C-vitamiini avuksi sydäntauteihin, syöpään ja solujen suojaksi

Kalifornian yliopiston tutkijat huomasivat 500 mg C vitamiiniannoksen päivässä pudottavan potilaiden CRP-arvoja 24 prosentilla kahden kuukauden jälkeen. Tutkimus viittaa siihen, että CRP-taso voi olla parempi sydäntautien indikaattori kuin kolesterolitasot. Tutkimuksen johtava tutkija, epidemiologian ja yleisen ravitsemustieteen professori, Gladys Block Berkeleyn yliopistolta tiivisti tulokset yhteen virkkeeseen: ”CRP on tulehduksen indikaattori ja on saatu enenevissä määrin todisteita siitä, että krooninen tulehdus altistaa sydän- ja verisuonitaudeille, diabetekselle ja jopa Alzheimerin taudille.”

Tri James Enstrom Kalifornian yliopistolta tutki 10 vuoden ajan yli 11000 potilaan vitamiinien käyttöä. Hän totesi 300 mg päiväannoksen C vitamiinia vähentävän sydäntautien riskiä miehillä 50 % ja naisilla 40 %. Tri G. C. Willis havaitsi potilailla, jotka ottivat 1500 mg C vitamiinia päivässä vuoden ajan, valtimoiden kalkkeutumisen vähentyneen, kun taas potilailla, jotka eivät saaneet ylimääräistä C vitamiinia, valtimoiden kalkkeutuminen paheni. On siis selvää, että C vitamiini on tärkeää sydämen ja verisuonien terveydelle.

Veren alhainen C vitamiini-pitoisuus liittyy usein perifeeriseen valtimotautiin (PAD tai PVD), joka on kivulias alaraajojen verenkiertohäiriö, jossa verisuonet tukkeutuvat.
– Circulation (Amerikan Sydänliiton julkaisu)

Vaikka ulkoisia merkkejä ei olisikaan, saattaa potilas kärsiä C vitamiinin puutteesta. Optikko Sydney Bush havaitsi silmänpohjan kuvauksissaan silmän verisuonien parantuneen huomattavasti C vitamiinikuurin jälkeen, veren virtaus vahvistui ja toimivien verisuonten verkosto levisi laajemmalle.

Vakavassa C vitamiinin puutostaudissa, eli keripukissa, kehon rakenteet kirjaimellisesti murtuvat, kollageeni hajoaa ja uutta ei muodostu. Nivelet kuluvat, pienet verisuonet hapertuvat ja alkavat hajota, ihoon tulee helposti mustelmia ja verenvuotoa pienten verisuonten pettäessä ja hampaat voivat löystyä ja irrota.

Tri Linus Pauling totesi, että sydäntaudit ovat eräs kroonisen keripukin ilmenemismuoto ja ateroomaplakkien muodostuminen on kehon tapa korjata ja paikata kroonisesta C vitamiinin puutteesta aiheutuneet verisuonien vauriot. Sydäntaudit, diabetes ja aivoinfarktit liittyvät myös magnesiumin puutokseen.

C-vitamiini, syöpä ja oksidatiivinen stressi

Kalifornian Berkeleyn yliopiston tutkijaryhmä löysi uusia todisteita siitä, että C vitamiini voi vähentää merkittävästi oksidatiivista stressiä, joka liittyy useisiin kroonisiin sairauksiin ja esimerkiksi passiiviseen tupakointiin. C vitamiini vaikuttaisi myös lieventävän hyönteismyrkky imidaklopridin aiheuttamia hapettumisvaurioita vähentämällä LPO-tasoa (rasvahappojen oksidoituminen) ja muuttamalla antioksidanttien puolustusjärjestelmää maksassa.

C vitamiinia on tutkittu yhdessä K3 vitamiinin kanssa syövän hoidossa, mutta C vitamiini on myös tärkeä antioksidantti itsessään ja sillä on tärkeä rooli solujen suojaajana hapettumiselta ja oksidatiivisen stressin aiheuttamilta solukuolemilta. Käytettynä muiden antioksidanttien yhteydessä, kuten glutationi ja lääkinnälliset aineet, kuten magnesium, vetykarbonaatti ja jodi, voidaan syöpäsoluille tehdä merkittäviä tuhoja samalla, kun vahvistetaan terveitä soluja.

LT Richard T. Lee Harvardin lääketieteen yliopistolta tutki 880 kemiallisen yhdisteen vaikutuksia hiirten alkion kantasoluihin, jotka oli käsitelty niin, että ne värjäytyivät vihreiksi, jos ne kasvoivat sydänlihassoluiksi. Kaikista ihmisen käyttöön hyväksytyistä 880 yhdisteestä vain yksi aiheutti aktiivisuutta kantasoluissa ja se oli C vitamiini. Kokeessa Leen ryhmä hoiti alkion kantasoluja C vitamiinilla 12 päivän ajan. Suuri osa soluista alkoi muuttua sydänlihassoluiksi, eli myosyyteiksi. Osa soluista alkoi jopa sykkiä rytmikkäästi sydänsolujen tapaan. Lisäksi C vitamiini edesauttoi sydämelle ominaisten geenien aktivoitumista, mikä olisi edelleen muokannut sydänsolujen käyttäytymistä.

Oikealla (korkealla) annostelulla C vitamiini laskee lipoproteiinia (a) ja edistää luonnollista ubikinonin tuotantoa (koentsyymi Q10).
– Vitamin C Foundation

Suonensisäinen C vitamiini on loistava hoitomuoto potilaille, jotka ovat jo kuoleman porteilla. Mikään C vitamiinin muista hoitomuodoista ei ole pystynyt kilpailemaan tehokkuudessa suonensisäisen C vitamiinin kanssa. Nyt uusimmat C vitamiinivalmisteet sisältävät niin hurjasti aktiivisia antioksidantteja, että myös suun kautta nautittuna päästään radikaalien täsmäpommituksessa aivan uudelle tasolle. Näiden lääkinnällisten C vitamiinien tehoa ei mitata pelkästään C vitamiinipitoisuudella, vaan kyvyllä sitoa haitallisia radikaaleja (ORAC = Oxygen Radical Absorption Capacity). Tarpeeksi suurilla annoksilla se vähentää tulehduksia, kipua ja oksidatiivista stressiä.

Vapaat radikaalit ovat epävakaita ja herkästi reagoivia molekyylejä, joilta puuttuu elektroni ja siksi ne hakeutuvat kehossa vahingoittamaan soluja, proteiineja ja DNA:ta etsiessään elektroneja (vapaiden radikaalien ketjureaktiot). Vapaita radikaaleja muodostuu niin kehon sisällä kuin tulee ulkoa, kuten hengitys, aineenvaihdunta, tulehdukset, saasteet, auringonvalo, kehon kuormitus, tupakointi ja alkoholin kulutus. Oksidatiivinen stressi johtuu kehon antioksidanttisen puolustusjärjestelmän riittämättömästä vapaiden radikaalien neutraloinnista.

C vitamiinilla (askorbiinihappo) on useita ja laajoja hyötyjä. Sen tiedetään olevan avuksi useissa kriittisissä kehon toiminnoissa, kuten detoksikaatiossa, kudosten rakentamisessa, immuniteetin tehostamisessa, kivun lievityksessä, patogeenisten organismien hallinnassa ja tuhoamisessa, haavojen ja luiden parantumisessa, tulehdusten hillitsemisessä, ihon ja silmien terveyden edistämisessä ja kaikenlaisten kudosvaurioiden korjaamisessa.

Erittäin suurilla pitoisuuksilla suonensisäisen C vitamiinin tiedetään hoitavan ja jopa vähentävän syöpää (remissio), myös pitkälle edenneillä syöpäpotilailla. Syynä tähän on vitamiinin muodostama vetyperoksidi, joka tappaa syöpäsoluja. Vuonna 2005 tutkijat totesivat: ”Löydökset tukevat teoriaa suonensisäisen C vitamiinin käytöstä syövän hoidossa ja antavat yllättäviä todisteita vetyperoksidin toimivuudesta tulehdusten hoidossa.” Yhdysvaltain terveysvirasto NIH varmisti teorian, että C vitamiini on syöpäsoluille tuhoisa ja kasvaimille haitalliset pitoisuudet voidaan saavuttaa suonensisäisellä annostuksella. Vaikka suonensisäistä C vitamiinia käytetäänkin palovammojen hoitoyksiköissä ympäri maailman, myös Yhdysvalloissa, ja sotavoimat ovat sen omaksuneet myös kenttähoitona, silti terveysvirasto ei suostu rahoittamaan mitään tutkimuksia suonensisäisen C vitamiinin käyttämisestä potilaiden hoitoon.

Immuunijärjestelmämme tarvitsee C vitamiinia. Mitä enemmän elimistöämme koetellaan (infektiot, kylmyys, henkinen stressi), sitä enemmän tarvitsemme C vitamiinia pysyäksemme terveinä.

C vitamiini voi auttaa hillitsemään syöpäsolujen kasvua. Uuden-Seelannin tutkijat ovat tehneet läpimurron ja saaneet ensimmäiset konkreettiset todisteet vitamiinin ja syövän remission välillä.
– Otagon yliopiston prof. Margreet Vissers (Free Radical Research Group)
Cancer Research –lehti vuodelta 2010

Itse asiassa kyseessä ei ole C vitamiini itsessään, joka hyökkää syövän kimppuun, vaan sen oksidatiivista stressiä vähentävä ominaisuus, joka tekee syövän ja kaikkien muidenkin sairauksien hoitamisen elimistön toimesta paljon helpommaksi. Solujen helppo mukautuvuus olosuhteiden muuttuessa määrittelee niiden potentiaalin muuttua syöpäsoluiksi oksidatiivisen stressin alla. Kun kehomme vanhenee ja haurastuu, myös tulehdukset ja oksidatiivinen stressi lisääntyvät ja sitä myötä C vitamiinin tarve moninkertaistuu.

ORAC-arvojen tutkimuksista ollaan montaa mieltä, mutta kiistämätön tosiasia on kuitenkin se, että marjat ja hedelmät, jotka ovat hyvin C vitamiinipitoisia ja omaavat korkean ORAC-arvon, ovat myös poikkeuksetta hyvin terveellisiä. Uusimmat tutkimukset tukevat myös teoriaa C vitamiinin ja antioksidanttien tärkeästä roolista syövän ja muiden kroonisten sairauksien torjumisessa ja parantamisessa. Suonensisäisiin hoitomuotoihin ei kuitenkaan useimmilla meistä ole mahdollisuuksia, joten kannattaa tutustua parhaimpiin ORAC-protokollan ravintolisiin, mitä on saatavilla.

alkuperäinen artikkeli: http://drsircus.com/medicine/cancer/using-vitamin-c-for-heart-disease-cancer-and-cell-protection

4 kommenttia

 1. Artikkeli sisälsi ristiriitaisuuksia. Ensin C-vitamiinin sanotaan toimivan antioksidanttina happiradikaaleja vastaan, myöhemmin C-vitamiinin todetaan lisäävän vetyperoksidin tuotantoa kehossa. Vetyperoksidi on juuri tehokas ja hyödyllinen happiradikaali, joka tuhoaa niin syöpää kuin erilaisia haitallisia patogeenejäkin. C-vitamiinilla ei voi olla yhtä aikaa päinvastaisia vaikutuksia. Happiradikaaliteoria ja antioksidanttien käyttö hapetusta vastaan joutuu artikkelin myötä epäilyttävään valoon. C-vitamiinin teho ei perustu sen ”antioksidanttivaikutukseen” vaan juuri hapensaannin lisäykseen. Niin kauan kuin elimistössä on hapetusta, on siinä elämääkin. Kun hapetus loppuu, siitä seuraa kuolema.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 2. Toiset suosittavat isoja annoksia antioksidantteja vaivan kuin vaivan ehkäisyksi ja hoidoksi, toiset
  hapettavia kemikaaleja, otsonia ja vetyperoksidia.

  Ristiriitaista tosiaan.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Nimitykset voivat olla ristiriitaisia, mutta vaikutukset elimistössä ovat erinomaisia. Varsinkin otsonilla on saatu niin hyviä tuloksia, että FDA on Yhdysvalloissa hyökännyt otsonihoitoja antavien lääkärien vastaanotoille takavarikoiden kaikki laitteet ja potilastiedot. Tällöin on ollut helppo sanoa, että näyttöä hoidon vaikutuksesta ei ole. Systeemi ei pidä siitä, että kroonisesta sairaudesta voi parantua kokonaan, jolloin lääkkeiden myynti loppuisi lyhyeen.

   Plusääni(1)Miinusääni(0)
 3. C-vitamiini avuksi sydäntauteihin,syöpään ja solujen suojaksi. Erittäin hyvä artikkeli joka ei tietenkään sovi skeptikoille mutta meille ”huuhaasta” ja omasata sekä läheistemme terveydestä huolehtiville nämä jutut sopivat vallan mainiosti.

  Plusääni(2)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat