Britannian ilmatieteenlaitos: maapallon keskilämpötila pudonnut ennätysnopeasti

Britannian ilmatieteenlaitoksen vasta julkaisema tilastotieto vahvistaa, että keskilämpötilat eri puolilla maailmaa ovat laskeneet vuoden keskivaiheesta lähtien nopeammin ja jyrkemmin kuin koskaan aiemmin.

Britannian ilmatieteenlaitoksen kuvaaja osoittaa, että keskilämpötila on lähtenyt laskuun.
Britannian ilmatieteenlaitoksen kuvaaja osoittaa, että keskilämpötila on laskenut jyrkästi lyhyessä ajassa.

Keskilämpötila on lähtenyt laskuun ennätyskorkean lukeman jälkeen. Kuten kirjoituksessamme osoitimme, tilastopiikki johtui luonnollisesta mutta ainutlaatuisesta ilmiöstä, jonka El Nino aiheutti. Se ei johtunut ihmisen aiheuttaman ilmastonlämpeämisen kumulatiivisesta vaikutuksesta, kuten aiemmin ehdotettiin.

Daily Mailin sunnuntain raportti herätti huomiota ympäri maailmaa, ja viherkiihkoilijat väittivät, että data oli ”valittu tarkoituksenhakuisesti” ja perustui ”misinformaatioon”. Itse asiassa raportti perustui NASA:n satelliittien alailmakehän lämpötilamittauksiin maa-alueilta, joista nähtiin ensimmäisenä maailmanlaajuiset muutokset, sillä merivesi sitoo enemmän lämpöä.

Pitää paikkansa, että voimakas 2015-16 El Nino – joka oli todennäköisesti voimakkain tähän mennessä – tapahtui lämpeämisestä huolimatta, jonka useimmat tutkijat uskovat johtuvan ihmisten CO2-päästöistä.

Tällä kertaa lämpötilan lasku näkyi myös Britannian ilmatieteenlaitoksen arvostetussa Hadcrut4-lämpötilasarjassa, johon on koottu sekä meren että maan lämpötilamittauksia yli 3000 sääasemalta ympäri maailmaa.

Lokakuun loppuun mennessä Hadcrut4 oli pudonnut noin 0,5 °C kevään huippulukemasta, joka on viimeisin kuukausi jolta tilastotietoa on julkaistu.

Syynä on El Ninon päättyminen. Luonnonilmiö, joka toistuu muutaman vuoden välein ja joka vaikuttaa merkittävästi säähän ympäri maailmaa, syntyy kun vesi lämpenee 3 °C normaalia lämpimämmäksi laajalla Keski-Amerikan läntisellä merialueella.

Nyt heikko La Nina on syrjäyttänyt sen, eli vedestä tulee tavallista viileämpää. Tämä tarkoittaa, että lämpötilat voivat silti vielä laskea.

El Nino ei johdu kasvihuonekaasuista eikä sillä ole mitään tekemistä ilmastonmuutoksen kanssa. Pitää paikkansa, että voimakas 2015-16 El Nino – joka oli todennäköisesti voimakkain koskaan nähty – tapahtui lämpeämisestä huolimatta, jonka useimmat tutkijat uskovat johtuvan ihmisten CO2-päästöistä.

Mutta kun El Nino huiteli ennätyslukemissa aiemmin tänä vuonna, osa vähätteli sen vaikutuksia. Britannian ilmatieteenlaitos esimerkiksi sanoi, että se vaikutti ’vain muutaman asteen sadasosan’ ennätyslämpötilaan. Nykyisen aleneman suuruus viittaa siihen, että tämä minimoi sen vaikutuksen. Kun helmikuussa syntyi kyseisen kuukauden lämpöennätys, El Ninon huippuhetkellä, monien maiden uutistoimistot väittivät että käsissämme on ”maailmanlaajuinen ilmastohätätilanne”, ja tiedot muka osoittivat, että maailma oli menossa kohti tilannetta, jossa ilmastonlämpeneminen aiheuttaisi erittäin suuren vaaran. Ilmeisesti nyt välitön uhka on poistunut. Olisi aivan yhtä harhaanjohtavaa väittää, että matalampien lämpötilojen aiheuttama La Nina tarkoittaisi uutta pitkää jäähtymistä.

Daily Mailin sunnuntain raportti herätti huomiota ympäri maailmaa, ja viherkiihkoilijat väittivät, että data oli ”valittu tarkoituksenhakuisesti” ja perustui ”misinformaatioon”.

Mutta oleellinen kysymys kuuluukin: mitä tapahtuu, kun sekä El Nino että La Nina ovat ohitse ja Tyynenmeren lämpötila palaa ’normaaliin’, keskiarvoiseen tilaan?

Georgian teknologiainstituutin professori Judith Curry, joka on Climate Forecast Applications –verkoston presidentti, sanoi, että kestää vuosia ennen kuin tiedettäisiin hidastuuko vai kiihtyykö lämpeneminen, vai pysyykö se samalla tasolla, pitkällä aikavälillä.

’Tarkoitukseni on sanoa, ettemme voi keskittyä liikaa yhden tai kahden vuoden lämpötilavaihteluihin,’ hän sanoi. ’Kehitystä täytyy seurata toiset viisi vuotta jotta osaamme sanoa kehityksestä.’

 

Lähde: Signs Of The Times

Lue myös:

Ilmasto on aina muuttunut
Lämpenemisen viivästystä ihmetellessä
Ilmastoharhan lyhyt historia sivustakatsojan silmin

36 kommenttia

 1. Mahtaakos ilmastohuijareille pian tulla selitysten aika?

  Plusääni(19)Miinusääni(3)
 2. Eipä taida kukaan vaatia ilmastohuijareita tilille. Mutta on yksi asia jolla jokainen suomalainenkin voi vaikuttaa ilmastoa lämmittävästi: Lentäminen.

  Jättäkää kaikki lentäminen pois. Matkustakaa eurooppaan autolla. Yksin tai kimpassa. Sillä se energiamäärä joka syntyy lentoliikenteestä, se aikaansaa sellaiset saastepilvet ilmakehään että aurinko ei pääse lämmittämään maapalloa. Ei ole ollenkaan sattumaa että öiseen aikaan ei lennetä. Silloin tuo saaste suojaisi maapalloa avaruden kylmyydeltä. Mutta ei.

  911-lentokiellon aikana maan pinta ja vesistöt lämpenivät 2 astetta vuorokauden jälkeen. Kirkas taivat auttoi aurinkoa paistamaan maahan asti. Ja se lämmitti sekä maaperän että vesistö.

  Joten, lopettakaa lentokoneiden käyttö. Vaihtakaa se muihin matkustusmuotoihin. Tai olkaa kotona älkääkä muodostako lisää hiilijalanjälkeä. Se on kaikkein viisainta.

  Tiesittekös muuten että yksi edestakainen reissu eurooppaan kaksinkertaistaa teidän hiilijalanjälkenne? Ympäristökeskus sen tietää ja se on siitä hiljaa. Lentoliikennettä kun pitää pyrkiä koko ajan kasvattamaan, ei vähnetämään. Autoilu on pahasta ja lentäminen hyvästä, vaikka autolla käytetyn polttoaineen hyötysuhde on moninkerroin parempi kuin lentokoneessa.

  Polkupyörä on yksi parhaita viahtoehtoja.

  Plusääni(9)Miinusääni(7)
 3. Pitäisi nähdä asiat kokonaisvaltaisesti. Tosiasiassa tämä hetkellinen kylmeneminen kuuluukin tutkijoiden mukaan ilmastonmuutokseen. Esimerkiksi hupeneva jääpeite pohjoisen jäämeren itäosassa aiheuttaa alueellista lämpenemistä ilmakehän alemmissa ilmakerroksissa ja voi johtaa poikkeavuuksiin ilmavirtauksissa. Nämä mm. laukaisevat viilentymistä pohjoisilla mantereilla. Tämä on osana kasvihuoneilmiössä. Totuus on että tässä ei ole kyse vain siitä mitä lukemia lämpömittarit osoittavat, vaan suuria jäälohkareita jo on irronnut jäätiköiltä, sulaminen vain kiihtyy. Tästä seuraa suuria muutoksia, myös merien pintojen nouseminen. Suomi saattaa hyötyäkin lyhyessä juoksussa viljelyn yms. suhteen muttaa maailmassa syntyy raju ilmastopakolaisuus koska on kuivuutta ja muita ongelmia, ja se sekin tulee kaatumaan päällemme!
  Planeetta on kokonaisuus – kun yksi osanen menee tasapainosta, se heijastuu kaikkeen muuhun.
  Edessä on luonnonkatastrofeja muutoinkin.
  On avan muutoinkin egoistista ajatella että ihminen saa rellestää, törsätä, kuluttaa ja riistää luontoa niin paljon kuin huvittaa ja maaÄiti kestää kaiken( jota emme edes pidä Äitinä vaan käyttöesineenä!)
  Ihmisten tulee nähdä kokonaisuus kaikilta kannoilta, eikä osoitella yksinkertaistaen asioita ja syy- seurauksia, vaikka se onkin helppoa: lokeroida totuudet, heittää simppeleitä yleistyksiä ja piste.
  Jo nyt on tuhansia eliölajeja kuollut ja kuolee koko ajan lajeja. Jokainen voi nähdä millainen on merien tila, korallit kuolevat. Sademetsiä on jo nyt tuhottu liikaa, ovat maailman keuhkot.
  On pöyristyttävää että edelleen on ihmisiä jotka melkein vitsailevat kaiken kustannuksella.

  Plusääni(5)Miinusääni(10)
  1. Ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos ei ole todellinen. Se on huijaus. Hiilidioksidi ei ole saaste.

   Ilmiselvään huijaukseen uskominen ei tee sinusta parempaa ihmistä. Siihen uskomatta jättäminen ei myöskään tarkoita luonnon tuhoamisen hyväksymistä.

   Ilmastonmuutos on myyty ihmisille hyvin pitkälle korkean moraalin avulla. Monet hyväntahtoiset tavikset ovat nielleet syötin, että jos et usko tarinaan, olet paha ihminen.

   Pitäisi kuitenkin nähdä asiat kokonaisvaltaisesti.

   Plusääni(24)Miinusääni(4)
   1. ”Hiilidioksidi ei ole saaste.”

    Kasvit tarvitsevat kasvaakseen VÄLTTÄMÄTTÄ hiilidioksidia – ja vapauttavat samalla ihmisten ja eläinten välttämättä tarvitsemaa happea. Tästä luonnollisesti tietoiset ilmastohuijarit – kuten törkeimpiä ja eniten vahinkoa aikaansaaneisiin kuuluva Al Ggore – ja näiden aivopesemät hyödyllisten idioottien massat eivät puhu eivätkä pukahda, vaikka ilmakehän happipitoisuus on suunnilleen puolittunut esihistoriallisista ajoista ja jatkaa edelleen pienenemistä mm. koska viimeisten 10000 vuoden aikana maapallon metsäala on suunnilleen puolittunut:

    ”The rise in carbon dioxide emissions is big news. It is prompting action to reverse global warming. But little or no attention is being paid to the long-term fall in oxygen concentrations and its knock-on effects.

    Compared to prehistoric times, the level of oxygen in the earth’s atmosphere has declined by over a third and in polluted cities the decline may be more than 50%. This change in the makeup of the air we breathe has potentially serious implications for our health. Indeed, it could ultimately threaten the survival of human life on earth, according to Roddy Newman, who is drafting a new book, The Oxygen Crisis.

    I am not a scientist, but this seems a reasonable concern. It is a possibility that we should examine and assess. So, what’s the evidence?

    Around 10,000 years ago, the planet’s forest cover was at least twice what it is today, which means that forests are now emitting only half the amount of oxygen.

    Desertification and deforestation are rapidly accelerating this long-term loss of oxygen sources.

    The story at sea is much the same…”,

    Koko artikkeli: ”http://disinfo.com/2013/01/atmospheric-oxygen-levels-are-dropping-faster-than-atmospheric-carbon-levels-are-rising/

    Ilmastouskovaisten massat, hyödylliset idiootit on saatu luotua ennenkaikkea nojautuen periaatteeseen ”kun valeen toistaa tarpeeksi monta kertaa, niin alkaa itsekin siihen uskoa”!

    Plusääni(13)Miinusääni(2)
  2. Ilmastopakolaisia ei ole pakko ottaa vastaan. Toiset niitä janoavat. Luonnonkatastrfoeja voi nykyisn tehdä tahallaan ja me tiedämme, että eliitti tekee kernaasti. Sää muuttuu luonnollisesti. Niin sulamiset kuin virrat ovat normaaleja muutoksia ja auringon aiheuttamia. Rothschildien tiedemiesporukalta tulee uusia valheita aina ja te viherhuuhaat haluatte nyt vain tosiaan ”resurssien törsäämisen” lopettamista, koska Rothschildit ovat teidät luoneet. Rothschildit tuskin lopettavat rellestystään ja kysehän onkin valkousten kansakuntien hirttämisestä ennergiansäästöön ym. ja ytuhoamisesta valepakolaisilla ym. Koko ilmastovelhtelun tarkoitus on syöstä ihmiskunta kommunismiin. Kenties kulutusta todella vähennetäänkin, koska gulagissa sitä ei tarvita. Puheet resurssien vähenemisestä ovat kuitenkin keinotekoinen uhkakuva, jotta kommunismi voiidaan perustella

   Plusääni(11)Miinusääni(1)
 4. Pitäisi nähdä asiat kokonaisvaltaisesti. Tosiasiassa tämä hetkellinen kylmeneminen kuuluukin tutkijoiden mukaan ilmastonmuutokseen. Esimerkiksi hupeneva jääpeite pohjoisen jäämeren itäosassa aiheuttaa alueellista lämpenemistä ilmakehän alemmissa ilmakerroksissa ja voi johtaa poikkeavuuksiin ilmavirtauksissa. Nämä mm. laukaisevat viilentymistä pohjoisilla mantereilla. Tämä on osana kasvihuoneilmiössä. Totuus on että tässä ei ole kyse vain siitä mitä lukemia lämpömittarit osoittavat, vaan suuria jäälohkareita jo on irronnut jäätiköiltä, sulaminen vain kiihtyy. Tästä seuraa suuria muutoksia, myös merien pintojen nouseminen. Suomi saattaa hyötyäkin lyhyessä juoksussa viljelyn yms. suhteen muttaa maailmassa syntyy raju ilmastopakolaisuus koska on kuivuutta ja muita ongelmia, ja se sekin tulee kaatumaan päällemme!
  Planeetta on kokonaisuus – kun yksi osanen menee tasapainosta, se heijastuu kaikkeen muuhun.
  Edessä on luonnonkatastrofeja muutoinkin.
  On muutoinkin egoistista ajatella että ihminen saa rellestää, törsätä, kuluttaa ja riistää luontoa niin paljon kuin huvittaa ja maaÄiti kestää kaiken( jota emme edes pidä Äitinä vaan käyttöesineenä!)
  Ihmisten tulee nähdä kokonaisuus kaikilta kannoilta, eikä osoitella yksinkertaistaen asioita ja syy- seurauksia, vaikka se onkin helppoa: lokeroida totuudet, heittää simppeleitä yleistyksiä ja piste.
  Jo nyt on tuhansia eliölajeja kuollut ja kuolee koko ajan lajeja. Jokainen voi nähdä millainen on merien tila, korallit kuolevat. Sademetsiä on jo nyt tuhottu liikaa, ovat maailman keuhkot.
  On pöyristyttävää että edelleen on ihmisiä jotka melkein vitsailevat kaiken kustannuksella.

  Plusääni(2)Miinusääni(9)
 5. Vai että maapallo – anteeksi toimitus, mutta tähän oli pakko tarttua. En toki sano, että tuo yksittäinen ilmaus edustaa toimituksen kantaa, mutta silti.. päivitetään lukijat ja kirjoittajat kuitenkin nykyaikaan, varmuuden vuoksi.

  Tämän linkin takaa https://www.youtube.com/watch?v=DiO3uiX7OYI
  löytyy katsomisen arvoinen suomennettu TV-haastattelu aiheen parista.

  Tuo teema tekee merkityksettömäksi lähes kaiken muun, kun sen koko syvällisyydessään tajuaa.

  Toivon, että vaihtoehtomediat kuten tämä, näyttäisivät olevansa oikeasti puolueettomia totuuden puolestapuhujia. Jos en jatkossakaan näe muutosta tämän asian suhteen, on minulla – ja toki monella muulla lukijalla, täysi oikeus epäillä jotain ihan muuta.

  Plusääni(3)Miinusääni(4)
  1. Etteikö muka vaikkapa lentäminen vaikuta.. kaikkialla lentokoneiden verkosto. Myrkkyjä, sotia, ydinkokeita, kemikaaleja, luonnonvaroien kaivamista loppuun.. ylikansoiitus..
   se että meristä menee tasapaino ja luonnon ekosysteemistä( jossa kaikki osaset vaikuttavat kokonaisuuteen)vaikuttaa kaikkeen muuhunkin. Tosiasiassa suuryritykset ja suuri raha vastustaa rajoituksia..luonto voi pahoin muttei pahoinvoiva ihminen huomaa sitä.
   Linkolan mukaan planeettamme ei tarvitse ihmistä joka tuhoaa eliölajit ja kaiken. Linkola ei ole vihreä eikä vasemmistolainen. ” Valkoisen miehen” kehuminen ei ole perusteltua: juuri he ovat eniten saaneet tuhoa aikaan, sodilla ja joka tavalla tuhoamalla, kaiken alkuperäisen suhteen.

   Plusääni(0)Miinusääni(2)
   1. Meidätkin on valloitettu – jo kauan sitten. Me olemme todellisuudessa uhreista suurin.

    Mutta valkoinen mies on ainoa, joka oikeasti välittää. Me olemme myös ainoat, jotka pystyvät tekemään jotain. Me olemme rakentajia. Kaikki muut ovat aina olleet riippuvaisia meistä ja tulevat aina olemaankin. Esi-isämme opettivat aikoinaan kaikkia maailman kansoja elämään – harvat onnistuivat. Jos me vapaudumme jälleen ja saamme taas olla sitä mitä me olemme, koko maailma tulee vapautumaan.

    Ei myöskään tarvitse käyttää paljon aikaa ymmärtääkseen, että juuri suuri raha ja suuryritykset ovat ilmastonmuutoshuijauksen takana. He ovat sen keksineet, markkinoineet ja kirjoittaneet poliittisiksi sopimuksiksi. Siinä olet kyllä oikeassa, että he eivät välitä luonnosta – vain itsestään. Ilmastonmuutoksessa ei olekaan kysymys luonnosta, vaan heistä ja heidän eduistaan.

    Ja, älä kohdista omaa riittämättömyyden tunnettasi meihin. Kuten meidät on valheilla opetettu vihaamaan itseämme, teidät on opetettu vihaamaan meitä, vaikka me olemme ainoat, jotka pystyvät tai edes haluavat teitä auttaa. Palaa myös omiesi pariin ja ole siellä niin hyvä ja ylpeä kuin pystyt. Antakaa meidän kukoistaa omiemme parissa.

    Plusääni(3)Miinusääni(0)
    1. Olen valkoinen suomalainen, kuulun siis meihin ja tänne.
     Jäätyiköiden tilasta ja luonnon tuhoista( vaikkapa Galapagoksen saaren eläinten tilasta, koralleista, sademetsien tilasta, monimuotoisuuden katoamaisesta luonnossa, merien tilasta) löytyy tietoa jokaiselle mitä haluaa uskoa ja lukea ja mitä etsii tuekseen. Feikkiä ja faktaa on rinnan ja sekaisin ja kukaan ei enää erota asioita tässä kaaoksessa.
     Kaikesshan on kyse rahasta, on keksitty kaikki rahan takia, suuri osa turhuutta . Halutaan kaikesta kapitalismia. Viihdepelit ja teknologia, showbisnes kaikkineen on rahantekemistä. Rahaa voi tehdä typerimmilläkin tavoilla kuin kehitellä elämää ylläpitäviä systeemejä!
     Eikä ole yhtä totuutta – kuten ei mistään asiasta. Suomi ei ole totalitaristinen diktatuuri, ja toivottavasti ei tule olemaankaan.

     Plusääni(0)Miinusääni(0)
     1. ”Suomi ei ole totalitaristinen diktatuuri, ja toivottavasti ei tule olemaankaan.”

      Vallankahvassa olleet/olevat maanpetturit huijasivat suomalaiset luovuttamaan itsenäisyytensä ja muuttumaan pelkäksi provinssiksi monsteri-luomukseen nimeltä Euroopan Unioni.
      Jo n. neljännesvuosisata sitten itävaltalainen politiikan tutkija Karl Steinhauser sanoi jo yhden kirjansa nimessä mitä Euroopan Unioni on: ”EU – huomispäivän Super-Neuvostoliitto”.

      Pienten askelten taktiikalla – jotta ihmiset eivät huomaisi mihin ollaan menossa – sitä ollaan muuttamassa täydelliseksi diktatuuriksi. Sillä on valmiiksi VALEPARLAMENTTI VAILLA demokratialle olennaista LAKIALOITE-OIKEUTTA, vaaleilla valitsemattomat komissaarit, jotka eivät ole kenellekään vastuussa ja samoin vaaleilla valitsemattomat (jesuiitat) ylimmässä johdossa kuten esim. sen presidentti.

      Plusääni(6)Miinusääni(0)
 6. Tällä sivustolla osataan vain hokea ” vale”, ” vale”.. projektioa, kun tämän sivuston väitteet perustuvat pääasiassa valehtelulle , se asia käännetäänkin saatanallisesti nurinpäin. Lauma- ajattelu ja hypnoottinen sokea toisto vallitsee kautta tämän sivuston väittämien vuodesta toiseen.
  Hälytyskellot todella soivat mitä tulee ilmastonmuutoksen todellisuuteen. Kyse ei ole siitä että jos istuu vain Suomessa pihassaan ja on ihan huolettoman rauhallista, vaan että vaikkapa mannerjäätiköt sulavat yhä kiihtyvämpää vauhtia. Kaikki muutokset vaikuttavat kokonaisuuteen.. hiilidioksiinikin, kemikaalit, säteilyt, lentäminen… arktisten alueiden kaivaminen, merien.. luonnonvarojen loppuunkäyttäminen..Kasviston ja eliöstön ja merien( rajut!) muutokset. Luonto voi huonosti mutta ihminen ei näe sitä koska voi itse niin huonosti. Linkola on oikeassa että planeetta voisi paremmin ilman ihmistä!Hän ei edusta tämän sivuston herjaamaan vihreää eikä vasemmistolaista!

  Plusääni(0)Miinusääni(11)
 7. ” Vihreä” teknologia tulee olemaan tulevaisuuden suunta! Kaikki vaihtoehtoinen nousee, uudet tuoreet sukupolvet, sen näkee jo nyt kaikkialla. Jos kehitellään päästöjä vähentäviä systeemeja ja mitä vain muuta puhtaampaa energiaa ja luontoa suojelevaa, se on yksinomaan hyvä! Sensijaan rahan takia kehiteltäisiin jotain roskaa, rihkamaa, turhia laitteita, koneita, viihdettä, ase- ja tupakkateollisuus pyörii, kapitalismi..
  päästöissä ei ole kyse vain ilmastosta vaan vesistä, pohjavesistä, ilmasta jota hengitämme ja maaperästä jossa ruokamme kasvaa ja missä elämme!

  Plusääni(0)Miinusääni(1)
 8. Climate Change Is A UN-led Lie To Create ’New World Order’ Says Former Australian PM’s Advisor.

  http://themindunleashed.com/2016/12/climate-change-un-led-lie-create-new-world-order-says-former-australian-pms-advisor.html

  Kovasti joutuvat maksamaan että saavat tiettyjä mielipiteitä

  ”The U.S. government puts about $2.5 billion dollars directly for climate research every year. It only gives that money to scientists who will produce scientific results that support the global warming hypothesis. So, they [the scientists] don’t have any choice. If you’re gonna get the money, you’ve got to support their [the U.S. government] position. Therefore, 97% of the scientific reports published support global warming. Why? Because those are the ones the government pays for and that’s where the money is. It’s real simple. But that doesn’t mean it’s right. That doesn’t make it true, that only makes it bought and paid for. The money goes in circles.”

  http://www.petitionproject.org/gw_article/Review_Article_HTML.php

  Plusääni(1)Miinusääni(1)
 9. Wikipedia: ” Ezzo Mobile on maksanut 18 miljoonaa dollaria eri tahoille, jotta he kieltäisivät ilmastonmuutoksen.” Koska kyseessä on heidän ahneutensa eli ei haluta menettää yhtään voittoja rajoituksista. Saman tahon johtaja Rex Tillersonilla on läheinen suhde Putiniin – Venäjälle öljybisnes tärkein asia taloudellisesti ja nyt sanktiot rajoittavat. Kyseessä on yksinomaan raha, omat voitot ja koko maapallo on pelikenttä. Lisäksi koko Trumpin ja Venäjän suhde on hämärä: on diilejä joilla myydään muutakin.
  Eli – ympäristöongelmista piittaamattomat tahot kyllä myös juonittelevat. Olkoot ilmastonmuutosten syy mikä hyvänsä.. hyvä jos kehitellään keinoja auttaa samalla itseämme: olemme kaikki samalla planeetalla ja faktat tulevat kaatumaan konkreettisesti päällemme. Aika näyttää. On muitakin sukupolvia ja lapsemme, eiikä vain tämä itsekäs egokeskeinen lauma jolka ei tunnu näkevän muita paljon suurempia korruptioita ja ahneuksia kuin päästöjen rajoittamisista puhumisen…

  Plusääni(1)Miinusääni(4)
  1. Siis eliitin wikipetos levittää tuollaisia valheita maailmankommunismin pussiin. Hiilidioksidin vuoksi ei päästöjä kannata rajoittaa. Hiilidioksidi on hyväksi luonnolle. Miksi Länsi maksaa päästöistään Kiinalle? Kommunistinen Kiina rahasti myös lukuisten olemattomien deodoranttitehtaiden tuhoamisesta Eurooppaa. Sekin turhan otsonikohun vuoksi. Hiilarijuttu on keksitty valehtelun ja pörssikaupan vuoksi. Järjetön pörssikauppa on kultakaivos rikollisille pankeille jo pelkän välitysliikenteen vuoksi.

   Plusääni(6)Miinusääni(0)
 10. Paskan jauhaminen Venäjän puolesta ja valheiden ylistäminen vaan jatkuu?

  Plusääni(0)Miinusääni(3)
 11. Kysymys EI todellakaan ole VAIN hiilidioksiinista ympäristön uhkina!! Mitä kaikkeen ihmisten kehittämään suuryrityksiin yms tulee! Luulisi näiden natsienkin sen tajuavan kun sanovat olevansa luonnon puolella!

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Viherroistothan ne tosiasiassa ovat suuryritysten ja banksterien muotipuolue ja rikosväline. Ne ovat viides kolonna, jotka toimivat esim. Suomessa ja Saksassa juuri eniten omaa maata ja talouselämää vastaan. Järjettömät vaatimukset juri Itämeren liikenteelle ja esim. Volkswagenin ajojahdissa täysillä mukana. Suomen metsäteollisuus, turvetuotanto ym. tulilinjalla. Viherroristot haluavat pankkiirien päättävän kaikesta ja omistavan kaiken. Natseja he vihaavat eniten, vaikka kansallissosialisteissa olisi juuri ainoa pelastus. Juuri kansallissosialistit ovat aina vastustaneet kv. suurkonserneja ja niiden saalistusta ja vallan kasvua. Viherroristot ovat sionistihuijaus. Pelkkää mamutusta ja muuta mielipuolisuutta ja valkoisten kansnamurhaa ja länsimaiden tuhoamista

   Plusääni(5)Miinusääni(0)
 12. Myös löytyy tietoa miten paljon tahansa kun googlaa ” Nasa: näin merenpinnat nousevat..”
  ” napajäiden sulaminen uhkaa koko maapallon vakautta..”
  ” Napajää sulaa suhkaavasti”
  ” Merenpinnat nousseet ennätysnopeasti..” Vaikka ei väittäisi mitään sen syyksi varmuudella, se on yksinkertanen fakta! Jo Suomen ilmasto on muuttunut.. muistan lapsena koko ajan 15 – 35 asteen pakkasia talvisin. meille on hyötyjäkin aluksi täöstä kehityksestä mutta maapalloa ajatellen seuraukset katastrofaaliset ja myös taloudellisesti!
  Kumma kun joillakuilla ei tunnu olevan oleellisempaa agendaa kuin raakkua tätä tosiasiaa vastaan. Samalla he ajavat suurteollisuuden asiaa ja rahan asiaa tosiasiassa vaikka muka sitä vastustavat.
  Muu Eurooppa on luopumassa ydinvoimastakin, me haluamme olla ydinvoiman mallimaa kiltisti! Sekin on suuri riski ja sanon sen vaikka tiedän sen olevan vaihtoehto joillekin myös ongelmallisille systeemeille. Mutta suuruusjärjestys vaaroissakin. Tai vaikkapa Pariisissa ja suurkaupungeissa saastesumut autojen pakokaasuista; onhan hyvä asia kun on jo nyt kehitelty päästöjä vähentäviä energioita liikenteeseen!

  Plusääni(1)Miinusääni(6)
  1. Nasa onkin valehtelija. Tosiasiassa merenpinta ei ole noussut edes Malediiveilla. Ilmasto on lämmennyt 60-luvulta, mutta lämpeneminen on pysähtynyt. Tosiasiassa ilmasto on alkanut kylmetä. Lämpimimmistä vuosista meuhkaajat ovat valehtelijoita. Sitäpaitsi 30-.luvulla oli lämpimämpää kuin mitä on ollut sen jälkeen.

   Plusääni(7)Miinusääni(1)
 13. Nytkin sataa vettä, ei edes ole enää valkoisia jouluja. Täällä talvehtii lintuja joita ei ennen. Lapsuudessani oli pakkasta aina yli 10 astetta ja sai hiihtää ja luistella etelä- Suomessakin!Mikähän naurettava itsetarkoitus on kiistää jopa oman kotinsa parvekkeella oleva lämpömittari! Jos tämä pakkomielle antaa jollekulle jonkinasteisen älynloisteen tunnun, hehee..

  Plusääni(1)Miinusääni(2)
 14. Nytkin sataa vettä, ei edes ole enää valkoisia jouluja. Täällä talvehtii lintuja joita ei ennen. Lapsuudessani oli pakkasta aina yli 10 astetta ja sai hiihtää ja luistella etelä- Suomessakin!Mikähän naurettava itsetarkoitus on kiistää jopa oman kotinsa parvekkeella oleva lämpömittari! Jos tämä pakkomielle antaa jollekulle jonkinasteisen älynloisteen tunnun, hehee..ettei edes silmiään usko enää.

  Plusääni(2)Miinusääni(3)
  1. Sä oot niin pentu, että et muista 70-luvun alun mustia jouluja. Eikä helsingissä useinkaan ollut 80-luvulla lunta jouluna. Se kaikki muuttui jo 70-luvulla. Kyse on siitä, että 1800-luvulta on lämmennyt, mutta sitten on ollut kaksi lämmintä jaksoa, 30 luvulla ja hiljattain. Välissä kylmempää. Nyt taas on kylmenemässä. Ja nimenomaan kokonaisvaltaisesti. Te viherhörhöt puhutte paikallisista vaihteluista, esim. jäätiköissä ja muutenkin. Ja väärennätte myös ja tiedätte, että rikollisporukat vaativat nimittämiään luottomiehiään väärentelemään. Kiakesta on jääty kiinni. Lätkämailat on todettu petoksiksi. Muutenkin kaikki perustuu epämääräisiin mallinuksiin, joilla sitten ennustetaan jääkarhille ongelmia 30 vuoden päähän. Rehelliset ihmiset ovat todenneet pikkujääkaudet ym. Keskiajalla Euroopassa oli paljon lämpimämpää kuin nyt. Myöls jääkaudet ja auringon aktiivisuuden vaikutukset. Nimenomaan mittarit osoittavat ilmaston kylmenemistä. Toiset vain niitä liikuttelevat ovelasti ja väärentävät jopa tilastoja.

   Täällä nämä asiat on selvitetty moneen kertaan. Turha tänne on vihreiden eli eliitin valheita tulla suoltamaan.

   Plusääni(6)Miinusääni(2)
 15. Kokonaisvaltaisesti ottaen lämpenee.. ei kyse ole paikallisuudesta vaan kokonaisuudesta.
  Virtaukset muuttavat alueellsesti tilanteita.. äärisäät lisääntyvät, myrskyjä, sateita, kuivuutta, trombeka, tafuuneja, maanjäristyksiäkin…
  Sensijaan että jankkaa tässä, riittää kun seuraa uutisia ja käyttää omiaa silmiään. Voi myös lukea laajemmin tutkimuksia. Talvet ovat muuttuneet Suomessakin! Ei pääse enää edes hiihtämään etelässä missä asun.
  Olkoot syyt mitkä tahansa.. ainakin kaikki joka vähentää myrkkypäästöjä luontoon on hyvä asia.

  Plusääni(1)Miinusääni(3)
 16. jk. Merien tila( joka hälyyttävä!) ja sademetsien kaataminen ja viljelyt yms. muuttaa planeettamme: kaikki vaikuttaa kaikkeen. Kukaan ei voi kiistää näitä!Samoin lentäminen!Ja lukuisat muut asiat, myrkyt, sodat.. kemikaalit..
  Pitääkö asia olla painettuna suomeksi magneettimediassa( ainoa lähde asioille universumissa vai? ) jotta sen jotkut uskovat.Ja ei prosenttiakaan omaa itsellistä ajattelua ja puolueetonta synteesin teon kykyä!

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 17. Kokonaisuus vaikuttaa kaikkeen, kuin biljardipelissä…
  koska kaikki on yhteydessä kaikkeen.

  Olen itse elänyt 60- luvulla, jopa 50- luvulla, olen sitä ikäpolvea ja nähnyt itse valtavan muutoksen säässä. Koskaan silloin sää ei ollut Suomessa kuten nyt.

  Plusääni(1)Miinusääni(1)
 18. Eksyinpä taas paikkaan… Kyllä, hiilidioksidi on fotosynteesin lähtöaine, mutta kasvien hiilidioksidinkulutus ei ole rajatonta, varsinkaan kun sademetsiä kaadetaan, mikä vähentää huomattavasti yhteyttämistehoa. Luulisi nyt kenen tahansa ymmärtävän, että jos hiilidioksidipitoisuus ilmakehässä KASVAA, se tarkoittaa sitä, etteivät nykyiset ekosysteemit pysy päästöjen tahdissa, ja sen toiminta kasvihuonekaasuna on melko tutkittu juttu. Toisaalta jos haluaa uskoa että tiedemiehet ovat kaikki jossain salaliitossa maailmanlaajuisen kommunismin levittämiseksi, ei ajattelun taitoja välttämättä liiaksi olekaan. Voisiko joku selittää, miten näin valtava salaliitto pysyy salaisena niin, että vain näitä vaihtoehtomedioita seuraavat sen tajuavat?

  Plusääni(1)Miinusääni(5)
  1. Onhan se selvä salaliitto, kun Suomeakin vaaditaan maksamaan kaatamistaan puista, vaikka me uudistamme metsät. Maksamaan nimenomaan sademetsän kaatajille.

   Onhan tuo salaliitto paljastettu jo monta kertaa myöskin MOT-ohjelmassa. Vihreiden sikamaisuudet ovat jokaisen havaittavissa jne.

   Plusääni(4)Miinusääni(0)
 19. Todellakin! Vainoharhaisuus on jo palologista jos jopa säät yhdistetään poliittisiin salaliittoihin!
  ja jos on PAKKOmielteinen tarve vain selittää tyhjäksi jokainen sääilmiö. Edes luonto ei saa olla vapaana.
  ketä mahtaa uhata ( onko poliitttinen kysymys vai!!!!) jos ilmasto sattuukin lämpenemään.. onko se POLIITTINEN uhka että jokin salaseura voimistuu tilanteessa jos eletään tulvavesien ja trombien keskellä tai kuumuuden ja kuivuuden tainnuttamina! Eikö tämä asia ole sellainen että antaa ajan NÄYTTÄÄ.
  Asian verbaali kieltäminen ei pelasta meitä. Kieltäjät päätyvät suhteellisen pian hautaan mutta heillä on useimmilla lapsiakin.Viisas ihminen on kohtuullinen ja vaihtoehdoille avoin, vapaasti katsova ja valmis muuttamaan ajatuksiaan… vailla mustavalkoista ikuisesti lukittua maalmankuvaa joka näyttäytyy vain puberteettisissa kakaroissa.

  Plusääni(2)Miinusääni(1)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat