvessä, jossa heitä piinataan ikuisesti. Tämä onkin sopiva rangaistus niille, jotka ovat käyttäneet vapaata tahtoaan toisten ihmisten alistamiseen ja sortamiseen, olkoot he sitten langenneita enkeleitä tai ihmisperkeleitä.

  Plusääni(7)Miinusääni(5)
 3. Ihan vaan tiedoksi, että elämme tasaisella maan pinnalla lasikuvun alla, jonka päällä on vettä. Raamatun kuvaus on siis yhtä todellisuuden kanssa ainakin näiltä osin. Ihminen ei siis ole koskaan käynyt missään ”avaruudessa”, vaan elämme suljetussa systeemissä. Tuo planeetta-ja aurinkokeskeisyys on juuri sitä vapaamuurarien yms. eksytystä. Nasan koomisissa maapallo-kuvissa Amerikan mannerkin on eri vuosina eri kokoinen.????
  Lentäjät lentävät sunnistaen liikkumattoman maan pinnan mukaan ja laskeutuminenkin olisi maan pyöriessä tuhoisaa. Vaikeaa olisi myös sodankäynti kun pitäisi huomioida maan pyörimisliike esim. tykillä ammuttaessa. Vesi ei myöskään koskaan kaareudu vaan etsii aina tilan, jossa pinta on tasainen.

  Nykyään ihan taviksillekin on tarjolla kiikarioptiikkaa, jolla maapallovalheen(aivopesu alkaa jo lapsena) voi itse todeta . Ottaa vaan riittävän kaukaa kohteen kiikarilleen, vaikka Suomen rannikolta Viroon ja laskee, pitäisikö kohteen olla nähtävissä ylipäätään, ottaen huomioon maan väitetty ”kaarevuus”. Myös auringon säteiden kulmat pilvien takaa kuvissa todistavat auringon olevan lähellä ja paikallinen ts. kiertää maata.

  Maapallo ja aurinkokeskeisyys ovat epäilemättä 666-kamaa ja sopii kysyä, miksiköhän saatana näkee niin paljon vaivaa salatakseen totuuden…

  Plusääni(9)Miinusääni(9)
  1. Ja palloksi helposti todettavissa oleva kuumme onkin sitten vain hologrammi? Vai miten se meni?

   https://flatearthdeception.com/the-moon-proves-the-flat-earth-deception/

   Vaikka maan kaareutumista on vaikeata nähdä, ei se välttämättä tarkoita sitä että olisimme littupinnan päällä. Eikä myöskään sitä, että NASA olisi rehellinen. Ne pitää luultavasti itse yllä tuota flattiliikettä ja kanavia, tehdäkseen meidät maapalloon uskovat NASA -kriitikot naurunalaiseksi. Ihminen ei ole saanut otettua olinpaikastamme vielä luotettavaa livekuvaa niin korkealta, kuin olisi tarvis tämän ikuisuusväittelyn lopettamiseksi. Korkeutta maapallon ison koon takia pitäisi olla ainakin 3000 km maan pinnasta, eli pitäisi nousta tuonne 3 000 000 metrin korkeudelle. Valtaosa oletetuista satelliiteista sijaitsee alle 2000 km korkeudessa ja näistäkin suurin osa 200 – 800 km korkeudessa. Tavallinen matkustajakone lentää normaalisti vain noin 10–12 kilometrin korkeudessa, joten niiden ikkunoista ulos katselia ei mitenkään pysty näkemään maan kaareutumista. Vaikka tätäkin seikkaa yritetään käyttää perusteluna sille, että maan täytyy olla litteä. Ei siis ymmärretä mittasuhteista yhtään mitään, heitetään vain lonkalta jotain sontamongerrusta, kuten nettikeskustelijat yleensä joka paikan asiantuntijoina tekee.

   Näistä mittasuhteista,
   Pelkän yhden asteen kaareutumisen havaitsemiseksi horisontissa sinun pitäisi pystyä näkemään kerralla YLI 111km päähän ja laajalla perspektiivillä. Onnistuuko? Liikennelentäjät sanovat näkevänsä hyvällä ilmalla noin 20-30 km päähän. Tämä 111km tulee kaavasta maapallon ympärysmitta 40 075 km / 360 astetta = 111,3194 km. Maan ympärysmittaa tuskin kukaan enää kiistää, sillä se voidaan empiirisesti todentaa. Siksi näkemämme horisontti näyttää ihmis-silmään littanalta. Me ei nähdä tarpeeksi pitkälle horisonttiin kerralla. Maapallo on niin iso.

   Siksi flättärit sanovat etteivät he NÄE maanpallon kaarevuutta, ja olettavat, että maa on litteä.

   Plusääni(9)Miinusääni(5)
  2. Tron, ei sinun kaltaisillesi järjenheikoille viitsisi edes vastata, mutta heitänpä kysymyksen: oletko koskaan hypännyt pituutta? On, meinaan, vähän hiton vaarallinen laji, kun maapallo kiitää 1700 km/h alla! Siksi AINA pituushyppypaikat pitää laittaa oikeaan suuntaan, ettei vaan vahingossa riko jalkojaan.

   Plusääni(2)Miinusääni(1)
   1. Pituushyppy on turvallista kaikkiin suuntiin, koska maa on LIIKKUMATON(lentäjät esim. suunnistaa liikkumattoman maan mukaan). Sen sijaan ei ole turvallista uskoa sokeasti kaikkeen ”tieteen nimessä” esitettyihin asioihin.

    Tuoreimpana esimerkkinä nämä ”tutkitut ja turvalliset” koronarokotteet. Osa niistä, jotka uskoivat rokotteeseen, menehtyivät siihen tai vammautuivat loppuiäksi. Todellinen uhriluku piikkeihin kasvaa sekä Suomessa että maailmalla edelleen. Toiset selvisivät pandemiasta ilman piikkiä käyttämällä hippusen maalaisjärkeä.

    Saahan sitä uskoa maan olevan vaikka pyramidin muotoinen. Oikean tieteen ei kuitenkaan pitäisi olla uskon asia.

    PS. Olen hypännyt pituutta ja Linnanmäen laitteissa minua ja tuskin ketään muutakaan tarvitsee vakuutella, että me pyörimme. 🙂

    Plusääni(1)Miinusääni(0)
     1. Maa on silti pallo. Täyttä idiotiaa ja itsensä nolaamista on väittää, että päällämme on jokin lasikupu ja kuu on hologrammi. Tuollaiset väitteet antavat vain pellen leiman esittäjälleen, koska ns. virallinen puoli debunkkaa nuo littumaa väitteet vastaansanomattomasti.
      Jos maapallosta ei ole saatu kokonaista kuvaa tarpeeksi ylhäältä, ei se tarkoita, että meidän pitäisi vajota tiedustelupalvelujen uudelleen 1800 – luvun lopusta tahallaan käyntiin tekohengittämään littumaateoriaan.

      Plusääni(1)Miinusääni(0)
 4. ”Pelkän yhden asteen kaareutumisen havaitsemiseksi horisontissa sinun pitäisi pystyä näkemään kerralla YLI 111km päähän ja laajalla perspektiivillä. Onnistuuko?”

  Eli puolen asteen kaarevuutta vastaa n.55km matka jne. Varmaan on joku vakio sille paljonko laskee esim. kilometriä kohden. Matkahan voi olla ihan vaan vaikka 40-50km kun selvitetään pitääkö väitetty kaarevuus paikkansa. Onko kohde siis kadonnut kaaren taakse vai ei. Näille etäisyyksille löytynee vehkeet.

  Ihminen näkee esim. laivan/veneen katoavan taivaanrannan horisonttiin, joka ei johdu mistään maan kaarevuudesta vaan juuri ihmisen näkökyvyn rajallisuudeesta. Alus on vain mennyt ohi silmän katoamispisteen. Ei muuta kuin kaukoputki käteen ja jo näkyy alus uudelleen.

  Plusääni(3)Miinusääni(7)
 5. Maan littanuus/pyöreys selvinnee iankakkkisuudessa. Raamatun keskinäinen teema ei ole maan muoto, juutalaisten tekemät rikokset eikä mikään poliittinen puolue. Suosittelen lukemaan Raamattua ja Herra armahtakoon meitä että emme seuraa ketään ihmisiä tai opettajia sokeasti.

  Jumala, joka on tehnyt maailman ja kaiken, mitä siinä on, hän, joka on taivaan ja maan Herra, ei asu käsin tehdyissä temppeleissä. Eikä hän ole ihmiskäsin palveltavissa, ikään kuin hän tarvitsisi jotakin, hän, joka itse antaa kaikille elämän, hengen ja kaiken muun. Hän on tehnyt koko ihmissuvun yhdestä ainoasta ja asettanut kansat asumaan kaikkialla maan päällä. Hän on säätänyt ihmisille määräajat ja asumisen rajat, jotta he etsisivät Jumalaa, jos ehkä hapuilemalla löytäisivät hänet. Hän ei kuitenkaan ole kaukana yhdestäkään meistä, sillä hänessä me elämme ja liikumme ja olemme. Ovathan muutamat teidän runoilijoistannekin sanoneet: ’Me olemme myös hänen sukuaan.’ Koska me siis olemme Jumalan sukua, emme saa kuvitella, että jumaluus on samanlainen kuin kulta, hopea tai kivi, kuin inhimillisen taiteen tai ajatuksen luomus. Noita tietämättömyyden aikoja Jumala on sietänyt, mutta nyt hän tekee tiettäväksi, että kaikkien ihmisten kaikkialla on tehtävä parannus. Hän on näet säätänyt päivän, jona hän tuomitsee koko maailman vanhurskaasti sen miehen kautta, jonka hän on siihen määrännyt. Hän on antanut siitä kaikille vakuuden herättämällä hänet kuolleista.”
  Apostolien teot 17:24‭-‬31 FINRK
  https://bible.com/bible/1745/act.17.24-31.FINRK

  Plusääni(1)Miinusääni(2)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat