Crohnin taudin todelliset syyt ja luonnolliset hoitomenetelmät

Otsikossa tulisi lukea ”Crohnin tauti yleistynyt 300 %! Luvut osoittavat, että 16-29-vuotiaiden Crohnin tautiin hoitoa saavien määrä kasvoi lähes 300 % vuosina 2003-4 ja 2012-13.

”Vakavien vatsavaivojen takia sairaalaan päätyneiden nuorten henkilöiden määrä on kasvanut kuluneen vuosikymmenen aikana, ja asiantuntijat ovat varoittaneet, että syynä voivat olla roskaruoka ja antibiootit”, Adam Withnall kirjoittaa UK Independent –lehdessä. Huomaa sanamuoto ”voivat olla”. Lääketieteessä asioista ei ole koskaan täyttä varmuutta, eikä varsinkaan lopullista totuutta tunneta. Tässä tapauksessa roskaruoka ja antibiootit ovat mahdollisia vaihtoehtoja kuten stressi ja tunne-elämän häiriötkin.

Stressi ja tunne-elämän häiriöt liittyvät suoraan ruoansulatusjärjestelmän häiriöihin. Virallisen näkemyksen mukaan ”Crohnin tauti johtuu ympäristöön, immuniteettiin ja bakteereihin liittyvien tekijöiden yhteisvaikutuksesta perinnöllisesti alttiilla henkilöillä.” Tunnistatko itsesi?

Crohnin tauti on tulehduksellinen suolistosairaus. Se aiheuttaa tulehdusta ruoansulatuskanavan sisäpinnalla, mikä voi aiheuttaa vatsakipua, vakavaa ripulia ja aliravitsemusta. Crohnin taudin aiheuttama tulehdus usein tunkeutuu suolistokudoksen syvempiin kerroksiin. Crohnin tauti, joka tunnetaan myös Crohnin syndroomana tai regionaalisena enteriittinä, voi vaikuttaa mihin tahansa ruoansulatuskanavan osaan suun ja peräaukon väliltä.

Mahakatarri on sairaus, jossa vatsan limakalvo on tulehtunut. Se voi liittyä Crohnin tautiin, vaikka ihmiset ja lääkärit usein käsittelevät erikseen sen mitä tapahtuu vatsassa ja ruokatorvessa ja niiden alapuolella. Tärkein yhtäläisyys on tietenkin tulehdustila. Ylävatsassa tuntuva kipu on yleisin mahakatarrista kielivä oire. Kipu voi tuntua jomotuksena, epämääräisenä, polttelevana, jatkuvana kipuna, jäytävänä, arkuutena tai pistävänä kipuna. On syytä ottaa huomioon, että jos haluat ruoansulatuksen toimivan ja närästyksen loppuvan, vatsahappoa tarvitaan enemmän, ei vähemmän.

Feinbergin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan Digestive Health Centerin vastaava lääkäri Stephen Hanaue kirjoittaa: ”Ulseratiivinen koliitti ja Crohnin tauti ovat idiopaattisia (syytä ei tunneta) suoliston ja/tai ohutsuolen tulehdussairauksia. Ne ovat kroonisia, sillä lääketiede ei tunne toimivaa hoitoa, ja ne eroavat ärtyneen suolen oireyhtymästä siten, että tulehdus aiheuttaa haavaumia ruoansulatuskanavassa. Tulehdustila ja haavaumat aiheuttavat verenvuotoa, ripulia, vatsakipua ja voivat olla yhteydessä ”systeemisiin” oireisiin kuten painon laskuun, kuumeeseen, yölliseen hikoiluun ja/tai ”ei-suolistollisiin oireisiin” kuten nivelkipuihin ja niveltulehdukseen, ihokyhmyihin ja -haavaumiin, silmätulehdukseen tai maksatulehdukseen.”

Yli 60 % kaikista potilaista tarvitsee leikkauksen, ja noin puolet potilaista tarvitsee useamman kuin yhden leikkauksen elämänsä aikana. Arviolta 5-10 % kaikista Crohn-potilaista kuolee sairauteen, pääosin laajalle levinneen infektion ja vääränlaisen hoidon vuoksi.

Syy on tiedossa

Länsimainen lääketiede on sokea, mitä tulee sairauksien syiden ymmärtämiseen. Siksi yhteenkään sairauteen ei ole löydetty parannuskeinoa sen jälkeen, kun havaittiin, että struuma paranee jodilla. Itse asiassa suurin osa lääkäreistä ei edes halua tietää, sillä potilaiden neuvonnasta tulisi monimutkaisempaa, ja heidän tulisi antaa neuvontaa ravitsemuksesta, elämäntavasta, tunteista ja elämän ristiriitatilanteista. Koululääketiede on mitä on sillä se vaatii vain vähän tai ei mitään potilaalta itseltään.

Kun lakkaamme väheksymästä ravinnon käyttöä lääkinnässä ja panostamme siihen, saamme käsityksen siitä mitä Crohnin taudille voidaan tehdä. Esimerkiksi tiedämme, että sokeri on riski terveydelle – se on osallinen jopa 35 miljoonaan kuolemaa vuosittain maailmanlaajuisesti. Se on niin myrkyllistä, että se tulisi luokitella samaan kategoriaan alkoholin ja tupakan kanssa. Yksi ensimmäisistä alueista, joihin liiallinen sokeri vaikuttaa, on ruoansulatusjärjestelmä ”suun ja peräaukon välillä”. Sokeri, tulehdus ja hapan ympäristö luovat otollisen ympäristön paitsi haavaumille myös kasvaimille.

Virallisen lääketieteen mukaan, vaikka stressi ja ruokavalio ovat mahdollisia Crohnin taudin syitä, näiden tekijöiden arvellaan edistävän sairautta, mutta varsinaista syytä ei tunneta. Länsimainen lääketiede ei halua vieläkään nähdä, kuinka suuri vaikutus tunteilla on lääketieteessä, ja kuinka stressi heikentää ruoansulatuksen toimintaa. Viimeinen asia, jota lääkärit hoitavat, on stressi, ja sen aiheuttama tulehdustila.

Ruoansulatus reagoi kaikista herkimmin tunteisiin ja häiriötiloihin. Lääkärit eivät tiedä Crohnin taudin todellista syytä, mikä tarkoittaa että valtavirtaiset lääkärit eivät tarkastele piileviä syitä, kuten ruoansulatuselimistön epätasapainotilaa. Tiedämme, ettei yhtäkään mikrobia (virusta, bakteeria tai sientä) ole osoitettu Crohnin taudin aiheuttajaksi, mutta varmaa on ainakin se, etteivät pienet vihreät miehet ole taudin takana.

Crohnin tauti ja sitä muistuttava ulseratiivinen koliitti voivat heikentää elämänlaatua ratkaisevasti. Jokaisen potilaan tapaus on yksilöllinen. Taudin näkymättömät oireet voivat olla yhtä pahoja, ellei jopa pahempia. Tauti voi uusiutua ja oireet puhjeta ennalta-arvaamattomasti, ja potilas voi kärsiä voimakkaasta uupumuksesta koska tahansa. Monille Crohnin tauti on kuin ”eläisi painajaista”.

Luontaiset allopaattiset hoidot Crohnin tautiin

Crohnin taudin hoidossa pyritään lievittämään taustalla olevaa tulehdusta, taudista johtuvia ravinteiden imeytymishäiriöitä ja aliravitsemusta, epämiellyttäviä kivuliaita vatsakramppeja ja ripulia, ja mahdollisia komplikaatioita (tukoksia, paiseita ja fisteleitä).

Ruoansulatuskanavan hoito kannattaa aloittaa nauttimalla savea tai muuta suoliston puhdistukseen tarkoitettua ainetta. Juotava savi auttaa elimistöä puhdistamaan itsensä toimimalla täyteaineena, kuten psylliumkuitu, sitoen itseensä kuona-aineita, joita elimistö ei tarvitse. Se ei imeydy samalla tavalla kuin ruoka, se kulkee ruoansulatuskanavan läpi muuttumattomana. Sen sijaan se stimuloi suoliston peristalsista, lihasten supistusliikkeitä, jotka siirtävät ruokaa ja ulostetta suoliston lävitse. Savi ja siihen imeytyneet myrkyt poistuvat samanaikaisesti. Myös probiootit helpottaa Crohnin taudin aiheuttamia vaivoja.

Hoidon toisessa vaiheessa käytetään entsyymejä. Säännöllinen ruoansulatusentsyymilisien käyttö vähentää munuaisten (ja koko kehon) rasitusta tarjoamalla ruoansulatuksen tarvitsemia entsyymejä. Ruoansulatusentsyymit auttavat haavaumiin kahdella tavalla. Ensinnäkin, ne auttavat sulattamaan niin suuren osan ateriasta 40-60 minuutin mittaisen esiruoansulatuksen aikana, että elimistösi tarvitsee vähemmän happoa varsinaisessa ruoansulatusvaiheessa. Suolahappoa voi käyttää jos haluaa varmistaa että ruoka sulaa hyvin, kuten sen pitääkin.

Kolmas asia, jota tulisi tehdä päivittäin, on hieronta, jos mikään ruoansulatuskanavasi osa oireilee. On olemassa monta tapaa rauhoittaa henkilöä, monet parantavat ja lääkinnälliset hoidot voivat vähentää stressiä, vähentää aistiylirasitusta, hidastaa sydämen toimintaa ja auttaa saavuttamaan tasapainon. Kaikkein kauneimmat kosketuksen muodot ovat itse asiassa parannustekniikoita.

Jopa Raamatussa mainitaan, kuinka ”hän laski kätensä” parantaakseen sairaan. Käytännön sovellus tästä on oppia antamaan tavallista hierontaa ja shiatsu-hierontaa omalle vatsallesi kerran päivässä tai useita kertoja päivässä. Lisäksi se tarkoittaa ammattilaisen hierontaterapeutin hankkimista tai rakkaidensa rohkaisemista osallistumaan hoitoon, antamalla rakkautta kosketuksen välityksellä vatsan alueelle.

Kaukoinfrapunahoidot

Voin kertoa kokemuksesta, että kun kärsit ruoansulatuskanavan ongelmista, ei ole mitään ihanampaa kuin asettua kaukoinfrapunapatjalle ja nukkua. Kun kärsit kivuista ja olosi on epämiellyttävä, valo- ja lämpölääkitys ovat toisenlaista hierontaa, joka tuo lämpöä ja parantaa oloa. Päiväsaikaan voidaan käyttää BioMat-lämpöpatjaa, joka korkealla lämpötilalla säteilee vatsaan suoraan ja tehokkaasti, sekä nukkumalla sen päällä yöllä, käyttäen matalaa lämpötilaa. Se edistää rentoutumista ja unta.

Kaukoinfrapunahoidot vähentävät stressiä solutasolla, paitsi ravitsemalla niitä valolla ja lämmöllä, mutta myös lisäämällä hapen saatavuutta ja parantamalla soluhengitystä, jotta suurempi osuus myrkyistä ja kuonasta poistuu soluista.

Vatsahieronnassa tulisi käyttää magnesiumöljyä, ja käytetyn nesteen tulisi olla kyllästetty magnesiumbikarbonaatilla. Krooninen matala-asteinen tulehdus on kaikkien ruoansulatuskanavan sairauksien keskeisin piirre. Se on magnesium, joka säätelee tulehdukseen liittyviä solutapahtumia. Magnesiumin puute aiheuttaa ja tukee kroonista tulehdusta. Näin ollen magnesiumin puute ruokkii tulehduksen ja kivun liekkejä.

Magnesium on tulehdusprosessin keskiössä. Sen riittämätön määrä on tulehduksen ensisijainen syy. Sekä liian vähäinen magnesiumin saanti (<250 mg/päivä) ja seerumin magnesiumkonsentraatio (<0,75 mmol/l) ovat yhteydessä kohonneeseen seerumin C-reaktiivisen proteiinin konsentraatioon, mikä on yleisesti käytetty tulehdusindikaattori.1

Lievä tai kohtalainen magnesiumin puutostilan aiheuttama krooninen tulehdus edesauttaa monien kroonisten sairauksien, kuten valtimokovettumataudin, kohonneen verenpaineen, osteoporoosin, diabeteksen ja syövän kehitystä.2 Ainakin se liittyy ruoansulatusvaivoihin. Magnesium kirjaimellisesti jäähdyttää tulehduksen ja auttaa lievittämään stressiä.

Happi on yksi tärkeimmistä tekijöistä, kun halutaan päihittää tulehdus. Kirjoitin kirjan hapen ja hiilidioksidin käyttämisestä ensisijaisina tulehduksenlievittäjinä.

Koko Natural Allopathic Protocol –menetelmän tarkoitus on lievittää tulehdusta, sitä käytetään syövän hoidossa, sillä syöpä on tulehdussairaus. Hapen puutteesta kärsivä kudos on poikkeuksellisen herkkä pienellekin hapen määrän kasvulle. Tulehdus on vähähappinen tila, joten voit kuvitella mitä tapahtuu kun kudos saa runsain mitoin happea. Hapen saannin lisääminen auttaa moniin muihinkin sairauksiin kuin vain ruoansulatuskanavan sairauksiin.

Johtopäätös

Crohnin tauti on elinikäinen sairaus, jonka oireet uusiutuvat usein, pääosin siksi koska allopaattinen lääketiede hoitaa sitä väärin, käyttäen lääkkeitä. Crohnin taudin komplikaatiot lisääntyvät ajan myötä ja voivat olla varsin vakavia vääränlaisen hoidon ja taudin todellisen luonteen tietämättömyyden vuoksi.

Henkilökohtainen kokemukseni: Pääsin Crohnin taudin jäljille kun aloin käyttämään kummallista ja erittäin mielenkiintoista venäläistä diagnosointilaitetta nimeltä VedaPulse. Koko suolistoni oli liekeissä ja huonossa kunnossa. Oloni oli vuoroittain heikentynyt ja kohentunut jo yli vuoden ajan. Noudatin jo monia menetelmässä mainittuja asioita, mutta tilani ei parantunut. Se oli hämmentävää aikaa, eikä minulla ollut vastauksia ennen kuin kytkin VedaPulsen ranteeseeni ja sain perusteellisimman diagnoosin ja hoitosuosituksen mitä kuvitella saattaa. VedaPulse hyödyntää sydämen sykkeen vaihtelevuutta, aivan kuten HearthMathin Emwave2-laitekin.

Noudatin nesteruokavaliota, johon kuului superruokia, mutta VedaPulse ehdotti radikaalia muutosta ruokavalioon. Minun tulisi syödä kiinteää ruokaa, neuvo mitä noudatin ilomielin. Kolme kuukautta myöhemmin oloni oli parantunut huimasti, vaikka vielä oli pitkä matka huippukuntoon ja -terveyteen.

Stressi vaikuttaa merkittävästi ruoansulatuselimistön sairauksiin, ja VedaPulse osoitti, kuinka stressaantunut olin. VedaPulse avaa uuden maailman diagnostiikkaan, joka perustuu kehon toimintojen ja epätasapainotilojen mittaamiseen. VedaPulsen kanssa ei tarvitse arvuutella. Saat tarkan lukeman syvimmistä voimista jotka piilevät sisälläsi. Terveysasiantuntijoille se on unelmatyökalu, joka tarjoaa turvallisen ja nopean (viisi minuuttia) diagnoosin ja tarkat ohjeet ruoka-aineita, yrttejä ja aromeja, kuten myös liikuntaa ja lepoa, varten.

Mitä tulee omaan happiterapiaani, se auttaa pääsemään eroon voimakkaasta tulehduksesta ja ehkäisee verenkiertoelimistön rappeutumista, josta kärsin Crohnin taudin ohella. Hoitomuoto oli täydellinen minulle, sillä olin kuoleman kielissä seitsemän kuukautta sitten, enkä edes kyennyt nostamaan sydämeni sykettä yli kahdeksaankymmeneenviiteen ilman vaikeuksia tai kokematta huimausta tai kokematta oloani heikoksi. Nyt sykkeeni nousee jopa sataankymmeneen. Liikunnan yhdistäminen intensiiviseen happiterapiaan on täydellinen ratkaisu suurimmalle osalle ihmisistä, jotka kärsivät pitkäkestoisesta rappeumataudista, kuten itse kärsin 60 vuotta kestäneen elämäni aikana.

 

Lähde: Dr Sircus.com

Lue myös:

Crohnin taudin lääkkeetön hoito
Otsoniterapia colitis ulcerosan ja Crohnin taudin hoidossa

1 kommentti

  1. Sisäisesti käytettävä savi on tosiaan erinomaista suoliston vaivoihin kuten tulehduksiin ja vuotavaan suoleen. Sokeri, gluteiinipitoiset viljat sekä raakaravinto ärsyttävät ja niitä tulisi kaikin tavoin välttää.

    Tri Sircus on kirjoittanut käyttämästään happihoidosta hyvin mielenkiintoisen kirjan ”Anti-Inflamatory Oxygen Therapy”. Hoidossa potilas harrastaa liikuntaa käyttämällä esim. kuntopyörää tai juoksumattoa hengittäen samalla happea. Menetelmän avulla happea liukenee punasolujen lisäksi myös veriplasmaan ja lisäksi hapen osapaine valtimoissa nousee. Seurauksena solut saavat runsaasti parantavaa happea ja parantuminen lähtee käyntiin.

    Plusääni(2)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat